Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Robert Blomberg byter grupp N mot R4.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Øistein Solberg laddar för ny säsong i rallyskogen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Ola Strömberg, arkivfoto, är efter ett mellanår 2014 tillbaka och ska ratta Suzuki igen.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Erik Stenberg satsar på Sverigeserien.
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 5?

Robert Blomberg åkte hem Svenska RallyCupen under 2014, med vad väntar 2015?
- För att kort summera så har vi köpt en "ny" bil. En Mitsubishi Evo X R4 som vi har tänkt att tävla med under året. Framförallt så inskaffades den för att Grp N och R4 nu kommer att gå i samma klass i SM.
Så det blir i SM vi kommer se er mest?
- Störst fokus 2015 kommer att läggas på Rally SM, men vi kommer även att ställa upp i Rally Sweden samt Svenska RallyCupen och några mindre lokala tävlingar om tiden räcker till.
Det handlar om en fullspikad kalender?
- Ja ett ganska hektiskt år. Men vi är ju ganska "gröna" på denna nivå och för att utvecklas så handlar det om att tävla så mycket man kan. Och dessutom så är det roligt med rally!
Vad vi erfar har första testerna redan gjorts?
- Precis, vi var förra helgen uppe i Anttila och vintertestade R4:an och det kändes riktigt bra. Fokus var på att köra in bilen, den har ny motor men också känna på den och grovjustera väghållningen. Nästa tävling på programmet är Finnskogsvalsen, om vädret är på allas sida, för att värma upp vinterkängorna och bli varm i kläderna på snö inför säsongen.

Øistein Solberg har setts i flera tävlingar under året, namnet klingar Norskt?
- Ja, men jag har bott i Sverige sedan 1997. Bakgrunden till att jag började med rally var 3 hjärnblödningar! Allt sedan en kort rallykarriär på 80-talet så har rally varit ett stort intresse. När jag så vintern 2011 var ute för en olycka med snöskotern behövde jag all motivation i världen för att ta mig tillbaka till det normala igen, då blev målet att köra rally vilket jag jobbade mot och tog mig tillbaka!
Så 2014 var starten på något nytt?
- 2014 var säsongen då min dotter Eira och jag så startade våra rallykarriärer, och det har varit en fantastisk kul resa, där vi sakta men säkert har lärt oss nya saker om denna fantastiska sport. Det har varit "trial and error" som fört oss framåt, med allt från notläsning till körteknik.
Och planer for 2015?
- Om jag får min Saab EMS klar så kan det bli lite körning i vinter med den. Annars så är det "sommarbilen" Ford Escort RS 1600 BDG som gäller. Årets mål är att köra mindre lokala rally och förhoppningen är att vi kommer med till Midnattssolsrallyt också detta år!

Mattias Ledin har setts med en Ford Fiesta R2, men nu är det ny bil i samma klass som väntar!
- Det stämmer, vi har i teamet jobbat väldigt hårt på höst/vinter och nu fått till något jag har velat i ett år nu, att ha en Peugeot 208 R2. Precis i början av januari fick vi de sista bitarna på plats och kunde hämta och presentera våran nya Peugeot!
Och bilen har gått SM tidigare.
- Ja i bilen har vi sett Gustav Thorsell 2014. Bilen är nyss hämtad och vi är nu i helgen i Anttila för att köra de första testerna.
Det är fortsatt SM som gäller?
- Fokus kommer ligga på SM och SM-sprintarna men även några utvalda tävlingar för att få mer mil i kroppen och hålla farten uppe, Rally Gotland har vi t.ex. pratat om i 2 år så kanske är dags att slå slag i saken nu och åka dit!

När vi når Ola Strömberg är han och Brittmarie på hemväg efter Jul & Nyårsfirande i Spanien. Och på frågan om årets tävlande säger Ola.
- Ja först, förra året blev inte mycket kört förutom lite på hösten med en ytterst standardmässigt "Sukka". Men vi har bestämt oss för att försöka åka mer i år då vi båda tycker det är så himla kul att åka "Sukka" och även umgås i det trevliga gänget där många av oss taggat ner betydligt och mer sätter värde på glädjen att tävla istället för att vinna. För i så fall skulle ju bara en besättning vara lyckliga och det är ju egentligen ganska korkat, säger Ola och fortsätter.
- Förra årets frånvaro berodde dels på att vinnarbilarna blev sålda och att det var lite kollisioner med Rallyradion som jag ju lovat att hjälpa till med, där ska jag dock vara med även i år. Men detta året börjar med att vi har bil och att kalendern ser betydligt bättre ut vad gäller SM kontra 1300 RallyCup's kalender. Väl medvetna om att vi står vid slutet av våran aktiva karriär så vill vi passa på medans vi fortfarande hör och ser skaplig samt kommer i och ur bilen själva, skrattar Ola.

Trean från Svenska RallyCupens grupp F / VOC klass 2014 - Erik Stenberg - vad väntar nu?
- Planerna för året är att jag åker kvar i min Volvo 940 VOC som b-förare, men jag har byggt en till bil som nästan är klar som ska stå som reserv!
- Det är Sverigeserien som ska åkas för min del med Christoffer Lund i högerstolen då Annie Hellstadius börjat studera och inte har samma förutsättningar att åka med, men hon kommer synas i högerstolen under mindre tävlingar som ej tillhör Sverigeserien som jag ska åka för att hålla igång tempot. Christoffer åker också med en annan förare i Svenska RallyCupen! Christoffer har åkt med mig några tävlingar förra året då inte Annie kunnat och det har fungerat riktigt bra mellan oss också.
Då är det Finnskogsvalsen i Torsby som gäller här näst?
- Ja det ska åkas i Torsby, det är debut på isdäck, jag har bara åkt runt 4km på vägen hemma under julledigheten som test. Planen var att åka upp till Sunne men vädret sa nej till träning så det blir en upplevelse men målet är att ta sig runt och ta lärdom av ett nytt underlag och en skön start på året!
Och servicegänget är intakt?
- Min trogne mekaniker är pappa som följer med överallt och hjälper till såväl före under som efter tävlingen - han kommer också vara med i år plus att Ingmar Lund, Christoffers pappa, kommer vara med så mycket han kan!

Hur ser din säsong ut, Robin Norling?
- I slutet av oktober inhandlades en Suzuki Swift MK1 GTI så vi kommer att åka 1300 RallyCup 2015 och även lite andra tävlingar runt om i Sverige under året.
Och allt är nu redo för start?
- Vi har lite planer på ett test framöver men det blir nog på grus, om vi har tur så kanske det kan bli nått vintertest också. Just nu håller vi på med en design på bilen samt sponsorjakt så än är vi inte riktigt redo för start.
Är det 1300 RallyCup som gäller?
- 1300 RallyCup är målet att köra och det är runt sex deltävlingar på sommaren, utöver det så kan det bli Sprintcupen i Eskilstuna och även någon enstaka större tävling om ekonomin tillåter.


Läs tidigare delar i reportageserien:
»
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 4?
» Vem kör vad, Bevelko Historic Rallyteam Sweden!
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 3?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 2?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 1?

Publicerad: 2015-01-11 10:29


Rallyarrangörer se hit, sugna på att köra deltävling i Svenska RallyCupen 2020?
© Svenska RallyCupen.Nu är det dags att förbereda en nionde raka säsong med Svenska RallyCupen. Vi är bara i halvtid med årets säsong men blickar redan fram mot nästa år, i september ska tävlingarna vara sökta hos SBF och i oktober vill vi kunna presentera nästa års kalender!

Är du rallyarrangör 2020 och sugen på att...

Publicerad: 2019-08-20 19:59


Sju bilar från JN Motorsport i Falerumsbacken.
© emotorsport.seJN Motorsport satsar allt de har och kommer till start med sju bilar i hemmatävlingen Falerumsbacken, Åtvidabergs MK på lördag!

I Grupp-E Elit hittar vi förra årets segrare och även snabbaste Grupp-E Christoffer Johansson, som i år har Linda Nilsson med sig som kartläsare, även formstarka sprint...

Publicerad: 2019-08-20 17:48


Läget i Rally SM tabellern inför höstens avslutning.
© emotorsport.seEfter fyra av sex genomförda SM deltävlingar ser flera klasser klart spännande ut inför avslutningen med nästkommande East Sweden Rally i början på september och senare finalen med Rally Blekinge i slutet av samma månad.

Flodin i 4wd topp.
I Trimmat 4wd, R5 är det Patrik Flodin som drog ...

Publicerad: 2019-08-19 21:41


Breen en R5 vinnare, vunnit för 5 olika R5 tillverkar på 8 månader!
© Hyundai Motorsport.Craig Breen är en riktig R5 vinnare, bara i år har han tagit fyra R5 modeller till totalseger, senast i raden är helgens Today´s Ulster Rally där han tävlade med Hyundai i20 R5 och tog totalsegern 20 sekunder före Matt Edwards.

I slutet av juni körde han hem Renties Ypres Rally i en Volkswagen Po...

Publicerad: 2019-08-19 21:27


Ny klasseger för Rabrenovic i Serbiska mästerskapet, Valjevski Rally.
I helgen avgjordes Serbiska Valjevski Rally, Bulgaren Miroslav Angelov i en Skoda Fabia R5 körde hem totalsegern med 2:27 minut. Bakom var stockholmsboende Vladica Rabrenovic med Ana Golic i högerstolen med egna Wrr Motors Renault Clio R3.

I mitten på maj kördes första deltävlingen i Serbiska Mäs...

Publicerad: 2019-08-19 21:21


Så sänder SVT & RedBull TV från Rallye Deutschland.
© Hyundai Motorsport.Ikväll är Sveriges Television tillbaka med Rallymagasinet inför det Tyska VM Rallyt, som gäst ses bland annat Pontus Tidemand som kommer köra den nästkommande deltävlingen, det Turkiska VM Rallyt i september.

Efter avslutad tävling återkommer SVT med ett timmeslångt sammandrag från tävlingen. Med...

Publicerad: 2019-08-19 21:03


Västras FM serie summerat efter Dalslandstjuren.
Femte deltävlingen var Dalslandstjuren som Dals MK arrangerade 17 augusti. 58 deltagare från klubbar i VBF deltog i de olika bilklasserna. Nu återstår bara 2 deltävlingar – Noratrofén 14 september och Rikspokalen 5 oktober.

I bilklass 1 – 4WD – drygade Mattias Olsson, Stenungsunds MS ut sin ledni...

Publicerad: 2019-08-19 17:33


Supercupen gör comeback 2020, sex deltävlingar i kalendern.
© emotorsport.seSuperCupen är tillbaka 2020, det var under hösten 2018 som arrangören tog beslutet om ett sabbatsår under 2019. Nu är man tillbaka för kommande år och kalendern visar 6 deltävlingar, tre på vintervägar och tre på grus.

Som tidigare handlar det om tre klasser, fyrhjulsdrift i egen. För tvåhjulsdr...

Publicerad: 2019-08-19 17:05


Victor och Jonas tvåa i helgens SM-deltävling i Kolsva.
I helgen som var gick den fjärde SM-deltävlingen i Kolsva med Köping som centralort. Ca 125km skulle köras fördelat på 8 st specialsträckor, och allt detta under endast en dag. Sträckorna var snabba och med många tempoändringar vilket gjorde det krävande för de tävlande. Victor och Jonas inledde me...

Publicerad: 2019-08-19 05:44


Foto från Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.seÅrets fjärde SM deltävling avgjordes runt Köping, med Kolsva MS som arrangör avgjordes rallyt med fyra sträckor som gick dubbelt. Snabbast totalt var Patrik Flodin som vann totalt och R5 klassen, för 4wd Övriga körde Joachim Grahn hem segern. Till de tvåhjulsdrivna klasserna vann Jonas Åkesson i Tri...

Publicerad: 2019-08-19 05:06


Tidigare nyheter:
Supercupen gör comeback 2020, sex deltävlingar i kalendern.
Victor och Jonas tvåa i helgens SM-deltävling i Kolsva.
Foto från Kolsvarundan, del 2.
Röjsel, 'lärt mig att finna mig i problemen'.
Ännu ett starkt resultat av Tidemand i rallycross-EM, nu väntar WRC i Turkiet!
Domarbeslut kastade om JEM medaljörerna, Llaren ny JEM mästare.
Dags för Grahns Bilar Klappjakten - två utmanande sträckor!
Dubbla Junior EM brons till Sverige efter Barum Rally.
Lönnström tvåa i Kolsvarundan, avancerar i JSM.
Martin Berglund tog revansch i Kolsva.
Foto från Kolsvarundan, del 1.
Kolsvas Martin Jakobsson näst bästa junior i trimmat.
Blomberg körde hem Dalslandstjuren.
Flodin, Grahn, Åkesson och Nordh - lördagens SM vinnare i Kolsvarundan.
Tungt för Adielsson och Lundberg i Barum Rally - Hjerpe trea i JEM inför avslutningen.
Ring snabbast i Finspångsrundan.
Johansson körde snabbast uppför Klevabacken.
Patrik Flodin befäste ledningen i Rally-SM.
Patrik Flodin och Göran Bergsten vann Rally-SM Kolsvarundan.
31 bilar till Rally Turkiet, Tidemand en av 11 i WRC, Solberg i WRC2!Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Badhotelletrallyt 24/08


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
ADAC Rallye Deutschland 22-25/08


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MECA Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.