Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Patrik Johansson slåss om silver i otrimmat 4wd.
Inför; SM avgörande i Katrineholm närma sig.

Till helgen är det dags för SM final i Rally - sista deltävlingen där Rally Sweden organisationen står för SM serien. Ihop med SM och JSM serierna ser vi här Tjej RM som åker sin deltävling i spåret av SM åkarna - totalt 87 anmälda i dagsläget.
Det handlar om 10 specialsträckor på en bit över tio mil som ska avverkas, inleder gör man på fredagen med en sträcka som körs två gånger i mörker. Lördag morgon klockar man ut för fem sträckor innan man återvänder till Katrineholm och den stora serviceplatsen för en längre service. Där efter blir det en andra vända på tre av sträckorna.

Friberg mot resten i otrimmat.
18 deltagare åker i otrimmat 2wd där Robin Friberg är största favoriten om SM guldet i klassen. Han har åkt outstanding i år men gjorde ett bottennapp i Linköping och saknar några poäng för att ta hem guldet till Ludvika. Andra fortåkare är Victor Henriksson som nu gör andra SM starten, åkte fort senast. Robert Eriksson och Nils Fransson är också de fortåkare och kör i ett jämt tempo, de tillsammans med Mattias Jirvelius och Tobias Bergetorp väntas tillhöra toppen i klassen.

Patrik och Jimmy i medaljtoppen.
18 deltagare till otrimmat 4wd i dagsläget, redan klare mästaren Pontus Tidemand står över för start i annan klass. Istället får Jimmy Joge och Patrik Johansson göra upp om medaljerna där bakom. Patrik har haft ett bra år, men samtidigt bara dåliga minne om tävlingen där han alltid brutit, kan det bli ett trendebrott nu? Andra som visat tempo är Per-Arne Sääv, Kristian Johansson och Cemoni Ohlsson. Ny i klassen är Martin Berglund, han säkrade SM guldet i trimmat 2wd och har nu bytt till otrimmat 4wd efter att SM vinnande Golfen inte är redo för tävling. Här kommer det nog bli en hård fight in på mållinjen för att fördela medaljerna.

Många om budet i trimmat 2wd.
Största klassen är trimmat 2wd med sina 27 anmälda bilar. Givna favoriter bland "de vanliga" SM åkarna är Leif Peterson och Tobias Söderqvist, det är främst de som slåss om medaljerna bakom redan klare Martin Berglund. Andra som kämpar om medalj är bl.a. Niklas Karlsson, Peter Zachrisson och Johan Holmberg.
Där utöver finns det flera som kan glänsa i tävlingen men som inte åkt hela serie, bland dem Jimmy Olsson, Mikael Ericsson och Jonas Johansson. VM åkaren Patrik Flodin åkte både brutalt och snabbt i Linköpings SM deltävling, nu gör han en ny start i Volvon - ska bli intressant och se hur högt helgens tävling slutar med injusterad och testad bil. En annan nykomling i klassen är Pontus Tidemand som redan har säkrat sitt SM guld och testar den tvåhjulsdrivna klassen - det i en Toyota Corolla.

Focusar i mängder när medaljerna ska fördelas.
15 bilar i trimmat 4wd - här hittar vi Mats Jonsson och Eddie Hörbing - den förstnämnde klar mästare. Efter i tabellen jagar Nils Jensen, Bengt Thorsell och Åke Jacobsson. Kanske får de det svårt mot Ingemar Svensson om bilen nu är i gott skick efter lite tekniska problem. Jari Saarinen testade sin Focus i Linköping, då bröt han med tekniska problem, åker fort när körning och bil stämmer överens. Joachim Grahn är en annan som åkt fort under året. Intressant start i klassen gör Ludvikas Tobias Johansson, starten sker i en Subaru Impreza, troligen pappa Ekens bil.

Nio tjejer gör upp om RM.
Tjej RM görs upp över en tävling i år - KMK Trofén är den utvalda för de nio anmälda ekipagen. Given favorit måste Carolina Jurå vara, enda ekipage med fyrhjulsdrift. I övrigt är det Volvo Original och grupp E i klassen. Bland Volvo Original är det Lena Sandelius och i grupp E Liz Brådhe och Emelie Mortensen som kan väntas hamna högt i resultatlistan.


* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2011-10-06 20:01


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
© Ida Lidebjer Granberg.- Just nu i detta nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Spanien, Santiago de Compostela i nordvästra Spanien närmare bestämt, hälsar Ida Lidebjer Granberg.

Där ska hon under helgen delta i rallytävlingen Rallymix de Cuntis. Detta tillsammans med den kända spansk/italienska kvin...

Publicerad: 2021-09-23 17:07


Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
© Team Nybe. Karlskrona AK:s rallystjärna Jonas Åkesson har guldvittring i kungaklassen R5 inför helgens final i Rally-SM, Göhlin Skilling 500 i Skillingaryd.

– Det är såklart en speciell känsla att första året i den här bilen och i högsta klassen ha en chans att hamna på pallen i finalen, och till och med c...

Publicerad: 2021-09-22 23:22


Tidemand ger allt i SM-finalen.
© EKS JC / MHrallybilder.SM-inhoppet i augusti gav Pontus Tidemand blodad tand och nu är han tillbaka för mer. Till helgen siktar han högt när han kör SM-finalen Göhlins Skilling 500 i småländska Klevshult.

Mersmaken var ett faktum när Pontus Tidemand hade gått i mål i SM-premiären i Kil för en dryg månad sen. Då hade ha...

Publicerad: 2021-09-22 22:51


Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
© emotorsport.seDK LBC Sprinten med MK Rimo som arrangör ingår i Öppna Östra RS Cupen körs med 15km special fördelat på fyra sträckor. 50-talet startande väntar på att få ge sig ut!

Största klass är Trimmat 2wd med 23 deltagare där Roger Helen, Conny Sjöström och Erik Wallin ses bland A-förarna. Med b-licens bla...

Publicerad: 2021-09-22 22:43


Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
På lördag körs tyska ADAC Potzberg Rallye med basen i Hinzweiler, totalt handlar det om två sträckor som alla körs tre gånger under dagen.

Tävlingen startar vid lunchtid och vid 18-tiden beräknas första bil nå målet på sista sträckan, totalt ses 38 ekipage i listan.

Svenskt blir det i högerst...

Publicerad: 2021-09-22 22:19


Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
© emotorsport.seMK Trophy kör Bäckeforssnurren under lördagen, 27km special fördelat över tre olika sträckor som körs flera gånger, et par av dem används tre gånger.

13 klasser är bemannade i tävlingen av de 44 anmälda, lägg där till tre föråkare med Pank Hertzenberg i Lancia Beta Monte Carlo Grp4!
Fyra bemanna...

Publicerad: 2021-09-22 21:40


Tidigare nyheter:
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.
Kalle snabbast i Vallentunas YRC-sprint.
Rally Hedemarken tog Norska Mästerskapet till mål, Svensk seger.
Solberg testade nya Hyundai i20 Rally1 i Frankrike.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.