Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Oliver Solberg Media Office.
© Oliver Solberg Media Office.
Svenske Robin Jonsson tog hem Solberg World Cup! Körde tidigare hem Virtuella Rally SM och tar genom Solberg World Cup en plats på DirtFish Rally School i Seattle.
Dubbla rallytitlar för Robin Jonsson, SM guld och vinnare av Solberg World Cup.
PRESSRELEASE

Virtuellt blir verkligheten för Jonsson efter Solberg World Cup segern!

* Svenskens fjärde delseger räcker för att ta hem förstapriset i Solberg World Cup.
* Jonssons till DirtFish Rallyskola för att lära sig att köra som Oliver Solberg.
* Uppkopplingsproblem förstörde Solbergs topp 10-placering i Wales.
* Nära 17´000 tävlande i Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.
* Det kommer mera, Solberg lovar nyheter om vad som är runt hörnet.

Svenske Robin Jonsson har vunnit det första Solberg World Cup i samarbete med DirtFish och tar själv en plats på flyget till Seattle för att spendera en dag med att köra rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School.

Jonssons seger på Volkswagen Motorsport Rally Powys, som avslutades på söndagskvällen var hans fjärde högsta poäng från sex omgångar, vilket gjorde honom till en värdig mästare i detta första Solberg World Cup.

Den 20-årige superstjärnan hämtar ett mycket speciellt pris från Volkswagen Motorsport. Framgången i sista omgången i Wales belönas med den exakta trofén som Volkswagen Motorsport presenterade inför, det är trofén för seger på Wales Rally GB 2014 där Sébastien Ogiers vann.

Andra och tredje plats på Volkswagen Motorsport Rally Powys vinner en eftertraktad ID R-modell och mössa.

Andraplatsen i Solberg World Cup kommer också med rik belöning, det Lukáš Matêja som avslutade som tvåa. Han kommer att vara den enda i världen som kan köra DiRT med en äkta ratt från en Volkswagen Polo GTI R5 efter att teknikerna byggt om ratten för att använd i simulator.

Jonathan Schaeffer var trea i slutet av säsongen och tar hem ett urval av Solberg inspirerade priser.

För mästare Jonsson fortsätter de goda nyheterna att komma. Hans oslagbara fart och kontinuitet under det DiRT Rally 2.0 baserade mästerskapet har landat honom livets resa. Robin kommer att lära sig att köra i verkligheten av den 18-åriga WRC2 tävlande Oliver Solberg, son till 2003 års världsmästare Petter Solberg.

Den långtid PSRX och Solberg fantasten Jonsson säger
"Det är galen! Vinnare av Solberg World Cup! Jag kan inte tro att jag får chansen att köra en riktig rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School, det är en dröm som går i uppfyllelse. Stort tack till DirtFish, Solberg familjen och deras partners för att detta är möjligt!"

För Oliver fanns det besvikelse, frustration, glädje och stolthet när den sex deltävlinar långa serien tog målgång.
"Jag ville verkligen sluta topp 10 på Volkswagen Motorsport Rally Powys," säger Oliver, som slutade 35:a av 16´706 tävlande.

"Allt gick ganska bra för mig och jag låg runt de fem bästa när vi tappade internetuppkopplingen och jag tvingades bryta! Detta måste vara en av de konstigaste anledningarna till att bryta. Det var verkligen frustrerande, jag älskar det här DiRT-spelet och vägarna i Wales är så coola."

"Vårt resultat totalt sett var inte så dåligt och vi måste vara så, så glada för antalet spelare som var med. Kan du tro att vi nu har nästan 17 000 tävlande! Det är otroligt och något jag är riktigt stolt över - vi byggde detta Solberg World Cup tillsammans och nu har vi en fantastisk serie."

"Det har varit en fantastisk tävling, tack och grattis till alla som tävlade och gjorde detta så speciellt. Och stora, stora gratulationer till Robin Jonsson - hans fart var verkligen otrolig. Dessa tider var fantastiska i alla sex rally. Jag ser verkligen fram emot att träffa Robin i Seattle, inte bara så att vi kan köra tillsammans, men för att se om jag kan ta några tips från honom för att bli snabbare på DiRT!

"Men för tillfället har vi en vecka eller två borta från spel. Sedan, vad kommer här näst? Det måste verkligen finnas något och jag har några idéer!"

Volkswagen Motorsports Sven Smeets säger:
"Grattis till Robin Jonsson för att han vann Volkswagen Motorsport Rally Powys. Med sin anmärkningsvärda prestanda förtjänar han helt klart mästartiteln. Jag vill också tacka de 17 000 tävlande för att ha deltagit i Solberg World Cup och för vilket gör detta virtuella rallymästerskap till en så stor upplevelse."

Allt som återstår för det första Solberg mästerskapet i samarbete med DirtFish är Jonssons resa till USA för att han ska få en endagsundervisning på Seattle baserade DirtFish Rally School med Oliver Solberg.

DirtFish VD Justin Simpson ser fram emot att välkomna vinnaren.
"Solberg World Cup i samarbete med DirtFish har varit en fantastisk serie", sa Simpson, "Gensvaret var bättre än väntat med nästan 17 000 spelare som alla pressade om segern. Jag var mycket imponerad av nivån på dem tävlande. Att vinna Solberg World Cup krävde en riktig mästares förberedelse, talang och vilja.

Ett stort grattis till Robin för hans seger. Det finns ingen tvekan om att han är en absolut värdig förare att köra en av våra Subaru rallybilar här på DirtFish Rally School, tillsammans med Oliver. Jag är säker på att det här kommer att bli en resa som han aldrig kommer att glömma."


» Pressrelease från Oliver Solberg.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-06-16 20:57


Sex deltävlingar för Tour European Rally 2021.
© TER Series.Under onsdagen släpptes kalendern för TER-series, Tour European Rally 2021. Likt de flesta nationella och internationella serier drabbades året säsong av flera avbräck, något som skapat ett unika avslut och nystart på TER-series.

Årets säsong har drabbats av flera plötsliga inställda tävlingar, s...

Publicerad: 2020-11-25 20:53


Romulsrallyt, populär norsk rallyfinal före nyår, WRC2 åkare kör VOC.
© emotorsport.seÅrets sista rally körs inte långt från Svenska gränsen, det är Norska NMK Elverum som arrangerar Romjulsrallyt som avslut på året, men samtidigt start på vintersäsongen. Tre specialsträckor går dubbelt den 29:e december, det blir 10 mil special för de tävlande som hängde på låset när anmälan öppnade...

Publicerad: 2020-11-25 18:57


Eurosol Racing Team ställer Mikkelsen och Lindholm på startlinjen i Rally Monza.
© Bastien, FIA ERC.Ungerska Eurosol Racing Team hårt knutet mot Skoda Motorsport kommer till start i ACI Rally Monza med två potenta förare i var sin Skoda Fabia R5 Evo. På teamets hemmaplan, senaste EM deltävlingen drev man Oliver Solbergs Skoda Fabia R5 Evo på uppdrag av Skoda Motorsport.

Till Monza kommer teamet...

Publicerad: 2020-11-25 17:32


Vem blir årets Codriver, dags att söka för Thomas Carlssons Minnesfond.
Nu söker Thomas Carlssons Minnesfond kandidatnamn för 2020. Trots ett mycket speciellt år på den svenska rallyscenen, avser vi att dela ut ett stipendie även 2020.

2009 instiftades minnesfonden, där stipendiaten skall vara en ung och
lovande Codriver. Normalt är det föraren i ett rallyteam som f...

Publicerad: 2020-11-24 21:25


TV-guide för WRC finalen ACI Rally Monza.
© Hyundai Motorsport.En vecka återstår innan WRC finalen avgörs i ACI Rally Monza, idag släpper arrangören anmälningslistan till finaltävlingen, en dag försenat sedan man också förlängt anmälan några dagar.

Sveriges Television fortsätter sin storsatsning på WRC, börjar redan med sändning från ss1 på torsdagen. Under ...

Publicerad: 2020-11-24 21:23


EM debut för Suzuki Swift R4LLY S på Kanarieöarna.
© Suzuki Motorsport.* Text uppdaterad *
Spanjoren Javier Pardo Siota och Joan Vinyes från Andorra gör EM debut med Suzuki Swift R4LLY S i helgens Rally Island Canarias. Bilarna går in i RC2 klassen bland R5 / Rally2 bilarna.

Bilarna som byggts under R4 tiden, nu mera kallade Rally2 kit, sju olika bi...

Publicerad: 2020-11-23 21:49


Emrik växlar upp, satsar på Ford Fiesta R2t med sikte på SM 2021.
© Jennyh Persson.- Efter fyra säsonger i Honda och flertalet framgångar är det nu dags att ta ett steg vidare, så säger Emrik Smedberg som ikväll visade upp sitt nyförvärv, en Ford Fiesta R2T.

Med andra ord stannar Wäxjö MS föraren kvar i den Otrimmade 2wd klassen - R2 i SM serien men växlar upp till en fö...

Publicerad: 2020-11-23 20:41


Oliver Solberg jagar Junior EM-titeln på Kanarieöarna.
© Oliver Solberg Media Office.En poäng skiljer rallyföraren Oliver Solberg (19) från att bli Europamästare för juniorer. Mästerskapet avgörs i Rally Islas Canarias på Gran Canaria i helgen.

Om den norsk-svenska 19-åringen ska lyckas vinna titeln måste han köra snabbare än EM-ledaren Gregoire Munster. Luxemburgs 21-åring (fyll...

Publicerad: 2020-11-23 17:13


12 Ford Fiesta WRC tillverkade, bara fem kvar hos M-Sport.
© emotorsport.seEndast 12 byggda bilar totalt har M-Sport sedan dagens WRC reglemente trädde i kraft 2017, av dessa är då endast fem kvar i drift inom egna teamet.

Av de 12 tillverkade är den första testbil som inte gått tävling, en brann upp i samband med Rally Mexico i år och fem bilar är sålda till privata k...

Publicerad: 2020-11-22 20:08


Fem nya WRC bilar har debuterat under 2020.
© Toyota Gazoo Racing.Om ett par veckor avgörs WRC serien, då körs ACI Rally Monza med spännande startfält som presenteras först på onsdag efter arrangörens senaste pm.

För årets säsong har bara fem nya WRC bilar tillverkats hos de tre WRC teamen. Flest nya bilar ute för året har Toyota Gazoo Racing som byggt tre nya ...

Publicerad: 2020-11-22 19:48


Tidigare nyheter:
Oliver Solberg jagar Junior EM-titeln på Kanarieöarna.
12 Ford Fiesta WRC tillverkade, bara fem kvar hos M-Sport.
Fem nya WRC bilar har debuterat under 2020.
Gruspremiären i Simrishamnsmixen 2021 inställd.
Bolivianske WRC3 ledaren vann Italienska grusmästerskapet.
Moto GP stjärna med Hyundai i20 R5 i Rally Monza.
Dubbla Midnattssolsrally 2021 när KAK satsar virtuellt.
Tidemand, Kopecky och Engel för Toksport WRT i Rally Monza.
Veiby & Andersson visar upp sin Hyundai i20 WRC inför Monza Rally.
Ogier fortsätter i WRC 2021, förlänger med Toyota Gazoo Racing.
Toyota GR Yaris AP4 på gång för rallyskogen.
JWRC trean Pajari tränar med Latvala inför Rally Monza.
Kubica och Kajetanowiz i Polskt WRC team 2021?
Torn & M-Sport säkrar dubbla EM titlar när finalen ställs in.
Hyundai, Toyota & M-Sport fortsätter i WRC 2022, FIA delbetalar utveckling.
EM finalen ställs in, Belgiska Spa Rally uteblir.
Hektiska dagar för Rally Sweden, jagar besked om 2021 och utvärdera flytt 2022!
Dubbelt Svenskt i nästa EM deltävling, Rally Islas Canarias.
Joons Motorsport mot SM 2021!
Psport flyttar till nya lokaler, väl rustade för leveranser till motorsporten!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
- - - - - - 00/00


Rally SM:
North Rally 08-09/01


Rally VM:
ACI Rally Monza 03-06/12


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 24/04
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Gästabudstrofén Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Polkatrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.