Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SM Veckan, länet har medaljhopp i SM-veckan.
PRESSRELEASE

Västmanland har några medaljkandidater när det på torsdag är SM-veckan Sommar, med crosskart och rallysprint på Västerås Motorstadion.

Intresset från förarna var enormt, vilket ger ett ruggigt startfält. Till det ett par wild card och oerhört svårtippat.
– Vi ska fundera på hur vi ska göra bästa möjliga. Men helt klart kommer de som är bättre på korta sprintar än vi, säger Göran Bergsten, kartläsare till Patrik Flodin från Hudiksvall. En duo som vunnit traditionella SM fem gånger de senaste sex åren.
Flodin/Bergsten kör en fyrhjulsdriven VW Polo i huvudklassen 4wd.
– Banan är för kort för en rallyspecialist. Jag tror det blir andra namn som sticker ut, säger Patrik Flodin. Förra året körde han punktering i Umeå och i vinterveckan blev det silver.
Stora hot är värmlänningarna Dennis Rådström, Torsby och Pontus Tidemand, Charlottenberg (guld över Flodin 2023). Andra tippar Älmhults Albin Nordh eller junioren Patrik Hallberg, Huddinge. De två sistnämnda har nyligen kraschat hårt och tar SM-veckan som test inför fortsättningen i stora mästerskapet. Rallyutskottet har gett ett wild card till Kenny Stavbom, Nynäshamn.

Tvåhjulsdrivna klassen, 2wd, är om möjligt ännu öppnare. Västmanland har sitt löfte Hugo Carlberg med, men medaljpress på Fagerstas 19-åring är lite för tidigt. Bland det tiotal som slåss om medaljerna hör Calle Carlberg, Nässjö, Andreas Levin, Lima och Daniel Röjsel, Anderstorp. Samt publikfavoriten Tim Liljegren i ”Gula faran”, hans Volvo 240. Han tog sin första SM-delseger senast i Rally Uppland tillsammans med norskan Sunniva Rudi.
– Så skönt med den segern! Nu kan jag köra avslappnat framöver. Bara ha kul, utan press, säger Karlskrona-föraren.
Han har hunnit bli 29 år, Volvon är från 1981.
– Det blir första SM-veckan för min del. Jag gillar när det är kort och intensivt, men har ingen vana av banor så det kan gå hur som helst. Tror nog vi få se många överraskningar!

Rallyutskottets wild card är Tommy Carlström, från Boden. Han kör den BMW M3 som Flodin vann SM med 2018.
– Här uppe i norr kör vi nästan bara sprintar. Älskar det och är så glad över att ha fått chansen att vara med. Nu är det upp till bevis: Att jag är bra nog för att få vara med, säger Carlström.
Rallysprinten startar inne på motorstadion och efter ett knappt banvarv går deltagarna ut i skogen. Där väntar både snabba partier och luriga böjar. Drygt tre kilometer totalt. Två kvalrundor, där snabbaste tid avgör om det blir finalkörning eller ej. Två rundor även i finalen, och dessa räknas samman till en sluttid. Snabbast vinner!

Crosskart. Här har Västmanland sina medaljchanser. I tyngsta klassen Xtreme har Fredrik ”Fidde” Avelin SM-guld från rallycross, och efter ett par säsonger i Xtreme var han bland annat trea förra året i SM-deltävlingen som gick i Västerås. Så banan kan MSK Hammarens ess.
Huvudfavorit är dock Sebastian Enholm, Fjugesta. Han har vunnit alla deltävlingar så här långt i Supercupen och den SM-deltävling som körts.
– Visst siktar jag på guld på torsdag! Kommer jag bara loss i starten så ska det gå bra, säger ”Sebbe” Enholm.
Elias Nilsson, Likenäs är en annan medaljaspirant liksom lillasyster Frida Enholm, Fjugesta.
650cc. Här kan forne mästaren Noel Eliasson visa sig på styva linan. Arbogasonen tog guld åren 2021 och 2022, båda gångerna avgjorde han på Västerås Motorstadion. Nu har han hyrt tillbaka sin vinnarkart.
– Jag har allt dokumenterat så vi plockar fram gamla data. Även om jag inte kört karten på två år är jag trygg i den och har höga förväntningar. Så är det, säger 20-årige Eliasson.
En annan mästare är Markus Andersson, Kopparberg.
– Det ska bli skitroligt att få köra igen! Banan i Västerås är fantastisk, snabb och samtidigt lite teknisk. En jättefin anläggning, säger Andersson.
Andra med höga ambitioner är Erik Andersson, Östmark och hans namne från Karlstad. Ålderman är regerande mästaren Fredrik Eriksson, Arvika. Till det ett gäng veteraner, som normalt kämpar inbördes. Nu ställs de mot betydligt mer orutinerade, segerhungriga ynglingar. Kanske cupmästaren, arrangörsklubbens egen Lars-Åke ”Kudden” Wallin, kan skrälla?
Crosskartförarna kör tre kvalheat, följt av semifinaler. De tre bästa i respektive semi gör upp i den slutgiltiga finalen.


» Pressrelease från Västerås MS.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-06-23 20:33


Hälsingeserien uppför Vårdkasbacken under söndagen.
© emotorsport.sePå söndagen är det backtävling hos Örnsköldsviks Rallyklubb när backtävlingen uppför Vårdkasbacken i Härnösand ska köras som deltävling i Hälsingeserien. Sträckan mäter 900 meter och körs två gånger.

30-talet anmälda för rallyklasserna, Tomas Bergman, Roger Westin, Gerhard Sjökvist och Sören Hägg...

Publicerad: 2024-07-12 21:37


Följ Slottssprinten, resultat, radio och WebTV från sommarklassikern.
© emotorsport.seStörst för helgen och hittills i år är Slottssprinten, 100-års jubilerande Katrineholms MK kör sin sommarklassiker med full startfält om 180 åkare med fem sträckor. Ingående serier är Volvo Euro Cup, Östergötlands DM och Stockholms DM.

»
Länkar...

Publicerad: 2024-07-12 21:35


Tidemand och Levin snabbast uppför Marknadsbacken.
© Anders Fredriksson.I samband med Hästkraftshelgen i Årjäng arrangerar Årjängs MK på fredagen en rallysprint, start och service inne i centrum på gatorna. Sträckan körs över 1km uppför Marknadsbacken. Sista biten på grus in till mål, som vanligt bra med publik när rallyt bjuder på stjärntätt startfält och breda sladdar...

Publicerad: 2024-07-12 21:33


Tobias Johansson snabbast i Slottssprintens fredagsrally.
© emotorsport.seSlottssprinten körde uppvisningsrally under fredagen i strålande högsommarväder, stekande hett och bra med publik runt Eriksbergs Slott när 39 klassiker körde en sträcka två gånger.

Sträckan tog målgång vid "hoppet" efter en liten extra hårnål upp mot stallbacken, Tobias Johansson och Jenny Stran...

Publicerad: 2024-07-12 21:30


Följ fredagen med Hästkraftshelgens rallysprint, klassisk Slottssprint och GTC Rally.
© emotorsport.seFredag och rally, mitt på dagen startar Hästkraftshelgens rallysprint uppför Marknadsbacken i Årjäng. Ett 30-tal åkare gör upp med prispengar för fredagen där tre åk upp för backen på 1km körs, enskilt bästa tid räknas.

Anders Fredriksson och Årjängs MK fixar som alltid ett späckat startfält med ...

Publicerad: 2024-07-11 19:32


185 ekipage för lördagens Slottssprint, fem sträckor väntar runt Ericsbergs Slott.
© emotorsport.seIntresset för Slottssprinten har inte svalnat, Katrineholms MK som i år firar 100 år har haft ett högt tryck på anmälningarna. Man lät 185 ekipage ta plats till startlistan, totalt under resans gång sedan anmälan öppnat har 260-talet ekipage funnits anmälda men som sedan avanmält sig eller gallrats ...

Publicerad: 2024-07-11 18:39


40 klassiker kör fredagsrally runt Eriksbergs Slott.
© emotorsport.seFredag kväll vid Ericsbergs Slott, uppvisning med gamla bilar, det är Appendix K klassen som i år bjuder på uppvisning. Det höga intresset gjorde att 25 bilar och tre åk ändrades till 40 bilar och två åk.
Vid klockan 18 drar kvällen igång, det är en specialsträcka med målgång uppe vid Ericsbergs S...

Publicerad: 2024-07-11 18:11


Enhetsdäck i Rally SM, Svensk Bilsport ingår avtal med Hankook för säsongerna 2025-27.
© Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content PoolSvensk Bilsport har tecknat avtal med den sydkoreanska däcktillverkaren Hankook för leverans av enhetsdäck till Rally-SM säsongerna 2025 till och med 2027.

Samarbetet sammanfaller med ett annat stort internationellt avtal för Hankook, med en specifik produktportfölj som är framtagen för att möta ...

Publicerad: 2024-07-11 16:58


Lappi testar i helgens Orlen Lietuva Rally.
© emotorsport.seFörra helgen körde Ott Tänak Delfi Rally Estonia som träning inför kommande WRC deltävling i Lettland, testet blev kort när Estländaren redan på ss2 gjorde en ordentlig avåkning som stoppade vidare tävlande.

Kommande helg är det dags för näste Hyundaiförare att inför Lettiska VM-rallyt träna, Or...

Publicerad: 2024-07-11 14:10


Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.
© emotorsport.seStjärnorna samlas för Hästkraftshelgens rallysprint i Årjäng under fredagen, för arrangemanget som går under hästkraftshelgen står Årjängs MK. Rallysprint uppför Marknadsbacken lockar årligen stor publik och spännande kamp. Sträckan på 1km med några hundra meter grus på slutet vid perfekta publikpla...

Publicerad: 2024-07-11 08:24


Tidigare nyheter:
Slottssprint på gång, programförsäljning och TV/Radio tider.
Sydsvenska Mästerskapet i Rally efter Skilling 500.
Andervang i helgens Holländska GTC Rally.
Toyota förlänger samarbetet med Rally Sweden, 3-årigt avtal klart.
Reiersen och Grahn, två av Svenskarna till Finska HYA Center Rally.
Mille Johansson drygar ut mästerskapsledning med ny pallplats i Rally-EM.
Rally Vetlanda med 5 sträckor, 46km special, rallyradio och rekognosering.
Zoombara kartor över sträckorna för WRC Secto Rally Finland.
”Konst & Rally” i Järnboås 2024, Östlund först ut av rallyutställarna.
ERC tabellerna efter Rally Estonia - många Svenskar på medaljplats!
Tidsplan och info inför Hästkraftshelgens rallysprint.
Linnamäe satte allt på ett kort, vann Rally Estonia - Calle tvåa och Mille trea i Junior EM.
Två sträckor kvar i Rally Estonia, nu dubbelt Svenskt topp tre i Junior EM.
WRC Promotorn söker kvinnliga rallytalanger, delar ut Junior WRC plats till 2025.
Följ Mille, Calle, Adam och de andra i sista dagen av Rally Estonia.
Virves och Linnamäe i kamp om Rally Estonia - Mille och Carlberg bra med i Junior EM.
Saarinen snabbast totalt i Sommarsprinten.
Hemmaförarna snabbast i Rally Estonia - Svenskarna på pallen i JERC klassen.
Kristoffersson snabbast i Höljes, Johansson vann Historic i Rally Magic.
Följ lördagen i Sommarsprinten och Rally Estonia.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Kristoffersson snabbast i Höljes, Johansson vann Historic i Rally Magic.
» Upplagt för rallykamp på Höljesbanan, Rally Magic ikväll.
» Startlista & tidsplan, 2x Solberg fyller på till fredagens rallysprint i Årjäng under Hästkraftshelgen.
» TV-tablå för helgens Estniska ERC deltävling, Rally Estonia.
» Mycket Svenskt och Finskt i tyska Eifel Rally Festival.
» Två sträckor kvar i Rally Estonia, nu dubbelt Svenskt topp tre i Junior EM.
» Rally Vetlanda med 5 sträckor, 46km special, rallyradio och rekognosering.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.