Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Suzuki 1300 RallyCup åker Taxi!
PRESSRELEASE

Suzuki 1300 RallyCup´s börjar sin sommarsäsong med Rallytravels Kong Christian Race i Kristianstad. Där firar arrangörerna sin 40:e tävling med deltagarrekord!

Även Suzuki 1300 RallyCup slår rekord. Såvitt vi vet så har det inte någon gång under tvåtusentalet varit så här många startande i Cupen. Den är Sveriges äldsta och nu inne på sitt 26:e år. Även bilarna har minst 20 år på nacken och platsar snart in bland dem i Klassiska Rallycupen som startar omedelbart efter.

Till lördagen den 28:e April är det 19 st TaxiKurir-trimmade Suzukis som kommer att stå på startlinjen för att först av alla ge sig ut på det 18 mil långa rallyt. Sex Specialsträckor på sammanlagt 43 km skall avverkas innan vi vet vem som är bäst på att anpassa sig till sommarväglaget. För Suzuki 1300 RallyCup handlar det om deltävling nummer tre.

Först ut är ledarparet Niklas Pettersson/Tony Puumala från Fagersta i sin Kawagröna ”Sukka”. Niklas och Johnny Östmark, Kolsva MS följer därefter och sedan vinterns överraskningspar, C-föraren Hampus Böe med co-driver Patric Normark i egenskap av sin totala 3:e plats i cupen efter vinterns deltävlingar.

Tillsammans med den tillmötesgående arrangören har man ordnat något så unikt som fri start för alla deltagare i cupen. Den här gången är det TaxiKurir som vill profilera sig lite extra och samtidigt ge sitt stöd till cupen. Ett särskilt tack till Marcus Kjellberg som stöttar våra ungdomsåkare. Sedan "nytändningen" för två år sen har deltagarantalet tredubblats och nu råder faktiskt brist på bilar.

En del kanske rynkar på näsan åt våra gamla tävlingsredskap men de glömmer att det är otroligt mycket mindre kapitalförstörande att tävla med dem än med nya som kostar flerfaldigt mycket mer. Små lätta bilar med små motorer är mycket billigare även i drift och underhåll. Nya behövs egentligen bara när fabrikanter, importörer och återförsäljare står för fiolerna och kräver det. Cupens motto: ”Mycket rally för pengarna” är väl värt att följa.

Att tävla med äldre och billigare fordon innebär däremot inte att allt skall vara ”som förr i tiden”. Cupmedlemmarna går gärna i bräschen för nya och roliga idéer. Ett exempel på det är deras unika poängsystem. Poäng delas som vanligt ut i sjunkande skala för segerekipaget och ett antal placeringar nedåt. Ingen som kommer i mål får dock mindre än fem poäng. Alla som kommer i mål har ju gjort en prestation anser man. Likaså får alla som startar fem poäng. En liten belöning till alla som deltar istället för att stanna hemma. Men inte nog med det. Sedan ges det ut poäng även för placeringen på varje körd SS. En seger i tävlingen ger 20 poäng. Här i ”Kongen” körs det 6 st SS. Det betyder 20 poäng delat med 6. Varje sträckvinst ger alltså udda 3,33 poäng. Även placeringarna nedåt ger sträckpoäng i relation till ovan. Det betyder i klartext att om man är överlägsen och vinner alla sträckorna så kammar man hem 20+20+5(startpoäng)= 45 poäng.

Vinner man överlägset ska man ha mer poäng än om man vinner knappt. Ligger man trea på sträckorna men vinner knappt ändå så blir det följaktligen mindre med poäng.

En annan intressant aspekt är att om man t.ex. får punktering så är inte loppet helt kört. Kör man bra på alla övriga sträckor plockar man poäng ändå (och från sina medtävlare) och kommer ej tomhänt hem. Låter kanske komplicerat, men med datorns hjälp är det inga som helst problem att dagen efter tävlingen presentera aktuell poängställning.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-04-23 18:45


Skillingaryds MK flyttar fram Skilling 500 ett år.
Sedan tidigare står det klart att South Swedish Rally, som skulle körts i Älmhult under Kristi himmelsfärd, flyttades fram på grund av rådande situation i världen gällande covid-19. Nu meddelar även Skillingsryds MK att deras SM-tävling, Skilling 500, inte kommer kunna köras som planerat 26-27 juni....

Publicerad: 2020-04-07 16:15


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Tidigare nyheter:
Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.