Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Anders Blomqvist.
© Anders Blomqvist.
Michael Wikström, arkivfoto, körde fortast på travområdet - leder Östersund Winter Rally.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Anders Åberg, arkivfoto, leder Otrimmat 2wd.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Daniel Röjsel, arkivfoto, leder R2 klassen i Junior SM.
Wikström till nattvila som ledare i Östersund Winter Rally.

Mattias Adielsson öppnade bäst när ekipagen i Östersund Winter Rally startade ute på i5 skogen under kvällen, en långsträcka på 22km i mörker där Mattias öppnade bäst, Göteborgsföraren hade 1,9 sekund tillgodo på Michael Wikström och med tredje tid ses Thomas Thunström - 11,1 sekund bakom.
Sämre gick det för förhandsfavoriten Per-Gunnar "PG" Andersson som direkt försvann ur striden, med växellådsras kort in på ss1 försvann ett par minuter.
- Vi tappade trean efter tre minuter och sedan försvann alla växlar utom ettan och femman, vilket inte är helt optimalt, konstaterade PG besviket och frågan är om det blir något mer kört under helgen, en växellåda saknas!

Wikström upp i topp.
Ut på ss2, ett varv på Östersundstravet tog Wikström sträcksegern och tog över ledningen totalt, går till nattvila med 3,3 sekund tillgodo på Adielsson. Thomas Thunström håller tredjeplatsen följd av Jörgen Jonasson och Joachim Borg.
Mats Jonsson inledde med fjärdetid men bryter med motorhaveri på Skodan, en annan som tappade tid var Bengt Abrahamsson som är tillbaka i SM tävling igen - nu var det tekniska problem som sinkade framfarten i Mitsubihin.

Wilén toppar 2wd.
Som 13:e totalt återfinns snabbaste i Trimmat 2wd för seniorer, det Pelle Wilén som toppar 14 sekunder före Kristian Johansson. Pelle vann den inledande sträckan. Bara tiondelen bakom är Mattias Ledin som börjar hitta allt bättre i Citroen´en, som fyra ses vinnaren från premiären Martin Lundquist som toppade klassen på sista sträckan. Två som körde av och bröt för dagen redan ute på ss1 var Andreas Sjölander och Jan Johansson.

Scholander leder stort i Otrimmat.
I Otrimmat 4wd är bara fyra bilar kvar till mål, redan ute på ss1 tappade Jacob Jansson bilen och ägnade kvällen åt snöskottning. En annan som bröt var Markus Hällbo som hade bromsproblem. Till topp ses Robert Scholander med två raka sträcksegrar, distanserar Emil Carlsson med 43,9 sekunder. Tredjeplatsen för Robin Adolfsson efter de två sträckorna, till mål men ett par minuter efter inför fortsättningen.

Åberg upp i topp.
Anders Åberg körde upp till ledning i Otrimmat 2wd redan ute på ss1 efter en stor sträckseger, fortsatte snabbt och är 17,6 sekunder före Johnny Andersson. Rikard Moberg avancerade till tredjeplats på ss2 genom att vara klass snabbast.

Åhman och Röjsel i Junior SM.
Pontus Åhman åker skjortan av konkurrenterna i Trimmade 2wd klassen, är 12:a totalt och före seniorerna, två sträcksegrar och 23,8 sekunder före Pontus Jakobsson som passerade Volvoåkaren Emil Karlsson på ss2. Markus Theorin ligger fyra och Fredrik Borg femma. En som brutit är Jonatan Johannesson som stoppade med tekniska problem.
Näst snabbast av Junior SM åkarna är ledaren av Otrimmat, där Daniel Röjsel som kört till ledning 11,1 sekund före Anton Eriksson. Gotlänningen Sebastian Johansson kort efter på tredjeplatsen och skuggad av Dennis Rådström. Eddie Lundqvist körde snabbt på första sträckan men tappade tid på travet. Än sämre gick det för Erik Telehagen vars Peugeots multirem försvann kort in på ss1, utan servo och extraljus blev det fegkörning, något som resulterade i kokande bromsar, nu jobbar man för omstart!

Så avgörs tävlingen.
Lördagen bjuder på fem sträckor på klassiska vägar, först ut Lillsjöhöjden strax efter klockan 8 på lördagsmorgonen. Sträcka 4 Bölesbodarna startar först vid 10:30-tiden och därefter snabbt på med Sjöarsjön. Efter en längre service är det två sträckor kvar för dagen, Gällsåberget som startar vid 14-tiden, avslutning på tävlingen med anrika Husås-sträckan.

Östersund Winter Rally & Jämtrallyt:
»
Reportage; Dags för SM i Östersund, här är läget i klasserna inför.
» Resultat; Östersund Winter Rally.
» Resultat; Jämtrallyt.
» Radio; RallyRadio från Östersund Winter Rally 2017.


Publicerad: 2017-02-24 21:17


Semenuk gör VM debut, kör Toyota GR Yaris Rally2 i TET Rally Latvia.
© Subaru Motorsports USA.Kanadensaren Brandon Semenuk gör sig redo för VM debut, han tävlar för Subaru Motorsports USA i det Amerikanska mästerskapet och har ett par titlar i bagaget.

Nu är 33-åringen anmäld till det Lettiska VM rallyt som körs i juli, där kommer han ihop med co-driver Keaton Williams köra en Toyota GR Y...

Publicerad: 2024-06-23 18:34


Paraguay tar plats i WRC kalendern 2025.
© Hyundai Motorsport.Efter beskedet att Saudiarabien tar plats i WRC kalendern är det nu också klart att Paraguay tar en WRC deltävling, ett flerårigt avtal är skrivet och landet kommer ses i kalendern redan nästa säsong.

Landet börjar bli en allt större rallynation - förra året kördes en kandidat tävling med FIA på ...

Publicerad: 2024-06-23 17:27


Heikkilä körde hem helgens San Marino Rally.
© emotorsport.seDet Italienska grusmästerskapet är populärt med tävlande från flera nationer, en som kör i år är finske Mikko Heikkilä med Toyota GR Yaris Rally2.

Finländare vann premiären under senvintern, rullade ur den andra tävlingen och blev femma i den tredje - i helgen San Marino Rally där det på nytt ble...

Publicerad: 2024-06-23 09:27


Andervang sjua i Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
© emotorsport.seHolländska Acon-Van der Spek Vechtdal Rally från Hardenberg innebar totalt tio sträckor där flera användes både två och tre gånger under lördagen. Närmare 12 mil special och det var Svenskt på startlinjen, Stig Andervang och Johan Findhammer i Hyundai i20 Rally2 körde stabilt.

Flera tredje och fj...

Publicerad: 2024-06-23 08:50


Madsen överlägsen i Mascot Rally Herning, växellådsproblem för Helin i ledning.
© Stefan Helin.Mascot Rally Herning som tredje deltävling i Danska Mästerskapet, Kenneth Madsen i Citroen C3 Rally2 var vassast totalt, han tog hem sträckseger på samtliga tio sträckor och vann rallyt stort.

Vid målgång 1:16,7 minuter ned till tvåan Ib Kragh i Hyundai i20 N Rally2, han hade då varit tvåa på all...

Publicerad: 2024-06-22 18:18


Paddon klart snabbast på hemmaplan i Southern Lights Rally.
© emotorsport.seFrån Sverige hem till Nya Zeeland för Hayden Paddon som på hemmaplan satte sig i egna familjeteamets Hyundai i20 Ap4 och körde Southern Lights Rally. Totalt tio sträckor i rallyt med start på fredagen och målgång lördag lokal tid i tredje deltävlingen för nationella mästerskapet.

Hayden och co-dr...

Publicerad: 2024-06-22 13:15


Sesks visar Puma Rally1 inför WRC starter i Polen och Lettland.
© M-Sport.Vi såg Martins Sesks köra in som sexa totalt i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia med en Toyota GR Yaris Rally2 förra helgen.

Dagar efter testade han Ford Puma Rally1 och det är den bilen han i veckan gör WRC debut med, 24-årige Lettländaren har fått en drömchans av M-Sport och WRC Promotorn som ...

Publicerad: 2024-06-22 06:48


Svenskt i lördagens Mascot Rally Herning och Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
© Stefan Helin.Midsommarhelgen innebär rallyfritt i Sverige, de som är rallysugna får styra utomlands vilket Lucas Helin och Mikael Kjellgren gjort med sin Opel Corsa OPC. De åker Danska Mascot Rally Herning som ingår i nationella mästerskapet, Arlövs Erik Christensen kör också rallyt i Volvo 240 - totalt 10 sträc...

Publicerad: 2024-06-22 06:29


Förändringar i resultatlistan för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia - Legends.
© emotorsport.seUnder torsdagen kom en ny resultatlista för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, redan under lördagen, sista tävlingsdagen, stod det klart att något var fel men resultaten stod sig och priserna delades ut. Vinnaren Arne Rådström är kvar, men bakom har det skett förändringar.

Tidigare tvåan Mats Pe...

Publicerad: 2024-06-21 13:43


Kalle Rovanperä kör på hemmaplan i Secto Rally Finland.
© Toyota Gazoo Racing.Kalle Rovanperä och Sebastien Ogier alternerar om tredjebilen i Toyota Gazoo Racing - även om de båda körde favorittävlingen i Portugal. För Sebastien Ogier är det fem starter om kommande deltävling i Polen räknas in, sedan tidigare Monte Carlo, Kroatien, Portugal och Italien.

Tävlingarna för fra...

Publicerad: 2024-06-21 09:02


Tidigare nyheter:
Sesks visar Puma Rally1 inför WRC starter i Polen och Lettland.
Svenskt i lördagens Mascot Rally Herning och Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
Förändringar i resultatlistan för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia - Legends.
Kalle Rovanperä kör på hemmaplan i Secto Rally Finland.
Karta, så körs Rally Magic på Höljesområdet.
Helin och Christensen flaggar Svenskt i lördagens Danska Mascot Rally Herning.
Dags för Skilling 500, 52:a upplagan nästa lördag.
Jörgen Joons godkänd notskrivare för Rally-SM.
Andervang i lördagens Acon-Van der Spek Vechtdal Rally.
Italienska grusmästerskapet i helgen för Royal Rally tvåan.
Video, Sesks testar Ford Puma Rally1.
Däckmästerskapet i Rally EM serien, Michelin leder.
Rally Anderslöv inleder Bilsport Rally Cup 2025.
Foto från start till mål av Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, lördagen från fem specialsträckor!
Det närmar sig Hästkraftshelg i Årjäng, vem blir värst i Marknadsbacken?
Foto från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, fredag med tre sträckor & service.
Snabbt Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, siffror från årets rally.
Foto från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, torsdag med kval, shakedown, service, invigning och ss1.
Griebel vann Rallye ADAC Mittelrhein, Simon snabb i Rally4-klassen.
Foto från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, onsdag.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Mycket rally i tv-rutan - SVT sänder 12 sträckor från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
» Liljegren och Hovind, SM vinnare i 2wd under Rally Uppland.
» Listan gallrad, 50 namn klara för SM Veckans rallysprint i Västerås.
» Himlarace i helgen, se backeliten göra upp - Stig Blomqvist föråkare i Audi S1.
» Startlistan, dessa 18 ekipage kör Royal Rally Legend.
» Träning, kval och shakedown på Galtryggen - start 11:00.
» Överklagade beslut sätter stopp för Bresontrofen.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.