Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Gustav och Per nöjda vinnare när Volvo Euro Cup startade, de vann VEC1 klassen för A/B-förare.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Øystein och Lill-Katrin Hansen segrade i VEC2, C-förarnas klass.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Håkan och Jesper Holm var namnen för Volvo Euro Cup Classic 1, klassen för de äldre bilarna.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Janne Blom och Maximus Joge tog hem segern i nya VEC klassen för Appendix K i nybyggd bil.
36 ekipage till start, nöjda vinnare när Volvo Euro Cup rivstartade i Hassela.
PRESSRELEASE

Under söndagen inleddes Volvo Euro Cup, 2024 lyfter serien där 36 ekipage kom till start av vintertävlingen. Hasselasvängen hos SMK Hälsinge var premiär för cupens fyra klasser.

Gustav Johansson tog hem segern i VEC1 i Hassela.
Det kom hela 14 bilar till start i VEC1 då första deltävlingen kördes norr om Hudiksvall i Hassela igår. Snabbast under dagen i VEC 1 var alltid snabba värmlänningen Gustav Johansson med Per Wiksten i högerstolen. Gustav slog till direkt med en magisk tid på SS1 och sedan var det tufft för de andra att haka på. Magnus Mellquist slutade på en andra plats med sin vana trogen. En bubblare i det svåra föret var David Pettersson / Isa Kolmbäck som körde in på en hedrande 3:e plats trots ovana vid vinter före.

Norsk favoritseger i VEC2.
Norska paret Öystein Hansen & Lill-Katrin Hansen klarade favorit trycket uppe i Hassela. Det norska ekipaget vann samtliga sträckor under dagen och var till slut över minuten före 2:an. Som mycket god tvåa i klassen kom unge Ville Larsson med pappa Ralf Larsson i höger stolen. Ekipaget från Kullings MS var väldigt nöjda med dagen. Ett för mig okänt ekipage i en Volvo 850 var Peter Mullaart med Mikael Mullaart i högerstolen tog hem tredje platsen före rutinerade Ingvar Ivarsson / Pierre Ellison som körde in på en 4:e plats följt av lokala förmågan Markus Krans som körde sin blott 2:a eller tredje tävling. Katrineholmarna Krister Olsson och Cecilia Johansson fick aldrig dagen att stämma såsom de själva önskade. Än värre gick det för Catalina Floberg som ställde sig över vägen 200 m före mål på första SS där man körde sönder expansionskärlet och det var ridå tidigt.

Stort manfall i VECC1 men Håkan Holm levererade.
I klassen för Appendix K bilar upp till 2 liter var det lite färre startande med 4 bilar till start. Två Volvo PV med Kim Sevius i den ena och Ola Eklund i den andra. Tyvärr så fick båda två bryta tidigt i tävlingen då Kim fick problem med en lossnad frostplugg och Ola stod av på SS1 och fick nästan en tid på en hel timme. Stefan Norberg i sin Volvo 142 fick endast tid på SS1 även han. Så till slut var det helt enkelt endast Håkan Holm från Vallentuna i sin Amazon som levererade tider på alla SS. Därmed stod full pott 65 poäng till Håkan inför fortsättningen i cupen.

Inget satte stopp för rutinerade Janne Blom i ny bil.
I den andra Appendix K klassen VECC2 som är för bilar över 2 liter så var det ett litet getingbo med en massa namn som var sugna att stå överst på pallen när dagen var slut. Vissa ville detta lite mer än andra och vissa lite för mycket. Av 16 startande i klassen så bröt hälften d.v.s. 8 bilar.
På de smala vintervägarna ställde det till problem då Jan Hagberg rullade t.ex. så fanns det ju inte plats att komma runt utan följande bilar fick hjälpa till. Likaså på annan sträcka där sista bilen av standardklassen hade havererat så blev det köbildning bakefter. Hur som helst så vart det Janne Blom som drog det snabbaste strået med sin rutin. Han stod till slut som segrare i klassen före Håkan Süld som var distanserad med 45 sekunder trots riktigt fin körning. Jonas Wallén från Vallentuna trängde sig in på en fin tredje plats före hårt satsande Håkan Lindh . Martin Lindén från Team Skogsåkarna körde sin första tävling i den införskaffade 240:an. Han trivdes så pass bra att han tog hem 5:e platsen före 6:an Lasse Eriksson från Östhammar som slog till med absolut snabbaste tid på sista sträckan och vann därmed powerstagen.

I skaran av brutna ekipage så var långväga Håkan Bercic med sonen Felix Bercic i högerstolen otursdrabbade. På första sträckan fick de stanna och hjälpa Jan Hagberg som rullat mellan vallarna att komma bort. Därefter på SS2 precis när de skulle svänga ned till TK så brast kopplingsarmen till växellådan så var den dagen slut och man fick köra de 101 milen hem igen. Både Peter Johansson och Erik Eriksson hade otur på vars ett håll och fick bryta även de.

Nästa deltävling för Volvo Euro Cup är finska Ikaalinen Ralli den 18:e maj och dit väntas minst lika många ekipage på start!


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-02-27 19:28


Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-23 21:48


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Tidigare nyheter:
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Finsk Yaris till Rally Nyköping, 33 anmälda ekipage hittills.
» Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
» 17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
» Hansen tog hem ett soligt Rally Anderslöv.
» Följ Rally Anderslöv, lördagens gruspremiär i söder.
» Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
» Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.