Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Mattis Olsson snabbaste med 2wd i Dackefejden.
Dackefejden bjöd på fina vägar och bra sekundfighter.

Sex mestadels riktigt fina sträckor i ett kompakt område runt Moheda, det var utmaningen för de dryga 200 bilarna till start i Dackefejden. Om sträckorna kördes i ett geografiskt tätt område var dock inte ordet kompakt det som gällde för serviceplatsen. De tävlande kom från alla håll, tävlande för VOC Sverigeserien, SydSvenska RallyCupen, Smålands BF, Södras BF och Gotland DM samt Suzuki 1300 RallyCup.
Redan på första sträckan visade vilka som vaknat på rätt sida, tre man inom sekunden - snabbast ut Patrik Johansson följd av Kristoffer "Stoffe" Nilsson och Åke Jacobsson. Ombytta roller i topp två på just andra sträckan - delad tid på ss3 och så en sträckseger för Patrik på efterföljande sträcka. Avslutningen är Åke´s - två sträcksegrar och avancemang till andraplats - en plats som blir helgens slutresultat. Segern går till Patrik som har fått till ett riktigt bra år i Mitsubishin för såväl SM som de mindre tävlingarna. Stoffe trea med 12 sekunder till vinnaren, halva marginalen upp till tvåan. Fjärdeplatsen totalt tar Anders Jonasson som var halvminuten bakom vinnaren.

Gullaboåkare i topp av 2wd.
På samma sätt visade Mattis Olsson var skåpet skulle stå bland de tvåhjulsdrivna redan på första sträckan, fyra sekunder före näste man, Magnus Johansson och ännu sekunden till Daniel Halldén. Fram till och med ss4 hade Gullaboföraren gasat till sig 22 sekunders ledning, före Daniel och Magnus. Avlutningen gick till David Bellborg och Magnus Johansson med var sin sträckseger - det något som resulterade i omkastning bakom segrande Mattis. Magnus Johansson åkte två platser upp på avslutningen och bytte plats med Halldén. Tredjeplats för Bellborg, där efter som femma och sexa - far och son Fransson med Kjell före Pierre. Sjunde snabbaste 2wd åkare och seger bland b-förarna, även han från Gullaboklubben - Max Svensson. Genom att vara nio sekunder snabbare än Robin Adolfsson på sista sträckan förpassade denne till andraplats i klassen, tre sekunder bakom Max - där bakom minuten till Joakim Nilsson. Ännu en seger till Mats Hult i c-klassen, denna gång 15 sekunder före Jonas Andersson och med Krister Bengtsson som trea. När det gäller appendix K vann Thomas Kristiansson före Göran Jonasson.

Storseger för Ottosson i grupp E.
53:e plats totalt för Stefan Ottosson - Golfåkaren med riktigt fin attack och stor segermarginal i grupp E elit, denna gång närmare minuten till Patrik Sundqvist och med Johan Edquist som trea. Tim Pettersson i en Volvo 240 åker in som snabbaste c-förare i grupp E, för övrigt tredje snabbaste grupp E totalt. Segern skrevs med åtta sekunder till Björn Johnsson och Emil Lagerqvist som trea. På en plats runt 100 av de totalt 165 till mål hittar vi vinnaren i ungdomsrally, det långväga resande Kim Andersson, tävlandes för Årjängsklubben, efter i klassen följde Henrik Johansson och Daniel Budin. En storseger blev det för Niklas Pettersson i Suzuki 1300 RallyCup, han åkte minuten bättre än Hampus Böe som hade en tätare kamp med nästa bilar, Rasmus Lundh och Mattias Lagström.

Tre klassvinnare i topp av VOC.
Stor uppslutning i Volvo Original som körde deltävling i såväl Sverigeserien - VOC åkarnas eget SM men tävlade gjorde man också för Nordic West Euro Cup. Tävlingen väntades bli en spännande batalj, skulle de mer lokala förarna i alla fall till en början dra nytta av det egna sydsvenska notsystemet som annars brukar hålla de "utsocknes" från tävlingarna. Helt rätt visade sig Håkan Ståhl gå till täten redan på ss1 där Mattias Olsson och Arne Rådström hängde på. På andrasträckan knep Peder Johansson bästa tiden, det före c-föraren Emil Bergkvist och med Ståhl som god trea. Trean gick till Bergkvist som där efter var andra bästa VOC på fyran - där visade b-föraren Jimmy Wessbo bäst talang och med Ståhl som trea. Fyra sekunders försprång för Ståhl på näst sista gav ett större glapp i resultatlistan, ny sträckseger på ss6 gav seger i a-förarklassen med 20-talet sekunder före Peder Johansson - båda åkandes Volvo 240! Bakom följde såväl Mattias Olsson som Christer Westerdahl. Andra snabbaste Volvo Originalbil var så c-föraren Emil Bergkvist som efter flera tävlingar i ungdomsrally går på nock direkt. I klassen 25 sekunder till Victor Karlsson. Tredje snabbaste VOC åkare totalt var näste klassvinnare, där Jimmy Wessbo bland b-förarna som körde ifrån Jim Nilsson med futtiga 2,9 sekund - jämnaste klassen i VOC sällskapet där Erik Telehagen sedan följde som trea.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-07-01 11:41


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Tidigare nyheter:
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.