GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jerker Axelsson en av favoriterna i Västrallyt.
Fräna vägar och stort startfält till helgens Västrally.

Västrallyt är tillbaka - det är SMK Trollhättan som står för arrangemanget som först och främst innehåller Rally SM. Som extraklasser under lördagen kommer ett gäng för Mega Rally Cup samt Grupp E Cupen som får åka på riktigt fina sträckor.
Lördagen blir en riktig heldag, start vid klockan åtta för att ge sig ut på två sträckor, där efter en kortare service innan man går på samma sträckor igen för SM åkarna. Där efter tar man en ny service, då en timma för både ordentlig översyn på bilar och en bit lunch för besättningen. Där efter lämnar man Trollhättan för att dra åt nya håll - mycket talar då också för nya vägkaraktärer för de avslutande fyra sträckorna i följd innan man tar sig tillbaka för målgång vid 18-tiden.

Tidemand tippad vinnare.
Går ut först, i alla fall på fredagens rundor på folkracebanan gör Mats Jonsson, där efter ska man röra ihop det för publiken än mer, de 20-talet främsta ska få välja startposition inför lördagen. Vad det gäller den trimmade 4wd klassen så blir Pontus Tidemand en tuff förare att knäcka för Mats Jonsson, andra som kan åka fort är Per-Arne Sääv - men frågan är om inte bristen på tävlande kan göra sitt till en start. Förmodligen blir det nu äntligen två Ford Fiesta WRC till start, Ingemar Svensson är klar medans Hasse Gustavsson väntar på de sista papprena för bilen. Jerker Axelsson i en trimmad Mitsubishi Lancer kan bli farlig på hemmavägarna, jagade om segern totalt senast det var SM i staden.
För otrimmat 4wd jagar Patrik Johansson nya framgångar, men klassen är stor med många som väntas ha tempo. En som kört lite under uppehållet är Joakim Nyman och kanske har Robin Friberg hittat rätt. Jimmy Joge har haft en svag inledning på säsongen samtidigt som Martin Berglund drabbades av tekniska problem i SSR. Mats Thorszelius är tvåa i SM klassen, kanske kan också han få allt att stämma över den långa Trollhättetävlingen. En bra bit ned i startlistan inför hittar vi såväl Hans-Erik Weng som Thomas Thunström - båda snabba när allt stämmer. Räkna med en tuff kamp i otrimmat.

Suzuki mot Corollor.
Med nummer 28 på bilen hittar vi Johan Holmberg, han går ut först i trimmat 2wd där han jagas av tre Toyotaåkare, JSM ledaren Johan Carlsson, där efter Tobias Söderqvist och Leif Peterson. Lite av hemmavägar för Västsvenskarna i Mikael Eriksson och lika så Per Johansson som visade fart i Kullingstrofén.

Victor jagar nya segrar.
Till den otrimmade klassen lär Victor Henriksson bli svårslagen, med bra resultat kan han också klättra till täten i SM tabellen, mot sig har han Jonas Olsson och David Pettersson i identiska Ford Fiesta vagnar, lika så Mattias Jirvelius.
Utanför SM klassen för trimmat 2wd hittar vi Kenneth Bäcklund i en appendix K bil, intressant blir att se hans tider mot resten av 2wd ekipagen - nu blir det dock första startnummer för Bäcklund som är ensam i NEZ - om allt håller tävlignen igenom får han sin egen paradsträcka som avslutning!

75 bilar till Mega RallyCup och Grupp E Cupen
Vid sidan om SM fältet hittar vi 75 bilar för Grupp E Cupen och Mega Rally Cup, de kör delar av banan, närmare bestämt sex av lördagens sträckor. Två bilar för ungdomsrally följs av tvåa i appendix K med Thomas Johansson och Bengt-Arne Gustafsson. Totalt 17 ekipage för grupp E klasserna, Jan-Erik Eriksson, Niklas Albinsson och Anton Alkberg för att nämna någon ur respektive licensklass. Anders Kärnede får räknas som favorit bland de fyra 4wd åkarna, bara en mer för a-förarnas 2wd klass där Kristian Johansson och Jonathan Emanuelsson väntas gör upp om det. Nästan tre gånger så många b-förare, där Daniel Hellstadius, Joacim Wigertson och Hasse Ericsson är några, samtliga för övrigt från samma klubb. Avslutar trimmat gör de fem i c-klassen. Avslutar tävlingen gör där emot närmare 30 Volvo Originalbilar - Kristoffer Karlsson, Jimmy Wessbo och Karl-Johan Borhammar.

* Anmälningslistor, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2012-08-16 20:39


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Tidigare nyheter:
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.