Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Daniel Röjsel fortsätter med Corsa och JSM.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mattis Olsson siktar på en ny säsong i SydSvenska RallyCupen med Toyotan.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Henrik Johansson går från VOC till trimmat 2wd med VW Golf KitCar.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Arkivbild från 2015 när Daniel Damberg åkte Volvo 940 - nu blir det comeback för Östgöten.
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 3?

Daniel Röjsel åkte fort under 2014, nu är frågan, blir det en fortsättning med Corsan?
- Jag tillsammans med co-driver Nicklas Edvardsson planerar vi att köra JSM igen, ska också köra Sprint SM men också en del större lokala tävlingar.
Och bilen, fortsatt Corsa?
- Vi kommer att köra likt i år med en 2-liters Opel Corsa Gr.H men också den 1600cc Vauxhall Corsa Kitcar, den sistnämnde i SM-sprintarna.
Hinner ni med några förberedelser innan säsongen?
- Förhoppningen är att kunna köra så många tävlingar som möjligt innan SM-premiären i Sandviken, om det nu blir vinter - ser ju mörkt ut just nu. Med ett års erfarenhet, ytterligare uppdateringar på bilarna och fler partners ser förutsättningarna ännu bättre ut 2015, avslutar Daniel nöjt!

Under hösten syntes Peter Appelskog ha köpt Mats Thorszelius Toyota Corolla! Det är alltså med en sådan vi kommer se dig under året?
- Det blir fyrhjulsdriven Toyota Corolla framöver, vi är just nu iväg på test med bilen och så väntar SM deltävlingen i Sandviken som första tävling med bilen för oss.
Under sena hösten och tidiga vintern har bilen varit nedplockad och fixats iordning, bilen har fått ordentlig översyn och nu är det i toppskick och går för fullt i skogen!

Mattis Olsson är en frisk fläkt i grupp H klassen med sin gula Toyota Corolla - var kan vi nu väntas träffa dig under 2015?
- Jo tanken är att åka hela SydSvenska RallyCupen men också South Swedish Rally när det nu körs i Karlskrona!
- Sen kanske det blir någon annan tävling om lusten faller på också, ska väl försöka åka ett par vintertävlingar om det nu blir någon riktig vinter - men inga SM tävlingar i alla fall
, avslutar Mattis.

Från VOC till trimmat - i Novemberskölden såg vi unge Henrik Johansson göra debut i en vass VW Golf.
- Ja, vi har köpt in en ny bil i teamet som bl.a. Joakim Rydholm åkt i SM sammanhang. Det är en VW Golf 3 KitCar. Min morbror Lasse ska ha ett stort tack som själv har lagt sitt rallyåkande på hyllan för att helt kunna satsa på mig vilket hjälper mig väldigt mycket!
Debuten skedde alltså i Novemberskölden!
- Vi började med Novemberskölden som ett litet test och allt funkade precis som vi ville och slutade på en 7:e plats totalt. Det får vara godkänt för att vara första starten i en trimmad bil. Bilen var renoverad i fjädringsväg, växellåda och motor så vi behöver inte bry oss om det. Det jag ville ändra på lite är utseendemässigt så en snygg stripning ska på bilen och lite snygga inredningsdetalj i kontoret så man kan jobba bra i nya cockpiten när säsongen drar igång.
Vad blir det för tävlingar i år?
- Jag har själv sagt att jag inte ska inrikta mig på någon cup utan åka det som känns bäst för oss, jag vill göra de för att kunna åka helt utan press och för att vi ska komma in i bilen fortare. Men självklart vill jag prova någon SM tävling om det skulle passa men som sagt inget är planerat, Svenska RallyCupen har en väldigt fin tävlingskalender så där kommer vi nog åka några tävlingar, jag är även intresserad utav en vinterstart men förhållande är inte superbra för oss som bor nere i södra Östergötland så test är ju bara glömma. Får helt enkelt se om det blir någon vintertävling eller inte.
Det blir också ny kartläsare för året.
- Det blir lite förändring i högerstolen då Lina Jonasson som själv kört Tjej RM som ska åka i högerstolen, båda har bra känsla för detta och ser fram emot vad vi kan åstadkomma detta år. John Wärnelius som har åkt med mig kommer fortfarande ta del tävlingar i högerstolen på dom onotade tävlingarna. Annars är det inget lustigt, Jacke, Kenta och farsan kommer fortsätta att hålla ställningarna på servicen och som vanligt göra ett kanon jobb. Vi är riktigt laddade för säsongen, avslutar Henrik!

En som meddelar att han inte kommer köra så mycket under året är Falköpings MK´s SM åkare David Pettersson.
- Nä, ihop med teamet har vi tagit ett beslut att ta ett sabbatsår från SM. Eftersom vår Skoda är för bra för att bara stå i garaget är den nu till försäljning.
Men David kommer förmodligen köra några få tävlingar nästa år ändå, men vad det blir för bil återstår att se, kanske den Opel Kadett GSI som teamet också har.

En annan som satsar på comeback är Daniel Damberg och han är ordentligt laddad!
- Tja, ja det här ska bli svinkul helt enkelt, menar Daniel!
Men vad handlar det här om?
- Co-driver blir Torbjörn Kadebro. Vi har inhandlat en Volvo 940 grupp H av Conny Johansson från Gotland. Vi ska åka Svenska Rallycupen samt eventuellt någon SM deltävling - sedan åker vi några strötävlingar som passar in för oss, avlutar Daniel!
På frågan om det blir några tester innan säsongen gav det ett snabbt svar.
- Tester? Håller man på med sånt nu för tiden?


Läs tidigare delar i reportageserien:
»
Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 2?
» Vem kör vad i rallyskogen 2015, del 1?

Publicerad: 2015-01-03 11:23






Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
© Stefan Helin.Danska Mästerskapet inleder i helgen med Rally Yding där Horsens Automobil & Motor Klub arrangerar, åtta mil special på asfalt väntar för 40-talet bilar.
Två sträckor dubbelt innan två nya sträckor under eftermiddagen går dubbelt, service mellan varven. Start vid lunchtid och målgång vid 18-tiden f...

Publicerad: 2024-04-16 22:12


Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
© emotorsport.se14,5 mil special på tjeckisk asfalt väntar i helgens Historic Vltava Rallye i Klatovy, deltävling två i FIA European Historic Rally Championship.

Tre sträckor dubbelt på fredagen kväll med 62km special, avslut på lördagen med tre sträckor dubbelt och 82km innan man vid 16-tiden rullar över målgån...

Publicerad: 2024-04-16 20:42


Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
© emotorsport.seTill helgen startar Svenska Sprintcupen säsongen i Vimmerby med två dagar och deltävlingar på Vimmerby MS motorsports arena Gnagaredalen. Nu närmar det sig med stormsteg och förberedelserna är i slutskedet.
- Vi ska ha en jobbarkväll idag där vi ska putsa till det sista så alla tävlande, publik ...

Publicerad: 2024-04-16 20:38


Tidigare nyheter:
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.