Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tuffa fighter väntas i East Sweden Rally.
PRESSRELEASE

På lördag avgörs East Sweden Rally, deltävling tre i Rally-SM 2020 med utgångspunkt från SAAB Arena i Linköping. Rallyt har lockat rekordstort startfält och tuffa kamper väntas i samtliga klasser på lördagens sju sträckor där den mest emotsedda fighten är den mellan tungviktarna Mattias Adielsson och PG Andersson i klassen Trimmat 4WD. Båda med en seger och en bruten tävling var i årets mästerskap.
– Det är flat out som gäller, säger Adielsson. Vi måste vinna om vi vill ta SM-guld i år. Så det finns inget mellanläge.
– Jag ser fram emot en tät fight med Mattias Adielsson. Han kommer garanterat vara revanschsugen och gå för seger, men vi ska försöka upprepa prestationen från Hässleholm, säger PG Andersson.

Den absolut största klassen, med hela 56 stycken startande, är Trimmat 2WD. Där är förre Ryska Mästaren och VM-medaljören Patrik Flodin och Göran Bergsten storfavoriter efter att ha visat klass och vunnit båda årets tävlingar i sin Volvo 940, senast i Hässleholm var de även tvåa totalt i tävlingen. Endast slagna av PG Andersson i en fyrhjulsdriven Ford. Förutom Flodin är det ett stort gäng som vill vara med och kriga i toppen. Kristian Johansson har vunnit två av de tre senaste åren i Linköping, Johan Green kommer fylld av självförtroende efter en stark insats på hemmaplan i Hässleholm och JSM-ledaren Hampus Jakobsson har slagläge på Green i kampen om silvermedaljen i klassen. Dessutom är det många namn som gör comeback i skogen, bland annat tidigare Svenska Mästaren och Östgöten Jimmy Joge, som kommer till start ihop med Bosse Holmstrand i en Volvo 940.
– Det ska bli väldigt kul att köra rallybil igen. Det är några år sedan vi åkte senast. Vi har haft bilen i några år och renoverat det och hade en tanke att göra nått förra året. Då var det 20 år sedan jag började köra rally och jag fyllde 40 år. Men nu blev det av i år istället och det hade inte gått utan alla kompisar som hjälpt till att skruva ihop bilen. Det är tack vare dom vi kan stå på startlinjen, säger Joge.
– Jag är en tävlingsmänniska, men det är tufft i klassen och många år sedan jag körde. Då var det mest fyrhjulsdrivet eller framhjulsdrivet, och det blir en omställning att köra bakhjulsdrivet nu. Den där riktiga farten är en färskvara, men vi kör på så mycket vi orkar och justerar målsättningen efter hand. Det finns alltid någon att fightas med.

I 4WD Övriga har Jari Liiten haft en perfekt säsong hittills, maximala poäng i både premiären i Vännäs och senast i Hässleholm gör att Jari och kartläsaren Tommy Andersson ser ut att gå raskt mot SM-guldet. Men deras resa har inte vart enkel, utan de har stött på hårt motstånd hela säsongen av Kristoffer Karlsson, tidigare Svensk Mästare i klassen, som utmanat Jari hårt och hade chans på seger i Hässleholm innan han fick bryta med ett tekniskt problem. Med mästerskapstankarna mer eller mindre borta vill Kristoffer bjuda Jari på en tuff fight varje meter som återstår av årets Rally-SM.
– Det finns viss revanschlust sedan sist. Det blev ett snöpligt slut och vi är hungriga. Mästerskapet dog för oss i Hässleholm så nu siktar vi på att vara snabbast på varje sträcka och vinna varje tävling. Vi har haft så fruktansvärt roligt i fighten med Jari i år och vi hoppas fortsätta kunna utmana honom i slutet av säsongen. Så får vi se vad det räcker till, säger Kristoffer.

I Otrimmat 2WD har regerande Junior-mästarna Pontus Lönnström och Stefan Gustafsson tagit två raka segrar och fått en smakstart på SM. Men i East Sweden Rally finns de inte på plats i och med att de är i Estland och kör Junior-VM. Det gör att Östgöten Albin Nordh får en bra chans att täppa till luckan i mästerskapet till Lönnström. Albin som missade förra tävlingen i Hässleholm när han var på plats i Lettland och Rally-EM. Men det är en uppsjö av snabba juniorer som vill lägga sig i fighten med Albin. Tabelltrean Isac Nordström vill visa att han kan kriga i SM-toppen på riktigt allvar, Joakim Ellner Landberg tog en sensationell pallplats i bara sin andra SM-tävling i Hässleholm och Victor Hansen kommer stärkt av självförtroende efter en andraplats i Hässleholm.
– Det ska bli jättekul att komma igång och köra igen, jag har längtat efter att köra rallybil och möta motståndet i SM. Även om Pontus [Lönnström] inte är på plats så är det ändå lite honom vi fightas med i mästerskapet, så vi måste försöka ta maxpoäng i helgen. Det är också första gången i tävling som vi kör bilen med senaste Rally4-uppdateringen, så det kommer bli fränt, säger Albin Nordh.


» Pressrelease från Rally SM.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-09-03 13:09


Sju tävlingar i 7-klubbars kalendern 2021.
© emotorsport.se7-klubbars serien laddar för 2021 efter ett inställt 2020, idag presenterar serien en kalender om hittills sju tävlingar vara fem helt klara med datum.
- Det saknas några datum ännu men dom kommer, hälsar Micke Söderberg.

Serien inleder med Violen Rallyt hos Flens MS den 24:e april, sedan...

Publicerad: 2020-12-01 22:29


JWRC läget inför Rally Monza - tabellen, poängen och priserna.
© emotorsport.se68, 58 och 54, antalet poäng de tre i toppen av Junior WRC serien har samlat inför finalen. Men med 53,5 poäng att köra om för den som tar full pott, serien delar ut 1,5 gånger normal poängskala. Det gör att det finns mycket att tävla om, fem av sex startande har teoretisk chans på Junior WRC guldet...

Publicerad: 2020-12-01 21:06


Volkswagen Motorsport läggs ned, sista Polo R5 byggs nu.
© Volkswagen MotorsportVid årsskiftet slutar leveranserna av VW Polo GTI R5, bilen läggs nu helt ned när Volkswagen Motorsport upphört. Hela Volkswagen Motorsport uppges nu ha lagts ned, samtliga närmare 200 anställda omplaceras inom VW koncernen i Wolfsburg.

Beslutet innebär slutet för företagets motorsportavdelning s...

Publicerad: 2020-12-01 17:38


Avgörande om JWRC-titeln för Kristensson i finalen, ACI Rally Monza.
© M-Sport / JWRC.Årets JWRC, Junior-VM, skulle avgjorts i belgiska Ypres Rally i mitten av november. Läget i landet med Coronapandemin gjorde dock att tävlingen inte kunde genomföras, så finaltävling blev nyinsatta ACI Rally Monza i Italien, som körs kommande helg.

Inför finalen leder Martins Sesks från Lettland ...

Publicerad: 2020-12-01 16:57


AD Butik & Verkstad blir officiell huvudsponsor till Rally-SM 2021-2023
© Sara Mejving.Nu står det klart att AD kliver in och tar huvudsponsorskapet till Rally-SM under en treårsperiod med start 2021 och det i ett SM som får en helt ny karaktär under nästkommande år.
Säsongen 2021 blir året då Rally-SM växer från ett mästerskap till tre, med traditionella SM, sprintmästerskap och et...

Publicerad: 2020-12-01 14:12


Jonas Åkesson tar ett steg upp i Rally-SM – kör i R5-klassen för Team Nybe.
© Håkan Vemhäll.Karlskrona AK:s snabbe rallyförare Jonas Åkesson tar steget upp i Rally-SM 2021. Det är nu klart att han kommer att köra Team Nybes nya Ford Fiesta i den fyrhjulsdrivna värstingklassen, R5, nästa säsong.

– För mig var det en dröm som förverkligades när jag 2018 fick chansen att ratta en konkurre...

Publicerad: 2020-12-01 11:29


Drömläge för guldkandidaten Tidemand i rally-VM:s rafflande upplösning.
© @WorldPallplatser i samtliga VM-tävlingar han deltagit i - tre segrar och två tredjeplatser - ligger i tryggt förvar tillsammans med mästerskapsledningen i WRC 2 när Pontus Tidemand kommer till Italien för att knyta ihop säcken för 2020. Knivskarp konkurrens och en rysare till avgörande väntar när ACI Ral...

Publicerad: 2020-11-30 22:51


WRC tabellerna inför ACI Rally Monza.
© JWRC / M-Sport.Elfyn Evans har pressen på sig i Rally Monza, VM ledning med 14 poäng före teamkollegan Sebastien Ogier är läget inför. Trea är Thierry Neuville med ytterligare 10 poängs marginal - fjärde man med chans på guldet är Ott Tänak. För Estländaren krävs seger och samtidigt minst tre poäng på powerstage s...

Publicerad: 2020-11-30 22:43


ACI Rally Monza, de tusen hårnålarnas tävling - karta över sträckorna.
© Google Maps.Till helgens körs årets WRC final, den sjunde tävlingen av totalt 19 försök att ordna tävlingar för säsongen. 10 av 16 sträckor avgörs inne på Monza banan i olika slingor. Men gällande distansen så körs närmare 12 av tävlingens 24 mil special utanför banan, då i områdena norr med tre sträckor som gå...

Publicerad: 2020-11-30 22:38


SVT utökar WRC satsningen under ACI Rally Monza, 7 sträckor live!
© PontusTidemand.seSveriges Television utökar sin redan stora satsning på WRC serien, när finalen ACI Rally Monza avgörs under veckoslutet blir det med över 9 timmars sändningar för rallypubliken.
- Sju sträckor sänds direkt, dessutom bjuds tittarna på ett specialprogram om årets mästare och ett sammandrag. Maria ...

Publicerad: 2020-11-30 18:45


Tidigare nyheter:
SVT utökar WRC satsningen under ACI Rally Monza, 7 sträckor live!
Rally Sweden 2021 utan publik?
Opel Corsa-E rallyklar, tre dagars lyckade tester.
Första bilderna på Toyota GR Yaris Ap4.
Video, Tänak testar nya i20 Rally2 i Italien.
Rallytalangen Oliver Solberg säkrade junior-EM-titeln.
Lukyanuk, Solberg och Torn EM mästare 2020.
E-Cupen redo för 2021, sju tävlingar i kalendern.
SS11 & 17 i Rally Islas Canarias sänds live här!
Svårkört i regnigt Rally Islas Canarias, Solberg i guldläge.
Se 4 sträckor från Rally Islas Canarias live!
SM Rallyt till Uddevalla 2021!
Video, Huttunen testar nya Hyundai i20 Rally2 på grus i Italien.
Solberg sjua på kvalet inför Rally Islas Canarias.
Svenskt i samtliga WRC-klasser i ACI Rally Monza, här är listan.
Följ resultaten från shakedown inför Rally Islas Canarias.
Solberg jagar EM medaljer, startfältet inför Rally Islas Canarias.
Sex deltävlingar för Tour European Rally 2021.
Romulsrallyt, populär norsk rallyfinal före nyår, WRC2 åkare kör VOC.
Eurosol Racing Team ställer Mikkelsen och Lindholm på startlinjen i Rally Monza.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 24/04


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
ACI Rally Monza 03-06/12


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.