GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Silverpokal för PG Andersson, arkivfoto, i SWRC serien.
VM silver till PG och Emil - fjärdeplats för Östberg & Andersson.

Daniel Sordo och Mini kan stoltsera med sex sträcksegrar när det Spanska VM rallyt just gick i mål. Någon seger blev det dock inte för Spanjoren som drabbats av problem under resans gång - men att vinna sista sträckan för året visar att Mini är med i matchen. Med de uppdateringar som väntar till nästa säsong kan 2013 bli spännande år för Prodrive och dess båda förare!
Snabbast totalt i rallyt var Sebastien Loeb, en tung start under fredagen vändes snabbt lördag morgon när förhållandena var svåra på den fuktiga asfalten. Fransmannen avslutade karriären med ännu en seger, den nionde för året. Kämpade tappert gjorde Jari-Matti Latvala som klättrade under tävlingens gång, körde hårt mot slutet, tar andraplatsen totalt, 7 sekunder bakom Loeb. För Latvalas del innebar året många problem, avåkningar, ett brutet nyckelben men trots allt två segrar och en tredjeplats i VM serien. Trea i Spanien, drygt två minuter bakom, en seger samt en andraplats i VM serien är facit för Mikko Hirvonen. 9,6 sekunder bakom Hirvonen åker Mads Östberg in, en riktigt bra avslutning på året efter en dålig lördag där inställningarna spökade. Det blir trots allt en fjärdeplats i VM serien, inte långt bakom Latvala - näst bäste Ford som privatåkare och det efter att ha stått över två deltävlingar på grund av sviktande ekonomi i teamet.
Femteplats för WRC debuterande Jarkko Nikara som åkte Mini - bäste Mini även om tiderna inte hela rallyt imponerat - men målgång och viktiga mil, finländaren är 16 minuter bakom vinnaren vilket innebär i snitt närmare en tappad minut per sträcka. Sexa totalt slutar Craig Breen, en minst sagt imponerande resa Irländaren gjort efter årets händelserika säsong för finländaren med vådliga krascher blandat med segrar. Craig vinner också SWRC serien med sin Ford, han gör det före Per-Gunnar Andersson och Emil Axelsson som gör en imponerande resa med Proton - utan den ödestigna branden i Monte Carlo hade SWRC guldet varit Svenskt. För Svenskarnas del blir det en finfin åttondeplats totalt. Mellan de båda SWRC åkarna kör Chris Atkinson in, Australiensaren har inte direkt imponerat under de tävlingar han kört, kan få svårt för fortsatt förtroende. Niondeplats blir det för Daniel Sordo som vunnit sträckor men drabbades av motorstrul under lördagen och tappade tid. Sista poängen totalt tar Evgeny Novikov som gjort en långsam resa genom Spanien, möjligen är det däckens påverkan på den annars snabbe Ryssen.

Svenskt VM silver i SWRC.
Per-Gunnar och Emil plockar med helgens resultat en andraplats i VM serien för super2000 bilar, man gör det ett par minuten bakom dagens och seriens vinnare, Craig Breen. Bakom i helgens deltävling var Yazzed Al-Rajhi som var frånåkt med tio minuter av Svenskarna - tar dock bronset i mästerskapet. Klassdebutanten Alastair Fisher åker in som fyra följd av Hayden Paddon som delat avåkningar och topptider under helgen.

Guerra kvickast i grupp N.
Benito Guerra tar en stor och enkel? seger i PWRC klassen - det handlar om en marginal på 5:36 minuter till tvåan Marcos Ligato. De båda tar också i samma ordning hand om de bästa medaljerna i mästerskapet - PWRC. Dagens fyra, Valeriy Gorban tar hand om bronsmedaljen i VM. Trea i helgen är Subhan Aksa som tappade sin väntade andraplats i helgens tävling.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-11-11 14:53


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
© Anwar Sidi Photography. Redan innan årets WRC säsong drog igång blev det klart att en av de 14 planerade deltävlingarna kom att försvinna. Det var Copec Rally Chile som ställdes in med anledning av landets politiska läge.

Men Rallye Monte Carlo inledde WRC serien 2020 utan större problem, vidare kom man precis till Sve...

Publicerad: 2020-03-24 20:44


Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
© emotorsport.seEfter ett par lugnare dagar med inställda tävlingar kom dock ytterligare ett par negativa besked under dagen, två stora tävlingar med flera ingående serier tvingas ställa in.

Ljungby MK med Midsommardansen i början på maj är nu inställd, de skulle då varit deltävling för Sydsvenska RallyCupen, Sö...

Publicerad: 2020-03-24 20:41


Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
© M-Sport.Den Italienska arrangören på Sardinien har meddelat att deras tävling inte kommer kunna köras i juni, landet som är hårt drabbat av Corona viruset måste efter samtal med nationella förbund och regering ställa in, eller hellre flytta sin kommande WRC deltävling.

Den 4-7 juni skulle rallyts körts, ...

Publicerad: 2020-03-24 18:17


Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
© emotorsport.seDet är inte bara de nordligare delarna av Värmland arrangören av Rally Sweden söker sig, Rally Swedens VD Glenn Olsson och hans organisationen har även sökt sig mer norr ut, till helt andra distrikt.

Årets tuffa väderläge gav också tuffa besked från FIA och WRC Promotorn att leverera vinter, med ...

Publicerad: 2020-03-23 22:38


Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
© FIA ERC.Under måndagen presenterade Eurosport Events att EM tävlingen på Kanarieöarna, Rally Islas Canarias kommer bli final. I förra veckan tvingades arrangören ställa in sin planerade tävling i början på maj.

Promotorn, arrangören och myndigheterna på Kanarieöarna har jobbat hårt för att lösa problemet...

Publicerad: 2020-03-23 21:56


Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
© M-Sport.M-Sports Polska filial som ansvarar för utveckling, byggnation, service och försäljning av de tvåhjulsdrivna Ford Fiesta har bråda dagar, trots Corona krisen byggs det bilar inför premiären för nya Ford Fiesta Rally4 hälsar företaget.

I förra veckan presenterades modellen och företaget meddelar a...

Publicerad: 2020-03-22 21:01


Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
© Renault Sport.Rally5 klassen gjorde debut i Rally Mexico, de Renault Clio bilar som sågs i det Mexikanska VM Rallyt var av nya Rally5 kategorin.

Först ut i klassen var Renault som uppger att de närmar sig 100-talet sålda rallybilar, främst är det de sydeuropeiska asfaltserierna som lockar bilmodellen.

Runt ...

Publicerad: 2020-03-22 20:05


Tidigare nyheter:
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.
Corona ställer in och ställer till även i VOCs nationella serier.

Rallyaktivitetet på Mallorca, Frankrike och Storbritannien under helgen.
Simrishamnsmixen inställd med anledning av rådande Corona läge.
Rallysäsongen får vänta, Rally Anderslöv inställt.
Tidemand ny trea i WRC2, tabellen efter Rally Mexico.
Volvo Euro Cup, en dålig nyhet kommer sällan ensam.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.