Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Annemo Friberg.
© Annemo Friberg.
Jonas Åkesson tog hem Snapphanerallyt.
Första totalsegern i SM för Jonas Åkesson.
PRESSRELEASE

SM-gulden lever i samtliga klasser. Det står klart nä EC Snapphanerallyt summeras, för det blev en hel del överraskningar.

Sin allra första seger i huvudklassen Internationella 4wd tog Jonas Åkesson, med co-driver Martin Holmdahl. De tog över ledningen på SS4, då storfavoriten P-G Andersson körde på en stubbe och slog sönder en drivaxel.
– I början av säsongen var det här en dröm. Att vi skulle vinna en deltävling fanns inte på kartan, säger Åkesson.
Det brukar ta några säsonger och den Fiesta han kör för Team Nybe är "gammal", från 2016.
– Jag var så besviken efter South Swedish Rally där vi nollade, så det här känns som en personlig revansch, fortsätter Åkesson.

Det var bara på sista Åkesson tog i lite för hårt och tappade tid gentemot Mattias Adielsson, dagens totaltvåa och vinnare av power stage.
– Det gör inget att vi missade ett poäng där, för vi har visat hela helgen att vi kan köra fort. Till och med på Garnisonen, som jag hatat ända fram till nu!
Trea blev Christoffer "Cribbe" Haglund, också han från Team Nybe.
– Första pallplatsen, så jag är riktigt nöjd! Ändå fick vi backa i två vägbyten på näst sista och träffade ett träd med fronten. Kul att det gick vägen, säger Haglund.
Imponerade gjorde också fyran Sebastian Johansson, som tog sin första sträckseger på SS7.
– Det var halt och lite bökigt. Ungefär som vi har det på Gotland, så där trivdes jag bra, säger Johansson.

Nationella 4WD. Helgen då Jari Liiten tvingades byta ut den motortrasiga Skodan mot sin egna, nyligen renoverade Mitsubishi Evo IX – då blev det solklar klasseger.
– Det här var bra för självförtroendet! Saknar förstås Skodan och tar den till finalen om vi får hem en ny motor, men härligt när det funkar så här bra, säger Liiten.
På sista sträckan, den av förarna älskade "Hovdala" gick det undan och Liiten plockade fem extra SM-poäng.
– Där åkte vi 215 km/h som fortast! Riktig Mitsubishiväg det.
SM-ledande Joachim Carlström grejade andraplatsen och har nu goda chanser att säkra sitt första guld i Skillingaryd om två veckor. För konkurrenten Dan Johannesson slutade fyra den här gången, slagen av Jonna Eson Brådhe, som började dagen med fina tider och fortsatte att prestera sträcktider som bara var någon sekund från Liitens.
– Fantastiskt roligt! Över förväntan, säger Brådhe.


Internationella 2wd. Juniorerna i sina Ford Fiesta Rally4 brukar sätta upp ett tempo som får nackhåren att resa sig. Så blev det den här gången också, med den skillnaden att Calle Carlberg stack ut redan under fredagen. När han sedan fick grus under hjulen hängde de andra inte riktigt med. Vid lunchuppehållet hade han dragit ifrån med 27,2 sekunder.
I mål hade han skapat en lucka på 38,2 sekunder och tagit fem poäng på power stage. Carlberg slutade sjua totalt.
– Vi tappade bara två sträckor, det har gått jättebra, säger Carlberg.
Han har pappa Torbjörn i högerstolen.
– Vi är aldrig osams i bilen och det är roligt att kunna ge honom något tillbaka, för han har gjort mycket för mig genom åren, fortsätter Carlberg.
Tvåa blev Albin Nordh och trea Victor Hansen. Fyra Adam Westlund och den här gången var det nästan minuten mellan de fyra främsta.


Nationella 2wd. På SS5 blev Patrik Flodin hindrad i en halvminut av en medtävlare som stod tvärs över vägen. Därmed hade han helt plötsligt tappat all ledning och skulle få jaga efter lunch.
Men självklart lovade tävlingsledningen att Flodin skulle få korrigerad tid, incidenten fanns filmad och allt.
Men det dröjde och tiden rättades inte till.
– Skit samma! Vi kör ifrån de i alla fall, sa Flodin. Varpå tiden rättades till och efter SS7 hade han återigen en ledning på 39,9 sekunder.
Då rasade motorn på sista sträckan.
– Jag fattar ingenting! Det är tydligt att det ska vara en röd Volvo först i mål, och när vi såg Flodin bredvid vägen ökade vi lite till. För Hovdala är Hovdala, säger Emil Karlsson.
Det blev en giganternas kamp mellan Emil och Victor Karlsson. Emil var nästan tio sekunder snabbare på sista, och därmed petade han ner Victor med 0,4 sekunder.
– Surt! Vi åkte max på sista sträckan och det hade varit kul att vinna, säger Victor.
Trea och bäste junior, Hampus Jakobsson. Fyra slutade Johan Axelsson, hans bästa placering i SM med den BMW som Flodin tog guld med 2018. Femma Victor Bergsander.

Standard. I den nya SM-klassen höll favoriten Isak Arvidsson ihop dagen och segrade, trots att han tappade en minut direkt på lördagsmorgonen. Tvåa Johan Holm och trea Olof Andersson, som tog sig förbi Patrik Tallåker på allra sista sträckan, Hovdala.

EC Snapphanerallyt årgång 2021 blev tufft för många.
Totalt var det 16 ekipage som bröt av de 71 som kom till start.

Nästa deltävling är SM-finalen Göhlins Skilling 500, med Skillingaryds MK som arrangör. Den tävlingen körs redan om två veckor.


» Pressrelease från Svenska RallyMästerskapen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2021-09-11 18:47


Eklöf snabbast genom Sviestaträffen.
Sviestaträffen i oktober, så blev det när restriktionerna satte stopp för vårens tävling - nu var det arrangörsklubben, Linköpings MS, Johan Eklöf i en Mitsubishi Lancer EVO X som körde hem segern totalt, R5 åkande Janne Pettersson var sju sekunder bakom och som trea i klassen Jonny Karlsson.

Mik...

Publicerad: 2021-10-16 16:13


Jacobson snabbast i Höstsprinten.
© emotorsport.seHöstsprinten hos Eskilstuna MK avslutade Eskilstuna Sprintcup under lördagen, tre åk på banan med sammanlagd tid. Snabbast genom dagen var Björn Jacobson som vann totalt och i 4wd klassen hade han Torbjörn Westerdahl bakom sig.

För Trimmat 2wd tog Robert Eriksson hem A-klassen 18 sekunder före Pe...

Publicerad: 2021-10-16 15:27


Enkel match för M-Sport, Fiesta Rally3 ny JWRC bil 2022-2024.
© M-Sport.Som enda tillverkare till Rally3 klassen blev upphandlingen för fortsättningen av Junior WRC klassen en enkel match för M-Sport, det är nu klart att företaget säkrar en ny 3-årig sejour som enhetsleverantör till Junior WRC serien.

Nästa år går Juniorerna för fyrhjulsdrift när nya kostnadseffektiv...

Publicerad: 2021-10-16 09:51


Följ Finalsprinten, Sviestaträffen och Spanska WRC rallyt.
Under lördagen körs tre tävlingar, Höstsprinten avslutar Eskilstuna Sprintcup hos Eskilstuna MK på egna motorområdet. I Linköping är det Sviestaträffen där Linköpings MS kör sprintfinal i Östergötlands RS-serie på grus och asfalt på Sviestaområdet. På Västra sidan ses Bengtsfors MC med Västfrakt ral...

Publicerad: 2021-10-16 08:53


Följ Solberg över lördagens nio sträckor i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Hyundai Motorsport.Sju sträckor och 11,7 mil special väntar lördagen i det Spanska VM Rallyt, 8:44 lördag morgon kör första bil igång på Savallà sträckan, följs av 19km Querol - Les Pobles och så tävlingens längsta sträcka, den 24,4km långa El Montmell innan service.

Precis som för fredagen innebär det 40 minuters ...

Publicerad: 2021-10-15 20:04


13 WRC deltävlingar 2022, här är kalendern!
© emotorsport.seDet blir 13 deltävlingar i WRC serien 2022, det bekräftade arrangören av nästa års sjunde deltävling i ett pressutskick, där bekräftar Rally Estonias ledning kalendern för 2022 - något som senare även presenterats av FIA och WRC promotorn. Inledningen med Rallye Monte Carlo och Rally Sweden har vari...

Publicerad: 2021-10-15 19:42


Neuville snabbast, Solberg åtta efter fredagen i RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
© Hyundai Motorsport.Sebastien Ogier har inte riktigt hängt med i slaget om sträcksegrarna, istället har han hållit sig strax bakom och bevakat trots första bil ut på sträckorna utan grus och sten. Istället är det Elfyn Evans och Thierry Neuville som hållit takten.

Efter första tre sträckorna toppade Britten 7,9 seku...

Publicerad: 2021-10-15 18:14


Söndagsrally med Lelles Rallysprint.
© emotorsport.seSöndagsrally med Lelles Rallysprint hos Kristianstads MK, varvlopp med 1km per varv som körs tre gånger och i tre omgångar på mestadels asfalt. Totalt 16 klasser inbjudna varav sex bemannade av de 34 deltagarna.

Trimmat 2wd med 20 deltagare med Kristian Johansson, Tommy Andersson, Skawomir Bronk,...

Publicerad: 2021-10-14 21:01


70-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
© emotorsport.seDen första maj brukar Sviestaträffen avgöras, i år blir det försenat och istället 16:e oktober hos Linköpings MS. Final för RS serien i Östergötland. Det handlar om sträcka på grus och asfalt på Sviesta där en sträcka på 3,3km körs 3 gånger för 70 startande.
Flitigt tävlande Mille Johansson möter L...

Publicerad: 2021-10-14 20:56


Häng med under fredagen i Spanska WRC deltävlingen.
© Hyundai Motorsport.Sex sträckor på 11,2 mil under fredagen, två av tävlingens längre sträckor inleder, 20km långa Vilaplana följs av 22km La Granadella. Tredje sträckan för förmiddagen är 14km Riba-roja innan man går till service.

Efter 40 minuters skruvande och lunch så körs sträckorna en andra gång, med start vid...

Publicerad: 2021-10-14 20:51


Tidigare nyheter:
Ogier snabbast, stabil shakedown för Solberg i Spanien.
Finalsprint i Eskilstunas Sprintcup på lördag.
WebTV live från shakedown inför RallyRACC Catalunya – Rally de Espana.
Shakedown inför RallyRACC Catalunya torsdag morgon, följ resultat och WebTV.
30-talet åkare till Bengtsfors Västfrakt rallysprint.
Startfält, sträckor och länkar inför RallyRACC Catalunya - Costa Daurada.
Mats Carlbom Memorial i Kolsva till helgen.
30-talet bilar till East African Mini Classic Rally, inga Svenskar till höstens tävling.
Mikkelsen och Östberg möts i Ungerska EM rallyt, 50 EM ekipage till start.
Så sänder SVT från helgens Spanska WRC Rally!
100-talet rallytävlingar i 2022 års kalender!
Ciamin i Alpine A110 Rally RGT tog hem Rallye d´Antibes - Côte d´Azur.
Full fart i lördagens Granatlopp.
Sebastian snabbast på hemmaplan, körde hem JR Motorsport Pokalen.
Så gick det i Stieg Ekströms Minne.
Pettersson snabbast i Enköpings Bredsladd.
Ekman, Helin, Thorsell och Sandgren vinnare i Klevasprinten Light.
Följ lördagens JR Motorsports Pokalen och Bredsladden - radio från Gotland.
Solans tar WRC plats i Spanska VM Rallyt - ersätter skadad Loubet.
WRC-redo Solberg på spansk asfalt.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
WRC: Östberg rask på shakedown i Spania
»
Rally Tron avlyst!
»
EM: Andre seier på rad for Andreas Mikkelsen
»
Andreplass og viktige poeng for Mads Östberg
»
EM: Tett fight mellom Mikkelsen og Lukanyuk
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Så sänder SVT från helgens Spanska WRC Rally!
» Häng med under fredagen i Spanska WRC deltävlingen.
» Nio WRC förare klara för 2022, Hyundai och Toyota klara.
» Följ lördagens tävlande i Secto Rally Finland, Resultat & TV-tablå.
» 73 ekipage till Spanska WRC rallyt, två Svenska förare i listan!


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Klart för East Sweden Rally - så ser banan och startfältet ut.
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.