Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Åkerman satsar på SM med vässad Mitsubishi.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Pontus Åhman och Johan Johansson siktar på nya framgångar i JSM.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Anton Jansson siktar mot nya framgångar, nu i söder.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jonas Johansson siktar på ny säong med sin Toyota Corolla.
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 4?

Fortåkare i Svenska RallyCupen 2014 var Patrik Åkerman. Vart ser vi dig i år?
- Jag och co-driver Lasse Grip tänker satsa på Rally SM i år, samt att vi åker nog Nedre Norras FM även i år, har vi tid och ork så blir det säkert någon tävling till.
Och Mitsubishi är den samma?
- Vi fortsätter med Mitsubishi Lancer EVO 8:an, vi har gått igenom den inför säsongen och kommer med nybyggd motor som det blev bra sprutt i, nyrenoverade dämpare, diffar med mera så vi hoppas att det är bra fart och hållbarhet i grejerna nu.
Hinns det med några tester inför SM premiären?
- Vi ska köra test hemma i skogarna runt Ljusdal nästa lördag, för att justera dämpare och få bort lite rattrost, sedan blir det nog några tävlingar innan SM drar igång, om det nu blir någon vinter nån gång.
- Bilen och besättningen är på hugget så vi hoppas kunna prestera bra i år
, avslutar Patrik!

- Som det ser ut nu kommer vi fortsätta i JR Motorsports Ford Fiesta R2 under 2015 tillsammans med Sebastian Johansson och Andrew Rönnle med AB Lundins Bil som huvudsponsor - det säger gotlänningen Christoffer Jacobsson och fortsätter.
- Tyvärr ser vintersäsongen tuff ut för min del då ledighet uppstod som ett problem under februari månad, jag har dock en förhoppning om att kunna lösa en start i Sandviken. Vintern blir därför inte någon prioritet på, däremot satsar vi att komma väl förberedda till sommarsäsongen. Gärna med några rallyn i kroppen innan det är dags för South Swedish Rally.
Men det blir en hel del SM i alla fall?
- Vi satsar likt tidigare säsonger på SM i första hand, men jag likt många andra drömmer om något utlandsäventyr och vi får se vad som kan tänkas hända, Rally Gotland är också med i planeringen givetvis, en tävling man inte får missa! I övrigt åker vi Sprint Cupen här hemma som går till minne av Andreas Norrby där vi vunnit dom senaste åren, avslutar Christoffer!

Med seger i JSM finalen i Uppsala sikar Pontus Åhman på ny säsong!
- Vår plan innebär att jag kommer att ha Johan Johansson som co-driver också i år. Han är rutinerad och en viktig pusselbit för mig på många sätt. Han styr mig på ett jättebra vis, han både får mig lugn så att vi kommer runt på ett säkert sätt, men han taggar också till mig så vi inte tappar och rent av kör ikapp om vi ligger efter.
I övrigt samma bemanning i teamet också?
- Vi har även kvar Mikael Åhman som teamchef och Niklas Lindahl, Patrik Åhman fortsätter som rutinerad servicepersonal. Ny i teamet är Filip Nilsson, han är ny för i år och ska läras upp inför framtiden. Hans förberedelser innebär tid i garaget för att lära sig hur hela bilen fungerar. En till som är ny i teamet är "Tobbe Edling" som mentor. En gammal rutinerad förare som en gång i tiden var fabriksförare åt Mazda.
Bilen är densamma som förra året?
- Ja, en Opel Corsa B grupp H med 2 liters 16v motor. Några små uppdateringar på den i form av nya stolar, nya bromsok bak och ny handbroms!
Fortsatt SM som gäller?
- Ni kommer se vårt team i den trimmade klassen i Junior SM men även Rally Gotland. Mer än så har vi inte planerat, det kommer självklart bli mindre tävlingar också som test. Det största testet som vi kommer att köra blir antagligen en resa upp till Rissna. Målet är att vinna JSM detta år!

Seger i Svenska RallyCupen för Anton Janson - du lämnar en fantastisk säsong bakom dig!
- Ja efter en mycket framgångsrik säsong med åtta pallplatser av åtta möjliga och seger i Svenska RallyCupens grupp-F elit klass får vi vara extremt nöjda med vad vi lyckades prestera. Bilen vi byggde till förra årets säsong har fungerat helt klanderfritt.
Hur ser 2015 ut?
- Tyvärr valde min co-driver att efter säsongen ta ett avbrott från nothäftet med anledning av studier. Det är mycket tråkigt då John Hedlund är en grymt duktig co-driver som jag verkligen har och tacka för dom fina framgångar vi åstadkommit tillsammans. Men det håller självklart inte borta mig ifrån rallytävlingarna.
Så vad har vi att vänta från dig?
- Tyvärr har jag inte lyckats att få tag i en co-driver som vill åka med hela året, men har haft kontakt med flertalet duktiga som kan tänka sig att göra inhopp i olika tävlingar. Som planerna ser ut just nu så blir det en comeback i SydSvenska RallyCupen som lockar allra mest. Det ska bli kul och se vad sydliga Sverige kan bjuda på i konkurrens. Vi väljer att fortsätta ett år till i samma bil för att skaffa mer erfarenhet och högre lägsta nivå. Säsongen börjar redan den 31/1 i Limas tävling LBC-Ruschen, då med Robert Ardryd från MK Kopparberg i högerstolen.

Askersunds Jonas Johansson har setts i en vit Toyota Corolla under många säsonger, blir det så även i fortsättningen?
- Jag och Gustav Holmdahl kommer göra något inhopp i SM och sen blir det nog Svenska RallyCupen förutom tävlingen på Gotland. Men vi har egentligen inget spikat alls vad vi gör nästa år men det är så det ser ut nu, säger Jonas och fortsätter.
- Vi tar året och var helg som den kommer, men rallyåkning blir det i alla fall och Toyotan rullar på som vanligt!

Pontus Jardstedt åkte fort bland c-förarna i VOC under 2014 - nu väntar en säsong i b-klassen - men vad blir det i för bil?
- Jag har sålt den röda 240 VOC´en och köpt en svart Volvo 940 för VOC klassen istället! Planen är att köra både Sverigeserien och Sommarserien i VOC men också Svenska RallyCupen om ekonomin tillåter!
Målet är nu att etablera sig i B-klassen?
- Ja jag går ju upp i B och hoppas kunna ta mig till toppen där innan säsongen är slut! Förberedelserna är väl att hitta en kartläsare som kan åka med hela säsongen då jag hade åtta olika året som gick, letar även efter någon sponsor som kanske kan stötta lite!
Men bilen är klar?
- Nä, bilen ska gås över och ett eller två riktiga test ska väl försöka göras innan första riktiga grustävlingen går av stapeln!
Det blir med andra ord en späckad säsong för Kullingsföraren!


Läs tidigare delar i reportageserien:
»
Vem kör vad, Bevelko Historic Rallyteam Sweden!
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 3?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 2?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 1?

Publicerad: 2015-01-07 21:33


Myrsell & Johnsen, två Svenskbilar till Rally Alpi Orientali Historic.
© Anders Johnsen.24:e Rally Alpi Orientali Historic körs kommande helg, fyra sträckor under fredagen i snabb följd, start strax före klockan 12 och mål för etappen bara ett par timmar senare. Nattvila och så dubbelt upp, 10 mil special för lördagen, då över sex sträckor.

Målgång sker vid 15-tiden för första bilar...

Publicerad: 2019-08-25 21:44


Paddon trea i Australien, Pacific mästare och kvalificerad till Kinesisk final.
© Paddon Rallysport.Nya Zeeländaren Hayden Paddon som haft ett mellanår i karriären har i år satsat på flera projekt i jakten på en comeback i WRC serien. Har bland annat kört med egna teamets Hyundai i20 AP4 på hemmaplan och i FIA Asia Pacific Rally Championship. I helgen gästade han Australien ihop med co-driver Sama...

Publicerad: 2019-08-25 21:32


83 SM ekipage till East Sweden Rally.
© emotorsport.se88 ekipage stannade listan på när anmälan för East Sweden Rally stängde, då 83 tävlandes för SM klasserna väntar, tävlingen körs första helgen i september och inleds med två varv på publiksträckan i Linköping på fredagens kväll, lördagen blir i skogarna söder ut.

15 bilar ut i R5 klassen, SM leda...

Publicerad: 2019-08-25 21:28


Higgins, McKenna och Pastrana i topp för Muscatell Ojibwe Forest Rally.
© Subaru Motorsport USA.Muscatell Ojibwe Forests Rally i American Rally Association avgjordes i helgen, 17 sträckor där David Higgins och co-driver Craig Drew åter kunde fira seger ihop med Subaru Motorsport USA.

Närmare 2 timmars körning genom de 19 sträckorna för de tävlande, Higgins vann tävlingen 1:48 minut före Bar...

Publicerad: 2019-08-25 21:00


Foto från Badhotelletrallyt.
© emotorsport.seBadhotelletrallyt avgjordes under lördagen, fyra sträckor och start och mål i centrala Tranås intill sponsorn Badhotellet. 80-talet ekipage och mycket publik i skogarna, tävlingen ingick som fjärde deltävling i E-Cupen 2019.

Daniel Karlsson tog hem segern totalt, b-föraren var då sju sekunder för...

Publicerad: 2019-08-25 20:20


Jonasson körde hem Umenatten.
Umenatten med Umeå AK avgjordes under lördagen, totalt fyra sträckor och Jörgen Jonasson var snabbast totalt i Skoda Fabia R5. Segern totalt togs med 1:22 minut före Marcus Nilsson, ett par sekunder bakom var Nils Östgård som toppade 2wd.

Östgård var tre minuter före Ingemar Svensson och Conny Er...

Publicerad: 2019-08-25 17:13


WRC tabellerna efter ADAC Rallye Deutschland, Toyota närmar sig Hyundai.
© Hyundai Motorsport.Ott Tänak förstärker greppet om WRC ledningen efter segern i Tyskland, men bilen började påvisa problem redan på näst sista sträckan och farhågorna för teamet var att åter få se en trippel försvinna, men allt höll och Estländaren tog segern. Upp som tvåa, förbi Sebastien Ogier är Thierry Neuville bl...

Publicerad: 2019-08-25 15:12


Teamorder in till slutmålet kastade om resultaten i Tyskland.
© Hyundai Motorsport.Såväl Esapekka Lappi som Dani Sordo fick ta det extra lugnt ned till slutmålet i ADAC Rallye Deutschland, Sordo plockade på sig 30 sekunders straff och Lappi 20 sekunder, allt för att släppa förarna i jakten om VM medalj före sig.

Skiftet innebar att Thierry Neuville går upp som fyra följd av Dan...

Publicerad: 2019-08-25 14:51


Mazda Rx7, vinnarbilen uppför Falerumsbacken.
© emotorsport.seÅtvidabergs MK körde Falerumsbacken för rallybilar under lördagen, snabbast totalt efter de tre åken uppför backen var Magnus Johansson i Mazda RX7:an, var närmare tre sekunder före Andreas Ekström i b-förarklassen.
In som tvåa totalt var Jimmy Ekström som körde hem A-förarnas 2wd klass, där halvs...

Publicerad: 2019-08-25 13:57


Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
© Toyota Gazoo Racing.Thierry Neuville avslutade bäst i ADAC Rallye Deutschland, tog hem sträckseger på avslutningen och tjänade fem extra poäng, en bonuspoäng fick Sebastien Ogier med sig hem medan Ott Tänak sågs åtta genom sträckan.

Det Tyska VM Rallyt blev en triumf för Toyota Gazoo Racing som tog prispallen med si...

Publicerad: 2019-08-25 13:30


Tidigare nyheter:
Fullträff för Toyota i Rallye Deutschland - Tänak drar ifrån i VM.
Veiby & Andersson körde hem Rally Grimstad!
Liiten i 4wd, snabbast genom Stålsvängen.
B-förare Karlsson snabbast i populärt Badhotelletrally.
Trippel Toyota inför söndagen i Rallye Deutschland - Ogier föll med punktering.
ADAC Rallye Deutschland, se Arena Panzerplatte live på Red Bull TV.
Badhotelletrally, Stålsväng, Umenatt och Falerumsbacke - följ lördagsrallyna.
Kartläsarbyte hos Lönnström inför East Sweden Rally.
Tänak och Neuville i hård kamp, tyngre för Ogier i poängjakten.
Kampen går vidare, PG och Åhlin utmanar på nytt i SM.
Åhlin utmanar på nytt i SM, kör East Sweden Rally.
Tänak, Neuville och Ogier i täten av Rallye Deutschland.
ADAC Opel Rallye Cup läggs ned, nya eldrivna Opel Corsa E ersätter 2020!
Badhotelletrallyt, 80 bilar på fyra sträckor runt Tranås!
Upplagt för Stålsväng i Sandviken, 35km special under lördagen.
Gröndal först i norden med nya Fiesta R5 MK2.
Tyska VM Rallyt igång, Tänak i topp efter torsdagens ss1.
60-talet åkare ger sig på Östgötarnas DM i Falerumsbacken.
Rally & Konst i Järnboås, tavlor och rallybilar visas den 7-8/9 under Ljusstråkshelgen.
Fagersta MK om Miles-Nattkröken den 5/10.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Klappjakten 14/09


Rally SM:
East Sweden Rally 06-07/09


Rally VM:
Rally Turkey Marmaris 12-15/09


Svenska RallyCupen:
EMK-Kannan 31/08
Foto från:
Badhotelletrallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EC Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.