Mastertrailer.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Pontus Tidemand har fått god draghjälp i karriären - nu blir det Skoda Fabia i SM.
Internationellt - vem kör vad 2012?

Senaste veckan har det mesta kretsat kring den internationella rallysporten, så även nu men med en god smak av Svenska förare. En liten kort summering av vad som hänt på förarfronten, vad många jobbar på och vad som kan väntas! Mer av den här varan väntas mot slutet av året då vi som vanligt rullar igång med "Vem kör vad" reportagen, men då siktar vi mer på de inhemska satsningarna!


Pontus Tidemand och Finske Esapekka Lappi har fått ett perfekt avstamp mot den internationella rallyscenen genom Norska bolaget EVEN Rally AS. Bakom bolaget hittar vi bland annat norske Erik Veiby som driver företaget Betong Öst, där sponsrar han redan nu många såväl Norska som Svenska rallyåkare. Han är en av männen bakom Andreas Mikkelsens framfart med bra kontrakt och hjälp i djungeln mot internationella starter. För Pontus är det först ett år med Rally SM som står på programmet, det i en Skoda Fabia super2000 och där utöver några internationella starter. Till 2013 ska Pontus sedan vara redo för internationell satsning! Ett liknande uppläggs sägs vara aktuellt för Finske Esapekka som går till en super2000 bil även han och kör Finska Mästerskapet samt några internationella starter.
Andreas Mikkelsen som är en av förarna man lotsat under en tid mot toppen sägs vara på väg mot en fortsättning med Skoda UK och IRC – envisa rykten placerar också honom hos koncernkollegan VW. En trolig plats för norrmannen när Polo WRC debuterar 2012 och med full satsning 2013.

Patrik Flodin sa till någon av de lokala tidningarna i hemtrakterna efter VM silvret att han nu satsar på klassbyte, en säsong i super2000 klassen, SWRC stod högt på önskelistan för nästa år.

Ramona Karlsson har inte gjort något större hemlighetsmakeri att hon satsar på en grupp N VM, PWRC styrning nästa säsong. Hur det gr återstår att se, men indikationerna pekar positivt.

Belgiske vilden Thierry Neuville har i år åkt Peugeot 207 super2000 för Belgiska importören med mekhjälp från Kronos. Han har med framgång åkt i IRC serien men missade guldet efter haveri i finalen, slutade istället femma. Peugeot vill ha honom kvar samtidigt som Skoda viftar med kontrakt. Men förhandlingarna sägs gå trögt, skillnaderna mellan Tjeckien och Belgien verkar stora!

Tjecken Jan Kopcky som också han var nära IRC titel väntar på svar från Skoda om en fortsättning. Jan vill fortsätta men Skoda väntar – dels på svar från Thierry Neuville men också på var Juho Hänninen hamnar men också på andra unga talanger som man utvärderar!

Ken Block har gjort ett magert år i Rally VM med ett begränsat program, pratade tidigt om att satsa större till 2012. Men nu ser den glade Amerikanen ut att ha ändrat sina mål. Allt för långa och krävande resor gör att han inte tycker sig kunna prestera på topp. Istället ska nu nästa år mer ägnas åt Amerikanska Mästerskapet samt den introducerade RallyCrossen i staterna - men även några inhopp i VM serien väntas!

Såväl Martin Prokop som Ott Tänak gjorde WRC debut i helgens Wales Rally GB - båda säger sig sugna på en fortsättning i klassen och jobbar därmed också för det till VM 2012!

Craig Breen vann WRC Academy - för det får han 500´000 euro att satsa på en VM styrning i valfri klass nästa år. Oddsen att pengarna hamnar hos Ford är inte höga - han har sedan tidigare såväl praktiserat som kört i M-Sport satsningar!

Publicerad: 2011-11-15 21:00


Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
I helgen är Laxå nästa anhalt för årets SverigeSerie i VOC Mekonomen Rally. Och det är en tajt och öppen serie som nu går i sitt slutskede. Laxå kommer att bjuda på ett tufft rally och det blir spännande i VOC Mekonomen Rallys alla klasser.

Laxå är näst sista deltävling i årets SverigeSerie och m...

Publicerad: 2021-09-24 21:29


Finsk fartfest för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office. Full fart på grus blir nästa punkt i VM-programmet för Oliver Solberg. Hyundai-föraren ska köra sin favorittävling för första gången när Rally Finland går av stapeln nästa vecka.

Tävlingen blir den första unge solberg deltar i som "vuxen". Oliver Solberg lämnade nämligen tonåren bakom sig på tors...

Publicerad: 2021-09-24 11:36


Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
© emotorsport.seFredagsrally väntar, de fyra första sträckorna i Rally SM finalen Göhlins Skilling 500 avgörs under fredagskvällen, strax efter klockan 18 rullar ekipagen igång på 6,2km långa ss1, vidare mot ss2 på samma längd innan man går för 40 minuters service.

En andra vända under kvällen och fram mot 21:30...

Publicerad: 2021-09-24 08:39


Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
© emotorsport.seLaxå Rallyt tillbaka med Laxå MK som arrangör, deltävling för VOC Sverigeserien där 40km special fördelat på fyra sträckor körs under lördagen för de drygt 100 ekipage.

Åtta bilar i 4wd klasserna, Björn Adolfsson, Mikael Jirvelius, Robert Persson, Mikael Hallqvist och Mathias Gårdman ses ur respe...

Publicerad: 2021-09-23 21:12


Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutar årets Rally SM serie, Skillingaryds MK står för arrangemanget där totalt 15 sträckor ska köras, det handlar om närmare 11 mil. Rallyt startar redan fredag kväll, två sträckor går dubbelt i mörker innan lördagen tar över för de 76 startande.

Vem vinner Internatione...

Publicerad: 2021-09-23 21:02


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
© Ida Lidebjer Granberg.- Just nu i detta nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Spanien, Santiago de Compostela i nordvästra Spanien närmare bestämt, hälsar Ida Lidebjer Granberg.

Där ska hon under helgen delta i rallytävlingen Rallymix de Cuntis. Detta tillsammans med den kända spansk/italienska kvin...

Publicerad: 2021-09-23 17:07


Tidigare nyheter:
Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
Tidemand ger allt i SM-finalen.
Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.