Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Pontus Tidemand trea i premiären av Junior-VM i rally efter drama vid slutmålet.
PRESSRELEASE

2012-års premiär av Junior-VM som officiellt heter WRC Academy gick i mål under lördagseftermiddagen i Faro vid Algarve-kusten i Portugal.

På plats fanns den 21-åriga landslagsföraren i rally Pontus Tidemand som tillsammans med kartläsaren Stig-Rune Skjaermoen slutade på en tredjeplats efter en mycket bra genomförd tävling.

Första deltävlingen av sex stycken i WRC Academy var Rally Portugal startade redan på torsdagen med en publiksträcka i Lissabon och ytterligare tre stycken sträckor i mörker på grus.Publiksträckan som kördes på gatorna i Lissabon och lockade storpublik gick inte riktigt som Pontus ville.
- Jag gled ut lite i första svängen där det var kullersten och tappade lite tid men bestämde mig för att ta det lugnt och försöka och ta i lite när vi skulle köra grus-sträckorna på kvällen, berättar Pontus

När väl de tio WRC Academy-ekipagen, alla i likadana Ford Fiesta R2 kom ut på grussträckorna så visade Pontus att han är att räkna med i årets serie. Med en fjärde tid på andra sträckan och en sträckvinst och andra tid på de två andra sträckorna så placerade sig Pontus på en fjärdeplats i klassen efter första dagens sträckor.
- Det var en helt ny upplevelse att köra i mörker med damm på de här svåra vägarna men tyckte ändå att jag fick till det ganska bra på första sträckan. De sista två gick det riktigt bra och det var jättekul att ta min första sträckvinst i WRC Academy redan på min tredje sträcka, säger Tidemand

Under fredagen skulle det köras sex stycken sträckor uppe i bergen norr om Faro, men vädergudarna ville inte alls vara på rallyts sida utan regnet öste ner och med en massiv dimma skulle det bli en utmanade dag för rallyts deltagare.

Pontus fortsatte i ett högt men jämnt tempo utan att ta några risker och hade en fjärde tid och andra tid på de två första sträckorna, men på transporten till sträcka sju så var vägen bortspolad och rallybilarna klarade inte komma vidare till sträckan.
- Det ösregnade, var bara lera på vägen och sikten var endast tio meter pga dimma. Jag har aldrig upplevt något liknande väder, men gällde bara att ta det lugnt och försöka komma runt och på transporten på väg till sträcka sju kom vi inte längre då det helt enkelt inte fanns nån väg att åka på, utan berättar Pontus

Arrangören tog ett snabbt beslut att först stryka sträcka sju och efter någon timme så blev det bestämt att alla sträckor som var kvar av dagen skulle strykas på grund av vädret.

På lördagen skulle de sista tre sträckorna köras och Pontus låg då på en stabil tredjeplats med 2,5 minut ner till fjärde och 24 sekunder upp till andra plats. Pontus bestämde sig att försöka ta in försprånget på andra placerade Australiensaren Brendan Reeves genom att öka tempot lite på dagens första sträcka.
- Jag tog i lite mera men kändes som jag tappade effekt på bilen och tänkte att jag får försöka att ta mig igenom detta rallyt. Nått som har varit målet hela tiden med denna tävlingen. Viktigaste av allt är få erfarenhet av VM-vägarna och komma i mål på en bra placering inför resten av serien, berättar Pontus

Pontus genomförde de sista sträckorna med ett jämnt tempo trots problemen med effekten på bilen men vid slutmålet så stoppade bilen och startade inte igen.
- Blev lite dramatik, men allt löste sig genom att vi helt enkelt fick skjuva bilen in i slutmålet. Vi fick ett tidstillägg på 10 sekunder men det spelade ingen roll för slutresultatet, berättar Pontus.

När väl bilen var i slutmålet så var det klart att Pontus klarade tredjeplatsen i WRC Academy, där Brendan Reeves tog hand om andra platsen och vinnare blev Allister Fisher.
- Jag är jättenöjd med tävlingen som helhet, visst hade jag velat vinna som alltid men detta är en bra start för mästerskapet och jag har fått mycket nyttig erfarenhet som jag kommer dra stor nytta av i framtiden, avslutar Tidemand


» Pressrelease från Pontus Tidemand.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-03-31 22:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
© Oliver Solberg Media Office.* Solberg RACE visar stor framgång med 4500 spelare som gått med.
* Sen punktering kostar Oliver Solberg en topp-10 position i Rally Argentina.
* Den australiska racern Jarod Konig tar sex sekunders seger efter 12 DiRT Rally 2.0-sträckor.
* Mer Solberg RACE-nyheter kommer tidigt nästa vecka.

N...

Publicerad: 2020-03-29 13:56


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Tidigare nyheter:
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.