Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Oliver Solberg Media Office.
© Oliver Solberg Media Office.
Svenske Robin Jonsson tog hem Solberg World Cup! Körde tidigare hem Virtuella Rally SM och tar genom Solberg World Cup en plats på DirtFish Rally School i Seattle.
Dubbla rallytitlar för Robin Jonsson, SM guld och vinnare av Solberg World Cup.
PRESSRELEASE

Virtuellt blir verkligheten för Jonsson efter Solberg World Cup segern!

* Svenskens fjärde delseger räcker för att ta hem förstapriset i Solberg World Cup.
* Jonssons till DirtFish Rallyskola för att lära sig att köra som Oliver Solberg.
* Uppkopplingsproblem förstörde Solbergs topp 10-placering i Wales.
* Nära 17´000 tävlande i Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.
* Det kommer mera, Solberg lovar nyheter om vad som är runt hörnet.

Svenske Robin Jonsson har vunnit det första Solberg World Cup i samarbete med DirtFish och tar själv en plats på flyget till Seattle för att spendera en dag med att köra rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School.

Jonssons seger på Volkswagen Motorsport Rally Powys, som avslutades på söndagskvällen var hans fjärde högsta poäng från sex omgångar, vilket gjorde honom till en värdig mästare i detta första Solberg World Cup.

Den 20-årige superstjärnan hämtar ett mycket speciellt pris från Volkswagen Motorsport. Framgången i sista omgången i Wales belönas med den exakta trofén som Volkswagen Motorsport presenterade inför, det är trofén för seger på Wales Rally GB 2014 där Sébastien Ogiers vann.

Andra och tredje plats på Volkswagen Motorsport Rally Powys vinner en eftertraktad ID R-modell och mössa.

Andraplatsen i Solberg World Cup kommer också med rik belöning, det Lukáš Matêja som avslutade som tvåa. Han kommer att vara den enda i världen som kan köra DiRT med en äkta ratt från en Volkswagen Polo GTI R5 efter att teknikerna byggt om ratten för att använd i simulator.

Jonathan Schaeffer var trea i slutet av säsongen och tar hem ett urval av Solberg inspirerade priser.

För mästare Jonsson fortsätter de goda nyheterna att komma. Hans oslagbara fart och kontinuitet under det DiRT Rally 2.0 baserade mästerskapet har landat honom livets resa. Robin kommer att lära sig att köra i verkligheten av den 18-åriga WRC2 tävlande Oliver Solberg, son till 2003 års världsmästare Petter Solberg.

Den långtid PSRX och Solberg fantasten Jonsson säger
"Det är galen! Vinnare av Solberg World Cup! Jag kan inte tro att jag får chansen att köra en riktig rallybil med Oliver Solberg på DirtFish Rally School, det är en dröm som går i uppfyllelse. Stort tack till DirtFish, Solberg familjen och deras partners för att detta är möjligt!"

För Oliver fanns det besvikelse, frustration, glädje och stolthet när den sex deltävlinar långa serien tog målgång.
"Jag ville verkligen sluta topp 10 på Volkswagen Motorsport Rally Powys," säger Oliver, som slutade 35:a av 16´706 tävlande.

"Allt gick ganska bra för mig och jag låg runt de fem bästa när vi tappade internetuppkopplingen och jag tvingades bryta! Detta måste vara en av de konstigaste anledningarna till att bryta. Det var verkligen frustrerande, jag älskar det här DiRT-spelet och vägarna i Wales är så coola."

"Vårt resultat totalt sett var inte så dåligt och vi måste vara så, så glada för antalet spelare som var med. Kan du tro att vi nu har nästan 17 000 tävlande! Det är otroligt och något jag är riktigt stolt över - vi byggde detta Solberg World Cup tillsammans och nu har vi en fantastisk serie."

"Det har varit en fantastisk tävling, tack och grattis till alla som tävlade och gjorde detta så speciellt. Och stora, stora gratulationer till Robin Jonsson - hans fart var verkligen otrolig. Dessa tider var fantastiska i alla sex rally. Jag ser verkligen fram emot att träffa Robin i Seattle, inte bara så att vi kan köra tillsammans, men för att se om jag kan ta några tips från honom för att bli snabbare på DiRT!

"Men för tillfället har vi en vecka eller två borta från spel. Sedan, vad kommer här näst? Det måste verkligen finnas något och jag har några idéer!"

Volkswagen Motorsports Sven Smeets säger:
"Grattis till Robin Jonsson för att han vann Volkswagen Motorsport Rally Powys. Med sin anmärkningsvärda prestanda förtjänar han helt klart mästartiteln. Jag vill också tacka de 17 000 tävlande för att ha deltagit i Solberg World Cup och för vilket gör detta virtuella rallymästerskap till en så stor upplevelse."

Allt som återstår för det första Solberg mästerskapet i samarbete med DirtFish är Jonssons resa till USA för att han ska få en endagsundervisning på Seattle baserade DirtFish Rally School med Oliver Solberg.

DirtFish VD Justin Simpson ser fram emot att välkomna vinnaren.
"Solberg World Cup i samarbete med DirtFish har varit en fantastisk serie", sa Simpson, "Gensvaret var bättre än väntat med nästan 17 000 spelare som alla pressade om segern. Jag var mycket imponerad av nivån på dem tävlande. Att vinna Solberg World Cup krävde en riktig mästares förberedelse, talang och vilja.

Ett stort grattis till Robin för hans seger. Det finns ingen tvekan om att han är en absolut värdig förare att köra en av våra Subaru rallybilar här på DirtFish Rally School, tillsammans med Oliver. Jag är säker på att det här kommer att bli en resa som han aldrig kommer att glömma."


» Pressrelease från Oliver Solberg.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2020-06-16 20:57


Foto från Slottssprinen Rally-Light, del 1.
© emotorsport.seUnder lördagen avgjordes Slottssprinten Rally-Light. Till start kom ett 70-tal ekipage som fick chansen att åka den 2,5km långa sträckan tre gånger. Snabbast där två åk utav tre räknades var Jari Saarinen, med en Skoda Fabia R5 var han snabbast följd av Sebastian Eriksson och Jari Liiten. En först o...

Publicerad: 2020-07-12 15:12


Stugemo vinnare i Gotländsk Sommarspecial.
Publikfria Sommarspecialen på Gotland med Gotlands MFBK, två sträckor gick dubbelt under lördagen där tävlingens båda 4wd ekipage toppade totalt. Totalsegern tog Lars Stugemo och Kalle Lexe i en Skoda Fabia R5, segern runt 15 sekunder före Bo Gustavsson som hyrt in en VW Polo GTI R5 från finska Prin...

Publicerad: 2020-07-12 11:44


Rådström leder stort i Rally Bohemia.
© Vandraq Studio.Jari Huttunen håller ledningen i Rally Bohemia efter dagens 11 specialsträckor i Tjeckien, finländaren i en Hyundai i20 R5 imponerar där han håller hemmahoppet Jan Kopecky tävlandes för Skoda Motorsport bakom.

Jari och Jan håller en god kamp i täten, 0,6 sekunder mellan dem inför söndagens sju sp...

Publicerad: 2020-07-11 22:37


Saarinen ny mästare när Slottssprinten Rally-Light avgjordes.
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, en miniversion av den svenska sommarklassikern vid Ericsbergs Slott för Katrineholm MK. Med stora restriktioner kunde tävlingen genomföras och det blev ett lyckat arrangemang även om det var tomt både på serviceplatsen och runt Ericsbergs Slott där det annars brukar vara ...

Publicerad: 2020-07-11 21:42


WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, ett helt publikfritt rally med en sträcka om 2,5km som körs tre gånger. Extra spänning när bara de två snabbaste åken räknas samman.

För att den uteblivna publiken ändå ska få en skymt av tävlingen så sänds det sista partiet live med tre kameror som går ut i Web TV sä...

Publicerad: 2020-07-10 19:55


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Tidigare nyheter:
Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Oliver Solberg kjörer Rally di Roma Capitale
»
Seier for Ott Tänak i Viru Rally
»
Rally Estland inngår i en oppdatert WRC-kalender
»
Tänak kjörer Hyundai i20 WRC på hjemmebane
»
Andreas Mikkelsen blir Pirelli testförer med Citroën C3 WRC
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
» Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
» Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
» Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
» M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.