GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jimmy Olsson skjuter på mot ännu en seger - andraplats totalt tyder på bra fart även i skogen med Volvon! Dagen slutade med bästa 2wd åkare, sjätte raka cupsegern och säkrad förstaplats i Svenska RallyCupen.
Erik snabbast i Gruvrundan - men bara sekunder för 2wd vinnaren.

192 bilar rullade förbi starten till Åtvidabergs MK´s stortävling för året, Gruvrundan. Det var Svenska Rallycupen och Klassiska, Historiska RallyCuperna som lockade flest till orten, även om också Östergötlands DM och Suzuki 1300 RallyCup fanns i startlistan. Fem sträckor under dagen på varierande vägar och kvalité, som så många andra i år drabbades också denna tävling av regn både före och under tävlingens gång.
Efter tre körda sträckor visade resultaten på att två av Svenska RallyCupens huvudklasser skulle vara avgjorda - Joachim Grahn toppade totalt samtidigt som värste konkurrenten Jacob Jansson bröt redan på ss1 med växellådsproblem. Redan halvminuten till Eric Johansson och med Stefan Pettersson som trea - 42 sekunder bakom. Johan "Kröken" Karlsson var då fyra totalt med knappt fem sekunder tillgodo på Jimmy Olsson vid samma tidpunkt i tävlingen. Jimmy kunde därmed säkra segern med en god placering under dagen, Christopher Zeijlon försvann likt många andra på ss1.
Till avslutningen kom regnet, lika så omkastningar i resultatlistan. Snabbast till mål, totalvinnare blir Eric Johansson. Grahn faller till fjärdeplatsen totalt efter bl.a. tekniska problem på ss4 och där efter punktering på avslutningen, trots det säkrades cupguldet till Skåne. I klassen skuggade Stefan Pettersson närmast efter i Ford Escort. Bland b/c-förare var Gabriel Savela snabbast runt banan, tre minuter till Ulf Pettersson som hade en besvärlig dag, tekniska bekymmer men att ta sig runt är värdefullt, fullföljer och säkrar klassen i cupen med en deltävling kvar att tävla om.

Sjätte raka för Olsson.
Tvåa totalt, bara 5,6 sekunder från totalsegern - det är resultatet för Jimmy Olsson som säkrar förstapriset i cupen. Trea totalt och tvåa i klassen slutar Johan som tävlar sparsamt i år. Patrik Larsson kör in som trea och går mot andraplatsen i cupen. När det kommer till femte snabbaste 2wd åkare totalt, fjärde grupp H åkare och bäst bland b-förarna är åter en Storforsåkare i röd Volvo 940, här Kaj Banck. Kaj plockar segern 7,7 sekunder före Joakim Larsson, där efter en bra bit till Robin Wallon. Först som 47:a totalt återfinns bäste trimmade c-förare, Krister Frejd som hade halvminuten till Mattias Sundberg.

Samuelsson storvinnare i grupp E.
Med nästan två minuters marginal kör Jesper Samuelsson hem ännu en seger i grupp E - säkrar guldet i cupen. Tobias Gustafsson var namnet på tvåan som i sin tur hade närmare minuten till nästa ekipage, det framfört av Mikael Jirvelius. Halvminuten delade Sebastian Johansson och Patrik Pettersson i grupp E för c-förare där Tomas Wärn var ännu 50-talet sekunder efter. Bara b-förare i toppen av Volvo Original, först och som vinnare var Jonas Thorsell med 28 sekunder till Kristian Gustavsson och ytterligare fyra tiondelar till trean Andreas Pettersson. En intressant jämförelse är att som 29:a totalt och med samma sluttid som vinnaren i VOC elit hittar vi Henrik Johansson, han i ungdomsrally och alltså delat snabbaste Originalekipage - här spelade säkert väderlägen en avgörande roll på avslutningen, men ändå snabba tider dagen igenom för unge Henrik. Tvåan i ungdomsklassen, Eddie Lundqvist var bara halvminuten efter. När det gäller c-licensierade så tog Victor Karlsson segern 38 sekunder före Emil Karlsson och med Frederik Eckhardt som trea.
Knappt 16 sekunder skiljde i Suzuki 1300 RallyCup mellan vinnaren Martin Lundquist och tvåan Jesper Ödberg.

© Ericsson-Motorsport.Westlund fjärde snabbaste 2wd totalt!
Inte mindre än nio klasser för de äldre bilarna, Bo Rönnbäck ensam i första klassen, där med också enkel vinnare även om just enkelt kanske inte alltid var ordet på de bitvis smala vägarna för Bo med en stor bil. Gammelsaabarna tuffar på i bra tempo, bäst var farten i Fredrik Ekendahl som vann 50-talet sekunder före Stefan Segerljung. Hans-Åke Söderqvist både ensam och vinnare i nästa klass med sin hundkoja. Storseger för den röda Cortinan från Norberg - Leif B Andersson bakom spakarna på bilen och det med bra fart. Tvåan Mats Lundgren var distanserad med 1:15 minuter. Fyra Amazoner i toppen av nästa klass, Thomas Theorin vinner före Håkan Holm och Per-Henrik Hedberg. Pelle Jonsson före Håkan Gustavsson i nästa klass och lika så för Göran Huggare och Gunnar Asplund i klass7. Där efter största klassen för de äldre bilarna, Porscheåkaren Claes Molin hade en jämn kamp med Göran Jonasson som trots en bra tid på avslutningen inte riktig kom ifatt, 2,7 sekund saknades. Håkan Larsson fick nöja sig med tredjeplatsen, 6,6 sekunder från vinst. Snabbaste klassiker totalt, sjua i listan och det som fjärde bästa tvåhjulsdrivna ekipage slutar Janne Westlund, bilden till höger, som åker riktigt fort, nu 26 sekunder före Mats Thorszelius och med ännu några sekunder till Ola Axelsson. För vinnande Westlund ser det också ut som han säkrade klassen i cupen efter fem raka vinster.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-09-29 22:47


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Tidigare nyheter:
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.