Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Peugeot kör miljöbilsrallyt Oresund Rally!
PRESSRELEASE

När Oresund Rally drar igång nu på lördag den 10 september ställer Peugeot upp med ett av de starkaste startfälten, både när det gäller förare och bilar. ”Vi är med i detta rally för att vinna”, understryker miljöchefen på Peugeot Sverige och Danmark, Jens Andersen. Rallyt är det första i sitt slag och har fokus på miljöeffektiv teknologi samtidigt som det behåller bilkulturen med historiska bilar i vackra omgivningar.

I klassen för el-bilar sitter den välkända tv- och racingprofilen Peter Sundfeldt bakom ratten på elbilen Peugeot iOn med rutinerade Berne Kennborn som co-driver, medan den proffsiga rallyföraren Gert Blomqvist som vanligt föredrar en kvinna i sätet bredvid. Den här gången dock inte livskamraten Lena Lindberg utan Anna Sylvan som är co-driver i Peugeot 508 SW e-HDi i Energy klassen.

I helgen satsar Peugeot Sverige och Danmark på seger i det första regularity rallyt, Oresund Rally, som går över gränsen mellan de båda länderna. Rallyt startar på Bella Centret i Köpenhamn klockan 09.00 på lördag och går förbi Kronborg upp till Nordsjälland för att på söndagen köra över Öresundsbron och fortsätta i sydvästra Skåne med besök på bland annat Malmöhus.

Det är tre klasser, ett klassiskt/turist rally, ett energirally och ett elbilsrally. Peugeot är självklart representerade i samtliga klasser då märket har en lång historia och flera bränslesnåla modeller med nya teknologier.

Oresund Rally handlar inte om att komma först i mål i de olika klasserna, utan det är ett pålitlighetsrally i stil med Rallye Monte Carlo Historique. Detta ställer inte bara stora krav på föraren utan också på co-drivern som närmast ska fungera som en levande räknemaskin på vägen för att säkra att föraren lyckas hålla den påbjudna genomsnittshastigheten.

Kravet för att få ställa upp Energy-klassen är att bilarna har ett maximalt CO2-utsläpp på 120 g/km och detta uppfyller Peugeot-modellerna med bred marginal. Peugeot 308 SW e-HDi släpper ut imponerande 98 gram CO2/km och 508 SW e-HDi har ett CO2-utsläpp på låga 109 gram/km, medan elbilen iOn har 0 gram i utsläpp från avgaspipan.

Peugeotknutna rallyveteranen Gert Blomquist, Stockaryd, ska för första gången tillsammans med rutinerade co-drivern Anna Sylvan göra allt för att ta en av Peugeots två miljöbilar till seger i Öresund Rally den 10-11 september.

För Gert Blomqvist är tävlingen en ny upplevelse eftersom det är ett regularity rally. I normala fall gasar Gert - tillsammans med sin codriver och livskamrat Lena Lindberg - så mycket det går med parets klassiska Peugeot 504 Coupe V6 i historiska tävlingar. Men den här gången ska han i stället köra en Peugeot 508 SW e-HDI miljöbil och hålla en exakt medelhastighet efter en viss bansträckning, någonting som Anna Sylvan däremot är väldigt duktig på. Anna har erfarenhet från många internationella tävlingar, bland annat Monte Carlo rallyt.

Men Peugeot Sverige ställer upp med ytterligare ett ekipage. I den 13 bilar stora Electric Car-klassen siktar välkände motorjournalisten och tävlingsföraren Peter Sundfeldt från Göteborg också på seger med en Peugeot iOn. Peter tävlar tillsammans med codrivern Berne Kennborn, också han från Göteborg.

Peter Sundfeldt har jobbat som programledare och testförare i TV-programmet Motorjournalen i Kanal 5. Han har tävlat i banracing i över 20 år och provat många olika motorsportsdiscipliner i samband med inspelningar för TV-programmet. Det har också blivit många testmil på vägarna genom åren med vanliga bilar och Peter har också ett gäng två- tre- och fyrhjuliga klassiker i garaget som luftas flitigt varje säsong. Men det blir första gången han kör ett regularity-rally. Och dessutom då i en elbil.

Berne Kennborn har som co-driver med sin far, Douglas Kennborn, vunnit fyra klassegrar i Midnattsolsrallyt och kommit klasstvåa en gång i en Porsche 356A Speedster från 1956. Berne har likt Peter heller ingen större erfarenhet av elbilar och ser nyfiket på Öresundrallyt som en intressant utmaning.

Peugeot Danmark ställer upp med ett välkänt tjejteam i rallykretsar, Mona Heilmann och Mie Pedersen i Peugeot iOn. Brian Madsen och Ole Frederiksen kör Energy-klassen i 308 SW e-HDi och den nyligen lanserade och bränsleeffektiva 508 e-HDi körs av motorjournalisten Morten Dam och Hans-Oluf Nielsen.

Peugeots historia går långt tillbaka. Det är därför naturligt att ställa upp i den klassiska turistklassen med ett par av Peugeots ikoner: 504 Cabriolet, som körs av Jens Andersen med hustrun Hanne som co-driver och 504 Coupé, som har Gorm Jacobsen bakom ratten och hustrunBerit som co-driver.

Totalt startar 55 ekipage på lördag i Köpenhamn.


» Pressrelease från Peugeot.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-09-06 21:01


Storfavoriten P-G Andersson – leder SM-finalen i Rally
SM-finalen i Rally, Göhlins Skilling 500, startade med fyra sträckor på fredagskvällen. Snabbast – P-G Andersson.

Totalt ska femton sträckor köras, vilket innebär att SM-finalen i Skilingaryd är årets längsta rally i Sverige. Redan på fredagskvällen kördes de fyra första sträckorna. Ärjängsförar...

Publicerad: 2021-09-24 23:55


Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
I helgen är Laxå nästa anhalt för årets SverigeSerie i VOC Mekonomen Rally. Och det är en tajt och öppen serie som nu går i sitt slutskede. Laxå kommer att bjuda på ett tufft rally och det blir spännande i VOC Mekonomen Rallys alla klasser.

Laxå är näst sista deltävling i årets SverigeSerie och m...

Publicerad: 2021-09-24 21:29


Finsk fartfest för Oliver Solberg.
© Oliver Solberg Media Office. Full fart på grus blir nästa punkt i VM-programmet för Oliver Solberg. Hyundai-föraren ska köra sin favorittävling för första gången när Rally Finland går av stapeln nästa vecka.

Tävlingen blir den första unge solberg deltar i som "vuxen". Oliver Solberg lämnade nämligen tonåren bakom sig på tors...

Publicerad: 2021-09-24 11:36


Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
© emotorsport.seFredagsrally väntar, de fyra första sträckorna i Rally SM finalen Göhlins Skilling 500 avgörs under fredagskvällen, strax efter klockan 18 rullar ekipagen igång på 6,2km långa ss1, vidare mot ss2 på samma längd innan man går för 40 minuters service.

En andra vända under kvällen och fram mot 21:30...

Publicerad: 2021-09-24 08:39


Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
© emotorsport.seLaxå Rallyt tillbaka med Laxå MK som arrangör, deltävling för VOC Sverigeserien där 40km special fördelat på fyra sträckor körs under lördagen för de drygt 100 ekipage.

Åtta bilar i 4wd klasserna, Björn Adolfsson, Mikael Jirvelius, Robert Persson, Mikael Hallqvist och Mathias Gårdman ses ur respe...

Publicerad: 2021-09-23 21:12


Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutar årets Rally SM serie, Skillingaryds MK står för arrangemanget där totalt 15 sträckor ska köras, det handlar om närmare 11 mil. Rallyt startar redan fredag kväll, två sträckor går dubbelt i mörker innan lördagen tar över för de 76 startande.

Vem vinner Internatione...

Publicerad: 2021-09-23 21:02


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Tidigare nyheter:
JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
Tidemand ger allt i SM-finalen.
Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.