GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Johansson snabbast i Kong Christian Race.
Patrik vann sekundstrid över Stoffe i ''Kongen''.

Sex utslagsgivande och roliga specialsträckor mötte under lördagen de 220-talet tävlande i Kong Christian Race i skogarna norr om Kristianstad. Många var de serier och cuper som valt tävlingen som deltävling, Klassiska Rally Cupen, Historiska Rallycupen, SydSvenska RallyCupen, Södras BF´s DM, Tinter Classic Rally Cup och Suzuki 1300 RallyCup fanns på plats för deltagande.

Snabbast ut på den första, något snabbare sträckan är de senare på dagen var Kristoffer "Stoffe" Nilsson som också var en av de stora favoriterna om segern. Hässleholms åkande Subarun var tre tiondelar före Patrik Johansson, ytterligare en handfull sekunder till Joachim Grahn. Ledarskifte blev det efter att även den andra sträckan körts, då klev Patrik upp till ledning efter att ha varit halvsekunden före på sträckan. Åter skifte på ss3 där Stoffe gick till ledning med ett par sekunders marginal, samtidigt var trean Grahn nu knappa 15 sekunder från ledaren vid halvtid. Fjärdesträckan blev lite av ett avgörande, 10 sekunds marginal de båda i toppen gjorde Patriks försprång stort, ledning med åtta sekunder och två sträckor kvar. En rejäl attack av "Stoffe" på näst sista sträckan halverade försprånget, nästan en ny halvering på avslutande sträckan räckte inte för seger, Subaruåkaren slutar tvåa. Tredjeplatsen tar Joachim Grahn halvminuten bakom vinnaren, närmare en halvminut till för fjärdeplacerade Anders Jonasson, för b-förarna vinner Jens Persson.

Mattis snabbast i 2wd.
Volvoåkarna öppnade bäst, det var nog också den sträcka som passade bilarna bäst, Thord Johansson var 1,3 sekund före Anders Lindström, där bakom följde sedan Urban Hjärtfors och Mattis Olsson som åker VW Golf respektive Toyota Corolla. Thord fortsatte snabbt, även om Kjell Fransson och Mattis Olsson var snabbare så behöll han sin ledning. Vid halvtid var Mattis i topp följd av Thord och Kjell, fem respektive sex sekunder bakom. SS4 gav idealtid för de trimmade ekipagen och då inga placeringsförändringar. Krokiga ss5 var självklart en väg för de framhjulsdrivna där Mattis var klart snabbast, sekunder före David Bellborg och Pierre Fransson. Avslutningen gav inga förändringar i täten, Mattis vinner 12 sekunder före Kjell Fransson, Vimmerbyföraren hade i sin tur bara tiondelar bak till David Bellborg. Fjärdeplats för Daniel Halldén och med Thord Johansson som femma. 18:e totalt kör vinnaren i b-klassen in som, det Max Svensson som hade halvminuten till Joakim Nilsson och 50-talet sekunder till Björn Borgqvist. När det kommer till c-klassen, sista klassen ut i lördagens tävling var Mats Hult i täten med halvminuten till Fredrik Tilgård.

Ståhl och Ottosson bäst i otrimmat.
I Volvo Original för a-förare var det Håkan Ståhl som åkte fortast, 22:a totalt och seger före Morgan Olsson, 13 sekunder delade dem vid målgång, när det gäller b-förarna så åkte Ola Wingren snabbast, knappt fem sekunder före Daniel Brorson och sju till Erik Telehagen. För c-förarna åkte Tim Pettersson till seger, 12 sekunder före Victor Karlsson och minuten till Pontus Berglund. Stefan Ottosson, Gustav Tillgren och Björn Johnsson vann var sina klasser när det kom till grupp E, i första och sista klasserna var segrarna stora, betydligt jämnar i b-klassen. Första klassen ut var ungdomsrally, där gick Daniel Budin till seger före Andreas Andersson

Bra ladd på Suzukiåkarna.
Fagerstas Martin Lundquist gick till seger i Suzuki 1300 Rallycup, han var 13 sekunder före Niklas Pettersson och dryga minuten till trean Lars Jonsson. Cupen hade ett rejält startfält, förarna laddade hårt direkt från start och var på sina ställen klart sevärdaste klassen, förarnas attack och sträckornas karaktär kan vara orsaken till att resultaten inte var de jämnaste.

Bergdahl bäst bland de äldre bilarna.
Snabbast av det stora startfältet med äldre bilar var Staffan Bergdahl, men bara två sekunder skiljde efter en halvtimmas körning i "Göingeskogarna" Bosse Sundin var tvåa och skuggades i klassen av Jan Hagberg. Tredje snabbaste klassiker totalt var annars Tom Damberg med sin välljudande Volvo 164, åkte snabbt men snurrade bort värdefull tid på inledningen, annars hade även han varit i den absoluta klassikertäten. För Tom var segern 4,6 sekunder stor, tvåa var jagande Håkan Larsson som hade Sven-Åke Angerd sekunden bakom sig. Thomas Theorin vann "Amazonklassen" tiotalet sekunder före Per Henrik Hedberg och med Karl-Olov Ölmin som trea. Exakt sekunden skiljde Kenneth Waltersson och Leif-B Andersson för "Cortinaklassen". Klass 10 gick till Gunnar Asplund och i klassen före var Rune Nilsson snabbast. Bland de små Saabarna var Stefan Segerljung 13 sekunder före Per-Arne Sjöstedt. Sista klassvinnare bland de äldre bilarna var Hans Åke Söderqvist och Thomas Nilsson, BMC Cooper respektive Volvo PV.

* Resultatlista, se
"Resultat".

Publicerad: 2012-04-29 13:23


Solberg startar nytt rallymästerskap, Solberg World Cup, vinnaren får rallykurs i USA!
© Oliver Solberg Media Office.Solberg RACE blev en succé. Nu steppar Oliver Solberg upp ett par snäpp och bjuder in till Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.

Det ingår sex race i simrally-tävlingen, och startskottet går den 13 april.

Din dröm kan nu gå i uppfyllelse! Vinnaren av Solberg World Cup kan packa väska...

Publicerad: 2020-04-09 18:27


M-Sport hårt drabbat, endast utvecklingen av 2022 års WRC bil pågår.
© emotorsport.seM-Sport lider hårt av den pågående Coronakrisen, även att WRC serien tagit en paus så rullar pengarna från bolaget. M-Sport driver största delen av sin verksamhet på kundbilar, både byggnation och försäljning av bilar men framför allt eftermarknaden med reservdelar åt tävlande världen runt.

Med v...

Publicerad: 2020-04-08 20:05


SM i virtuellt rally har startat!
Den virtuella simulatorvärlden växer i rekordfart och med en hel värld på halvfart har e-sporten växlat upp än mer. Nu är det även beslutat att Svensk Bilsport arrangerar SM i virtuellt rally.
- Vi har redan flera förare som kör och tävlar i virtuell bilsport där simulatorerna nu är så bra så a...

Publicerad: 2020-04-08 18:11


61 Svenska rallytävlingar inställda hittills 2020.
© emotorsport.se2020 blir ett hårt slag för Svensk rallysport, först ställdes 22 vintertävlingar in på grund av brist på vinter eller i några få fall med anledning av för få anmälda. Ett par av vinterns allra sista rallyns ställdes också in på grund av Coronasmittan som då just börjat härja och skapa restriktioner....

Publicerad: 2020-04-07 20:13


Skillingaryds MK flyttar fram Skilling 500 ett år.
Sedan tidigare står det klart att South Swedish Rally, som skulle körts i Älmhult under Kristi himmelsfärd, flyttades fram på grund av rådande situation i världen gällande covid-19. Nu meddelar även Skillingsryds MK att deras SM-tävling, Skilling 500, inte kommer kunna köras som planerat 26-27 juni....

Publicerad: 2020-04-07 16:15


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Tidigare nyheter:
Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.