Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Kristian och Fredrik satsar vidare med Mitsubishi i SM serien.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 3.

Kristian Johansson - fortsätter du SM åkandet i Mitsubishin?
- Ja det blir det, ska åka SM med Mitsubishi Lancer EVO X:an men också Mitsubishi Cupen - hoppar dock över Rally Sweden. Fredrik Livh fortsätter i högerstolen. Det kan också bli någon överaskning i en annan bil i ett par asfalttävlingar till våren!
Det blir alltså fortsättning i otrimmat 4wd?
- Ja det blir det, vi ska försöka åka ett test och en tävling innan första SM deltävlingen. Annars kommer det bli betydligt mindre tävlingar i år än förra året. Däremot så planerar jag åka några asfalt tävlingar i en annan bil men ingen stasning på en serie.


Västgötaklubben Kullings MS är en klubb med många aktiva och en hel del snabba sådana. En ung talang är Philip Haag som nu satsar stort. Det snackas om spännande bilbyte? Vad händer?
- Junior SM är planerna för vår del, vi ska prova på framhjulsdrivet och kommer satsa på en Citroën C2 R2 Max under minst en två års period. Det blir en spännande utmanning att gå ifrån otrimmat och Volvo Original till trimmat 2wd.
Spännand med bilbyte och en så ny fräch bil!
- Ja, det ska bli riktigt kul. Att åka Citroën C2 R2 MAX ska bli häftigt. En 1600 cc motor som ger ca 190hk, går i R2 klassen.
- 2012 får vi se som ett läroår och hitta fart och rytm i den nya bilen och det nya samarbetet i bilen. Jag har ny Co-driver inför året, i Stefan Larsson Kullings MS. Vi kommer försöka åka så mycket tävlingar som möjligt och som har mycket SS mil, dels för att få fart i körningen och dels att öva på samarbetet mellan förare/co-driver.
Då är det främst SM som är målet för året?
- Ja fokus enbart på SM och Junior SM i år. Vi har gjort ett par grustester i höst vilket har fungerat bra, är ju mycket som är nytt och som kanske tar lite tid att vänja sig vid och kunna utnyttja maximalt, men av de testerna vi gjort så tycker både jag och Kjell Olofsson som hjälpt mig med inställningar av bilen att den uppträder bra på vägen, men det finns säkert lite kvar att jobba med innnan vi är helt nöjda.
- Inför vintertävlingarna i SM, ska vi försöka åka tävling i Torsby. Mellan SM i Uppsala och Sandviken så är planerna att köra Dan Anderssons Minne som test och träning.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVåran kommande VM åkare - Pontus Tidemand satsar stort. Hur ser dina planer ut för säsongen 2012?
- Vi ska köra SM-serien i en Skoda Fabia S2000 uppbackade av Evenrally som är ett Norskt managementbolag inom motorsport. Vi skall även köra Rally Sweden i samma bil i SWRC klassen. Utöver det hoppas vi kunna köra ett par IRC-tävlingar och nått mer inhopp i SWRC klassen under året.
- Pontus är ju även en av 18 i Fia Insititute Academy 2012 och kommer resa mycket och vara med i de workshops som de anordnar för att forma morgondagens stjärnor. Redan nu har Pontus varit till Frankrike och Chamonix för den andra Workshopen 2012, nämner hans pressansvarige.
Då är alltså satsningen på SM, men också internationellt.
- Ja kort så är målet Rally-SM samt då utvalda VM och IRC tävlingar - start i Rally Sweden!
Fortsättning i super2000 - men byte från Ford till Skoda.
- Nu blir det Skoda Fabia S2000 som från och med i år går i trimmat 4WD här hemma i SM.
Vi har också inlett ett testprogram i veckan med en Subaru Impreza Sti N14 som Jerker Axelssson äger, blir lite tester bl.a. inför SM-premiären och Rally Sweden. Vi fortsätter nog även använda Subarun för körträning i mindre tävlingar under året som föråkare för att hålla igång.


Säg Storm i Stenungssund - då är det rally som gäller. Vi inleder året med ett träningsläger i Likenäs i norra Värmland för 15st av Stenungsunds MS rallyåkare säger Ulf Storm.
För vår egen del handlar det först om att få en testtävling innan Rally Sweden, vi kör nog Finnskogsvalsen.
Men där efter VM tävlande?
- Ja, sen kommer årets tävlíng, Svenska Rallyt där Lasse gör sin 24:e start och "codrivande" brodern Ulf gör sin 12:e start. Vi kör tävlingen med vår Fiesta.
Något klassikertävlande?
- Vi har fått smak på att köra bakhjulsdrivet i gamla Oplar också så om tid och möjlighet finns så kör vi både Polar Classic Rally och Midnattssolsrallyt - årets två stora klassikerrallyn.
Framhjulsdrift i VM, bakhjulsdrift i Klassierna - men inget 4wd?
- Jo vi har äntligen fått ordning på Mitsubishi Evo 7:an så den hoppas vi att kunna lufta i några lokala tävlingar. Till hösten har vi en SM tävling nästan på hemmaplan, i Trollhättan, så den måste vi ju bara köra. Ulf kommer att tillsammans med dottern Linda försöka att köra så många sprintar som möjligt i Mega Rally Cup, detta i den vita BMW:n.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seEn av alla BMW åkare är Marcus Svensson. Årets säsong måste gått bra?
- Ja säsongen 2011 gick över förväntan. Seger i nya cupen "Grh-Light Cup" där man tävlar med något billigare grh-bilar. Jag körde den cupen och vann. Förstapris var en startklar BMW 325i för just den cupen. Testkörde den i Nässjö sen såldes den vidare till Trollhättan.
Vad händer 2012?
Framför allt fortsätta att utvecklas som förare. Vi får försöka få till samma tempo som början av säsongen 2011 där vi knep några bra platser i B-klassen trots att vi åker "sparsamt" på låg budget.
Vilka tävlingar kommer vi hitta er i 2012?
Det blir "Grh-Light Cupen" och Bilsport Rally Cup samt lite i SydSvenska RallyCupen och sedan får vi se vad tid och pengar räcker till.
Samma bil?
- Ja, bilen är densamma som de senaste säsongerna alltså en BMW 325i GRH. Den har fått lite ny färg, nya fjäderben bak samt renovering av fjäderbenen fram ska ske, plus lite annat fix. Om inte vintern blir för lång så hoppas vi kunna testa bilen lite innan första tävlingen som blir i Tjust, om det inte är snö då vill säga...


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 2.".

Publicerad: 2012-01-16 21:36


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
© emotorsport.seMidnattssolsrallyt 2020 är inställt, med rådande läge i Sverige och världen ställs nu även sommarens klassiska rally in. Beslutet var väntat, med både tävlande och publik i den äldre gruppen samt tävlandes utifrån var riskerna med tävlingen stora. Och med en så pass stor organisation med tävlandes f...

Publicerad: 2020-03-31 14:05


Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
© emotorsport.se Hässleholms Mk väljer, mht rådande omständigheter i Sverige och omvärlden att flytta våra två tävlingar Hässleholms GP och Temahallen grussprint till senare datum, för att kunna genomföra dem.

Hässleholms GP kommer att genomföras söndagen den 26/7 och
Temahallen grussprint lördagen den 31/10.
...

Publicerad: 2020-03-31 10:16


Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Den 27/6 planerade Säffle MC att åter köra Seffle City Motor Challenge. Tävlingen skulle ha genomförts som en rallysprint med förra årets succesträcka genom Säffle centrum.
- Vi hade hittat ytterligare några kilometer tävlingssträcka för att göra den ännu häftigare, säger Fredrik Erixon, tävlingsl...

Publicerad: 2020-03-30 20:17


Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Som en följd av Covid-19 väljer Älmhults MK samt Ungdomsteamet att ställa in premiären för Södra BF:s Sprint DM Silversprinten. Tävlingen var planerad att köras fredagen den 1 Maj , men så blir det inte.
- Otroligt tråkigt men vi gör vad vi kan för att minska smittspridning av Covid-19 säger ungdo...

Publicerad: 2020-03-29 18:26


Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
© Oliver Solberg Media Office.* Solberg RACE visar stor framgång med 4500 spelare som gått med.
* Sen punktering kostar Oliver Solberg en topp-10 position i Rally Argentina.
* Den australiska racern Jarod Konig tar sex sekunders seger efter 12 DiRT Rally 2.0-sträckor.
* Mer Solberg RACE-nyheter kommer tidigt nästa vecka.

N...

Publicerad: 2020-03-29 13:56


Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
Lite positiva nyheter så här i Corona tider. Ett nytt femårigt samarbetsavtal mellan VOC Mekonomen Rally och SBF Svensk Bilsport är i hamn. Det säkrar vår drygt trettioåriga klass fortsatta framfart och tillväxt i minst fem år till. Och en förlängningsklausul öppnar för klassens fortlevnad upp mot f...

Publicerad: 2020-03-26 20:46


SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
South Swedish Rally flyttar fram sin SM-deltävling till den 30/7-1/8 med samma koncept, det vill säga start och mål i Älmhult.
Arbetet med årets tävling, den 45:e upplagan, har i stort sett pågått oavbrutet sedan målgång förra året. Arbetet fortsätter, men som en följd av Corona-viruset är tävlings...

Publicerad: 2020-03-25 21:42


Tidigare nyheter:
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.
Även Lill Jumbon inställd, 37:e inställda Svenska tävlingen för året.
SMK Hörby ställer in RS-premiären.
Tommy Andersson fortsätter i SM med Jari Liiten.
Rally Gotland tvingas ställa in.
Dennis Rådström gör ERC3 Junior satsning i nya Ford Fiesta Rally4.
Wales Rally GB ny final för Corona drabbat Brittiskt Mästerskap.
Tidemand får EM chans, i rallycross.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.