SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Volvo Euro Cup går mot strömmen, mer än halva startfältet i Hassela.
PRESSRELEASE

Det är ju fantastiskt att det finns något som går emot strömmen då det gäller detta med intresse för vintertävlingar i Sverige. För det måste man ju ändå säga när SMK Hälsinge på söndag uppnått sitt stipulerade max antal startande med 62 st anmälda ekipage.

Hassela svängen som går ut som första deltävlingen i årets Volvo Euro Cup har med sina fina vintervägar och välkomnande arrangör lockat inte mindre än 36 startande team. Här råder minsann inget missnöje med dyra priser, långt till tävling eller andra liknande skäl att inte komma till start. Nej istället har vi bara fått fler och fler med ökat intresse att delta redan i första deltävlingen som ifjol egentligen mest lades till för att vi skulle ge de teamen i norr närhet till i alla fall en tävling. Då kom 10 team till start. Så utvecklingen är enorm. Känns rätt att vi skrev ett 3 års avtal då vi startade upp tillsammans med SMK Hälsinge ifjol.

Totalt sett är det redan över 50 team som anmält intresse att köra 3 tävlingar eller fler under året så succén är onekligen ett faktum inför säsongen. Mest roligt är att vi har lockat många av de snabbaste unga VOC förarna att satsa på cupen, det är ju för dem jag har startat cupen överhuvudtaget egentligen. Snabba namn som Arvid Larspers, Ville Larsson, Valenin Mårtensson, Gabriel Banger , Linus Erixon är ju bara en del av de namn som vi har på listan inför säsongen. Gemensamt för alla är att de vill köra en cup som ger mycket erfarenhet med alla sina SS mil samt den gemenskap som VEC skapat.

VEC1 klassen för standardbilar med A& B förare med 13 bilar till start.
Här kommer de allra snabbaste av Sveriges volvoförare till start då det gäller standardbilar. Det blir ett getingbo av förare som vill sätta ribban på vilken fart som gäller under året. Magnus Mellqvist som blev total tvåa i cupen samt även i fjolårets tävling i Hassela är sugen på revansch såklart. Men det blir inte utan konkurrens från medtävlare som Gustav Johansson som gör comeback i cupen eller nya namn för cupen som långväga David Pettersson och Kent-Ola Björklund.

En liten bubblare är återfallsförbrytaren Torbjörn Johansson från Vänersborg som så här över 13 års uppehåll inte kunde motstå möjligheten att köra en sådan cup som denna. Unga adepter såsom Arvid Larspers och Gabriel Banger vill nog gärna vara med och sätta ”gubbarna på plats”.

VEC2 klassen för standardbilar med C- förare med 7 bilar till start.
Bland c-förarna vill jag direkt höja ett varningens finger för norska paret Öystein & Lill-Katrin Hansen som inte åker till Hassela för att vila. Nej här är ett par som är vana vid att i cupen inte spara på farten redan från allra första SS metern. Utmanare till dem finns alltid lika glada och snabba Krister Olsson från Katrineholm som är laddad till tänderna och vilt framjagad av sambon Cecilia i högerstolen. Mest ruin i klassen finner vi i Ingvar Ivarssons bil med Pierre Ellison vid noterna. Kul inslag är sist anmälde Ville Larsson från västkusten som nybliven körkortsinnehavare denna säsongen kommer ge pappa Ralf en resa med fart.

VECC1 bilar upp till 2 liter 4 bilar till start.
Ett aktat namn med sina snabba framfarter i Volvo PV är Kim Sevius som kommer till start i cupen. Här får vi nog tveklöst sätta Kim som storfavorit till segern i klassen. Utmanare är Ola Eklund med ytterligare en PV som gått inte mindre än 13 Midnattsolsrallyn. Håkan Holm i sin Amazon och Stefan Norberg i en Volvo 142

VECC2 bilar över 2 liter med 12 bilar till start.
Här har vi klassen med ett vilt getingbo av testosteronstinna gubbar som skall visa var skåpet skall stå allihopa. Till start kommer Håkan Lindh och även Erik Eriksson direkt från Svenska Rallyt med fart i kroppen. Säkerheten själv Janne blom kommer med helt nybyggd bil till start i sin påskgula 240. Marin Lindén som vi normalt brukar se i sin PV från bl.a RAC Rallyt har nu skaffat sig en 240 för att ”hänga” med de andra AppK bilarna. Peter Johansson har förberett sig ända ner till mikroskopisk nivå ända sedan November och tar bl.a in lite coaching avseende notskrivande från Jonna E:son Brådhe. Long distance priset får väl gå till Håkan Bercic som lämnar Trelleborg på fredagen för att bege sig de 100 milen enkel resa.

Tävlingen avgörs på 2 SS som körs 2 ggr och totalt handlar det om 6mil SS.


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2024-02-19 21:43


Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-23 21:48


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Tidigare nyheter:
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Finsk Yaris till Rally Nyköping, 33 anmälda ekipage hittills.
» Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
» 17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
» Hansen tog hem ett soligt Rally Anderslöv.
» Följ Rally Anderslöv, lördagens gruspremiär i söder.
» Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
» Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.