GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Robert Blomberg byter grupp N mot R4.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Øistein Solberg laddar för ny säsong i rallyskogen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Ola Strömberg, arkivfoto, är efter ett mellanår 2014 tillbaka och ska ratta Suzuki igen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Erik Stenberg satsar på Sverigeserien.
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 5?

Robert Blomberg åkte hem Svenska RallyCupen under 2014, med vad väntar 2015?
- För att kort summera så har vi köpt en "ny" bil. En Mitsubishi Evo X R4 som vi har tänkt att tävla med under året. Framförallt så inskaffades den för att Grp N och R4 nu kommer att gå i samma klass i SM.
Så det blir i SM vi kommer se er mest?
- Störst fokus 2015 kommer att läggas på Rally SM, men vi kommer även att ställa upp i Rally Sweden samt Svenska RallyCupen och några mindre lokala tävlingar om tiden räcker till.
Det handlar om en fullspikad kalender?
- Ja ett ganska hektiskt år. Men vi är ju ganska "gröna" på denna nivå och för att utvecklas så handlar det om att tävla så mycket man kan. Och dessutom så är det roligt med rally!
Vad vi erfar har första testerna redan gjorts?
- Precis, vi var förra helgen uppe i Anttila och vintertestade R4:an och det kändes riktigt bra. Fokus var på att köra in bilen, den har ny motor men också känna på den och grovjustera väghållningen. Nästa tävling på programmet är Finnskogsvalsen, om vädret är på allas sida, för att värma upp vinterkängorna och bli varm i kläderna på snö inför säsongen.

Øistein Solberg har setts i flera tävlingar under året, namnet klingar Norskt?
- Ja, men jag har bott i Sverige sedan 1997. Bakgrunden till att jag började med rally var 3 hjärnblödningar! Allt sedan en kort rallykarriär på 80-talet så har rally varit ett stort intresse. När jag så vintern 2011 var ute för en olycka med snöskotern behövde jag all motivation i världen för att ta mig tillbaka till det normala igen, då blev målet att köra rally vilket jag jobbade mot och tog mig tillbaka!
Så 2014 var starten på något nytt?
- 2014 var säsongen då min dotter Eira och jag så startade våra rallykarriärer, och det har varit en fantastisk kul resa, där vi sakta men säkert har lärt oss nya saker om denna fantastiska sport. Det har varit "trial and error" som fört oss framåt, med allt från notläsning till körteknik.
Och planer for 2015?
- Om jag får min Saab EMS klar så kan det bli lite körning i vinter med den. Annars så är det "sommarbilen" Ford Escort RS 1600 BDG som gäller. Årets mål är att köra mindre lokala rally och förhoppningen är att vi kommer med till Midnattssolsrallyt också detta år!

Mattias Ledin har setts med en Ford Fiesta R2, men nu är det ny bil i samma klass som väntar!
- Det stämmer, vi har i teamet jobbat väldigt hårt på höst/vinter och nu fått till något jag har velat i ett år nu, att ha en Peugeot 208 R2. Precis i början av januari fick vi de sista bitarna på plats och kunde hämta och presentera våran nya Peugeot!
Och bilen har gått SM tidigare.
- Ja i bilen har vi sett Gustav Thorsell 2014. Bilen är nyss hämtad och vi är nu i helgen i Anttila för att köra de första testerna.
Det är fortsatt SM som gäller?
- Fokus kommer ligga på SM och SM-sprintarna men även några utvalda tävlingar för att få mer mil i kroppen och hålla farten uppe, Rally Gotland har vi t.ex. pratat om i 2 år så kanske är dags att slå slag i saken nu och åka dit!

När vi når Ola Strömberg är han och Brittmarie på hemväg efter Jul & Nyårsfirande i Spanien. Och på frågan om årets tävlande säger Ola.
- Ja först, förra året blev inte mycket kört förutom lite på hösten med en ytterst standardmässigt "Sukka". Men vi har bestämt oss för att försöka åka mer i år då vi båda tycker det är så himla kul att åka "Sukka" och även umgås i det trevliga gänget där många av oss taggat ner betydligt och mer sätter värde på glädjen att tävla istället för att vinna. För i så fall skulle ju bara en besättning vara lyckliga och det är ju egentligen ganska korkat, säger Ola och fortsätter.
- Förra årets frånvaro berodde dels på att vinnarbilarna blev sålda och att det var lite kollisioner med Rallyradion som jag ju lovat att hjälpa till med, där ska jag dock vara med även i år. Men detta året börjar med att vi har bil och att kalendern ser betydligt bättre ut vad gäller SM kontra 1300 RallyCup's kalender. Väl medvetna om att vi står vid slutet av våran aktiva karriär så vill vi passa på medans vi fortfarande hör och ser skaplig samt kommer i och ur bilen själva, skrattar Ola.

Trean från Svenska RallyCupens grupp F / VOC klass 2014 - Erik Stenberg - vad väntar nu?
- Planerna för året är att jag åker kvar i min Volvo 940 VOC som b-förare, men jag har byggt en till bil som nästan är klar som ska stå som reserv!
- Det är Sverigeserien som ska åkas för min del med Christoffer Lund i högerstolen då Annie Hellstadius börjat studera och inte har samma förutsättningar att åka med, men hon kommer synas i högerstolen under mindre tävlingar som ej tillhör Sverigeserien som jag ska åka för att hålla igång tempot. Christoffer åker också med en annan förare i Svenska RallyCupen! Christoffer har åkt med mig några tävlingar förra året då inte Annie kunnat och det har fungerat riktigt bra mellan oss också.
Då är det Finnskogsvalsen i Torsby som gäller här näst?
- Ja det ska åkas i Torsby, det är debut på isdäck, jag har bara åkt runt 4km på vägen hemma under julledigheten som test. Planen var att åka upp till Sunne men vädret sa nej till träning så det blir en upplevelse men målet är att ta sig runt och ta lärdom av ett nytt underlag och en skön start på året!
Och servicegänget är intakt?
- Min trogne mekaniker är pappa som följer med överallt och hjälper till såväl före under som efter tävlingen - han kommer också vara med i år plus att Ingmar Lund, Christoffers pappa, kommer vara med så mycket han kan!

Hur ser din säsong ut, Robin Norling?
- I slutet av oktober inhandlades en Suzuki Swift MK1 GTI så vi kommer att åka 1300 RallyCup 2015 och även lite andra tävlingar runt om i Sverige under året.
Och allt är nu redo för start?
- Vi har lite planer på ett test framöver men det blir nog på grus, om vi har tur så kanske det kan bli nått vintertest också. Just nu håller vi på med en design på bilen samt sponsorjakt så än är vi inte riktigt redo för start.
Är det 1300 RallyCup som gäller?
- 1300 RallyCup är målet att köra och det är runt sex deltävlingar på sommaren, utöver det så kan det bli Sprintcupen i Eskilstuna och även någon enstaka större tävling om ekonomin tillåter.


Läs tidigare delar i reportageserien:
»
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 4?
» Vem kör vad, Bevelko Historic Rallyteam Sweden!
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 3?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 2?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 1?

Publicerad: 2015-01-11 10:29


TV-tablå för Rally de Portugal - SVT kör rallymagasin ikväll.
© Citroen Racing.I veckan startar Rally de Portugal, redan årets sjunde deltävling - efter helgens rally är första halvan av årets WRC serie avverkad. Portugal bjuder på 18 specialsträckor över helgen, en publiksträcka som skulle körts dubbelt under lördagskvällen är struken.

SVT inleder rallyt ikväll med sitt fö...

Publicerad: 2019-05-26 20:00


Solberg utklassade alla i Lettland - 17-åringen totalvann Rally Liepaja.
© FIA ERC.Oliver Solberg går från klarhet till klarhet, satsade stenhårt förra året i en Peugeot 208 R2, hade ett tempo långt över konkurrenterna men lärde sig också gränserna när det gick över styr. I vintras inledde han tävlandet med fyrhjulsdrift, tog över pappa Petters Polo R5 och tog två raka segrar i Le...

Publicerad: 2019-05-26 18:10


JVM-ledande Tom Kristensson till start i South Swedish Rally.
© Privat.Tom Kristensson som leder junior-VM i rally, JWRC, kommer till start årets upplaga av South Swedish Rally, 31 maj-1 juni.

Årets Rally-SM är högintressant. Den svenska nationalsporten har medvind med flera unga och duktiga förare, anförda av WRC-föraren Pontus Tidemand, som deltar i olika internat...

Publicerad: 2019-05-26 16:31


Foto från Emiltrofén.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup avverkade sin tredje deltävling av fem i Emiltrofén hos Vimmerby MS, samtidigt fanns Smålands DM på plats för sin tredje av nio deltävlingar. Fyra sträckor runt Vimmerby och 120-talet åkare på startlinjen under lördagen. Snabbast totalt var Victor Karlsson före Joachim Längberg, f...

Publicerad: 2019-05-26 13:56


Myrsell totaltvåa och Johnsen bröt i Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Tillbaka efter fredagens rullning var Luigi "Lucky" Battistolli i Rally de Asturias Histórico, tredje deltävlingen för Historic Sporting Rally Championship. Lancia teamet hade arbetat hårt under kvällen och natten för att ha bilen tillbaka i tävlingen i jakten på EM poäng.

Sju sträckor kördes und...

Publicerad: 2019-05-26 11:25


Victor körde hem Emiltrofén, deltävling för Bilsport Rally Cup & Smålands DM.
© emotorsport.seVimmerby MS arrangerade tredje deltävlingen för Bilsport Rally Cup, samtidigt deltävling för Smålands DM serie. Emiltrofén med 37km special fördelat på fyra sträckor varav avslutande sträckan stod för halva tävlingen.

Victor Karlsson i Toyota Corolla inledde med två sträcksegrar, men på ss3 förs...

Publicerad: 2019-05-26 09:54


Monelius körde hem Laxå Rallyt.
104 startande på tre sträckor i Laxå Rallyt, kända sträcknamn och ut på första sträckan, Långsmon på knappt 7km var Jimmy Olsson snabbast genom. Mittensträckan var Mattias Monelius snabbast över, tiondelen före Olsson. Avslutningen innebar knappt 12 km över Skiren där Mattias Monelius laddade värst....

Publicerad: 2019-05-25 22:31


EM debuterande Solberg i en klass för sig, Lettisk seger för Westlund.
© FIA ERC.Lettiska Rally Liepaja leder Oliver Solberg efter fyra sträcksegrar av fem möjliga, den unge norrmannen har imponerat stort i sin EM debut, samtidigt första starten på grus med VW Polo GTI R5:an. Tävlingen har dock föregåtts av mängder av test, något även konkurrenterna gjort. Efter dagens 10 mil le...

Publicerad: 2019-05-25 21:19


Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Fyra totalt och bäst av rallyåkarna var Andreas Thelaus i Vårsprinten på Kalvholmen i Karlstad, tre vändor på sträckan hos Karlstads Motorclub Bil. Snabbare var Crosskartåkarna, knappt 2 sekunder bakom Thelaus var Mats Jonsson tvåa i 4wd klassen, tredjeplats till Thomas Sjöqvist.

När det kom till...

Publicerad: 2019-05-25 20:51


Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
© emotorsport.seEn gång över Kragsta och två vändor på sträckorna Gökan och Finnby var planen för lördagen då Björn Waldegårds Minne avgjordes. Tävlingen som kördes för femte gången, slutligen med 125 bilar till start som bjöd på Rallyklassiker och Upplands DM.

Stig Andervang tog täten ute på ss1 och släppte ald...

Publicerad: 2019-05-25 20:42


Tidigare nyheter:
Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
201 ekipage fick plats till Midnattssolsrallyt, listan gallrad.
Närmare 50 ekipage till söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally från Sverige & Lettland.
Tyska AvD Sachsen-Rallye avbrutet efter ss2, lördagens sträckor ställs in.
Snabba EM svenskar - Myrsell och Johnsen i täten av Rally de Asturias Historico.
I väntan på nästa WRC start, Tidemand gästspelar i rallycrossens EM-premiär.
Shakedown och kval i Rally Liepaja.
Både far och dotter åker kartläsare i SSR.
Silverratten utgår 2019.
Två 'Grahnar' utmanas av flera Mitsubishi i SSR
Fullt startfält för Björn Waldegårds Minne, Klassiker & DM på fem sträckor.
Följ Adielsson, Lundberg, Blomberg och Westlund i Rally Liepaja!
Bilsport Rally Cup och Smålands DM i helgens Emiltrofé!
Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Fyra Yaris WRC till Sardinien.
100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Emiltrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.