Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Slutspurt och en final på Lördag i EMK:s Rally.
PRESSRELEASE

Det blir början på en slutspurt för RALLYMASTERS när EMK-Kannan i Rally avgörs på Lördag i Eskilstuna.
Och samtidigt är det final för "Volvo-RM", då Sverigeserien för Volvo Orginal avgörs på de luriga vägarna öster om Eskilstuna.

I Rallymasters är det åter ett häftigt startfält, och framför allt i 2WD där många av sveriges snabbaste kommer till start, där flerfaldiga mästaren Leif Pettersson får bära favoritskapet. Men det lär vara fler som flåsar honom i nacken, segraren från Norrköping 7 maj, Tobias Ytterbring är en het kandidat samt 2 x Holmberg som visat snabba resultat i år.
B-förare 2WD, där undrar vi vem som skall stoppa hemmaåkaren Stefan Hanhela som tagit två raka segrar, kanske Jan Onkamo eller Max Svensson som totalvann en tävling i Småland förra helgen.
C-förare 2WD är en helt öppen historia, där det varit mycket blandade resultat, och många nya förare som gästar Eskilstuna, kanske är det långväga gästerna Linus Johansson från Lycksele eller Johan Åkesson från Gotland som segrar på Lördag?

I 4WD har vi haft SM-toppen i täten, men Mats o Eddie mfl. vill kanske inte riskera en akut reparation inför SM i Linköping nästkommande helg. Men startfältet är ingen lek, Ingmar Svensson i sin WRC Focus som pressade Mats Jonsson senast nere i Hässleholms SM-tävling, Björn Adolfsson i sin WRC Skoda, Gotlänningen Stefan Pettersson i sin Escort Cosworth. Cemoni Ohlsson eller Fredrik Jonsson i sina vassa GrN-bilar är inte att räkna bort.
B/C 4WD uppvisar ett överraskande stort startfält, där serieledaren Kimmo Frondelius lär få det tufft, Pierre Tolf och Algot Öberg vill nog gärna slåss om pallplatserna.

Ytterligare en Gotlänning kommer att åka fort, och det är i GrE.klassen där Andreas Norrby leder serien efter två toppresultat, vem kan utmana?
Klassiker/App-K där det troligen blir en Porsche att jaga, där Per Göthberg åkte fort i Midnattssolsrallyt och även segrade i första deltävlingen, är det Sören Elofsson eller Peter Råden som kan hota.

I våra två Std-klasser blir det en annorlunda tävling, då hela sveriges fortåkare i Volvo Original är i Eskilstuna för att göra upp i sin final, det gör att det är oerhört svårt att peka ut favoriterna, men i A/B-Std lär det nog vara Niklas Carlsson, Fredrik Menck eller B-föraren Peter Elg som säkert finns i topp.
C-förare Std, där favoriten är Alexander Cruse eller Viktor Johansson, serietvåan Joakim Nilsson hoppas givetvis på ett bra resultat som ger ett bra utslagsläge inför Katrineholm den 8 oktober.
Slutligen har vi våra Ungdomsrallyåkare, 16-18 år som kämpar i en egen klass, och där vi har tre Tjejer mot två Killar, bäst till i serien ligger Daniel Budin före Jonna E-son Brådhe.

Där har ni en aptitretare inför lördagens race, 150 startande i EMK-Kannan och med många av landets snabbaste på plats, ett utlovat bra väder och vi ser fram emot en rallyfest i skogarna utanför Eskilstuna på lördag.
Sedan återstår finalen i Katrineholm för Rallymasters, då det blir en final-final, då även Rally-SM avgörs i Katrineholm och KMK-Trofén den 7-8 oktober.


» Pressrelease från Rally Masters.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-07 19:41


Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
I helgen är Laxå nästa anhalt för årets SverigeSerie i VOC Mekonomen Rally. Och det är en tajt och öppen serie som nu går i sitt slutskede. Laxå kommer att bjuda på ett tufft rally och det blir spännande i VOC Mekonomen Rallys alla klasser.

Laxå är näst sista deltävling i årets SverigeSerie och m...

Publicerad: 2021-09-24 21:29


Finsk fartfest för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office. Full fart på grus blir nästa punkt i VM-programmet för Oliver Solberg. Hyundai-föraren ska köra sin favorittävling för första gången när Rally Finland går av stapeln nästa vecka.

Tävlingen blir den första unge solberg deltar i som "vuxen". Oliver Solberg lämnade nämligen tonåren bakom sig på tors...

Publicerad: 2021-09-24 11:36


Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
© emotorsport.seFredagsrally väntar, de fyra första sträckorna i Rally SM finalen Göhlins Skilling 500 avgörs under fredagskvällen, strax efter klockan 18 rullar ekipagen igång på 6,2km långa ss1, vidare mot ss2 på samma längd innan man går för 40 minuters service.

En andra vända under kvällen och fram mot 21:30...

Publicerad: 2021-09-24 08:39


Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
© emotorsport.seLaxå Rallyt tillbaka med Laxå MK som arrangör, deltävling för VOC Sverigeserien där 40km special fördelat på fyra sträckor körs under lördagen för de drygt 100 ekipage.

Åtta bilar i 4wd klasserna, Björn Adolfsson, Mikael Jirvelius, Robert Persson, Mikael Hallqvist och Mathias Gårdman ses ur respe...

Publicerad: 2021-09-23 21:12


Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutar årets Rally SM serie, Skillingaryds MK står för arrangemanget där totalt 15 sträckor ska köras, det handlar om närmare 11 mil. Rallyt startar redan fredag kväll, två sträckor går dubbelt i mörker innan lördagen tar över för de 76 startande.

Vem vinner Internatione...

Publicerad: 2021-09-23 21:02


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
© Ida Lidebjer Granberg.- Just nu i detta nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Spanien, Santiago de Compostela i nordvästra Spanien närmare bestämt, hälsar Ida Lidebjer Granberg.

Där ska hon under helgen delta i rallytävlingen Rallymix de Cuntis. Detta tillsammans med den kända spansk/italienska kvin...

Publicerad: 2021-09-23 17:07


Tidigare nyheter:
Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
Tidemand ger allt i SM-finalen.
Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.