Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Många lyfte på hatten för Tom Damberg och Lars Savander - både för att skaka bort gruset efter några vilda sladdar, men självklart också för deras fenomenala seger!
Tom och Lasse höll för trycket - vi summerar Midnattssolsrallyt 2012!

Det blev omkastningar i resultatlistan av Midnattssolsrallyt när den sista dagen avslutades. Under fredagens avslut lovade förarna vitt och brett om sina planer, Tom Damberg i täten siktade på att köra fokuserat och snabbt - Mats Jonsson´s mål var att öppna snabbt redan från start.
Båda höll sina löften på ss1, Mats snabbast med Mats Thorszelius ett par sekunder bakom sig. Andra sträckan för dagen, av de totalt sju, tog Eskilstuna föraren Mikael Oscarsson i värst - 1,5 sekund till Björn Waldegård samtidigt som Jonsson var trea. Damberg tio sekunder bakom, allt tack vare en rejäl snurrning. Samma namn i täten under de närmsta sträckorna, Staffan Bergdahl föll utanför pallplats på dagens andra sträcka, bryter på sträckan efter lunchuppehållet med havererad bakaxel. Det lämnar också de tre i täten - Damberg, Jonsson och Oscarsson i ro vad det gäller slaget om att hamna på pallen – många trodde nog nu att allt var avgjort!

Förändringens vindar blåste i Eskilstuna.
Efter 20 specialsträckor, med bara en kort publiksträcka på Ekebybanan - Eskilstunas motorområde - hade Tom segern som i en liten ask - 22,4 sekunder före Mats - i sin tur 3,7 till Mikael. I Eskilstuna blåste förändringens vindar, åt segeraspiranterna Tom och Lasse Savander fanns inget att göra - de åkte lugnt till seger. Men hemmasonen Mikael Oscarsson satsade allt på ett kort, rejäl attack och snabbaste tid, petar mäster Jonsson ned till tredjeplatsen - samtidigt som Forshagaföraren slutar tvåa i klassen bakom Mikael.
Målgång över rampen och klockan visar på 13,9 sekunds segermarginal efter närmare två timmars körning - trean distanserad med 15,6 sekunder av totalvinnaren.

Joki sjua i comebacken.
Comeback och Ford Escort MK2 debut för Harry Joki som gör det med den äran, slutar fyra totalt efter stark och jämn körning, 1:21,4 minuter bakom vinnaren. De två världsmästarna åker stabilt, inga misstag och i mål tar de sig, de båda Porscheåkarna hos Team Tidö slutar femma och sexa, Stig Blomqvist före Björn Waldegård.
Sjua totalt, snabbast i sin klass var Laxå åkaren Håkan Larsson, dryga minuten till Tom Axelsson i klassen, Tom för övrigt tia totalt. Åttonde man till mål, Mälaröarnas Lars Lindqvist tar hem klassen för de "modernaste" bilarna med sin Volvo 240, det halvminuten före märkerkollegan Micke Wisti.

Flera vinnare.
Med en 13:e plats totalt återfinns Magnus Wigren, det i en läcker Porsche 911 med anor. 17:e man totalt är Krister Wennman som med en VW Golf plockar en klasseger. Klass8, den för bland annat Ford Cortina vinns av östgöten Magnus Karlsson som hade 1:21 minut till Leif B. Andersson. En av de större uppkörningarna i fältet gjorde Thomas Theorin, startnummer 98 och vid mål placering 26 totalt – ny seger med sin Volvo Amazon. Eskilstunas Sune Westerlund med en "VW Bubbla" rattar igenom tävlingen som 31:e man - det innebär seger i klassen. Nästa klassvinnare i totallistan är Annie Seel - till "vardags" åkandes hoj i öknen, nu vinner hon en tunn klass med sin Toyota Starlet.

Söderqvist, Stokka och Jonsson snabbast i minstingklasserna.
Minst bil, ja det bör Hans Åke Söderqvist ha, en liten hundkoja åker Norbergsåkaren – det hindrar honom inte för att göra stora prestationer, som här med seger i klassen. Ola Stokka i en Volvo PV körandes i en av de "mindre" klasserna går till seger, lika så blir det för Bengt Jonsson i den lilla Saabklassen som är tunn i den här stortävlingen.

Favoriterna som försvann.
Totalt når 64 bilar målgången i den historiska delen, bland de väntade toppnamnen på listan för brutna så ses först Thomas Rådström - han försvann på ss4 med motorhaveri på den Toyota han rattade. Kenneth Bäcklund hade bakaxelhaveri - växellådsstrul drabbade såväl Gert Blomquist som Pontus Tidemand. Jimmy Olsson försvann först efter avåkning, efter ”tokmekande” under natten kom han till omstart, då grusade en brand i motorutrymmet vidare framfart. Något mer än att de bröt har de alla gemensamt, trots sin varierande ålder - alla tillhörde de täten i någon form när de försvann!

Årets rallysuccé!
Än en gång har Per Carlsson i spetsen fått till ett klassiskt topparrangemang i rally Sverige - Midnattssolsrallyt 2012, det ihop med entusiastiska klubbar och medhjälpare blev "helgen" den succé både förare och väntat sig - såväl förare som publik väntar nu med spänning på information kring nästa års evenemang!

Mer att vänta!
Rapporteringen kring tävlingen är inte slut här, under de närmaste dagarna väntas omgångar med foto in från de respektive dagarna - lika så någon spännande intervju från helgens rallysuccé!

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-07-21 23:41


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
© Oliver Solberg Media Office.* Solberg RACE visar stor framgång med 4500 spelare som gått med.
* Sen punktering kostar Oliver Solberg en topp-10 position i Rally Argentina.
* Den australiska racern Jarod Konig tar sex sekunders seger efter 12 DiRT Rally 2.0-sträckor.
* Mer Solberg RACE-nyheter kommer tidigt nästa vecka.

N...

Publicerad: 2020-03-29 13:56


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Tidigare nyheter:
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.