Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Joachim Grahn/Rickard Nilsson kan titulera sig mästare 2012 efter sin 2:a plats i Gruvrundan.
Svårkört race i Gruvrundan - flera segrare korade i Svenska Rallycupen.
PRESSRELEASE

6 segrare korade i cupen efter Åtvidabergstävlingen, 2 segrare och massor av pallplatser återstår inför finalen.

Många av favoriterna höll för pressen på de mycket krokiga och luriga vägarna som Åtvidabergs MK letat fram i Östgötaskogarna, ett regnväder efter tre av de fem sträckorna gjorde det ändå tuffare och gav många omkastningar i resultatlistan.

"Kungen av Svenska Rallycupen", Jimmy Olsson tog efter hård kamp sin 6:e seger av 6 möjliga i den stenhårda konkurrensen för klassen A2WD, denna gången var det Johan "Kröken" Karlsson som bjöd upp till fight, Karlsson ledde efter 3 sträckor, men Olsson spurtade och tog segern samtidigt som han säkrade segern i cupen 2012. Olsson hade bra tempo, så bra att det även räckte till en 2:a plats total i tävlingen!
Klar cupsegrare 2012, blev även Joachim Grahn i 4WD. Grahn ledde inför de två sista sträckorna men fick lite problem och körde in på en andraplats, som räcker till slutseger eftersom störste utmanaren Jacob Jansson tvingades bryta på sträcka 1 med växellådshaveri. Klassegern togs nu av Eric Johansson som äntligen fick ihop det hela vägen till mål.

Även i B/C 4WD räckte en 2:a plats till cupseger 2012, Uffe Pettersson klarade den placeringen trots en hel del tekniska problem, där Gabriel Savela körde hem segern i klassen.
Hård kamp inför finalen kommer det att bli i B/C 2WD, där nu Kaj Banck gick upp i cupledning efter en seger, Joakim Larsson och Robin Wallon blev 2:a resp 3:a i B-klassen. I C-klassen vann nu Krister Frejd före Mattias Sundberg och Christian Gabrielsson, de två sistnämnda är också de som är med och slåss om cupsegern med Banck, Larsson, Wallon och Daniel Johansson. Således 6 stycken heta kandidater till finalen.

Std-klasserna, VOC/GrN och GrE hade hård kamp. VOC/GrN-klassen är absolut den klass som är jämnast i år, och även där är de 6 st som slåss om segern. I Gruvrundan var det Jesper Forsell som dock vann med god marginal, lite hjälpt av andras problem på slutsträckan, men en stabil körning till seger, Kristian Gustavsson och Andreas Pettersson tog övriga pallplatser bland A/B-förarna. I C-klassen vann Victor Karlsson före Emil Karlsson och Frederik Eckhardt. Emil Karlsson leder nu inför finalen men har bara 6 poäng tillgodo och 5 hungriga vargar som jagar strax efter.
GrE-klassen fick sin cupsegrare korad då Jesper Samuelsson tog en 3:e klasseger i A/B-GrE, denna gång för Tobias Gustavsson och Max Nensén. C-klassen vanns av Simon Johansson före Patrik Pettersson och Tomas Wärn. Nensén och Wärn är de som närmast slåss om pallplatserna i slutresultatet.

Vi avslutar rapporten från Åtvidaberg med de två sista klara cupsegrarna, och det är två förare som fixat fem klassegrar var på ett imponerande sätt. Janne Westlund i AppK och Henrik Johansson i Ungdomsrally vinner var sin klass med runt 30 sekunder och är mycket väl godkända cupsegrare efter den framfarten.
I AppK var det forna SM-mästaren Mats Thorzelius som var närmast före Ola Axelsson och Lars Pettersson. Pettersson tillsammans med Håkan Lindh får slåss om övriga pallplatser i finalen om fyra veckor.
Ungdomsrally vanns som nämnt av Henrik Johansson, och där Eddie Lundqvist och Victor Johansson blev 2:a och 3:a. Det är också de två plus Gustav Thorsell, som bröt i tävlingen, som kommer att ha tuff fight i Marknadsnatta.

Nu återstår en spännande final i Svenska Rallycupen, Marknadsnatta i Skänninge den 27 okt, en final som får lite extra krydda med "Power Stage" som ger 5-3-1 cuppoäng på sista sträckan, och att nu börjar förarna även att tvingas plocka bort poäng då bara 6 av 7 tävlingar räknas i slutresultatet. Så hur är det nu med mattekunskaperna, kan man köra på säkerhet eller måste man ladda fullt på "Power Stage", spännande värre inför finalen!


Svenska Rallycupen i samarbete med: MOCOMP, Tractive AB, KBT Safety AB, PPE/Yokohama, Trendab Motorsport och Öhlins.

Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se - där även aktuell cupställning inför finalen finns.
Även "Facebook-sida": www.facebook.com/SvenskaRallycupen


» Pressrelease från Svenska RallyCupen.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-09-30 17:28


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Tidigare nyheter:
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.