Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Patrik Johansson är 2011 års EVO Champion!
PRESSRELEASE

• Jocke Nyman tog sin första seger och säkrade andraplatsen i mästerskapet
• Jimmy Joge stoppades av motorproblem och slutade trea
• Sista sträckan avgjorde till Hans-Erik Wengs fördel som blev tvåa i tävlingen.
• Bland de tio främsta totalt fanns sex Evolution Challenge-team

I en spännande sjätte runda, och final, i årets Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden, kunde Patrik Johansson och Jesper Johansson lämna Katrineholm och KMK-Trofén som 2011 års förare- och co-drivermästare! De tog titeln sedan försäsongens ledare Jimmy Joge/John Stigh tvingats bryta efter fyra sträckor med motorproblem.

Jocke Nyman/Bo Holmstrand var snabbaste team för dagen och bärgade sin första Evolution-seger för säsongen. Det gjorde att de gick om Joge/Stigh och slutade på silverplats.

Före starten av årets final var scenen den att Johansson/Johansson och Joge/Stigh var de två som kunde slåss om titeln, och både hade 44 poäng. Den av de två som var först i mål skulle vinna. Joge/Stigh tog initiativet under fredagens kvällssträcka på 4,46 km, Ramsjöhult precis utanför Katrineholm. Tvåa så långt var Kristian Johansson/Fredrik Livh, 2,5 sekunder bakom, och Hans-Erik Weng/Stefan Ohlson trea, ytterligare 0,6 sekunder efter.

När teamen gick in för service och nattvila var Nyman/Holmstrand fyra och femma Johansson/Johansson med bara några få sekunder till i tidkortet. De var nöjda med en lugn och fin start, utan några som helst problem att rapportera. Med dagsljus och åtta sträckor framför sig under lördagen skulle de gå till attack.

Det föll inget regn under natten, utan vägarna hade torkat upp och var perfekta för det stora slaget. Nu skulle det avgöras, och tyvärr visade sig ordet ”perfekt” passa illa för motorn i Joge/Stighs bil. Redan på SS3 började den gå på tre cylindrar. Med förhoppningen om att felet skulle rätta till sig av sig självt, fortsatte de genom SS4. Men då var oljestickan torr och de förstod att rallyt och målet att ta sin andra, raka seger i Evolution Challenge var över för deras del.

För 2010 års mästare var det en besvikelse att behöva ge upp en säsong som startat med succé och segrar i de tre inledande deltävlingarna. Men deras fart visar att de i allra högsta grad är ett av de snabbaste teamen i både Mitsubishi Evolution och Rally-SM. I samma stund som de tvingades bryta var det klart att Johansson/Johansson skulle bli 2011 Evolution Challenge champions.

När titeldramat försvann, tog Johansson/Livh ledningen efter SS3, men på följande sträcka snurrade de och genast tappade de 20 sekunder innan de kom iväg igen. Det gav Nyman/Holmstrand ett övertag, och de fokuserade direkt på att ta deras första seger för året. Efter sex körda sträckor och nytt serviceuppehåll hade de en ledning med 6,2 sekunder.

Johansson/Johansson var nu tvåa, med Weng/Ohlson trea och Johansson/Livh fyra – och bara 15 sekunders skillnad mellan dessa fyra! På femte plats Anders Jonasson/Jörgen Lindahl som trivdes med att äntligen ha löst sina transmissionsproblem, något som annars sinkat dem i de senaste tävlingarna. Sexa Joachim Carlström/Jörgen Norman som återigen presterade på topp i sin ”gamla” Evolution VIII.

Johan Rudengren/Christer Johansson var sjua. Även om han var nöjd med farten, erkände Rudengren att han åkte lite för brett, lite för ofta. Därefter kom Daniel Johansson/Stefan Ahl, glada över att kunna tävla igen efter kraschen i Linköping och att deras nyinköpta Evo IX fungerade helt problemfritt.

Efter lördagens enda serviceuppehåll väntade säsongens tre avslutande sträckor - samma trio sträckor som inlett morgonens tävlande. Medan Nyman/Holmstrand stärkte sin ledning blev det allt tätare i fighten om andraplatsen. När bilarna köade upp för att starta på den tionde och avslutande sträckan var det bara 2,2 sekunder mellan Johansson/Johansson, Weng/Ohlsson och Johansson/Livh. Alla tre gick på full attack genom den 9,8 km långa Vergesberg och när klockorna stannat var det Weng/Ohlsson som svarat för sitt bästa resultat för säsongen – tvåa! Johansson/Johansson trea, extremt nöjda med att ha tagit en pallplats och blivit 2011 års mästare i Evolution Challenge.

Vid slutmålet i Katrineholm sa en mycket glad Patrik Johansson: ”Att nå pallen på den här tävlingen och bli mästare är en härlig känsla! Det har varit ett helt osannolikt jämt mästerskap, och det gör att resultatet är ännu mer tillfredsställande. Vi har verkligen haft några riktigt tuffa fighter! Sammanhållningen är väldigt god och det gör att vi har väldigt roligt i depån. Så nu ska vi fira tillsammans!”

Genom att spara sitt bästa resultat till sist, sa Jocke Nyman: “Vi har verkligen försökt köra på max idag och det fungerade! Jag är så lycklig över att äntligen vinna en tävling igen i Evolution Challenge, även om det dröjde ända till slutet på året. Att vi därmed kom tvåa i mästerskapet gör det hela ännu bättre! Vi ser redan fram emot nästa år.”

Simon Slade, en av organisatörerna bakom Evolution Challenge säger: ”Vi vill tacka alla sponsorer, team och vänner till serien för allt stöd och engagemang. Det är med glädje vi redan nu kan säga att planerna för nästa år är långt gångna, och att detaljer för 2012 kommer att presenteras i november.”

2011-års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Mitsubishi Motors Sweden, Pirelli däck, Sunoco bränslen, Öhlins stötdämpare, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Drenth Gearboxes, PIAA extraljus, Sparco racekläderr, MPart, RPM Promotions och Raceconsulting rally results service.

Evolution Challenge Sweden – Resultat deltävling 6
1 Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga) 58:22.5
2 Hans-Erik Weng (Säffle)/Stefan Ohlson (Borensberg) 58:35.9
3 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd) 58:37.4
4 Kristian Johansson (Viskafors)/Fredrik Livh (Forserum) 58:40.3
5 Anders Jonasson (Växjö)/JörgenLindahl (Ryd) 59:33.7
6 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 59:38.2
7 Johan Rudengren (Eskilstuna)/Christer Johansson 1:00:18.2
8 Daniel Johansson (Ingarö)/Stefan Ahl (Uråsa) 1:02:17.4

Brutna
- Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby ) DNS
SS5 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge) Motor


Slutlig mästerskapsställning
Förare
1 Patrik Johansson 52
2 Jocke Nyman 48
3 Jimmy Joge 44
4 Hans-Erik Weng 36
5 Kristian Johansson 31
6 Joachim Carlström 25
7 Anders Jonasson 25
8 Ramona Karlsson 16
9 Daniel Johansson 15
10 Johan Rudengren 10
11 Andreas Magnusson 8
12 Christian Larsson 8
13 Niclas Hägg 7
14 Jan-Erik Folkesson 6
15 Jennie-Lee Hermansson 4

Co-drivers
1 Jesper Johansson 52
2 Bo Holmstrand 48
3 John Stigh 44
4 Fredrik Livh 31
5 Jörgen Norman 25
6 JörgenLindahl 25
7 Stefan Ohlson 24
8 Stefan Ahl 15
9 Miriam Walfridsson 15
10 HenrikHulterskog 13
11 Christer Johansson 10
12 Matthias Andersson 7
13 Marie Andersson 6
14 Emil Eklund 5
15 Ola Persson 4
16 Jonas Sandberg 3
17 Magnus Johansson 3
18 Morgan Ohlsson 2
19 Stefan Ottosson 2


» Pressrelease från Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-10-11 17:01


Carlberg, Jakobsson och Arvidsson, 2021 års Svenska Mästare i 2wd.
© emotorsport.seÅrets Rally SM serie bjöd på tre 2wd klasser, ny för året var Standard där grupp F bilar har chans att tävla om medaljer - precis som övriga har de kört samtliga fyra deltävlingar. Internationella och Nationella har setts sedan tidigare i SM.

Internationella 2wd med nya bilar.
Internation...

Publicerad: 2021-09-26 22:13


PG och Carlström mästare, här är SM medaljörerna i 4wd klasserna 2021!
© emotorsport.seRally SM final i Klevshult, Göhlins Skilling 500 med 11 mil avgjordes säsongen, en kort och intensiv säsong som startade i mitten av augusti i Kil, fortsatte till Älmhult, Hässleholm och avslutning hos Skillingaryds MK!

Inget avgjort inför finalen.
I Internationella 4wd - klassen för Rall...

Publicerad: 2021-09-26 21:37


Pettersson snabbast i Ekratten.
Asarums MS körde Ekratten under lördagen, en sträcka på dryga milen kördes tre gånger. Första varvet var David Pettersson i Toyota Starlet snabbast, 8,6 sekunder bakom på sträckan var Håkan Rönnebring. På andra varvet var det ombytta roller, Rönnebring snabbast och Pettersson var 7,8 sekunder bakom....

Publicerad: 2021-09-26 19:28


Foto från Göhlins Skilling 500, fredag.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutade Rally SM serien 2021, tävlingen med basen i Klevshult kördes över 11 mil och 15 specialsträckor. De fyra första sträckorna kördes i mörker under fredagskvällen.
Snabbast från start var Per-Gunnar "PG" Andersson och Anders Fredriksson som tog kommandot om ledningen på ...

Publicerad: 2021-09-26 15:37


Ludvikaruschen ska köras, anmälan förlängd.
På lördag är det dags för Grus SM deltävling i Ludvika, Ludvikaruschen hos Ludvika MS med en sträcka på 3km som körs tre gånger.
- Grus SM deltävlingen ska köras, rykten säger att vi ställer in men så är inte fallet, förklarar Mika Koukkari, säkerhetschef för tävlingen.

Samtidigt har vi f...

Publicerad: 2021-09-26 10:11


B-förarna snabba i Laxå Rallyt, Gårdman snabbast totalt.
© emotorsport.seLaxå MK tillbaka med Laxå Rallyt, deltävling i VOC Sverigeserien och 100 åkare till start för de fyra sträckorna. Mathias Gårdman tog hem första sträcksegern ihop med Mikael Jirvelius, de båda i B/C respektive A-förarklasserna i 4wd. Gårdman fortsatte på samma vis samtidigt som Jirvelius bröt med br...

Publicerad: 2021-09-26 09:51


Holmgren körde hem DK LBC Racet.
MK Rimo arrangerade DK LBC Racet med totalt fyra sträckor, Films MKs Martin Holmgren vann 4wd halvminuten före Lars Carlmark, in som trea Jan Wikström och fyra Örjan Vahlund.

Tätt värre i Trimmat 2wd, segern till Roger Helen men bara fyra tiondels sekund skiljde till målet då Lars Eriksson körde ...

Publicerad: 2021-09-26 09:02


Olsson snabbast i Bäckeforssnurren.
© emotorsport.seIngen kunde stoppa Mattias Olsson i Bäckeforssnurren, han gjorde en kopia av fjolårets seger över de sju sträckorna. Mattias och Erik Gustafsson vann samtliga sju sträckor och totalsegern togs med 45 sekunder, b-klassen för 4wd vann Tommy Andersson.

Tvåa total kört B-förare Marcus Persson om, Tro...

Publicerad: 2021-09-26 08:45


Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
© Mattias Adielsson MotorsportNär krutröken har lagt sig i Skillingaryd står Mattias Adielsson och Andreas Johansson som silvermedaljörer i årets Rally-SM efter en mycket händelserik tävling. De lyckas i den första säsongen med sin M-sport preparerade Ford Fiesta Rally2 att hamna på pallen.
- Att bli tvåa i Rally-SM och komm...

Publicerad: 2021-09-26 08:27


PG snabbast i Skilling 500, spännande sekundfighter i skogen.
© emotorsport.seRally SM final, 15 specialsträckor på 11 mil, årets längsta SM deltävling med bred marginal när Göhlins Skilling 500 arrangerades av Skillingaryds MK. En extra krydda att ingen av SM klasserna var avgjord på förhand, och det var varken, vad flera uttryckte det, den dagslånga besiktningen eller PG An...

Publicerad: 2021-09-25 22:29


Tidigare nyheter:
Olsson snabbast i Bäckeforssnurren.
Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
PG snabbast i Skilling 500, spännande sekundfighter i skogen.
Så gick det i Gnestas Mjölkpallen Pokalen.
Andraplats för Tidemand i SM-finalen.
P-G Andersson och Anders Fredriksson försvarade SM-guldet.
Patrik Flodin och Göran Bergsten bröt – missar därmed fjärde raka SM-guldet!
Följ avslutningen på Skilling 500, sex sträckor kvar.
Häng med på rallyfylld lördag - Nyheter, Resultat och Radio länkar!
PG leder totalt, Flodin i diket och bryter Skilling 500.
Storfavoriten P-G Andersson – leder SM-finalen i Rally
Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
Finsk fartfest för Oliver Solberg.
Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.