Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Ingemar Svensson tog första större totalsegern med sin årsnya Ford Fiesta WRC.
Ingemar snabbast i EMK Kannan - en av lördagens många vinnare.

Över 200 bilar till start i årets andra stora Eskilstunatävling - EMK Kannan, denna gång huserad hos Eskilstuna MK. Flera serier ingick, huvudnumret för tävlingen stod Svenska RallyCupen för, men med i tävlingen var också flera populära cuper så som Suzuki 1300 RallyCup, Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen och RM serien för de äldre bilarna. Södermanland / Västmanlands och Gotlänningarnas DM serier ingick också. Tävlingen bestod av sex sträckor, dock tvingades man stryka en av sträckorna på grund av en olycka tidigt i fältet. Sträckorna var i övrigt av varierande karaktär, från de smala till bredaren - och flertalet kände nog igen vägarna när de för tredje gången på ett år användes.
Först ut i fältet var som sig bör Ungdomsrally, ännu en seger för Henrik Johansson som hade klubbkompisen Victor Johansson efter sig, trean Gustav Thorsell var bäste icke Volvo. Efterföljande "småbilsklass", det handlar då om Suzuki 1300 RallyCup var en tät kamp mellan Martin Lundqvist och Niklas Pettersson, två fortåkare i klassen som delades med tre sekunds marginal efter de drygt 25 minuters körning.

Seger för Westlund i appendix K.
På tur stod klassikerna med flertalet klasser, Bo Rönnbäck vann sin klass med en inte allt för smidig Ford Starliner, klassen bakom till Fredrik Ekendahl med ett par sekunder till Stefan Segerljung. Friskt åkande Leif B Andersson var före Mats Lundgren i "Cortinaklassen", i "Amazonklassen" - klass5 var Håkan Holm kvickast runt tävlingen. Tvåan Per-Henrik Hedberg var knappt två sekunder från vinnaren, samtidigt en större marginal bakåt där Olle Andersson följde som trea. Där efter två små klasser i antal deltagare, seger för Pelle Jonsson och Göran Huggare. Näst snabbaste klassiker var klass8 vinnaren Håkan Larsson, en bil som är både snygg och snabb och låter bra. I klassen följd av Claes Molin - en bil med samma egenskaper, 20-talet sekunder skiljde. Janne Westlund gick till seger bland de äldre bilarna totalt, med en härlig körstil var han 20-talet sekunder före tidigare nämnde Håkan, i klassen ännu några sekunder till Håkan Lind som hade hård kamp med Ola Axelsson.
Bakom de äldre bilarna hittar vi grupp E där Jesper Samuelsson var före Max Nensén i elitklassen, dubbelt Gotlands MF BK bland c-förarna där Emil Lagerqvist var före Sebastian Johansson.

Ingemar snabbast i Eskilstuna!
Först en bit över 100 startade de trimmade modernare bilarna, först 4wd där slaget om totalsegern skulle hamna. Med Eddie Hörbing som lämnat återbud stod Joachim Grahn och Jacob Jansson som de största segerkandidaterna. Jacob hänge med från start men bröt efter halvtid. Grahn åkte fort men inte snabbast, det gjorde Ingemar Svensson som var riktigt snabb redan ute på ss1. Var precis bakom Grahn på ss3 och ledde vid halvtid. Med två ytterligare sträcksegrar tog Ingemar en välförtjänt seger med sin Ford Fiesta WRC. Småstrul har sinkat honom i tidigare tävlingar, men nu lossnade det rejält vilket också syntes på körningen ute i skogen. Marginalen ned till tvåan Grahn var 5,5 sekund. Tredjeplatsen tog Martin Berglund som verkar hitta allt bättre i sin Mitsubishi, bakom skuggade näste Mitsubishi åkare, Mikael Lindqvist.
Det blev en ny delseger för Jimmy Olsson i trimmat 2wd, ende med full pott i Svenska Rallycupen och segertåget rullade vidare. Den här gången var marginalen 14 sekunder till Christopher Zeijlon som trots lite tävlande håller tempot uppe och radar upp topplaceringar i cupen. Patrik Larsson var snabbast på ss4 i klassen men tappade några sekunder på de övriga sträckorna mot täten, ändå trea. Fredrik Eriksson fyra och Simon Johansson femma, här delad tid med bäste grupp N bil, det Christoffer Jackobsson med en Ford Fiesta som femma. Enligt inbjudan skulle dock Christoffer placerats före, då man där angav särskiljning efter ss1.
Det såg inte alltid snabbt ut i skogen, men väl på resultatlistan för Mattias Olsson som toppade Volvo Original Elit klassen, han gjorde det 11 sekunder före Johan Gunnarsson och ännu en bit till Andreas Pettersson. Vad det gäller c-förarna så åkte Robert Blomberg fortast - tider för en fjärdeplats i tidigare klass. I klassen följde Emil Karlsson och Frederik Eckhardt.
Storseger bland b/c-förare i 4wd blev det för Ulf Pettersson, rejäl marginal till Mats Attlebrant och med Peter Encrantz som trea.

Wilen snabbast i b/c-förare.
Med nästan halvminuten tillgodo åkte Per Wilén hem den trimmade 2wd klassen i b/c-förare. Debut med nyförvärvet, en minst sagt potent VW Golf och tider för en fjärdeplats i a-förarklassen - då delad tid med fyran i a-klassen enligt resultatlistan. (precis som för a-förarklassen stämmer dock inte totalplaceringen här enligt utsatt inbjudan.) Bakom i Wiléns klass var Joakim Larsson och Robin Wallón. Som bäste c-förare ser Christian Gabrielsson ut att sluta som åtta i klassen, närmast bakom med samma licens var Mattias Sundberg.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-09-02 11:51


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
© Anwar Sidi Photography. Redan innan årets WRC säsong drog igång blev det klart att en av de 14 planerade deltävlingarna kom att försvinna. Det var Copec Rally Chile som ställdes in med anledning av landets politiska läge.

Men Rallye Monte Carlo inledde WRC serien 2020 utan större problem, vidare kom man precis till Sve...

Publicerad: 2020-03-24 20:44


Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
© emotorsport.seEfter ett par lugnare dagar med inställda tävlingar kom dock ytterligare ett par negativa besked under dagen, två stora tävlingar med flera ingående serier tvingas ställa in.

Ljungby MK med Midsommardansen i början på maj är nu inställd, de skulle då varit deltävling för Sydsvenska RallyCupen, Sö...

Publicerad: 2020-03-24 20:41


Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
© M-Sport.Den Italienska arrangören på Sardinien har meddelat att deras tävling inte kommer kunna köras i juni, landet som är hårt drabbat av Corona viruset måste efter samtal med nationella förbund och regering ställa in, eller hellre flytta sin kommande WRC deltävling.

Den 4-7 juni skulle rallyts körts, ...

Publicerad: 2020-03-24 18:17


Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
© emotorsport.seDet är inte bara de nordligare delarna av Värmland arrangören av Rally Sweden söker sig, Rally Swedens VD Glenn Olsson och hans organisationen har även sökt sig mer norr ut, till helt andra distrikt.

Årets tuffa väderläge gav också tuffa besked från FIA och WRC Promotorn att leverera vinter, med ...

Publicerad: 2020-03-23 22:38


Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
© FIA ERC.Under måndagen presenterade Eurosport Events att EM tävlingen på Kanarieöarna, Rally Islas Canarias kommer bli final. I förra veckan tvingades arrangören ställa in sin planerade tävling i början på maj.

Promotorn, arrangören och myndigheterna på Kanarieöarna har jobbat hårt för att lösa problemet...

Publicerad: 2020-03-23 21:56


Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
© M-Sport.M-Sports Polska filial som ansvarar för utveckling, byggnation, service och försäljning av de tvåhjulsdrivna Ford Fiesta har bråda dagar, trots Corona krisen byggs det bilar inför premiären för nya Ford Fiesta Rally4 hälsar företaget.

I förra veckan presenterades modellen och företaget meddelar a...

Publicerad: 2020-03-22 21:01


Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
© Renault Sport.Rally5 klassen gjorde debut i Rally Mexico, de Renault Clio bilar som sågs i det Mexikanska VM Rallyt var av nya Rally5 kategorin.

Först ut i klassen var Renault som uppger att de närmar sig 100-talet sålda rallybilar, främst är det de sydeuropeiska asfaltserierna som lockar bilmodellen.

Runt ...

Publicerad: 2020-03-22 20:05


Tidigare nyheter:
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.
Corona ställer in och ställer till även i VOCs nationella serier.

Rallyaktivitetet på Mallorca, Frankrike och Storbritannien under helgen.
Simrishamnsmixen inställd med anledning av rådande Corona läge.
Rallysäsongen får vänta, Rally Anderslöv inställt.
Tidemand ny trea i WRC2, tabellen efter Rally Mexico.
Volvo Euro Cup, en dålig nyhet kommer sällan ensam.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.