Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jari Saarinen - snabbast i stora rallyfinalen, här med härlig attack redan på ss1.
Saarinen snabbast dagen lång - seger i 48:e Marknadsnatta.

Fyra sträckor hos Västra Östergötlands MK bildade Marknadsnatta - traditionsenligt stor rallyfinal sista helgen i oktober. Den här gången bjöd man på Sveriges populäraste rallycup - Svenska RallyCupen som avslutade en sju deltävlingar lång säsong i härligt höstväder. Även Östergötlands DM serie gick i mål i samband med tävlingen. Med idéer från VM serien testade Svenska RallyCupen ett nytt koncept - powerstage där de fem snabbaste i respektive klass inkasserade extra poäng!
Kvickast ut på den inledande sträckan, klassiska Långskogen togs av Jari Saarinen som vaknat bäst, 2,7 sekunder före klare mästaren Joachim Grahn och ännu några tiondelar till flerfaldige SM vinnaren Mats Jonsson. Jari fortsatte dagen i vinnartempo, nu 5,5 sekund före Jonsson på dagens andra sträcka - den kortaste för dagen. Än större seger för Mantorpsbon Saarinen som fått upp ordentlig ånga i sin Ford Focus - en stor ledning kunde givit ro inför avslutningen. De extra poängen må ha gjort sitt till på tempot på avslutningen, en fjärde raka sträckseger för Saarinen och Jörgen Fornander som därmed också kunde inkassera totalsegern - 18,6 sekunder före Mats Jonsson. Ännu drygt sju sekunder till Joachim Grahn som redan före finalen kunde titulera sig cupmästare. Tvåan i cupen, Jacob Jansson rattar in som fyra i tävlingen följd av Erik Johansson. Tunt med bilar i mål för b/c-förarklassen med fyrhjulsdrift - redan klare mästaren Ulf Pettersson tog segern.

Finalseger för Zeijlon - tvåa i cupen.
Som sexa totalt, snabbast med 2wd och ett riktigt finfint facit för säsongen kan Christopher Zeijlon kvittera ut en silverpeng i cupen - snabbast i cupen var annars Jimmy Olsson som avstod finalen efter sex raka segrar. I dag utspelade sig en fight in till mål i klassen, två sekunder bakom vid målgång var Rickie Borgström - delade för övrigt tid med vinnaren på den sista sträckan. Tätt även där efter, bara ännu två sekunder till Tobias Söderqvist - där efter ett hopp till Johan Svensson. Kaj Banck kan summera ett fantastiskt år som b-förare - snabbast flera deltävlingar och lika så idag - en tuff kamp i klassen med Joakim Larsson dagen igenom - de bådas tider räckte också till fjärde och femteplats totalt i 2wd - imponerande! Robin Wallon som utkämpade fight om segern i cupen bröt på avslutningen, föll till tredjeplats i sammanslagna b/c-förarklassen - tvåa i cupen och seger idag för Christian Gabrielsson i c-förare 2wd där Mattias Sundberg slutar tvåa drygt halvminuten efter.

Ännu en seger till Bergqvist.
Med en 23:e plats totalt kan Emil Bergkvist kvittera ut ännu en seger i Volvo Original, här är en förare med potential för framtiden - med fina linjer och bra fart och en kontrollerad körstil! Den här gången skrevs segern 23 sekunder före Johan Gunnarsson. En tredjeplats för Markus Theorin följd av Daniel Andersson. Vinnare i c-klassen är Fredrik Jansson, han fyra sekunder före Frederik Eckhardt och med Pontus Nilsson som trea. C-vinnaren kunde också hämta största pokalen för Volvo Original i Svenska RallyCupen - fyra poäng före Johan Gunnarsson och Robert Blomberg som trea.

Sebastian snabbast i grupp E.
Grupp E gick till Sebastian Johansson som med kort marginal, bara 0,3 sekunder vann klassen före Patrik Pettersson - tredjeplats i klassen för Kai Morten Myhre. Bland elitåkarna var Richard Hartzell snabbast med knappt tio sekunder till Max Nensén. Jesper Samuelsson bröt med växellådshaveri men kunde trots det ta hem cupen, där före Tomas Wärn och Max Nensén.

Pettersson före Lindh i Appendix K.
Dubbelt Volvo i toppen av appendix K, den väntade favoriten Janne Westlund fick problem redan på ss1, tappade tid med tekniska problem, kom tillbaka men tappade åter tid på avslutningen där ett krökt hjul sinkade färden. Istället körde Lars Pettersson snabbast, han 4,1 sekund före Håkan Lindh - tredjeplats för hemmaföraren Mikael Brodd. Trots dagens tapp tar Janne Westlund cupsegern före dagens klassvinnare och Håkan Lindh kör in som trea.

Henrik - vinner på full pott!
En imponerande 50:e plats totalt och tider som femma i VOC, det är resultatet för ungdomsvinnaren Henrik Johansson. Närmare minuten till Victor Johansson och ytterligare några sekunder innan trean Eddie Lundqvist.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-10-27 21:04


Skillingaryds MK flyttar fram Skilling 500 ett år.
Sedan tidigare står det klart att South Swedish Rally, som skulle körts i Älmhult under Kristi himmelsfärd, flyttades fram på grund av rådande situation i världen gällande covid-19. Nu meddelar även Skillingsryds MK att deras SM-tävling, Skilling 500, inte kommer kunna köras som planerat 26-27 juni....

Publicerad: 2020-04-07 16:15


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Tidigare nyheter:
Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.