Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
P-O Davidsson åkte föråkare med sin Volvo 240 Turbo i Retursladden.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Waldegård från Midnattssolsrallyt 2013.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Appelskog och Holmberg siktar på nya framgångar.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor siktar på Sverigeserien i Volvo Original 2013.

Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 1.

P-O Davidsson har synts som föråkare under hösten i en röd Volvo 240 Turbo.
- Ny bil och nya visioner. Har byggt den första nybyggda "grp-a bil" enligt reglemente för App-k klassen 1982-1985, säger P-O.
Vidare berättar han om att han väntas göra första vintertestet i Torsby den 19:e januari.
- Där efter hoppas jag få chansen att förgylla den historiska klassen i Svenska Rallyt avslutar P-O.


Tommy Vestlund syntes i skogarna på SM finalen 2012, men körningen har det varit tunt med. Men vad väntar nu, det ryktas om att bilen ska uppdateras?
- Vi jobbar lite grann med att bygga om vår Mitsubishi Lancer EVO 7 till Nationell Special, om allt går som det ska är den "omreggad" till nyår. Bilen kan då med lite enklare medel få lite mera knuff i motorn, något som vi saknat dom sista åren vi åkte i Otrimmat 4WD. Hur mycket som vi bygger om vet vi inte i dagsläget, så det får vi se.
Men vad ska du köra för tävlingar?
- Som det ser ut nu kommer vi inte åka något helt mästerskap, men hoppas göra något inhopp i någon FM tävling under vintern. Vi sneglar också mot SM tävlingen, sprinten i Falun då det är hemmaplan. Sandviken vore också roligt där vi åkte bra 2010 och nu när det är endagars tävling så blir det lite enklare att rodda ihop.


- Jag är hedrad, att som pensionär få frågan om mina motorsportplaner för 2013 säger Björn Waldegård när vi når honom.
Vi har redan sett dig anmäld till East African Safari Rally, vad väntar mer för dig?
- Jag är mycket privilegierad som fortfarande är vid så god hälsa att jag kan acceptera de många fantastiska inbjudningar jag får. I år har jag varit på ett antal "happenings" i Österrike, Sverige, Italien, England, Belgien, Danmark och Japan - det har varit många roliga resor.
Och 2013?
- Har en känsla av att 2013 blir minst lika häftigt. Det som är klart är föråkare i Rally Sweden och höjdpunkten East African Safari Classic Rally, det tillsammans med min son Mathias, och vi kör för Team Tidö.


Emil Bergkvist var en av de stora överraskningarna i rallyskogen 2012, från ungdomsåkare till a-förare på mindre än en säsong. Nu väntar stora planer för den unge rallytalangen. Det talas om SM satsning!
- Vi vet att det är mycket nytt med SM och vi har mycket att lära där, men vi har som mål att försöka vinna någon deltävling och pallplats totalt.
Men där får du inte åka den Volvo 940 du gjorde i år!
- Nej, det blir delvis nytt på bilfronten också, en Ford Fiesta R2 blir det i SM serien. Men Volvon finns kvar - med den ska vi vinna Sverigeserien totalt skrattar Emil, men samtidigt förstår vi att det är på allvar när man hör om framtidsplanerna!
Vad blir första tävlingen för er?
- Första tävlingen blir Offerdalingen och därefter börjar SM och Sverigeserien, vi tänker köra hela serierna så det blir mycket tävlande. Om vi kommer med så tänker vi åka SM sprinten i Falun också, ett nytt kul evenemang. Det kommer troligtvis att bli några fler lokala tävlingar också. Innan Offerdalingen har vi också planerat in ett test hos Depå Grande för att slipa formen.


Henrik Appelskog ses i högerstolen hos Johan Holmberg, där brukar det handla om SM satsning med Suzukin. Så även 2013?
- Våra planer för nästa år är full satsning på SM! Vi ska försöka öka tempot ytterligare ett snäpp och vara med och vinna deltävlingar totalt i trimmat 2WD.
Bilen blir den samma?
- Den genomgår just nu en renovering och uppfräschning för att vara i toppform när säsongen drar igång. Planen är även att försöka hinna med något vintertest innan första SM´et hälsar Henrik.


Ett kort men bestämt svar kommer från Toni Sundkvist, han co-driver till fortåkande Göteborgaren Leif Peterson. Blir det en ny satsning mot SM även 2013?
- Vi satsar på att försöka sno tillbaka guldet ifrån Johan säger Toni som samtidigt meddelar att det blir med samma bil dom de senaste säsongerna.


En av de snabba c-förarna i de sydligare distriken under året har varit Victor Karlsson. Blir det fortsättning i VOC?
- Planerna kommer bli att utvecklas ännu mer med noterna, till kommande säsong har vi klassat upp oss från C till B-förare vilket gör att tempot kommer naturligtvis att bli högre. Där målet givetvis är att vara A-förare innan året är slut. Vi kommer att satsa på Sverigeserien för Volvo Original som inleds i januari uppe i Torsby som är första deltävlingen på snö av tre deltävlingar. Dock blir det ett litet uppehåll till grussäsongen som inte drar igång förrän i Juni där Dackefejden är barmarkspremiär. Mest spännande är nog deltävling 6 & 7 som körs som en tvådagars tävling i Finska Tammerfors tillsammans med Finska Mästerskapet. Utöver detta kommer vi göra lite inhopp i Smålands DM och lite andra serier för att hålla tempot uppe mellan Sverige Serien deltävlingarna. Det blir häftigt att fightas i VOCs egna "SM serie".
Ni fortsätter med den vinstrika VOC´en?
- Bilen blir detsamma, men nu under vintern har vi lämnat iväg motorn för en uppdatering som i stort sett slutade med en helt ny motor och allt är nu optimerat till max.
Nu väntar vi bara på lite delar ifrån lackeraren och större översyn innan vi är repo för vintersäsongen samt att bilen ska upp i bromsbänk och ställas in ordentligt. Efter sista Sverigeserien deltävlingen i Sundsvall är planen att bilen ska få sig en uppdatering innan grussäsongen drar igång så allt är ok även till grussäsongen. Vi ser fram emot säsongen och hoppas den blir lika bra som år 2012 var avslutar Victor.

Publicerad: 2012-12-31 10:33


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
© Oliver Solberg Media Office.* Solberg RACE visar stor framgång med 4500 spelare som gått med.
* Sen punktering kostar Oliver Solberg en topp-10 position i Rally Argentina.
* Den australiska racern Jarod Konig tar sex sekunders seger efter 12 DiRT Rally 2.0-sträckor.
* Mer Solberg RACE-nyheter kommer tidigt nästa vecka.

N...

Publicerad: 2020-03-29 13:56


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
© Anwar Sidi Photography. Redan innan årets WRC säsong drog igång blev det klart att en av de 14 planerade deltävlingarna kom att försvinna. Det var Copec Rally Chile som ställdes in med anledning av landets politiska läge.

Men Rallye Monte Carlo inledde WRC serien 2020 utan större problem, vidare kom man precis till Sve...

Publicerad: 2020-03-24 20:44


Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
© emotorsport.seEfter ett par lugnare dagar med inställda tävlingar kom dock ytterligare ett par negativa besked under dagen, två stora tävlingar med flera ingående serier tvingas ställa in.

Ljungby MK med Midsommardansen i början på maj är nu inställd, de skulle då varit deltävling för Sydsvenska RallyCupen, Sö...

Publicerad: 2020-03-24 20:41


Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
© M-Sport.Den Italienska arrangören på Sardinien har meddelat att deras tävling inte kommer kunna köras i juni, landet som är hårt drabbat av Corona viruset måste efter samtal med nationella förbund och regering ställa in, eller hellre flytta sin kommande WRC deltävling.

Den 4-7 juni skulle rallyts körts, ...

Publicerad: 2020-03-24 18:17


Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
© emotorsport.seDet är inte bara de nordligare delarna av Värmland arrangören av Rally Sweden söker sig, Rally Swedens VD Glenn Olsson och hans organisationen har även sökt sig mer norr ut, till helt andra distrikt.

Årets tuffa väderläge gav också tuffa besked från FIA och WRC Promotorn att leverera vinter, med ...

Publicerad: 2020-03-23 22:38


Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
© FIA ERC.Under måndagen presenterade Eurosport Events att EM tävlingen på Kanarieöarna, Rally Islas Canarias kommer bli final. I förra veckan tvingades arrangören ställa in sin planerade tävling i början på maj.

Promotorn, arrangören och myndigheterna på Kanarieöarna har jobbat hårt för att lösa problemet...

Publicerad: 2020-03-23 21:56


Tidigare nyheter:
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.
Corona ställer in och ställer till även i VOCs nationella serier.

Rallyaktivitetet på Mallorca, Frankrike och Storbritannien under helgen.
Simrishamnsmixen inställd med anledning av rådande Corona läge.
Rallysäsongen får vänta, Rally Anderslöv inställt.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.