GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Johan Karlsson och Maths Jonsson fortsätter med en ännu fräschare 940.
Vem kör vad 2012 i rallyskogen 2012, del 2.

En härligt gäng som bjuder på show i skogen kommer från Tjust och Ydre MK och åker Volvo 940. Det handlar självklart om Johan Karlsson och Maths Jonsson.
- Vi spanar i kalendrar och funderar, nya Svenska RallyCupen verkar spännande - det blir nog cupen för Kröken nästa säsong. Helrätt med en cup utan vintertävlingar då åtminstone vi behöver en paus årligen för att hinna renovera och uppdatera både tävlingsbil och budget.
Fortsätter ni byta stolsplaceringar även 2012?
- Jajemen, "Kröken" och Maths kommer fortsätta att byta plats i bilen emellanåt då det är ruskigt skoj att pröva på båda rollerna. Det är mycket lärorikt att se vad stollbollen som håller i ratten för dagen ska hitta på, skrattar Johan.
- Vi kommer fortsätta med våran Volvo 940 grupp h som får sig en stor renovering efter en kullerbytta. Vi gör ett rejält uppsving på väghållningen så nu blir det stötdämpare som går att justera på alldeles för många sätt. Eventuellt kommer vi stoppa i 5 växlat och byta bakaxel utväxling också, vi får se - spännande och fartfyllt kommer det att bli - vi ska nog bjuda på både show och en och annan överraskning under året!


En som synts på serviceplatser under 2011 års SM serie är Jerker Axelsson. Utan bil men väl i nära anslutning till den unge talangen vid namn Tidemand.
- Ja, prio ett i år är att matcha fram Pontus Tidemand så han tar sig till VM på bästa sätt, rollen för mig är manager.
Men vi får inte se dig själv i bilen, inte ens i SM tävlingen på hemmaplan?
- Jo jag kommer att åka SM i Trollhättan med den Subaru N14 som jag körde 2010 då den är hemma i garaget igen. Då saknades 2.9 sekunder från totalseger, det var lite jobbigt men vi får ladda hårdare 2012.
Det kan bli ett häktiskt år!
- Ja, jag kanske åker föråkare i någon mindre tävling för att få upp tempo, hinner nog inte med så mycket mer då Pontus tar tid samt att min dotter tävlar nästan varje helg, fälttävlan (hästsport) samt att det är mycket annat jobb som ska hinnas med.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seVärldsmästare Björn Waldegård avslutade ännu ett Safarirallyt under tidiga vintern med stil - storartad seger! Men vad händer 2012?
- Jag har inte haft ett utstakat program för mina rallyaktiviteter på många år. Jag har haft förmånen att bli inbjuden av arrangörer, privatpersoner och team under alla år sedan jag avslutade min proffesionella karriär 1992. Mitt program för 2012 är alltså ett oskrivet blad även om jag redan vet en del.
Men vad kan det vara?
- Förmodligen Planai Classic, ett regularity rally i Österrike under januari, (körs nu). Där efter föråkare i Svenska VM rallyt och Boucles de Spa i Belgien - båda under februari.
Men hur ser det ut där efter, Midnattssolsrallyt?
- Det vore roligt att köra Midnattssolsrallyt igen och så ryktas det om ett alternativ till Safarirallyt i Sydafrika och det vore ju häftigt. Men som sagt, tiden får utvisa.


Alexander Jansson gasade friskt i sin bruna Volvo 240 säsongen 2010 - har saknats i startfälten under året. Men vad ser du framåt?
- 2012 blir ett litet "mellan år", det snickras förfullt på en appendix K bil för 79-81 klassen. Det blir i alla fall inga vinterstarter för våran del utan tidigast till sommaren om det går vägen. Det är klart att Midnattssolsrallyt vore skoj men vet ej om tiden räcker.
Vad händer i övrigt?
- Jag ska försöka smyga igång med lite crosskart till sommaren som ett litet komplement och hoppas på hela serien samt ett par back RM tävlingar som det är sagt att det blir av.


© Ericsson-Motorsport, emotorsport.se- Man kan väl säga att vi hade stolpe ut i Bilsport-Cupen 2011 med en slutlig fjärdeplats på samma poäng som tvåan, och stolpe in på Energicupen då närmste man inte var sig lik i sista tävlingen så vi kunde försvara cupsegern från året innan, dem orden kommer från Volvoåkaren David Lindström.
Men vad händer 2012?
- Planerna för året är väl i stort sett samma som 2011. Bilsport-Cupen är alltid fina tävlingar och Energicupen är ju "lilla VM". Det blir mest onotade tävlingar nästa säsong också även om Fredrik Adolfsson och jag hade vansinnigt roligt ihop i Novemberskölden, så jag utesluter inte några tävlingar med noter heller.
Men det blir samma silvriga Volvo även nästa år?
- Ja det blir fortsättning med samma bil nästa säsong. Hela bilen får en genomgång och lite uppdateringar, men om jag ska vara ärlig så ligger nog inte begränsningen i bilen. Den stora begränsningen är nog mellan ratten och ryggstödet. Det viktigaste är att ha roligt och bjuda publiken på en och annan riktig sladd. Resultat är en bonus även om man siktar högt varje gång.
Du har pratat om att justera in och finslipa inställningar lite mer?
- Precis, inför säsongen ska jag se till att få hjälp med att justera in fjädringen mer. Väghållning är nog rätt bra på bilen, men jag vet var jag tappar respektive tjänar tid. Får jag också tillbaka motorn i tid från översyn så har jag tillräckligt med vinterhjul för att åka några vintertävlingar så man har tempot uppe för grussäsongen.


En friskt laddande Saab V4 far genom skogen, bakom ratten hittar vi Kjell Svensson och i högerstolen Göran Svensson. Om vi börjar med 2011, hur har det gått.
- Säsongen 2011 har varit ett katastrofår för oss. Det har strulat i stort sett varje tävling vi kört. Har det inte varit motorproblem så har växellådan pajat, och har det hållit så har bromsskivor spruckit eller bromsbelägg ramlat bort. Det har bara varit skit rent ut sagt! Inför Midnattssolsrallyt så byggde vi en ny motor för att vara på säkra sidan. Testtävlingen så tryckte den ur sig allt vatten. Efter konsultation med motorbyggarn så satte vi på ny topp, tester hade vi bara tid att göra hemma men allt verkade ok. Redan på ss2 så gick motorn varm och inget vatten i kylarn. Det vara bara att bryta i dubbelbemärkelse. Det visade sig att det var en liten spricka, ej synlig i ett av loppen så att kompressionen gick ut i vattenkanalerna. Nytt block byggdes och hösten kantades sedan med nya problem i växellåda, bromsar. Avslutade året gjorde vi med nedslitet vevlager i Marknadsnatta.
Inga framgångar?
- Jo lite plåster på såren fick vi med att vi tog hem segern i SommarCupen´s Appendix K klass!
Men vad händer på nya sidan året?
- Inför 2012 hade vi bestämt att göra ett mellan år, då motivationen och intresset är i botten. Men med den osäkerheten om vad som kommer att hända 2013 med eventuellt nya regler och större kostnader, så blir det kanske några tävlingar i närområdet för att sedan eventuellt ställa bilen i malpåse.


Läs också;
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2012, del 1.".

Publicerad: 2012-01-08 11:29


61 Svenska rallytävlingar inställda hittills 2020.
© emotorsport.se2020 blir ett hårt slag för Svensk rallysport, först ställdes 22 vintertävlingar in på grund av brist på vinter eller i några få fall med anledning av för få anmälda. Ett par av vinterns allra sista rallyns ställdes också in på grund av Coronasmittan som då just börjat härja och skapa restriktioner....

Publicerad: 2020-04-07 20:13


Skillingaryds MK flyttar fram Skilling 500 ett år.
Sedan tidigare står det klart att South Swedish Rally, som skulle körts i Älmhult under Kristi himmelsfärd, flyttades fram på grund av rådande situation i världen gällande covid-19. Nu meddelar även Skillingsryds MK att deras SM-tävling, Skilling 500, inte kommer kunna köras som planerat 26-27 juni....

Publicerad: 2020-04-07 16:15


Gruvrundan fyller på i Bilsport Rally Cup 2021.
© emotorsport.seRedan i början på februari, långt innan Coronakrisen var känd öppnade Bilsport Rally Cup upp för anmälan om deltävlingar för 2021, tidigt presenterade Nybro AC och Zabra Rallyt som deltävling i början på maj.

Under måndagen kunde också Gruvrundan med Åtvidabergs MK ta steget in som deltävling 202...

Publicerad: 2020-04-06 20:36


Klassiska Finspångsrundan flyttat till september.
Idag har Finspångs MS beslutat att flytta rallytävlingen Finspångsrundan med anledning av pågående Corona pandemin.

Tävlingen som ingår i RM för historiska bilar. RM i regularity, Klassiska rallycupen och 1300 rallycup skulle ha körts den 23 maj.

Nytt datum blir nu lördagen den 26 september....

Publicerad: 2020-04-05 09:55


Ingen Morgongåvasväng hos SMK Sala i maj.
Måste tyvärr meddela att vi blir tvungna att ställa in Morgongåvasvängen den 9 maj med anledning av Coronaviruset, så säger tävlingsorganisationen hos klubben SMK Sala,

För vidare information framöver om en eventuell flytt och i så fall ett nytt datum för tävling kommer presenteras på klubbens he...

Publicerad: 2020-04-03 14:37


Historiska RM-serien klar för Zabra Rallyt 2021.
© emotorsport.sePositiva nyheter är att RM serien för Historiska bilar nu fått sin första deltävling klar för 2021, precis som Bilsport Rallycup går serien i den helt onotade tävlingen hos Nybro AC den 8:e maj.

Upplägget med både Klassiska & Historiska bilar ihop med Bilsport Rallycup i Zabra Rallyt testades lyc...

Publicerad: 2020-04-02 14:18


Finska rallymästerskapet stuvar om, tror på omstart i september.
I Finland ser man ingen ljusning i Coronakrisen för finsk motorsport, nu stuvar deras Nationella rallymästerskap om för att kunna avsluta året i september.

Efter en vintersäsong med tre deltävlingar hade man ett passande uppehåll fram till juni innan man tog serien vidare. Men nu har SM O.K. Auto...

Publicerad: 2020-04-02 13:58


Organisationskommittén har beslutat att skjuta upp Midnattssolsrallyt till 2021.
Midnattssolsrallyt var tänkt att köras i juli i år, men rådande omständigheter har gjort att organisationskommittén beslutade för att skjuta fram rallyt till 2021.

Arbetet som hittills är nedlagt på rallyt, vilket bland annat resulterat i längden på tävlingens specialsträckor har ökats med 37,5 p...

Publicerad: 2020-04-01 10:30


Premiären för Svenska RallyCupen, västsvenska Götenerundan är inställd.
© Svenska RallyCupen.- Tyvärr måste vi under rådande omständigheter ställa in Götenerundan som skulle körts 9:e maj, hälsar tävlingsledningen i Götene MK under tisdagen.

Tävlingen skulle varit premiär för Svenska RallyCupen, nystartade EKS Junior Cup och deltävling i västsvenska Mega Rally Cup.
- Vi tackar...

Publicerad: 2020-03-31 20:26


Hybridlösning och dagens WRC motorer i WRC bilarna 2022!
© emotorsport.seTyska Compact Dynamics får ansvaret att leverera alla komponenter till framtidens WRC bilar gällande införandet av hybridteknik. Det tyska bolaget vann upphandlingen hos FIA som enhetsleverantör med konkurrens från flera mer välkända företagsnamn.

Samtidigt presenterade World Motor Sport Council ...

Publicerad: 2020-03-31 15:56


Tidigare nyheter:
Midnattssolsrallyt 2020 ställs in.
Hässleholms GP & Temahallen grussprint flyttas framåt.
Inget Seffle City Motor Challenge i sommar.
Älmhults MK flyttar Silversprinten.
Solberg överväldigad av intresset över The Solberg Race.
Nytt femårigt samarbetsavtal med SBF är i hamn.
SSR överger sin helg, flyttar fram två månader.
Inställda Rally Anderslöv får nytt datum i augusti.
Mildväder, Corona och nu gräshoppor - många problem för WRC arrangörerna.
Flera stora serier drabbade, Midsommardansen och Rally Sigtuna inställda.
Inställt i Portugal och Italien för WRC serien.
Rally Sweden söker sig norr ut, Östersund eller Piteå?
Omkastningar i EM serien, Kanarieröarna blir final.
Full fart hos M-Sport, jobbar för högtryck med nya Fiesta Rally4.
Renault Clio Rally5 gjorde VM debut i Mexico.
Oliver presenterar Solberg WRC Rally, jag har mina rallyskor på, har du?
Kortad kalender och Regler för E-Cupen 2020.
Nya problem för EM serien och WRC promotorn inväntar nya besked.
Midnattssolsrallyt håller på inbjudan, tar tävlingsbeslut under april.
Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Corona krisen.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
FRRC-Specialen 13/04


Rally SM:
South Swedish Rally 22-23/05


Rally VM:
Copec Rally Chile 16-19/04


Svenska RallyCupen:
Götenerundan 09/05
Foto från:
Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rikspokalen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.