Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER




© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kristoffer Nilsson är en av favoriterna i Simrishamnsmixen.
Gruspremiär i Simrishamn - 170-talet till start!

Förra helgen bjöd Hörby på asfaltpremiär, till helgen är det dags för den stora gruspremiären - det är Simrishamns MK som kör Simrishamnsmixen. Det blir årspremiär för SydSvenska RallyCupen, Södras BF´s DM samt den sydliga klassiska Tinter Classic Rally Cup. Här blir det 41km special fördelat över totalt sju sträckor, varav två körs två gånger. Snabbt fylldes anmälningslistan till bredden och en bit där över, slutar på 170 exklusive sju debutanter.
Ungdomsrallyklassen är tunn, flera tidigare har tagit steget vidare i karriären så nu får en ny generation ta över, långväga gäst är Todd Johansson som visade grym fart i debuten på snö i Östersund under senvintern. Där efter kommer närmare ett 30-tal klassiker fördelade över fyra klasser, bland de kända namnen hittar vi bland andra Nils Bergquist, Thomas Theorin och Ola Eklund i Volvobilar. I de mer trimmade klasserna där efter ser vi Tom Axelsson, Göran Jonasson, Jan Hagberg. Men störste favoriten blir trots allt Kenneth Bäcklund, frågan är hur många av grupp H åkarna han också är före vid målgång!
Där efter kommer tre klasser Volvo Original, 34 ekipage där c-förarna är flest med sina 16 bilar. Peter Elg, Morgan Olsson och Arne Rådström är tre av förarna i a-förarklassen. I b-klassen ser vi i år Erik Telehagen som vann det mesta i c- förra året. Där ser vi nu istället förare som Daniel Brorson och Victor Karlsson som åkt fort i ungdomsrally tidigare.
Störst är intresset för trimmat 2wd, totalt 70-talet bilar där a-förarna är hetast med 38 anmälda bilar. Intressant är att se vilka som bevarat formen från fjolåret, vilka som sticker upp och vem som byggt och justerat bäst på bilarna under uppehållet. Kjell Fransson och Daniel Halldén åkte fort i cuperna 2011, säkert gör de det samma i år, andra som väntas hänga på är Thord Johansson, Henrik Lennartsson. En som gjort comeback i år är Stefan Jonsson som åker ändan från Vännäs ned till sydligaste delen av landet för rally, säkerligen handlar det om så mycket träning som möjligt inför fortsättningen av SM säsongen. Klassen summeras med mycket Volvo, vad som ser ut att vara en del byten och nybyggen - kanske är det bästa bilvalet till de ibland snabba och raka sträckorna på Österlen. 26 b-förare där Robin Adolfsson, Viktor Karlsson, Anders Andersson samt arrangörsklubbens Joakim och Mårten Nilsson kan säkert räknas till täten, om inte några nykomlingar sticker upp. Tunt med bara nio c-förare!
Klent intresse av de fyrhjulsdrivna åkarna, bara 11 åkare totalt där hemmaåkaren Joachim Grahn får räknas som favoriten, Kristoffer "Stoffe" Nilsson och Åke Jacobsson får räknas som största hoten om segern. Debut för året gör Björn Persson och gruspremiär med en R4 bil blir det i och med Johan Rudengrens start.
De sista 21 bilarna i listan går i grupp E, tre förare till a-klassen, dubbelt upp för b-förarna och ännu en dubblering för c-klassen. I a-klassen ser vi bland andra Stefan Ottosson, bland b-förarna bland annat Erik Braf och Simon Komulainen. Nytillskott i klassen ser Ford Focus ut att vara, i varje fall är Toarps MK´s Per Molin anmäld med just en sådan.

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2012-03-29 20:45






Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Tidigare nyheter:
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.



Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]





Bloggar:



Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05




Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



www.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.