Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Östgötaklubbarna har haft bästa möjliga reklampelar för sin tävling utefter E4. Kanske blir det storpublik i skogarna?
Kampen om SM poängen går vidare i Linköping.

På fredag kväll drar det igång, East Sweden Rally, årets femte SM deltävling och samtidigt näst sista för året. Det börjar dra ihop sig rejält för avgörande, någon som kan säkra eller i alla fall ge ett fint läge inför finalen.
90 ekipage har anmält sig till helgens drabbning som inleds vid Cloetta Center, den lokala hockeyladan i Linköping. Där hålls utöver första också den sista sträckan som körs på asfalt men där finns också serviceplatsen samt start och mål rampen. Ytterligare tre sträckor körs under fredagskvällen innan man lämnar bilen i par ferme vid 21-snåret inför nattvilan. Vid 8-tiden lämnar man sedan Linköping för att köra sex sträckor, ett par besök med service görs där emellan. Totalt handlar det om tio mil special under dagarna två.

Ännu en seger till Friberg?
Otrimmat 2wd bjuder på 15 deltagare - Robin Friberg är självklar favorit efter flera fina resultat i klassen, kommer dock senast från ett inhopp i 4wd bil - även det med gott resultat. Ett par nykomlingar i klassen är Victor Henriksson och Mattias Jirvelius som gör inhopp i klassen. Kanske kan de utmana om segern i tävlingen. Andra som åker fort är Jonas Brinkemar, Tobias Bergetorp och Nils Fransson. Lägg där till några som vill uppåt och jagar fart!

Joge före Tidemand?
20 bilar till den otrimmade 4wd klassen - nästan lika stor favorit om segern här är Pontus Tidemand - nu med Emil Axelsson i högerstolen. Jimmy Joge som bröt tidigt i Snapphanerallyt får nu satsa allt på ett kort, kanske kan "hemmavägarna" ge honom segern inför Östgötapubliken. En annan med hemmavägar är Per-Arne Sääv som kommer med ny servad Skoda och vill visa vem som bestämmer, det trots att man inte hittat all effekt i bilen. Pelle har varit aningen svag i körningen i år, kanske kan det komma en vändning nu. Patrik Johansson, Jocke Nyman och Kristian Johansson är andra som aspirera på höga placeringar och avancemang i SM serien. Cemoni Ohlsson åker erkänt fort när allt håller, finner Ramona Karlsson farten från start kan även hon vara med högt.,

Seger för Leif?
Trimmat 2wd med 17 deltagare, här hittar vi ett av de intressantare ekipagen. Vad det gäller segern får vi helt klart räkna med Leif Peterson som satsar allt på seger - Johan Holmberg jagar farten och får den allt mer han tävlar i nya bilen, kanske kan han här få till ett toppresultat. SM ledaren Martin Berglund åker i ett jämt tempo, lika så Tobias Söderqvist och snabb när det håller är Lars-Olof Holmberg. Peter Zachrisson och JSM åkaren Niklas Karlsson är inte bara publikfavoriter i bakhjulsdrift - de är snabba också. Intressant start i klassen gör Patrik Flodin - han kommer med en lånad Volvo 940 och frågan är hur långt hans VM tempo räcker mot SM eliten!

Fordgänget regerar i trimmat 4wd.
Klassen med de trimmade 4wd bilarna har tidigare gällt som favoriter om segern totalt, så blir nog inte fallet här. I klassen är det Eddie Hörbing och Mats Jonsson som åker om segern, andra är Ingemar Svensson, Åke Jacobsson, Joachim Grahn och Jonas Wigren. SM comeback för året gör Mantorps Jari Saarinen - det i en från Finland hyrd Ford Focus WRC. Jari är alltid snabb, kan säkert överraska trots minimala förberedelser - dessvärre når han inte alltid mål - men vi hoppas för han är en riktigt publikfavorit i skogen med sin attackerande körstil.

Östgötar, Norrmän och Finländare.
Vid sidan om SM kommer ett flertal klasser med spännande bilar och förare, i 4wd hittar man finske Saku Vierimaa i en Mitsubishi, han driver bland annat hyrfirman Baltic Rally Rent. Fyra tvåhjulsdrivna bilar, samtliga från Norge i nästa klass, Petter Kristiansen, Frank Tore Larsen och Petter Rolfsen i Fordvagnar - med en spännande VW Polo s1600 ser vi Anders Brynildsen. 16 bilar till 2wd med svenska förare, Patrik Olsson, Jörgen Hägglund, Mattias Lönn och Joakim Larsson för att nämna några. Ett par bilar i den "lokala" 4wd klassen och Kjell Svensson är ende med "gammelbil".

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2011-09-15 21:40


Vallentuna MK laddade för lördagens YRC sprinten.
© emotorsport.seYRC sprinten laddar med 70 anmälda till Söndagens Rallysprint 19 september i Markim beläget i norra Vallentuna

Trots att det duggar tätt med tävlingar får vi ihop 70 anmälda vilket är ett perfekt antal säger tävlingsledare Stefan Jägerhult.

Flera intressanta anmälningar finns i startlistan sås...

Publicerad: 2021-09-16 17:31


40-talet ekipage till Films LMBAB-sprint.
© emotorsport.seLMBAB-sprinten hos Films MK lockade 44 anmälda, det är publikfritt som gäller med en sträcka på 3km byväg som går tre gånger. Först ut i Ungdomsrally ses Max Hellenberg.
Fler bilar, sex startande till 4wd med Martin Holmgren, Michael Holmgren och Jan Wikström bland åkarna.

20-talet genom de tre ...

Publicerad: 2021-09-15 22:31


Försäljning av Karta & Program för East Sweden Rally har startat, här handlar du.
© emotorsport.se På lördag inleds MAS-Cupen som haft en tung start med inställda tävlingar, detta med anledning av landets Corona restriktioner. Men tidigare SM deltävlingen East Sweden Rally blir nu premiär, första av två tävlingar i årets korta cup.

Ett 80-tal ekipage varav hälften historiska bilar i Rallyklas...

Publicerad: 2021-09-15 22:26


Välkomna till Karlskronapokalen, lördagens deltävling i Bilsport Rally Cup.
© Karlskrona AK.I helgen är det återigen dags för rallyfest i Karlskrona. Karlskronapokalen är ett anrikt rally som flertalet gånger haft SM-status, men skall i år ingå i Bilsport Rally Cup.

Tävlingen kommer att avgöras på Rosenholms fina, klassiska rallyväg där vi kommer köra totalt tre varv. I startlistan ses...

Publicerad: 2021-09-15 20:09


20 mil special på Azorerna väntar med Mikkelsen som favorit - Lukas ende Svensk i tävlingen.
© Bastien Roux / DPPI. 20 mil på några av de häftigaste och mest exotiska rallyvägarna väntar i helgens EM deltävling, ute på Azorerna går Azores Rally på 13 sträckor.
45 bilar inleder fredag förmiddag, sex sträckor på 11 mil under dagen. Sju sträckor på nio mil under lördagen, målgång vid 18-tiden Svensk tid.

29 bil...

Publicerad: 2021-09-14 21:21


Brynildsen spetsar NM finalen i Rally Hedemarken, Andersson ende Svensk.
© emotorsport.seNMK Hamar kör sedvanligt Rally Hedemarken som final i Norska Mästerskapet, 30-års jubilerande tävling som kör två dagar, fina välkända rallyvägar möter de tävlande.
Fredag kväll inleds med Ekeberg och legendariska Rokosjøen, i år blir det mörkerkörning över den snabba sträckan med flertalet lyft, b...

Publicerad: 2021-09-14 20:22


WRC finalen klar, för andra året med ACI Rally Monza.
© Toyota Gazoo Racing.ACI Rally Monza tar plats i WRC kalendern, för andra året i rad blir den Italienska tävlingen final för VM serien. Den Italienska arrangören med basen för tävlingen på legendariska Monza området har stått redo att hoppa in, när Rally Japan tvingades ställa in efter myndigheters besked, då tog man ch...

Publicerad: 2021-09-14 20:15


Jätteutmanande och mycket händelserikt när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie gästade Eskilstuna.
© emotorsport.seEskilstuna och EMK Kannan är alltid en riktigt tuff utmaning, omväxlande snabbt och jättelurigt. Årets upplaga gick på nya vägar men karaktären var den välkända. I VOC Mekonomen Rally blev det väldigt händelserikt. När dammet lagt sig så kunde Dennis Persson inkassera årets första seger i högsta Eli...

Publicerad: 2021-09-14 18:37


Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.
© Nils-Brage Pettersson.Äntligen var det dags för konstrundan Ljusstråk, som senaste åren kryddats med rallybilar på plats. Nils-Brage Pettersson brukar försöka välkomna varje besökare när de kommer. Ibland har jag frågat om det är konst eller rally som gäller? Då kan jag få följande svar.
För min del är det konsten...

Publicerad: 2021-09-13 22:13


Hansen summerar Snapphanerallyts tredjeplats i Internationella 2wd.
© emotorsport.seÅrets Snapphanerallyt bjöd som vanligt på fina och utslagsgivande sträckor. Tävlingen började på fredagskvällen med två sträckor på asfalt följt av sex sträckor på grus under lördagen.
Victor Hansen och Victor Johansson låg efter fredagens asfaltsträckor på en 3:e plats efter Calle Carlberg och Ad...

Publicerad: 2021-09-13 21:46


Tidigare nyheter:
74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Suninen till Hyundai Motorsport, gör WRC2 start i Spanien.
Oliver Solberg får en ny WRC, kör i20 WRC i Spanska VM rally.
Rutgersson i M3:an bäste Svensk i Danska Yokohamamesterskabet Øst.
WRC tabellen efter Acropolis Rallyt!
Så gick det i söndagens EVB Sprint.
70 ekipage till Rally SM finalen, Skilling 500.
Åkesson, Liiten, Carlberg, Karlsson och Arvidsson var SM vinnare i Snapphanerallyt.
Foto från lördagens EMK-Kannan.
Rovanperä vinner Acropolis Rallyt, tät medaljkamp bakom Ogier.
Så gick det i Polkatrofén.
Stugemo körde hem EMK Kannan.
Andraplatsen i EC Snapphanerally gör att Adielsson är med i guldstriden.
Rallyklassikerna körde Råsjörallyt, många vinnare.
Lennstrand snabbast uppför Himlabacken.
Rovanperä går mot andra WRC segern, följ söndagens uppgörelse i Acropolis Rallyt.
Bruten VM-tävling för Oliver Solberg.
Victor Karlsson och Jonas Magnér slutar tvåa i Snapphanerallyt.
Flodin och Bergsten mot säkrat SM-guld, då havererade motorn på sista sträckan.
Första totalsegern i SM för Jonas Åkesson.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.