Varm Götenerunda, Lundqvist körde hem segern. - emotorsport.se emotorsport.se - allt om rally!
   Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Onebet

   
Onebet

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Martin Lundqvist och Christian Segerström tog hem segern i Götenerundan.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Emil Karlsson och Jessica Larsson var snabbast i Trimmat 2wd för bakhjulsdrivna.
Varm Götenerunda, Lundqvist körde hem segern.

Götenerundan bjöd på strålande sol, 160 rallyåkare, fyra specialsträckor och på plats fanns Supercupen, Mega Rally Cup, Historiska och Klassiska Rallycuperna.
Först ut på sträckorna var Ungdomsrally, först gick också Marcus Persson som tog hem segern efter fyra sträcksegrar. Han vann klassen 55 sekunder före Melvin Bengtsson och därpå Albin Karlsson och Filip Ekenved.

Många Klassiska vinnare.
De sju Klassiska/Historiska klasserna följde på sträckorna, bara elva sekunder skiljde Hans Åke Söderqvist och Göte Nygren i minsta klassen. Större marginal, 1:33 minut mellan Kenneth Waltersson och Bo Eriksson i Ford Cortina-klassen. Fler med nio bilar i klass 5 där de äldre Volvobilarna håller till, Håkan Holm i Amazon var 2,8 sekund före Janne Blom i PV och in på en tredjeplats var Lasse Drotz.

Dybeck körde hårt mot segern.
Bra attack på sin Saab V4 hade Tommy Wikström som körde jämt med Thomas Johansson på de inledande sträckorna med drygade ut marginalen till 14,5 sekund till sista sträckan. Störst var klass 8 med dubbelt Volvo 140 i topp där Mattias Olofsson körde hem segern före Ruben Davidsson, in som trea i Opel Ascona A var Hans-Åke Persson. Ingen Volvo 240 i topp av Klass 9 H2 där Patrik Dybeck laddade hårt i sin VW Golf MK1, var där före Lars-Ove Olsson i Opel Ascona 400 - bäst i 240 var trean Magnus Lagerstam. Minuten delade Anders Söderberg och Tomas Åkeson i J-klasserna.

Lundqvist tog hem Götenerundan.
Endast sex ekipage lockades till 4wd klassen för Supercupen, Martin Lundquist och Stig Andervang delade tid på inledande sträckan, på ss2 rann tiden iväg och bilen lät inte kry och ekipage bryter på service. Patrik Åkerman var snabbast på ss2 men sedan tog Lundqvist tillbaka kommandot och vann två sträckor. Segermarginalen till Åkerman blev 27 sekunder, ytterligare tio till Steen Skodborg.

Levin före Persson i FWD.
För framhjulsdrift räckte det inte med tre sträcksegrar för att säkra segern, det var Andreas Persson som åkte fortast men tappade 20 sekunder och segern på ss3, istället kunde Andreas Levin vara 11,3 sekunder före vid målgång. Tredjeplatsen tar Oskar Sundell och som fyra b-föraren Calle Örberg. Klasstian Roger Andersson var bäste c-förare i klassen.

Karlsson tog hem RWD.
Om det var 16 bilar i framhjulsdrift dubblerades det för de bakhjulsdrivna, tre Volvo 940 på pallen där Emil Karlsson hade halvminuten till Lars Engström och in som trea Jimmy Wessbo. Thomas Lennstrand var annars den som toppade på ss1 men försvann sedan med tekniska problem och istället kunde Emil ta över och dryga ut sin ledning. Sjua i klassen var Erik Stenberg som hade 20-talet sekunder ned till Marcus Holm. För c-förarna körde Mikael Johansson snabbast med sju sekunder till Johan Fast.

Snabba c-förare i VOC/grupp F.
30-talet bilar för VOC, grupp F/N med Tobias Isaksson som vinnare, segern blev också stor, ned till tvåan och klubbkamraten i Laxå MK, Joakim Larsson var 40 sekunder. Ett par sekunder bakom var sedan trean Mikael Lönnström. C-förarna visade bra tempo, Magnus Lindqvist var fyra i gemensamma klassen med 1,6 sekund till Erik Jonsson, inte långt bakom heller trean Linus Harling som sjua i klassen. På 13:e plats finns Henrik Nellis som bäste b-förare med Hans Bergman och Peter Törnqvist bakom.

Nicklas vassast i Grupp E.
Sist ut på vägarna var grupp E med c-förare Nicklas Johansson som vinnare, han hade efter 26 minuters körning 24 sekunder till b-föraren Frank Jacobsson. Sekunden bakom Erik Gustavsson och som tredje c-förare Bruno Arvidsson.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2018-05-27 11:29


Rally-junioren Lönnström nu på betong, asfalt och kullersten.
© emotorsport.seI helgen körs den femte deltävlingen i Rally SM, Snapphanerallyt runt Hässleholm. Rallyt består av åtta specialsträckor totalt 10 mil, varav 1,5 mil på asfalt, betong och en del gatsten! Pontus Lönnström, Nora MK med Co-driver Richard Svensson, Storfors MK har tävlat på snö, is och grus tidigare und...

Publicerad: 2018-08-15 12:29


Dags för ADAC Rallye Deutschland, Svenskt i startfältet.
© Hyundai Motorsport.Ett 60-tal ekipage ses till helgens ADAC Rallye Deutschland - 18 sträckor på 32,5 mil ska avgöras med start torsdag kväll. Tre sträckor går dubbelt under fredagen över 10 mil. Det blir 15 mil under lördagen då man drar sig mot Panzerplatte, fyra sträckor dubbelt där Panzerplatte på sina 38,5km är lä...

Publicerad: 2018-08-14 22:12


Brittiska Mästerskapet fortsätter med Ulster Rally - Rökland ende skandinav.
© MSABRC.comFrån Derry utgår John Mulholland Motors Ulster Rally som tredje deltävling för Brittiska Mästerskapet. 11 sträckor på närmare 17 mil väntar - sju mil och fem sträckor på fredagen och resten för lördagen.

Totalt ett 70-tal ekipage, för R5 klassen nio bilar med David Bogie, Martin McCormack, Rhys Y...

Publicerad: 2018-08-14 21:57


Latvala och Suninen klara för full WRC säsong 2019.
© emotorsport.seBåde Jari-Matti Latvala och Teemu Suninens kontrakt löper ut efter säsongen, enda med fortsatt har kontrakt över 2019 är Andreas Mikkelsen hos Hyundai och Ott Tänak för Toyota.

Gemensamt för de båda finländarna Latvala och Suninen är att de lyder under manager Timo Jouhki - något som allt som oft...

Publicerad: 2018-08-14 21:51


Neuville nära nytt kontrakt hos Hyundai och Mikkelsen.
© emotorsport.se Andreas Mikkelsen är en av få förare som går säkra efter årets WRC säsong, han skrev förra året kontrakt med Hyundai Motorsport över säsongen 2019. Hans vän och kollega, Thierry Neuville är nära att säkra en fortsättning i teamet, det skulle innebära att de båda bildar grunden för Hyundai Motorspor...

Publicerad: 2018-08-14 21:32


Toyota vill hjälpa Subaru och Mitsubishi tillbaka till WRC!
© emotorsport.seAkio Toyoda, den rallyintresserade Japanen som är president över Toyota Motor Corporation och en av initiativtagarna för Toyota Gazoo Racing hoppas Toyotas framgång ska smitta av sig på de Japanska "konkurrenterna".

I en stor intervju med David Evans på Brittiska Autosport berättar Aki om sin öns...

Publicerad: 2018-08-14 05:20


Tablå; Så sänder SVT, RedBull TV & Motors TV från ADAC Rallye Deutschland.
© Citroen Racing.På torsdag kväll inleds ADAC Rallye Deutschland, årets nionde deltävling i WRC serien och samtidigt den andra med kombinationen asfalt och sommartemperatur. Tävlingen blir lite av nyckeln till WRC titeln, både i WRC och WRC2 klassen, vem av de två i VM topp som hittar tempot bäst på asfalten i WRC k...

Publicerad: 2018-08-13 23:54


Korsika ut, Chile & Japan in när WRC serien växer?
© M-Sport.Allt mer pekar mot 14 WRC deltävlingar 2019, en av årets deltävlingar väntas försvinna samtidigt som två nya länder ansluter. Något beslut väntas dock inte före det kommande septembermötet med FIA World Motorsport Council.

Från Tyskland hörs uppgifter att Tour de Corse försvinner, det Franska VM ...

Publicerad: 2018-08-13 23:27


Listan, tufft startfält i Barum Czech Rally Zlin, Svenskt till start.
© emotorsport.seBarum Czech Rally Zlin släppte under eftermiddagen anmälningslistan till den kommande EM deltävlingen, som vanligt i Tjeckien handlar det om ett maxat startfält!

Lukyanuk jagar EM guld.
Först ut i listan är Alexey Lukyanuk som skuggas av EM tvåan Bruno Magalhaes och Norbert Herczig som tr...

Publicerad: 2018-08-13 19:06


Ogier ende med nya Fiesta WRC till Tyskland.
© M-Sport.M-Sport kommer med Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Teemu Suninen för veckans ADAC Rallye Deutschland, men det blir bara Ogier som kör med det nya aerodynamiska paketet.

Inför det Finska VM Rallyt angav teamchef Malcolm Wilson att det enda anledningen att bara Ogier nyttjade det nya paketet var b...

Publicerad: 2018-08-12 20:27


Tidigare nyheter:
WRC2 trean Greensmith kör Rallye Deutschland, redo efter kraschen.
Elias Lundberg & David Arhusiander debuterar i Rally-VM.
Jansson och Westlund till mål i Finland, båda klassvinnare.
60 anmälda, Svenska & Danska fortåkare till KNA Sommer Rally Grimstad.
Söndagens RS tävling hos Rasbo MK inställd, svalt intresse för billiga tävlingar.
Lukyanuk kör föråkare med Toyota Yaris i Rajd Rzeszowski.
Westlund kör helgens Finska Lammi Ralli.
Historiskt EM med Lahti Historic Rally, Tony kör ende svenskbilen.
Porsche Cayman klar för Rallye Deutschland, i höst tas beslut om ny bil.
VOC drabbat av flyttade tävlingar, så avgörs serierna under hösten.
Ogier kör DTM - gästförare hos Mercedes i Österrike.
Uppdatering, nu med alla SM klasserna inför Snapphanerallyt.
Tuff höst väntar i Västras FM efter sommarens torka.
79 bilar till SM klasserna i Snapphanerallyt.
Sydsvenska Mästerskapet i Rally inför Hässleholm.
Foto från soliga och varma Kullingstrofén.
Zala snabbast i Rally Samsonas.
Antons andra seger i Svenska RallyCupen, körde hem Kullingstrofén.
Skodaseger när Eriksson körde hem Kullingstrofén.
Följ lördagens Kullingstrofé med Resultat & Radio.Nyhetsarkiv:
[
2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Mikkelsen tilbake på asfalt
»
EM: Furuseth med tredjeplass i kvalifiseringen
»
Oliver Solberg imponerte i Estland. Ott Tänak vant på hjemmebane.
»
Rallysprint under Hästkrafthelgen i Årjäng.
»
Solberg/Engan på andreplass i Rally Estonia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Kullingstrofén med Radio & Resultat live, Sträckinfo och Programförsäljning.
» Kullings MS informerar publik och tävlande om den extrema brandrisken!
» Följ lördagens Kullingstrofé med Resultat & Radio.
» Kullingstrofén, en sommarklassiker i Svenska RallyCupen!
» Stort startfält när lördagens Kullingstrofé avgörs.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Nyheter, Resultat & Info - så följer du Midnattssolsrallyt.
»
Så körs Kullingstrofén 2016 - sträck och publikinfo!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2018.