GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Östmarks Rally blev inte Östmarks.
PRESSRELEASE

Redan vid infarten mot Lima kunde de tävlande i Suzuki 1300 RallyCup känna sig särskilt välkomna genom att läsa skyltarna som de trevliga arrangörerna satt upp vid vägen. De som inte hann tävlingsbesikta sina bilar på fredagskvällen fick det hektiskt på Lördagsmorgonen. Redan klockan 10:00 skulle nämligen första ekipage ge sig ut på det 14 mil långa rallyt där hela 9 mil bestod av fartsträckor. Ungefär dubbla längden av vad man kör i ett normalt lördagsrally nuförtiden.
Första sträckan var på dryga 18 kilometer och skulle säkert få deltagarna att vakna. Snabb i början, krokig och kuperad på mitten och med en utmanande avslutning nerför med omväxlande snabba kurvor och knixiga hårnålskombinationer. På grund av den milda vintern så var de flesta av deltagarna tämligen ringrostiga men sugna då tävlingstillfällena varit färre denna vinter.
Först ut var Cupledarna och första deltävlingens suveräner Niklas och Johnny Östmark, följda av tvåorna Niklas Pettersson/Tony Puumala. I mål på SS1 var dock ordningen den omvända. Östmarks hade snurrat och fastnat i en snövall så Nicke och Tony hann förbi innan de kom loss. Alltså tappade Niklas och Johnny redan här över en minut. Ingen bra början för paret som denna tävling hade försett alla deltagande ”Sukkor” med sina egna vindrutedekaler. En mycket generös gest som även bestod i att man betalade samtligas startavgifter! Tyvärr var alla övriga omutbara så de fick finna sig i att bli nästan jumbo på första sträckan. Vaknat på rätt sida hade tydligen ”pensionärsparet” Ola Strömberg/Brittmarie Ålund. De var snabbast och kammade hem 5 viktiga sträcksegerpoäng. Tvåa var inte helt överraskande nykomlingsparet Martin Lundqvist/Christian Segerström. Både nya i Cupen och med nybyggd bil. Strax efter följde Pettersson/Puumala.
Bland B-förarna var det Marcus Jäder/Johan Mc Elwee som var kvickast och snabbaste C-förare var Hampus Böe/Patric Normark. Bland de sist startande ungdomsåkarna var det Daniel Budin med pappa Göran Hammarström som tog kommandot. Ungdomsåkarna hade helt andra förutsättningar än de först startande på grund av det milda vädret. Djupa spår i den porösa isen och mycket grus med modd bredvid gjorde det extra svårkört.
Efter service kördes först korta SS2 på ”bara”4,4 km där Strömberg återigen var snabbast. Nu tätt följd av Pettersson/Puumala, Lundqvist/Segerström. Östmarks då? Jo de fick parkera med mottorras och nöja sig med att se sitt eget namn på ett gäng bilar som passerade. Bland B-förarna hade Jesper Ödberg/Fredrik Palm fått upp farten, medan Böe/Normark fortsatte dominera bland C-förarna. Efter en kort transport var det så dags för en riktig långsträcka på 3,5 mil. Inte vardagsmat i dagens rallysverige! Bäst att hålla koncentration och tempo var nu Pettersson/Puumala men bara 5,8 sekunder senare efter knappt 23 minuters körning rullade Lundqvist/Segerström in med sin röda MK2:a. Då hade de även haft nöjet köra om Strömberg/Ålund på sträckan som hade fått slå av på tempot när kylaren blivit igensatt av snö vid en dikesvisit. Ödberg/Palm höll farten bland B-åkarna och Böe/Normark var omutliga C-förare.

Efter tre körda sträckor var ställning följande:
1. Martin Lundqvist/Christian Segerström, Fagersta MK 38:11,0
2. Niklas Pettersson/Tony Puumala, Fagersta MK 38:11,1
3. Ola Strömberg/Brittmarie Ålund, Nora MK 38:45,2
4. Johan Bengtsson/Christer Berg, Norbergs MK 39:04,3
5. Jesper Ödberg/Fredrik Palm, Falköpings MK 39:50,6
6. Hampus Böe/Patric Normark, Filipstads MC 39:56,8
7. Marcus Jäder/Johan Mc Elwee, Västerås MS 40:35,5
8. Henry Nyberg/Reine Nyberg, Karlstads MC 41:17,7

Bland Suzukiåkande utbildningsåkare var det flitigt tävlande Daniel Budin (33 tävlingar på 13 månader!) som följdriktigt ledde stort före de bägge skånska och väsentligt mer orutinerade paren Andreas Andersson/Tommy Andersson, Hörby och treorna Marcus och Kennet Svensson från Hässleholm.
Tävlingen var långt ifrån avgjord. Bara en ynka tiondel skilde alltså ledarduon åt och nu skulle sista sträckan köras på hela 33 kilometer. Först ut ur skogen kom Niklas och Tony, men fick besviket se sig slagna av nykomlingarna Lundqvist/Segerström som lyckades utöka avståndet till 9,7 sekunder. Trea blev comebackande Bengtsson/Berg sedan Strömberg Ålund parkerat sin Alice förfärligt djup ner i ett krondike. Mycket imponerande fyra blev C-förarparet Hampus Böe/Patric Normark före glada gamängerna Jäder/Mc Elwee. Till Östmarks brutna skara sällade sig några fler med ytterligare mottorras samt några frusna snöskottare. Suzuki 1300 RallyCup: ”Mycket rally för pengarna!”
För mer info: besök vår NYA hemsida www.1300rallycup.se . Där finns möjlighet läsa mångas bortförklaringar…
Om sex veckor är det gruspremiär. Då kommer Cupen slå nya deltagarrekord!


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-03-12 17:12


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
© emotorsport.seFörsta grustävlingen att ställa in tävling med anledning av Corona utbrottet var Rally Anderslöv med Trelleborgs MK, arrangören skulle kört första deltävlingen i Bilsport Rallycup nästkommande lördag.

Arrangören har arbetat för ett senare datum att kunna genomföra sin tävling, beslutet föll på lö...

Publicerad: 2020-03-25 21:20


Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
© Anwar Sidi Photography. Redan innan årets WRC säsong drog igång blev det klart att en av de 14 planerade deltävlingarna kom att försvinna. Det var Copec Rally Chile som ställdes in med anledning av landets politiska läge.

Men Rallye Monte Carlo inledde WRC serien 2020 utan större problem, vidare kom man precis till Sve...

Publicerad: 2020-03-24 20:44


Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
© emotorsport.seEfter ett par lugnare dagar med inställda tävlingar kom dock ytterligare ett par negativa besked under dagen, två stora tävlingar med flera ingående serier tvingas ställa in.

Ljungby MK med Midsommardansen i början på maj är nu inställd, de skulle då varit deltävling för Sydsvenska RallyCupen, Sö...

Publicerad: 2020-03-24 20:41


Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
© M-Sport.Den Italienska arrangören på Sardinien har meddelat att deras tävling inte kommer kunna köras i juni, landet som är hårt drabbat av Corona viruset måste efter samtal med nationella förbund och regering ställa in, eller hellre flytta sin kommande WRC deltävling.

Den 4-7 juni skulle rallyts körts, ...

Publicerad: 2020-03-24 18:17


Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
© emotorsport.seDet är inte bara de nordligare delarna av Värmland arrangören av Rally Sweden söker sig, Rally Swedens VD Glenn Olsson och hans organisationen har även sökt sig mer norr ut, till helt andra distrikt.

Årets tuffa väderläge gav också tuffa besked från FIA och WRC Promotorn att leverera vinter, med ...

Publicerad: 2020-03-23 22:38


Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
© FIA ERC.Under måndagen presenterade Eurosport Events att EM tävlingen på Kanarieöarna, Rally Islas Canarias kommer bli final. I förra veckan tvingades arrangören ställa in sin planerade tävling i början på maj.

Promotorn, arrangören och myndigheterna på Kanarieöarna har jobbat hårt för att lösa problemet...

Publicerad: 2020-03-23 21:56


Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
© M-Sport.M-Sports Polska filial som ansvarar för utveckling, byggnation, service och försäljning av de tvåhjulsdrivna Ford Fiesta har bråda dagar, trots Corona krisen byggs det bilar inför premiären för nya Ford Fiesta Rally4 hälsar företaget.

I förra veckan presenterades modellen och företaget meddelar a...

Publicerad: 2020-03-22 21:01


Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
© Renault Sport.Rally5 klassen gjorde debut i Rally Mexico, de Renault Clio bilar som sågs i det Mexikanska VM Rallyt var av nya Rally5 kategorin.

Först ut i klassen var Renault som uppger att de närmar sig 100-talet sålda rallybilar, främst är det de sydeuropeiska asfaltserierna som lockar bilmodellen.

Runt ...

Publicerad: 2020-03-22 20:05


Tidigare nyheter:
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.
Fiesta R2 ersättaren klar, nya vässade Fiesta Rally4 presenterad.
Corona ställer in och ställer till även i VOCs nationella serier.

Rallyaktivitetet på Mallorca, Frankrike och Storbritannien under helgen.
Simrishamnsmixen inställd med anledning av rådande Corona läge.
Rallysäsongen får vänta, Rally Anderslöv inställt.
Tidemand ny trea i WRC2, tabellen efter Rally Mexico.
Volvo Euro Cup, en dålig nyhet kommer sällan ensam.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.