Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Stoffe Nilsson kan bli historisk i helgens TV-Svängen.
PRESSRELEASE

Hässleholms stora rallystjärna Stoffe Nilsson har chansen att bli historisk på lördag om han kniper sin fjärde raka seger i SMK Hörbys klassiska TV-Svängen. I år är det 48: gången som tävlingen körs och Stoffe har redan nu fyra segrar, den första redan 2007 men ”bara” tre i rad. Lyckas det för Stoffe som genrepade med seger i förra helgens deltävling i Sydsvenska Rallycupen får han fem vinster. Därmed tangerar han vinnarsviten för tävlingens meste segrare sedan starten 1965, SMK Hörbys egen Bengt-Göran Bergström med sista segern för femton år sedan.
Redan inför TV-Svängen har Stoffe säkrat DM-guldet och leder även klassen i Sydsvenska Rallycupen där lördagens främste utmanare, Åke Jacobsson från Emådalen ligger tvåa. Hässleholmaren har dock över hundra poäng tillgodo så det ska mycket till för att Stoffe ska missa ”the doubble”.
I den trimmade 2WD-klassen utmanar hemmaförarna Joachim Kristiansson och Tord Johansson den småländska trion, Kjell Fransson, Mattis Olsson och Daniel Halldén. Både Tord och Joacim jagar även DM-guldet, tvåa respektive trea bakom ledande Simrishamnaren Joakim Nilsson.
En riktig segermaskin har SMK Hörby i Jim Nilsson som inte bara leder DM-klassen före klubbkompisen Ola Wingren, samma sak i B-förarcupen men där är Ola ”bara” trea och dessutom ligger Jim tvåa i stentuffa Sydsvenska Rallycupens Volvo Originalklass. Trots att Jim bara kör i B-klassen, den näst högsta har han under året utmanat och vunnit över många A-förare. I helgen är siktet enbart inställt på seger, tvåan är ”the first looser”…
En annan Hörbyåkare som jagar seger är C-föraren Tom Kristensson, tvåa i C-förarcupen med två poäng färre än Hästvedas Fredrik Persson. I Sydsvenska Rallycupen är Tom även där klasstvåa, men dock utan chans på seger, omöjlige Victor Karlsson från Vimmerby är långt över hundra poäng före.
TINTER Classic Rallycup ingår även den i TV-Svängen med tjugo bilar och här är det en tuff fajt att vänta mellan Volvo Amazonförarna Nisse Bergquist, Västerås och Thomas Theorin, Anderstorp. Bergquist leder men Theorin jagar på med två raka segrar som extra tändmedel. Trea ligger Göran Jonasson, Växjö som även han har chans på totalseger i cupen.
Årets upplaga av TV-Svängen har lockat cirka 140 ekipage vilket är i princip lika med fjolårssiffran vilket visar att tävlingen fortfarande är väldigt populär.
- Vi är runt tjugo fler anmälda än de två senaste deltävlingarna i Sydsvenska Rallycupen vilket självklart känns positivt, menar tävlingsledaren Patrik Persson.
Tävlingen avgörs på sju specialsträckor i en radie av runt tre mil kring Hörby och där man i år kan erbjuda en ”nygammal” sträcka som inte använts på över tio år. Vägutbudet i Mellanskåne är begränsat och detta tvingar SMK Hörby att ”dammsuga” grusvägarna för att hitta lämpliga vägbitar.
- Tycker ändå att vi fått ihop en så pass bra och utslagsgivande bana att det blir en värdig vinnare i den 48:e TV-Svängen, lovar Patrik.
Tävlignscentra är förlagt till Arvidssons Transporter i Hörby och första start är 10.00 med målgång omkring fyra på eftermiddagen.


» Pressrelease från SMK Hörby.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-09-03 16:59


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Tidigare nyheter:
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.