Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jacob Jansson fortsätter imponera, nu åter tvåa totalt bakom Eddie Hörbing.
Hörbing och Olsson kvickast i Kullingstrofén.

Med 223 bilar drog Kullingstrofén igång under lördagens förmiddag, fem sträckor stod på programmet samtidigt som regnet började strila ned från himlen. Det blev en svårkörd tävling för de flesta, de allra flesta drabbades någon gång under tävlingen av de kraftiga regnskurar som dränkte området.
Till mål var det ingen som kunde hindra Eddie Hörbing från att ta tredje raka segern i cupen, för Laxå föraren skrevs segern dryga halvminuten före unge Jacob Jansson. Eddie var kvickast genom samtliga sträckor. Tredjepokalen gick till Jocke Nyman, bäste grupp N åkare - hade i sin tur 14 sekunders marginal till Mats Adielsson. Femteplats för Joachim Grahn som nu bara leder cupen med en respektive två poäng före just Eddie och Jacob.
I b-förarklassen var det Ulf Pettersson som tog sig snabbast till mål, det 23 sekunder före Gabriel Savela och med Magnus Johansson som trea.

Många sträckvinnare i 2wd.
Leif Peterson öppnade dagen med tredje tid totalt, det tiondelen före Jimmy Olsson i den tvåhjulsdrivna klassen - den försnämnde bröt senare på ss4 med drivaxel problem. Dagens andra sträcka, den betydligt kortare och knixigare ss2 tog Christopher Zeijlon snabbaste tid på, här med bara tiondelarna till Olsson och Mikael Ericsson som trea. Norske Jan-Kåre Wilsberg imponerade stort på ss3, snabbaste tid på sträckan, det med tre sekunder till Per Johansson och Olsson som trea. Ännu en ny sträcksegrare till näst sista sträckan där Tobias Söderqvist nu hittat igång och åkte bäst, åter var Olsson precis bakom och befäste sin ledning i klassen. På avslutningen fick dock Storfors Volvo gå för fullt mot sträcksegern och klassvinst, snabbaste tid med sex sekunder till Ericsson, följd av Söderqvist och Johan Karlsson. I klassen summeras 15 sekunders vinst för Jimmy Olsson till Christopher Zeijlon som fortsätter åka fort och stabilt i cupen. Mikael Ericsson trea strax där bakom följd i sin tur av Jan-Kåre Wilsberg.
Tredje raka segern i cupen blev det för Kaj Banck bland b-förarna, samtidigt en fjärde raka andraplats för Robin Wallon. Tomas Ingberg var uppe i ledning efter tre körda sträckor men föll till femteplats innan dagen var slut. Här var en av klasserna som fick rejäla differenser på avslutnings sträckan då regnet vräkte ned för delar av fältet. Bakom de två i topp som för övrigt delades med nio sekunder körde Daniel Hellstadius in som trea skuggad av Joakim Larsson.
Stor BMW seger bland c-förarna där Säffleåkaren Janne Eriksson vinner minuten före Christian Gabrielsson som dock ledde efter tre sträckor. Bakom slutar Marcus Johnsson och Mattias Sundberg.

Samuelsson snabbast i grupp E.
14 bilar till start i grupp E, b-föraren Jesper Samuelsson var snabbast tillbaka efter de fem körda sträckorna. Storfors föraren i en VW Golf var knappt 18 sekunder före Carl-Magnus Ivarsson i en för klassen udda Saab 9000. Bäste c-förare var sexan Cerry Olsson.

Tre VOC vinnare inom 1,6 sekund!
Med 6,2 sekunds marginal återvänder Kristoffer Karlsson till Herrljunga Folkets Park som vinnare av Volvo Original a-förare, han gör det före Mattias Olsson och med Peter Elg som trea. De tre klassvinnarna i Volvo Original återfanns totalt inom 1,6 sekund, snabbast av dem var b-föraren Jimmy Wessbo som var 1,2 sekund före a-vinnaren. C-föraren Patrik Adolfsson var tredje bästa VOC totalt som vinnare i sin klass. Bland b-förarna tog Andreas Pettersson och Daniel Brorson platserna bakom, det samma för Tom Thomasson och Emil Karlsson i c-förare.

Storseger för Henrik i ungdomsrally.
Volvo Original och grupp E bilar ses också i ungdomsrally, snabbast runt banan där var Henrik Johansson, det närmare två minuter före Pontus Åhman - här hade förarna en tuff uppgift att bemästra de svårkörda förhållandena.

Westlunds tredje raka cupseger.
Tre klasser för de äldre bilarna - snabbast i minsta klassen var Thomas Theorin före Nils Bergquist. I mittenklassen var Sven-Åke Angerd före Lasse Drotz. För den vassaste klassen var det fyra Volvo 240 i topp där Janne Westlund var snabbast - Bosse Sundin och Lars Pettersson fullföljde topp tre.

Jurå och Nordquist i Tjej RM.
Tjej RM åkte sin andra av tre tävlingar för året, snabbat såg det ut att blir en kamp mellan Carolina Jurå och Petra Nordquist. Trots tre sträcksegrar för Nordquist blev det andraplats i klassen vid målgång, då distanserad med 14 sekunder av Jurå. Lena Sandelius kör in som trea, bäst av dem i otrimmad bil, samtidigt fjärdeplats för Frida Axelsson som bäst i grupp E

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-07-29 11:29


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
© Oliver Solberg Media Office.* Solberg RACE visar stor framgång med 4500 spelare som gått med.
* Sen punktering kostar Oliver Solberg en topp-10 position i Rally Argentina.
* Den australiska racern Jarod Konig tar sex sekunders seger efter 12 DiRT Rally 2.0-sträckor.
* Mer Solberg RACE-nyheter kommer tidigt nästa vecka.

N...

Publicerad: 2020-03-29 13:56


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
© Anwar Sidi Photography. Redan innan årets WRC säsong drog igång blev det klart att en av de 14 planerade deltävlingarna kom att försvinna. Det var Copec Rally Chile som ställdes in med anledning av landets politiska läge.

Men Rallye Monte Carlo inledde WRC serien 2020 utan större problem, vidare kom man precis till Sve...

Publicerad: 2020-03-24 20:44


Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
© emotorsport.seEfter ett par lugnare dagar med inställda tävlingar kom dock ytterligare ett par negativa besked under dagen, två stora tävlingar med flera ingående serier tvingas ställa in.

Ljungby MK med Midsommardansen i början på maj är nu inställd, de skulle då varit deltävling för Sydsvenska RallyCupen, Sö...

Publicerad: 2020-03-24 20:41


Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
© M-Sport.Den Italienska arrangören på Sardinien har meddelat att deras tävling inte kommer kunna köras i juni, landet som är hårt drabbat av Corona viruset måste efter samtal med nationella förbund och regering ställa in, eller hellre flytta sin kommande WRC deltävling.

Den 4-7 juni skulle rallyts körts, ...

Publicerad: 2020-03-24 18:17


Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
© emotorsport.seDet är inte bara de nordligare delarna av Värmland arrangören av Rally Sweden söker sig, Rally Swedens VD Glenn Olsson och hans organisationen har även sökt sig mer norr ut, till helt andra distrikt.

Årets tuffa väderläge gav också tuffa besked från FIA och WRC Promotorn att leverera vinter, med ...

Publicerad: 2020-03-23 22:38


Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
© FIA ERC.Under måndagen presenterade Eurosport Events att EM tävlingen på Kanarieöarna, Rally Islas Canarias kommer bli final. I förra veckan tvingades arrangören ställa in sin planerade tävling i början på maj.

Promotorn, arrangören och myndigheterna på Kanarieöarna har jobbat hårt för att lösa problemet...

Publicerad: 2020-03-23 21:56


Tidigare nyheter:
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.
Corona ställer in och ställer till även i VOCs nationella serier.

Rallyaktivitetet på Mallorca, Frankrike och Storbritannien under helgen.
Simrishamnsmixen inställd med anledning av rådande Corona läge.
Rallysäsongen får vänta, Rally Anderslöv inställt.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.