Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Åkerman satsar på SM med vässad Mitsubishi.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Pontus Åhman och Johan Johansson siktar på nya framgångar i JSM.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Anton Jansson siktar mot nya framgångar, nu i söder.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jonas Johansson siktar på ny säong med sin Toyota Corolla.
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 4?

Fortåkare i Svenska RallyCupen 2014 var Patrik Åkerman. Vart ser vi dig i år?
- Jag och co-driver Lasse Grip tänker satsa på Rally SM i år, samt att vi åker nog Nedre Norras FM även i år, har vi tid och ork så blir det säkert någon tävling till.
Och Mitsubishi är den samma?
- Vi fortsätter med Mitsubishi Lancer EVO 8:an, vi har gått igenom den inför säsongen och kommer med nybyggd motor som det blev bra sprutt i, nyrenoverade dämpare, diffar med mera så vi hoppas att det är bra fart och hållbarhet i grejerna nu.
Hinns det med några tester inför SM premiären?
- Vi ska köra test hemma i skogarna runt Ljusdal nästa lördag, för att justera dämpare och få bort lite rattrost, sedan blir det nog några tävlingar innan SM drar igång, om det nu blir någon vinter nån gång.
- Bilen och besättningen är på hugget så vi hoppas kunna prestera bra i år
, avslutar Patrik!

- Som det ser ut nu kommer vi fortsätta i JR Motorsports Ford Fiesta R2 under 2015 tillsammans med Sebastian Johansson och Andrew Rönnle med AB Lundins Bil som huvudsponsor - det säger gotlänningen Christoffer Jacobsson och fortsätter.
- Tyvärr ser vintersäsongen tuff ut för min del då ledighet uppstod som ett problem under februari månad, jag har dock en förhoppning om att kunna lösa en start i Sandviken. Vintern blir därför inte någon prioritet på, däremot satsar vi att komma väl förberedda till sommarsäsongen. Gärna med några rallyn i kroppen innan det är dags för South Swedish Rally.
Men det blir en hel del SM i alla fall?
- Vi satsar likt tidigare säsonger på SM i första hand, men jag likt många andra drömmer om något utlandsäventyr och vi får se vad som kan tänkas hända, Rally Gotland är också med i planeringen givetvis, en tävling man inte får missa! I övrigt åker vi Sprint Cupen här hemma som går till minne av Andreas Norrby där vi vunnit dom senaste åren, avslutar Christoffer!

Med seger i JSM finalen i Uppsala sikar Pontus Åhman på ny säsong!
- Vår plan innebär att jag kommer att ha Johan Johansson som co-driver också i år. Han är rutinerad och en viktig pusselbit för mig på många sätt. Han styr mig på ett jättebra vis, han både får mig lugn så att vi kommer runt på ett säkert sätt, men han taggar också till mig så vi inte tappar och rent av kör ikapp om vi ligger efter.
I övrigt samma bemanning i teamet också?
- Vi har även kvar Mikael Åhman som teamchef och Niklas Lindahl, Patrik Åhman fortsätter som rutinerad servicepersonal. Ny i teamet är Filip Nilsson, han är ny för i år och ska läras upp inför framtiden. Hans förberedelser innebär tid i garaget för att lära sig hur hela bilen fungerar. En till som är ny i teamet är "Tobbe Edling" som mentor. En gammal rutinerad förare som en gång i tiden var fabriksförare åt Mazda.
Bilen är densamma som förra året?
- Ja, en Opel Corsa B grupp H med 2 liters 16v motor. Några små uppdateringar på den i form av nya stolar, nya bromsok bak och ny handbroms!
Fortsatt SM som gäller?
- Ni kommer se vårt team i den trimmade klassen i Junior SM men även Rally Gotland. Mer än så har vi inte planerat, det kommer självklart bli mindre tävlingar också som test. Det största testet som vi kommer att köra blir antagligen en resa upp till Rissna. Målet är att vinna JSM detta år!

Seger i Svenska RallyCupen för Anton Janson - du lämnar en fantastisk säsong bakom dig!
- Ja efter en mycket framgångsrik säsong med åtta pallplatser av åtta möjliga och seger i Svenska RallyCupens grupp-F elit klass får vi vara extremt nöjda med vad vi lyckades prestera. Bilen vi byggde till förra årets säsong har fungerat helt klanderfritt.
Hur ser 2015 ut?
- Tyvärr valde min co-driver att efter säsongen ta ett avbrott från nothäftet med anledning av studier. Det är mycket tråkigt då John Hedlund är en grymt duktig co-driver som jag verkligen har och tacka för dom fina framgångar vi åstadkommit tillsammans. Men det håller självklart inte borta mig ifrån rallytävlingarna.
Så vad har vi att vänta från dig?
- Tyvärr har jag inte lyckats att få tag i en co-driver som vill åka med hela året, men har haft kontakt med flertalet duktiga som kan tänka sig att göra inhopp i olika tävlingar. Som planerna ser ut just nu så blir det en comeback i SydSvenska RallyCupen som lockar allra mest. Det ska bli kul och se vad sydliga Sverige kan bjuda på i konkurrens. Vi väljer att fortsätta ett år till i samma bil för att skaffa mer erfarenhet och högre lägsta nivå. Säsongen börjar redan den 31/1 i Limas tävling LBC-Ruschen, då med Robert Ardryd från MK Kopparberg i högerstolen.

Askersunds Jonas Johansson har setts i en vit Toyota Corolla under många säsonger, blir det så även i fortsättningen?
- Jag och Gustav Holmdahl kommer göra något inhopp i SM och sen blir det nog Svenska RallyCupen förutom tävlingen på Gotland. Men vi har egentligen inget spikat alls vad vi gör nästa år men det är så det ser ut nu, säger Jonas och fortsätter.
- Vi tar året och var helg som den kommer, men rallyåkning blir det i alla fall och Toyotan rullar på som vanligt!

Pontus Jardstedt åkte fort bland c-förarna i VOC under 2014 - nu väntar en säsong i b-klassen - men vad blir det i för bil?
- Jag har sålt den röda 240 VOC´en och köpt en svart Volvo 940 för VOC klassen istället! Planen är att köra både Sverigeserien och Sommarserien i VOC men också Svenska RallyCupen om ekonomin tillåter!
Målet är nu att etablera sig i B-klassen?
- Ja jag går ju upp i B och hoppas kunna ta mig till toppen där innan säsongen är slut! Förberedelserna är väl att hitta en kartläsare som kan åka med hela säsongen då jag hade åtta olika året som gick, letar även efter någon sponsor som kanske kan stötta lite!
Men bilen är klar?
- Nä, bilen ska gås över och ett eller två riktiga test ska väl försöka göras innan första riktiga grustävlingen går av stapeln!
Det blir med andra ord en späckad säsong för Kullingsföraren!


Läs tidigare delar i reportageserien:
»
Vem kör vad, Bevelko Historic Rallyteam Sweden!
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 3?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 2?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 1?

Publicerad: 2015-01-07 21:33


94 ekipage till Rally Italia Sardegna - flera Svenskbilar.
© Tom Kristensson Motorsport.Efter veckans Rally de Portugal kommer 94 ekipage till Rally Italia Sardegna ett par veckor senare. Italienska deltävlingen körs i par med Portugal, något som innebär att flera komponenter används under båda helgerna för att spara kostnader åt teamen.

12 deltagare i WRC klassen, Sebastien Ogier o...

Publicerad: 2019-05-26 20:19


TV-tablå för Rally de Portugal - SVT kör rallymagasin ikväll.
© Citroen Racing.I veckan startar Rally de Portugal, redan årets sjunde deltävling - efter helgens rally är första halvan av årets WRC serie avverkad. Portugal bjuder på 18 specialsträckor över helgen, en publiksträcka som skulle körts dubbelt under lördagskvällen är struken.

SVT inleder rallyt ikväll med sitt fö...

Publicerad: 2019-05-26 20:00


Solberg utklassade alla i Lettland - 17-åringen totalvann Rally Liepaja.
© FIA ERC.Oliver Solberg går från klarhet till klarhet, satsade stenhårt förra året i en Peugeot 208 R2, hade ett tempo långt över konkurrenterna men lärde sig också gränserna när det gick över styr. I vintras inledde han tävlandet med fyrhjulsdrift, tog över pappa Petters Polo R5 och tog två raka segrar i Le...

Publicerad: 2019-05-26 18:10


JVM-ledande Tom Kristensson till start i South Swedish Rally.
© Privat.Tom Kristensson som leder junior-VM i rally, JWRC, kommer till start årets upplaga av South Swedish Rally, 31 maj-1 juni.

Årets Rally-SM är högintressant. Den svenska nationalsporten har medvind med flera unga och duktiga förare, anförda av WRC-föraren Pontus Tidemand, som deltar i olika internat...

Publicerad: 2019-05-26 16:31


Foto från Emiltrofén.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup avverkade sin tredje deltävling av fem i Emiltrofén hos Vimmerby MS, samtidigt fanns Smålands DM på plats för sin tredje av nio deltävlingar. Fyra sträckor runt Vimmerby och 120-talet åkare på startlinjen under lördagen. Snabbast totalt var Victor Karlsson före Joachim Längberg, f...

Publicerad: 2019-05-26 13:56


Myrsell totaltvåa och Johnsen bröt i Rally de Asturias.
© Mats Myrsell.Tillbaka efter fredagens rullning var Luigi "Lucky" Battistolli i Rally de Asturias Histórico, tredje deltävlingen för Historic Sporting Rally Championship. Lancia teamet hade arbetat hårt under kvällen och natten för att ha bilen tillbaka i tävlingen i jakten på EM poäng.

Sju sträckor kördes und...

Publicerad: 2019-05-26 11:25


Victor körde hem Emiltrofén, deltävling för Bilsport Rally Cup & Smålands DM.
© emotorsport.seVimmerby MS arrangerade tredje deltävlingen för Bilsport Rally Cup, samtidigt deltävling för Smålands DM serie. Emiltrofén med 37km special fördelat på fyra sträckor varav avslutande sträckan stod för halva tävlingen.

Victor Karlsson i Toyota Corolla inledde med två sträcksegrar, men på ss3 förs...

Publicerad: 2019-05-26 09:54


Monelius körde hem Laxå Rallyt.
104 startande på tre sträckor i Laxå Rallyt, kända sträcknamn och ut på första sträckan, Långsmon på knappt 7km var Jimmy Olsson snabbast genom. Mittensträckan var Mattias Monelius snabbast över, tiondelen före Olsson. Avslutningen innebar knappt 12 km över Skiren där Mattias Monelius laddade värst....

Publicerad: 2019-05-25 22:31


EM debuterande Solberg i en klass för sig, Lettisk seger för Westlund.
© FIA ERC.Lettiska Rally Liepaja leder Oliver Solberg efter fyra sträcksegrar av fem möjliga, den unge norrmannen har imponerat stort i sin EM debut, samtidigt första starten på grus med VW Polo GTI R5:an. Tävlingen har dock föregåtts av mängder av test, något även konkurrenterna gjort. Efter dagens 10 mil le...

Publicerad: 2019-05-25 21:19


Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Fyra totalt och bäst av rallyåkarna var Andreas Thelaus i Vårsprinten på Kalvholmen i Karlstad, tre vändor på sträckan hos Karlstads Motorclub Bil. Snabbare var Crosskartåkarna, knappt 2 sekunder bakom Thelaus var Mats Jonsson tvåa i 4wd klassen, tredjeplats till Thomas Sjöqvist.

När det kom till...

Publicerad: 2019-05-25 20:51


Tidigare nyheter:
Thelaus snabbaste rallyåkare i Vårsprinten.
Andervang vann Björn Waldegårds Minne.
201 ekipage fick plats till Midnattssolsrallyt, listan gallrad.
Närmare 50 ekipage till söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally från Sverige & Lettland.
Tyska AvD Sachsen-Rallye avbrutet efter ss2, lördagens sträckor ställs in.
Snabba EM svenskar - Myrsell och Johnsen i täten av Rally de Asturias Historico.
I väntan på nästa WRC start, Tidemand gästspelar i rallycrossens EM-premiär.
Shakedown och kval i Rally Liepaja.
Både far och dotter åker kartläsare i SSR.
Silverratten utgår 2019.
Två 'Grahnar' utmanas av flera Mitsubishi i SSR
Fullt startfält för Björn Waldegårds Minne, Klassiker & DM på fem sträckor.
Följ Adielsson, Lundberg, Blomberg och Westlund i Rally Liepaja!
Bilsport Rally Cup och Smålands DM i helgens Emiltrofé!
Myrsell laddad för EM start i helgens Rally de Asturias.
Rally-SM och svensk rallysport stärks genom arrangörssamarbete.
Millebygdens Arena redo för rallyinvasion.
Fyra Yaris WRC till Sardinien.
100 bilar till Laxå Rallyts tre sträckor.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill-Eken 16/06


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/06


Rally VM:
Rally de Portugal 30-02/06


Svenska RallyCupen:
AP-Däck L-E Torph Memorial Rally 08/06
Foto från:
Emiltrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Midsommardansen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Zabra-Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.