GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Torsbys Arne Rådström sladdar mot seger i VOC Elit A i Götenerunden, fjärde deltävling av åtta i årets VOC SverigeSerien.
Ny batalj i VOC Sverigeserien.
PRESSRELEASE

Hård batalj när SverigeSerien i VOC Volvo Cup hade gruspremiär i Götene

Götene MK hade inför tävlingen utlovat vägar av allra högsta rallystatus, och det levererades med besked. Vädret gjorde sitt med att rama in föreställningen i strålande solsken. Tävlingens huvudklass VOC bjöd som vanligt på rallyunderhållning i toppklass med bilkörning av rang, stenhårda fajter och massor med action.

Götenerundan i Västergötland var sommar- och gruspremiär för årets SverigeSerie i VOC Volvo Cup. Med drygt fem mil specialsträcka på svåra och utmanande rallyvägar uppfyllde rallyt också de allra högst ställda förväntningarna från både förare och publik.

Arne Rådström knep segern i VOC Elit A.
Sedan uppvisningen i säsongspremiären på hemmaplan i Torsby är Arne Rådström alltid med bland förhandsfavoriterna.
– Det gick bra hela vägen idag, berättar en strålande glad Arne försynt efter målgång.

Flera andra förhandstippade gjorde otroliga tider på enskilda sträckor som Säffles Peter Elg, Trollhättans Kristoffer Karlsson, Vetlandas Per-Ola Thörnberg och Frykdalens Mattias Olsson. Men då de antingen föll ifrån helt eller tappade ordentligt med tid i punkteringar med mera så var det egentligen bara Bodens Thomas Lahti kvar som kunde utmana Arne på allvar. Thomas led dock och tappade tid på de tidiga sträckorna av att detta var hans första grustävling för året, våren är sen uppe i norr och grusvägarna knappt torra ännu.
– Allteftersom hittade vi rytmen, känslan och grustempot i körningen. Men för att ta tillbaka den tid vi förlorade i början måste vi slå Arne på den senare sträckorna och inte bara köra jämt med honom, idag var det allt annat än lätt, berättar Thomas Lahti.

Till sist tog Rådström en ganska komfortabel seger på dryga 21 sekunder vilket är mycket i VOC. Bakom Arne och Tomas hade de både jämtlänningarna Pär Pålsson och Niklas ”Nibbe” Nilsson en intern fajt som Pär kontrollerade, men efter en spurt av Nibbe på sista sträckan var skillnaden i mål bara 1,1 sekund.

I SverigeSerien totalt så här långt leder Lahti Elit A klassen en enda poäng före Rådström. Pålsson ytterligare sju poäng bakom två poäng före Elg.

Jimmy Wessbo presenterade sig och vann VOC Elit B.
I förhandstipsen till Elit B var det få som nämnde Kullings MS Jimmy Wessbo, det var en miss. Jimmy tog greppet direkt på första sträckan utmanades hårt av i första hand Torsbyåkaren Pär Nordahl men släppte aldrig greppet helt. Pär gav allt på sista sträckan och tog igen förlorad tid men slutade ändå 3,6 sekunder efter i mål.
– Jag tävlar inte så mycket, berättar Jimmy efter målgång, men det här var verkligen kul. Att knipa en seger i den här konkurrensen är en riktig fjäder i hatten.

Frykdalenföraren Alexander Cruse ville också ha ett ord med i spelet och lurade hela tiden i vassen. Men efter att ha blivit hindrad på sista sträckan så fick Alexander nöja sig med en bronspeng.

Klassen leder Nordahl fyra poäng före Cruse med Joakim Källberg ytterligare fem poäng bakom. Joakim körde av och tappade tid redan på sträcka ett i Götenetävlingen och kunde därför aldrig blanda sig i den riktiga toppstriden.

Patrik Adolfsson i Cupklassen.
I Cup så gjorde Micke ”Bonnen” Larsson från Askersund något av sitt livs tävling. Men med en lös tändhatt på dagens tredje sträcka gav Bonnen lillfigret åt Adolfsson, och han var inte sen på att ta hela handen. De 12 sekunder Adolfsson tog på SS 3 lämnade han aldrig tillbaka och vann därför klassen med den marginalen.

De båda Hälleforsförarna Emil Karlsson och Per Kvarnström hade en härlig duell där bakom. Emil vann till slut den med en enda sekund och knep tredjeplatsen.

I SverigeSeriens Cupklass leder Kvarnström åtta poäng före Torsbys Johan Eriksson. Adolfsson på bronsplats fem poäng bakom. Karlsson fyra ytterligare sex poäng bakom honom.

Publicerad: 2012-06-01 17:05


61 Svenska rallytävlingar inställda hittills 2020.
© emotorsport.se2020 blir ett hårt slag för Svensk rallysport, först ställdes 22 vintertävlingar in på grund av brist på vinter eller i några få fall med anledning av för få anmälda. Ett par av vinterns allra sista rallyns ställdes också in på grund av Coronasmittan som då just börjat härja och skapa restriktioner....

Publicerad: 2020-04-07 20:13


Skillingaryds MK flyttar fram Skilling 500 ett år.
Sedan tidigare står det klart att South Swedish Rally, som skulle körts i Älmhult under Kristi himmelsfärd, flyttades fram på grund av rådande situation i världen gällande covid-19. Nu meddelar även Skillingsryds MK att deras SM-tävling, Skilling 500, inte kommer kunna köras som planerat 26-27 juni....

Publicerad: 2020-04-07 16:15


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Tidigare nyheter:
Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.