Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Stort startfält gör sig redo för South Swedish Rally 2012.
Så ser startfältet ut för helgens South Swedish Rally.

SM deltävling tre står för dörren, sedan uppbrottet med Ljungby hamnade South Swedish Rally snabbt i Tingsryd, dit har nu förarna begett sig för att under torsdagen inleda tävlingen, då med att skriva egna noter åt delar av banan. Den aktiviteten fortsätter under fredagens morgon innan man vid lunchtid är tillbaka för att förbereda tävlandet som inleds under eftermiddagen. Fredagens tävlande handlar om 52km special, totalt sju sträckor varav tre används dubbelt. Den sjunde och avslutande blir en publiksträcka i utkanten av Tingsryd. Omstart lördag morgon med fyra sträckor i rak följd. Där efter en längre service innan man rullar ut för en andra vända i skogen. Avslutar gör man åter intill Tingsryd på publiksträckan innan man når målramen under eftermiddagen. Lördagen innebär 78 nya kilometer, det ger totalt 13 mil special fördelat på 16 sträckor. Ett 80-tal bilar till start i tävlingen, vilket känns om ett klart godkänt och lagom startfält för en SM deltävling. Att man också plockat bort "supportklasser" från årets tävling är ett led i rätt riktning.

Tunt i otrimmat 2wd.
För några år sedan var det otrimmat 2wd som var toppklassen och den mest intressant att se för åskådarna i skogen, flera jämna snabba i klassen som åkte brutalt fort även jämfört mot de trimmade bilarna. När förarna tagit steg uppåt i karriären har återväxten varit svag, nu bara 11 bilar. En av dem som var med för några år sedan är Victor Henriksson, han gör ett nytt försök i klassen och väntas slåss mot Mattias Jirvelius och Jonas Olsson.

Joge och Johansson utmanas i 4wd.
Den otrimmade 4wd klassen är också den tunn, men mer jämn och tuff med flertalet toppnamn bland de 13 startande. Jimmy Joge och Patrik Johansson väntas göra upp om segern. Intressant blir att se hur långt Jocke Nyman och Mats Thorszelius når. Robin Friberg fick minimalt med träning förra helgen, men är snabb och kan väntas blanda sig i striden om toppen. Rallycomeback gör Östgöten Mikael Lindqvist i en nybyggd Mitsubishi Lancer EVO X.

Störst startfält i trimmat 2wd.
Som vanligt är den trimmade 2wd klassen störst, närmare 40-talet bilar och en rad toppnamn. Leif Peterson, Tobias Söderqvist och Johan Holmberg är tre givna namn för toppen, alla dock utan allt för mycket tävlande under senaste tiden. Mer tävlande har framför allt Mattis Olsson och håller bilen kan också förare som Mikael Ericsson och Stefan Jonsson åka fort och köra om tätplaceringar. En av få starter i Sverige gör Fredrik Åhlin, han åker Ford Fiesta R2 och kan om sträckorna passar bilen hänga med bra. Publikfavoriter är ofta de bredåkande bakhjulsdrivna bilarna, bland dem ser vi Jimmy Olsson, Henrik Lennartsson och Daniel Halldén. Intressant start gör Norske Anders Kjær som efter ett års vila gett sig på rallysporten igen, nu satsar han mot nya segrar i en tvåhjulsdriven bil. Det en för Sverige udda Renault Twingo R2, Sverigepremiär och med sig har han Veronica Engan.

Äntligen tävlingsdebut för Ford Fiesta WRC i SM.
17 bilar bland de trimmade fyrhjulsdrivna - här intressant debut för Ford Fiesta WRC med Ingemar Svensson och Hasse Gustafsson - men någon seger för dem kan vi inte räkna med - det är första tävlingen med bilarna för dem båda. Mats Jonsson är säkerheten själv, men blir allt mer utmanad av Pontus Tidemand i en Skoda Fabia super2000 av senare snitt - samma modell åker också Per-Arne Sääv som dock tävlat sporadiskt under året. Eddie Hörbing väntas till start med ny bil, en Ford Focus WRC av sista modellen - om så blir fallet och inställningarna fungerar kan han kämpa i täten.

VM åkande föråkare.
Utöver några bilar som kör i NEZ klasserna, där hittar vi Arman Smailov som mest spännande gäst i en Subaru Impreza N4. Som föråkare ser vi en härlig blandning bilar, några äldre bilar i form av Volvo och Audi och en riktig klassiker med Frank Mårdh i en Opel Ascona 400. Med modernare snitt ser vi Niklas Karlsson som förra året åkte strålande fort i en Volvo 940. Nu gör han första framträdandet i en Mitsubishi. Sista föråkare är ingen mindre än Patrik Sandell, han kör för att hitta tempo inför nästa helgs EM tävlande i Kroatien.

Viktiga snabblänkar för helgens South Swedish Rally finns samlade på startsidan, i "Aktuell-rutan" till höger på startsidan.

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2012-05-17 09:38


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Tidigare nyheter:
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.