Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Suzuki 1300 RallyCup efter säsongspremiären.
PRESSRELEASE

Suzuki 1300 RallyCup brukar man tävla om tiondelarna, men i första deltävlingen nu så blev differenserna större än vanligt. Troligtvis beroende på att det hann hända de tävlande massor av saker under dessa tre SS. En orsak var säkert sträcklängderna som ju låg runt två mil styck. En annan var att rallyt gick i mörker, vilket flera av deltagaran aldrig tävlat i tidigare. En tredje faktor var ju kylan som låg runt minus tjugo grader uppe i Bergslagsskogarna. Skulle vi låta alla Cupdeltagare berätta allt som hände dem så fick vi säkert trycka en tidning. Ifattkörningar, avåkningar, snörök, punkteringar, trasiga värmeelement, rasade motorer var några av ingredienserna denna kväll.

Först ut var våra unga utbildningsåkare som tävlar med instruktörer som co-drivers då de själva ännu ej har körkort. De kör dessutom utan pacenotes, precis som förr i världen. Daniel Budin med pappa Göran Hammarström tog täten före Andreas och Tommy Andersson och släppte den aldrig ifrån sig. Det blev en övertygande seger i ungdomscupen av det flitigt tävlande Gävleparet. Trea slutade Marcus och pappa Kenneth Svensson från Skånska Hässleholm. Snövanan torde vara mindre för dem liksom Andreas och Tommy som tävlar för SMK Hörby.

Bland övriga Cupåkare var det det 2010 års mästare Niklas och Johnny Östmark som öppnade fantastiskt starkt med en kanontid direkt på första sträckan. Hela 18 sekunder snabbare än tvåorna Niklas Pettersson/Tony Puumala! Trea, över En och en halv minut efter Östmarks rullade Ola Strömberg/Brittmarie Ålund in men de bröt därefter p.g.a. motorras. Mika Liimatainen/Carl Örberg som blev hindrade av Nicklas ”Nille” Elofsson var fyra med sin Citroen AX Sport och Peter Hultberg/Jan Larsson strax efter. Mikael Yliniemi bröt med trasig motor. Nille som lade sin bil på taket tyckte inte det var kul när man blev ensam i den mörka Björnjägarskogen. Särskilt inte om det är minus 20 och det inte fanns publik i närheten som kunde stjälpa rätt bilen eller erbjuda värme.

Andra sträckan hade en snabbare karaktär, vilket passade Nicke Pettersson/Tony Puumala bättre. Nu bara en sekund efter omöjliga Östmarks. Trea var nykomlingarna Carl-Johan Brantestad/Mattias Laago, Ydre MK strax före Jesper Ödberg/Fredrik Palm som i sin tur var 3,5 sekunder före Liimatainen. Sexa ytterligare ett nytt par i Hampus Böe/Patric Normark.

Sista sträckan vanns även den av paret Östmark som nu inte bara kammade hem fulla 20 poäng på tävlingen utan även full pott på alla sträckor, vilket innebär 20 poäng till. Är man överlägsen så är man. Dessutom fick de, precis som alla andra startande i Cupen en fempoängare att addera bara för att de tagit sig till Grängesberg och startat. I sina försök att slå Östmark och åtminstone lura honom på sträckpoängen körde Pettersson/Puumala av och tappade värdefull tid. Nu blev det istället Brantestad/Laago som blev sträcktvåa med Ödberg/Palm 3,1 sekunder efter sig.

Vann överlägset gjorde alltså paret Östmark före Nicke Pettersson/Tony Puumala. Trea blev lite överraskande Brantestad/Laago före Ödberg/Palm. När Pelle Lundgren inte tappar bakhjul, Marcus Jäder får värme i bilen så inte vindrutan isar igen, Peter Hultberg slipper punktering så kommer de säkert att komma högre upp i resultatlistan än denna gång.

Suzuki 1300 RallyCup vill tacka arrangörerna för deras stora tillmötesgående och en väl genomförd tävling med kanonfina fintervägar. Vi är även tacksamma mot våra viktiga sponsorer samt Sören Käll för ert generösa stöd! Om drygt tre veckor är det dags igen. Ännu fler och ännu längre sträckor väntar då i Lima. Men då blir det i dagsljus.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2012-02-07 18:04


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Tidigare nyheter:
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.