GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Så har då ytterligare ett år gått till ända.
PRESSRELEASE

För Suzuki 1300 RallyCup ett mycket händelserikt sådant. Det här var t.ex första året i dess 26- åriga historia som Cupen drivits i föreningsform.
Det var även det första året som deltagarna i flertalet deltävlingar fick sina startavgifter betalda av särskilda Tävlingssponsorer. Generositeten stannade inte därvidlag, utan även fina priser vid varje deltävling samt ordentliga priser till i första hand ungdomarna erbjöds av godhjärtade bidragsgivare och tävlingsarrangörer.
Tävlingsmässigt så dominerades detta år av Fagerstakvartetten Niklas Pettersson/Tony Puumala och Martin Lundqvist/Christian Segerström.
Allt kom att avgöras i den sista deltävlingen där Nickes "KawaSukka" behagade stanna och Martin kunde defilera hem segern. Detsamma hade dock hänt med Martins bil tidigare under säsongen, så man kan säga att det jämnade ut sig. Bakom dem var kampen hård om platserna därefter och man kan glädjande konstatera att alla yngre deltagare har utvecklats oerhört. Att ta fram en motorsvag bil snabbt är en konst man som förare o Co-driver kan ha mycket nytta av i framtida tävlande med snabbare bilar.
Suzuki 1300 RallyCup har en särskild klass för utbildningsåkare (personer utan körkort och som redan från 16-års ålder får köra rally med en instruktör vid sin sida) eller ungdomsåkare som vi brukar kalla dem. Här var det flitigt tävlande Daniel Budin med pappa Göran Hammarström som tog hem segern före Andreas Andersson med pappa Tommy. Kanske Hörbyparet Andersson ändå tog hem inofficiella tävlingen om mest tillryggalagda resmil till o från tävlingarna. Båda dessa förare fortsätter 2013 i "stora" Cupen och ska nu försöka sig på konsten att köra med noter.
Sista deltävlingen kördes i Oktober då även föreningens verksamhetsår avslutades. I slutet november hölls ett välbesökt årsmöte i Rejmyre där i första hand Team Pelle Lundgren hade ordnat med lokaler och intressant guidning på glasbruket samt trevlig aktivitet efter middagen som Lindegården ( i Lindesberg!) frikostigt bjöd på.
Årsmötet innehöll inga sensationer och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Ordföranden Lars Jonsson omvaldes i ytterligare ett år, liksom kassören Brittmarie Ålund. Nyval blev det för ledamöterna och suppleanterna Victor Windahl, Tommy Andersson, Ola Strömberg, Christer Berg och Krister Morén.
Men visst fanns det nyheter. Största och viktigaste är nog att 1300 RallyCup till vintern ska köra på ett helt nytt vinterrallydäck framtaget av självaste Björn "Klisterlappen" Hagström. Just det, vi snackar LAPPI!
Varför frågar sig säkert några. jo för att Suzuki 1300 RallyCup vänder sig inte till Svenska Rallyeliten utan till dem som väljer denna sport utan att vilja lägga hundratusentals kronor på den.
Föreningen 1300 RallyCup motto är som bekant "Mycket Rally för pengarna". Alltså, MEST för att det är kul men självklart tävling också. Vill någon åka med tätstegad låda och/eller "Öhlinare" så varsågod! ..men det kostar.. Både i pengar OCH Cupens unika procentpåslag som gör så att ingen som vill eller kan TVINGAS skaffa samma grejor för att hänga med. Unikt i rallySverige!
Tillbaka till vinterdäcken. Vintertävlingarnas absolut största utgift är vinterrallydäcken som ligger i storleksordningen 4.000kr st! 6 st är nog minimum om man står utan och skall köpa sig en ny omgång. 6 x 4 är 24. Alltså, 24 tusen för en omgång däck som faktiskt kan vara sönderkörda redan efter en tävling! Orimligt tycker vi i "MycketrallyförpengarnaCupen". Tillsammans med fler som har samma åsikter utanför Cupen så lyckades vi övertyga "Lappen" om att ta fram ett helt nytt däck med en helt ny, mer standardbetonad och framförallt billigare dubb och detta till HALVA priset av nuvarande vinterrallydäck! Sämre fäste? Javisst! Mindre vägslitage? Javisst! Men vi vet egentligen inte mycket alls om vad som väntar oss i 1300 RallyCup som kommer att agera föregångare, banbrytare och försökskaniner. Fungerar det på våra motorsvaga bilar så får vi se hur långt upp i skalorna det går att applicera. Hört talas om "Montedubb?" Inte mycket klagande från VMteamen där.
Med anledning av detta pilotförsök så har Tävlingskalendern förändrats en aning. Förutom 9 st deltävlingar totalt har ett par extra införlivats genom villiga arrangörer så vi kunnat forma en separat VinterCup. Allt för att få ut så mycket information om de nya däcken som möjligt, men förstås, även så mycket nöje som möjligt för dem som gillar köra rally mellan snövallar.
Suzuki 1300 RallyCup önskar alla medlemmar, arrangörer och sponsorer ett GOTT NYTT ÅR, så återkommer vi snart med info om vår första deltävling i Torsby MK's Finnskogsrally!

Vintertävlingarna är enligt följande:
o 19/1 Finnskogsvalsen. Cup och VinterCup
o 27/1 Skutskärsratten. VinterCup OBS SÖNDAG!
o 2/2 Bergslagsrallyt. Cup och VinterCup
o 16/2 Tennstånkan. VinterCup
o 23/2 Dan Anderssons Minne. Cup och VinterCup

Suzuki 1300 RallyCup ”Mycket Rally för Pengarna”


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-12-27 14:27


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2020, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
© Oliver Solberg Media Office.* Solberg RACE visar stor framgång med 4500 spelare som gått med.
* Sen punktering kostar Oliver Solberg en topp-10 position i Rally Argentina.
* Den australiska racern Jarod Konig tar sex sekunders seger efter 12 DiRT Rally 2.0-sträckor.
* Mer Solberg RACE-nyheter kommer tidigt nästa vecka.

N...

Publicerad: 2020-03-29 13:56


Tidigare nyheter:
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.