Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ramona och Miriams egna ord om branden.
PRESSRELEASE

Imorgon flyger Ramona och Miriam hem till Sverige igen efter det abrupta slutet av Rally-VM i Nya Zeeland, som slutade i en brand. Efter två tredjedelar av rallyt låg tjejerna på en trygg andraplats efter Argentinaren Marcos Ligato, och med cirka tre minuter ledning före Aksa från Indonesien. Taktiken var att köra med säkerhetsmarginal för att säkra 2:a-platsen under de sista milen som återstod. Men så hände det som inte fick hända. Plötsligt började bilen brinna mitt på sträckan, och Ramona och Miriam fick kasta sig ur i farten. Här följer en sammanfattning av rallyt, och med tjejernas egna ord om vad som hände.

Fredagens etapp var en ordentlig utmaning för hela teamet. Med 20 mil SS, och enbart en 15 minuters remoteservice som serviceuppehåll, gällde det att både köra snabbt och säkert. – En remoteservice innebär att vi och mekanikerna enbart får serva och laga eventuella skador på bilen med de reservdelar vi har med oss i rallybilen, förklarar Miriam.

Tjejerna lade in ett högt tempo från start, där de genast lade sig i toppen av VM-fältet. Med topptider på varje sträcka, varav två sträcksegrar, fick de äntligen ett kvitto på deras kapacitet. – Det var en helt fantastisk känsla. Mekanikerna har gjort ett fantastiskt jobb med vår Mitsubishi EVO X som fungerar perfekt, och vi hittade ett högt med samtidigt säkert tempo där vi inte tog några risker. Ramona och Miriam tog sig i mål efter fredagens etapp på en trygg andraplats, 1.40 efter Argentinaren Marcos Ligato, och 40 sekunder före Ukrainaren Valeriy Gorban. Taktiken under lördagen var att bevaka andraplatsen, vilket de gjorde med marginal. Inför lördagens sista sträcka hade de cirka tre minuter ned till tredjeplatsen då Gorban gjorde en avåkning och Subhan Aksa från Indonesien istället tog över pallplatsen .
– Nu visste vi att om vi bara tog oss i mål med ett stabilt tempo och samtidigt höll koll på Aksa, så skulle 2:a-platsen vara vår.

Men så hände det som inte fick hända. Efter cirka 4 kilometer in på dagens sista sträcka började bilen plötsligt att brinna kraftigt.

- Först kände vi en enorm värme i bilen. Miriam vände sig bakåt och såg att hela bakdelen av bilen stod i flammor, och skrek till mig att det brinner. Inom loppet av någon sekund kom lågorna in i kupén och vi var omringade av eld. Vi var tvungna att kasta oss ur bilen i farten, varefter rallybilen fortsatte in i en jordvall och brann upp, berättar Ramona.
- Sekunderna innan vi såg varandra, och visste att vi båda var okej, kändes som timmar. Det var en enorm lättnad. När vi sedan vände oss om och såg bilen som fullständigt var i lågor, var vi glada och än mer lättade att vi hade klarat oss så bra som vi gjorde, säger Miriam, som klarade sig undan med en lätt stukad fot efter att ha fastnat i störtbågen och släpats med en bit på vägen. Ramona fick en mindre och lättare brännskada, men annars mår tjejerna under omständigheterna bra.

-Vår Mitsubishi är utrustad med den allra bästa säkerhetsutrustningen, samt att vår personliga tävlingsutrustning är av högsta standard, så vi klarade oss väldigt bra, säger Ramona

- All cred till Ricardo Trivinio med co-driver Alex Haro som var först på plats efter olyckan, och till ambulans- och räddningsmän som blixtsnabbt kom till plats med helikopter, säger Ramona och Miriam. Orsaken till branden är ännu oklar. Ramona och Miriam flyger hem till Sverige imorgon och har redan börjat arbeta inför nästa VM-tävling.

– Detta ska inte få sätta käppar i hjulet för vår fortsatta satsning. Vi är självklart otroligt besvikna över att blivit totalsnuvade på vår första pallplats i VM, men vi måste ta med oss det positiva mitt i denna bedrövelse. Vi är jättenöjda med vår prestation, och den kan ingen ta ifrån oss.
Nu ska vi bara lösa den praktiska biten, vi tar en dag i taget och kommer att jobba stenhårt för att sitta i en rallybil så snart som möjligt igen, säger Ramona och Miriam.


» Pressrelease från Ramona Rallying.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-06-25 06:32


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Tidigare nyheter:
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.