MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Max attack i Suzuki Cup finalen.
PRESSRELEASE

När Växjö MS arrangerar finalen i SydSvenska RallyCupen (SSRC) för endast speciellt inbjudna förare så har man generöst nog också bjudit in Suzuki gänget till att köra sin final.
Lördagen den 29:e Oktober skall 88 kilometer avverkas varav nästan hälften på avlysta vägar av typisk småländsk kvalitet. Det handlar om två specialsträckor på dryga två mil som skall köras två gånger. En ovanlig grej som normalt bara tillåts i SM-sammanhang är att arrangören tillåter en genomkörning av banan innan start. Det betyder att de tillhandahållna arrangörsnoterna kan kontrolleras och vid behov justeras. Några kanske till och med dristar sig till att skriva egna?

I egenskap av ledare på 201,8 poäng kommer fjolårsmästarna Niklas och Jonny Östmark starta först och därefter följas av paret Niklas Pettersson/Tony Puumala som ligger tvåa, endast 7,47 poäng efter. De något udda poängtalen är resultatet av Suzuki Cupens unika poängsystem som även ger delpoäng för placering på varje enskild specialsträcka. Ännu mer komplicerat, spännande och ovisst blir det denna helg då endast 5 av 7 körda tävlingar räknas. För Östmarks del handlar det om att skrapa ihop mer än 33,8 poäng för att kunna öka på nuvarande skörd och för namnen Pettersson är det 26 poäng som skall räknas bort och bytas mot förhoppningsvis 38,5 poäng för att ta hem segern från Östmark som alltså måste hållas som favoriter. Även veteranen Ola Strömberg med sambon Brittmarie Ålund i högerstolen vill nog ha ett ord med i laget då de bara ligger 0,37 poäng efter Nicke Pettersson och har 31,5 poäng att byta bort. En joker i leken är Cupgeneralen Lars Jonsson som för detta tillfälle tagit in 2011 års dubble svenska mästare i rally Christoffer Bäck i högerstolen, sist han gjorde det slutade det med delseger. Det ekipaget kommer säkert vara med och stjäla poäng för topptrion.

Seger i tävlingen ger 20 poäng plus 5 i startbonus. Startbonusen behöver ej räknas bort. Tvåan får 16, trean 14, fyran 12 och från 5:e plats 10 poäng och ner till 5 som alla i mål får. Sedan delas ytterligare lika mycket ut dividerat med antalet sträckor, som i det här fallet ju är fyra stycken. Sträckseger betyder alltså 5 poäng och 4 till tvåan o.s.v. Fyra andraplatser och vinst i tävlingen skulle således ge 41 poäng (20+4+4+4+4+5startbonusen). Här finns alltså inget utrymme för taktikkörning utan det kommer att bli max attack från alla inblandade!

Även om alla Cupdeltagarna startar i en gemensam klass längst fram i startfältet oavsett förarklass så håller vi ett speciellt öga på C-förarna. Flest poäng hittills har paret Jesper Ödberg/Fredrik Palm. Dock inte tillräckligt för att vara säkra på att bli bästa C-team då Tobias Abrahamsson med pappa Börje har möjlighet att gå förbi.
De enda av Cupdeltagarna som får starta separat i en egen klass är ungdomsrallyåkarna. Där leder Andreas med pappa Tommy Andersson från Hörby före Dennis Lund med pappa Christer som instruktör/kartläsare. Om Andreas ser till att komma i mål med enbart andraplaceringar så bör han ändå hålla undan för Dennis med c:a 4 poäng.

När dammet lagt sig i Hovmantorp på lördag så vet vi med matematikens hjälp vem som är 2011 års Sukkamästare! En resa till WRC finalen i Wales med RALLYTRAVELS är förstapriset. Men spänningen slutar inte där. På den festliga prisutdelningen kommer ytterligare en resa för två att lottas ut bland samtliga Suzuki Cupdeltagare 2011. I vanlig ordning kommer det förstås delas ut en mängd övriga priser.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-10-26 16:25


Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
I helgen är Laxå nästa anhalt för årets SverigeSerie i VOC Mekonomen Rally. Och det är en tajt och öppen serie som nu går i sitt slutskede. Laxå kommer att bjuda på ett tufft rally och det blir spännande i VOC Mekonomen Rallys alla klasser.

Laxå är näst sista deltävling i årets SverigeSerie och m...

Publicerad: 2021-09-24 21:29


Finsk fartfest för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office. Full fart på grus blir nästa punkt i VM-programmet för Oliver Solberg. Hyundai-föraren ska köra sin favorittävling för första gången när Rally Finland går av stapeln nästa vecka.

Tävlingen blir den första unge solberg deltar i som "vuxen". Oliver Solberg lämnade nämligen tonåren bakom sig på tors...

Publicerad: 2021-09-24 11:36


Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
© emotorsport.seFredagsrally väntar, de fyra första sträckorna i Rally SM finalen Göhlins Skilling 500 avgörs under fredagskvällen, strax efter klockan 18 rullar ekipagen igång på 6,2km långa ss1, vidare mot ss2 på samma längd innan man går för 40 minuters service.

En andra vända under kvällen och fram mot 21:30...

Publicerad: 2021-09-24 08:39


Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
© emotorsport.seLaxå Rallyt tillbaka med Laxå MK som arrangör, deltävling för VOC Sverigeserien där 40km special fördelat på fyra sträckor körs under lördagen för de drygt 100 ekipage.

Åtta bilar i 4wd klasserna, Björn Adolfsson, Mikael Jirvelius, Robert Persson, Mikael Hallqvist och Mathias Gårdman ses ur respe...

Publicerad: 2021-09-23 21:12


Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutar årets Rally SM serie, Skillingaryds MK står för arrangemanget där totalt 15 sträckor ska köras, det handlar om närmare 11 mil. Rallyt startar redan fredag kväll, två sträckor går dubbelt i mörker innan lördagen tar över för de 76 startande.

Vem vinner Internatione...

Publicerad: 2021-09-23 21:02


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
© Ida Lidebjer Granberg.- Just nu i detta nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Spanien, Santiago de Compostela i nordvästra Spanien närmare bestämt, hälsar Ida Lidebjer Granberg.

Där ska hon under helgen delta i rallytävlingen Rallymix de Cuntis. Detta tillsammans med den kända spansk/italienska kvin...

Publicerad: 2021-09-23 17:07


Tidigare nyheter:
Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
Tidemand ger allt i SM-finalen.
Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.