GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Crister Nystrand.
© Crister Nystrand.
Pristagarna i Ungdomsrally, Rallysportens framtid, där Henrik Johansson är årets segrare, och kampen var hård ända in på sista sträckan mellan Victor Johansson och Eddie Lundqvist.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kaj Banck höll ihop det hela vägen ut i B-C 2WD-klassen av Svenska Rallycupen 2012, en av klasserna där kampen var stenhård under alla 7 deltävlingarna.
Svenska Rallycupen 2012 har gått i mål.
PRESSRELEASE

Jonsson chanslös mot Saarinen i årets Marknadsnatta!
Efter en mycket spännande finaltävling i Östgötska Skänninge, med klassiska Marknadsnatta, kan vi nu summera årets rallycup och hylla alla pristagare.
När cupprisutdelningen inleddes på Lördag eftermiddag efter resp. klass målgång i Marknadsnatta, kunde cup.org konstatera att den nya cupen blivit en stor succé, och redan under premiäråret etablerat sig som Sveriges största (och bästa?) rallycup.

V:ä Östergötlands MK har för dagen letat fram fyra utslagsgivande sträckor syd/sydost om Skänninge, där det på någon sträcka fanns lite fläckvis halka efter nattens frost. Trots detta var det ovanligt få som inte nådde slutmålet, och de flesta hade då haft tekniska haverier.
Inför finalen var segraren redan klar i några klasser, men bakom var det full laddning från första metern i alla klasser, då två klassegrare plus alla övriga pristagare skulle koras.

Henrik Johansson i Ungdomsrally fullföljde sin segersvit med ännu en seger, bakom honom slogs Victor Johansson och Eddie Lundqvist om silver och bronsplatsen. När nu cupen testade sin nya idé om "Power Stage" (med 5-3-1 extra poäng på sista sträckan) satte det extra krydda och nya förutsättningar, denna i kombination med att bara de 6 bästa resultaten från de 7 deltävlingarna skulle räknas, skapade ett rekordjämt läge mellan Victor och Eddie, där särskiljningsreglerna fick gå långt innan flest 3:e placeringar fällde avgörandet till Victors fördel.
I A4WD var Joachim Grahn klar segrare i cupen, där två fortåkare av rang, Mats Jonsson (som inte behöver någon ytterligare presentation) och Jari Saarinen. Och det var också dessa två som satte upp högsta tempo. Med fyra raka sträcksegrar vinner Saarinen Marknadsnatta med 18 sekunder över Jonsson, ett klart imponerande resultat. Pallkampen i cupen stod mellan Jacob Jansson och Eric Johansson, en kamp som togs hem av Jansson i och med hans 4:e plats i tävlingen (placeringen före Johansson).

Klara 2WD-mästaren Jimmy Olsson sågs denna gång bara i åskådarleden under tävlingen, men fick nog ändå största jubel och applåder vid cupprisutdelningen. Klasskampen där bakom avgjordes redan någon kilometer innan mål på sträcka 1 när Patrik Larsson synade naturen efter en hård laddning där det verkligen syntes att det var en finaltävling. Christopher Zeijlon fick nu 2:a platsen på ett "silverfat", men gjorde ändå en toppentävling och vinner före Rickie Borgström och Tobias Söderqvist.
I B-C2WD gav Kaj Banck de andra aldrig en chans, vinner klassen med 4 sekunder efter att tagit det lite lugnare på slutsträckan medveten om att cupguldet var klart, när värste konkurrenten om cupsegern, Robin Wallon, blev kvar på sträckan med tekniskt haveri. Wallon tappade då även sin 2:a plats i cupen till Christian Gabrielsson, som för dagen vann C2WD i stor stil.

Den mest ovissa cupkampen var i A/B-C VOC där det var oerhört öppet och 6 förare hade chansen att knipa guldet. Årets stjärnskott i klassen, Emil Bergkvist, var ostoppbar i A/B-klassen, Fredrik Jansson tog segern i C-klassen. Ingen av dessa var dock inblandande i cuptoppen, där räckte dock inte Johan Gunnarsson:s 2:a plats i A/B-klassen till cupseger, utan det var Emil Karlsson i C-klassen som kunde åka hem som cupsegrare efter sin 4:e plats i finalen.
GrE var avgjort innan finalen, men kampen om övriga pallplatser var öppen. Striden stod mellan Max Nensén och Tomas Wärn, Nensén ordnade en 2:a plats i finaltävlingen, men det räckte inte till i cuptoppen, då Wärn trots bara en 4:e plats ändå klarade cupsilver efter cupsegraren Jesper Samuelsson, som denna gång blev kvar i skogen med tekniskt stopp.

Vi avslutar rapporten från finalen med AppK, där Janne Westlund var klar segrare i cupen, och kanske var det tur för honom, då även han drabbades av tekniska problem denna finaldag. Istället var det Lars Pettersson som klev fram och tog segern före en hårt spurtande Håkan Lindh som fick med sig de 5 Power Stage-poängen från sista sträckan, men det räckte inte i tävlingen eller cupen, där Pettersson blir 2:a före Lindh.

Alla segrare i Svenska Rallycupen 2012:
UngdomsRally: Henrik Johansson, MK Kinda
A-4WD: Joachim Grahn, Simrishamns MK
B/C-4WD: Ulf Pettersson, Katrineholms MK
A-2WD: Jimmy Olsson, Storfors MK
B/C-2WD: Kaj Banck, Storfors MK
GrE: Jesper Samuelsson, Storfors MK
VOC: Emil Karlsson, Hällefors MK
AppK: Janne Westlund, MK Kopparberg

Cuporganisationen kunde under finaltävlingen även presentera 2013-års tävlingskalender:
25 maj, KMK-Trofén, Katrineholms MK
15 juni, (ESAB)-Rallyt, Laxå MK, Laxå
6 juli, Gästabudstrofén, SMK Nyköping, Nyköping
27 juli, Kullingstrofén, Kullings MK, Herrljunga
24 aug, Mjölkpallenpokalen, Gnesta/Taxinge MK, Gnesta
21 sep, Rejmessvängen, Rönne MK, Askersund
25 okt, Marknadsnatta, V:ä Östergötlands MK, Skänninge

Väl mött till Svenska Rallycupen 2013.

Svenska Rallycupen i samarbete med: MOCOMP, Tractive AB, KBT Safety AB, PPE/Yokohama, Trendab Motorsport och Öhlins.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se - med slutställning i cupen 2012.
Även "Facebook-sida": www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-10-28 11:59


FIA förbjuder WRC tester fram till juni.
© emotorsport.seTill maj månads slut har nu FIA satt stopp för tester hos WRC teamen, med tanke på de olika regler som gäller genom världens länder just nu ges det olika förutsättningar.

I Finland skulle Toyota Gazoo Racing kunna nyttja sina testvägar på hemmaplan, men för varken M-Sport i Storbritannien eller ...

Publicerad: 2020-04-09 20:47


Solberg startar nytt rallymästerskap, Solberg World Cup, vinnaren får rallykurs i USA!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg RACE blev en succé. Nu steppar Oliver Solberg upp ett par snäpp och bjuder in till Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.

Det ingår sex race i simrally-tävlingen, och startskottet går den 13 april.

Din dröm kan nu gå i uppfyllelse! Vinnaren av Solberg World Cup kan packa väska...

Publicerad: 2020-04-09 18:27


M-Sport hårt drabbat, endast utvecklingen av 2022 års WRC bil pågår.
© emotorsport.seM-Sport lider hårt av den pågående Coronakrisen, även att WRC serien tagit en paus så rullar pengarna från bolaget. M-Sport driver största delen av sin verksamhet på kundbilar, både byggnation och försäljning av bilar men framför allt eftermarknaden med reservdelar åt tävlande världen runt.

Med v...

Publicerad: 2020-04-08 20:05


SM i virtuellt rally har startat!
Den virtuella simulatorvärlden växer i rekordfart och med en hel värld på halvfart har e-sporten växlat upp än mer. Nu är det även beslutat att Svensk Bilsport arrangerar SM i virtuellt rally.
- Vi har redan flera förare som kör och tävlar i virtuell bilsport där simulatorerna nu är så bra så a...

Publicerad: 2020-04-08 18:11


61 Svenska rallytävlingar inställda hittills 2020.
© emotorsport.se2020 blir ett hårt slag för Svensk rallysport, först ställdes 22 vintertävlingar in på grund av brist på vinter eller i några få fall med anledning av för få anmälda. Ett par av vinterns allra sista rallyns ställdes också in på grund av Coronasmittan som då just börjat härja och skapa restriktioner....

Publicerad: 2020-04-07 20:13


Skillingaryds MK flyttar fram Skilling 500 ett år.
Sedan tidigare står det klart att South Swedish Rally, som skulle körts i Älmhult under Kristi himmelsfärd, flyttades fram på grund av rådande situation i världen gällande covid-19. Nu meddelar även Skillingsryds MK att deras SM-tävling, Skilling 500, inte kommer kunna köras som planerat 26-27 juni....

Publicerad: 2020-04-07 16:15


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Tidigare nyheter:
Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.