MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Jocke Nyman har haft en motig säsongsinledning på SM - nu hoppas han säkert på bättre lycka.
Många spännande SM fighter att vänta i Snapphanerallyt.

Snapphanerallyt är fjärde ronden i Rally SM, rallyt ingår utöver SM i märkescuperna EVO Challenge och Ford Fiesta Sport Trophy men också i de klassiska sydliga serierna Rally Cup Öresund och Teknos Classic Rally Cup - de åker dock bara lördagen. Det blir åtta mil special uppdelat på tio sträckor. Rallyt startar på fredagskvällen och då sedvanligt med två omgångar på garnisonsområdet, det vill säga asfalt och betongen. Resten av tävlingen avgörs på lördagen med målgång vid 16-tiden.

Joge eller Tidemand?
Det blir Jimmy Joge som får äran att starta först i Snapphaneskogarna vad det gäller SM fältet - det blir han och efterföljande Pontus Tidemand som möjligen gör upp om segern totalt i tävlingen. I alla fall kan vi nog räkna dem som toppnamn i otrimmat där de hade en härlig fight i South Swedish Rally. Med nummer tre och fyra hittar vi Eddie Hörbing och Mats Jonsson - ska Eddie fortsätta hålla ett övertag på Mats i klassen och dryga ut sin SM ledning? Patrik Johansson är femte bil ut, var inte långt efter de tidigare nämnda i klassen under SSR. Åter till trimmat och där gör Jonas Wigren comeback efter avåkningen i Rally Sweden och ett sponsoravhopp, jagas närmast av Åke Jacobsson i listan som börjar få allt mer fart i sin Ford Focus. Jocke Nyman, Per-Arne Sääv och Cemoni Ohlsson är seedade där efter, alla hade sina olika bekymmer vid förra SM ronden. Nyman bröt efter sjukdom - jagar säkert topptider nu för att visa att farten finns innför framtiden. Sääv visade fart men punkterade bort dyrbar tid och bröt - kan bli farlig även om tävlingsuppehållet kan göra sitt till en början. Cemoni var en som hängde med riktigt rejält i toppen - en fight med de allra snabbaste slutade efter en visit vid sidan om vägen. Ramona Karlsson kanske kan överraska, efter ett rejält test ska bilen vara riktigt bra, frågan är bara om även hon kan tappa en del från start med tanke på ett längre tävlingsuppehåll?

Berglund eller Peterson?
Först som bil 27 hittar vi tvåhjulsdrift - Martin Berglund är först ut och jagas av Leif Peterson som visade ett ruskigt tempo innan han bröt i SSR - gjorde topptider bland de bästa i 4wd. Tobias Söderqvist, Jonas Johansson och Peter Zachrisson är andra fortåkare i klassen. Frågan är hur långt Johan Holmberg når med sin Suzuki Swift, om man hittat de rätta inställningarna och farten som krävs för att hänga med.

Friberg eller Fransson?
Robin Friberg går ut först i otrimmat 2wd - nummer 38 på dörren. Han jagas bland annat av Nils Fransson, Robert Eriksson och Tobias Bergetorp. En annan som åker fort är Jonas Brinkemar, dess värre tvignades han lämna återbud då nya motorn inte blev klar i tid efter haveriet i Kullingstrofén. Intressant blir att se hur högt Steve Røkland och Petter Kristiansen når - två Norska Fordåkare som säkert vill sätta Svenskarna på plats, de tävlar dock bara om Fordcupen.

Klassiker först ut på lördagen.
Först ut på lördagen är dock 18 klassiker, P-O Davidsson och Sven-Åke Angerd är ett par av dem som brukar åka fort. När det gäller de lite mindre trimmade bilarna ser man bland annat Nils Bergqvist och Thomas Theorin.

* Anmälningslista, se
"Inbjudningar".

Publicerad: 2011-08-11 18:00


40-talet ekipage till Films LMBAB-sprint.
© emotorsport.seLMBAB-sprinten hos Films MK lockade 44 anmälda, det är publikfritt som gäller med en sträcka på 3km byväg som går tre gånger. Först ut i Ungdomsrally ses Max Hellenberg.
Fler bilar, sex startande till 4wd med Martin Holmgren, Michael Holmgren och Jan Wikström bland åkarna.

20-talet genom de tre ...

Publicerad: 2021-09-15 22:31


Försäljning av Karta & Program för East Sweden Rally har startat, här handlar du.
© emotorsport.se På lördag inleds MAS-Cupen som haft en tung start med inställda tävlingar, detta med anledning av landets Corona restriktioner. Men tidigare SM deltävlingen East Sweden Rally blir nu premiär, första av två tävlingar i årets korta cup.

Ett 80-tal ekipage varav hälften historiska bilar i Rallyklas...

Publicerad: 2021-09-15 22:26


Välkomna till Karlskronapokalen, lördagens deltävling i Bilsport Rally Cup.
© Karlskrona AK.I helgen är det återigen dags för rallyfest i Karlskrona. Karlskronapokalen är ett anrikt rally som flertalet gånger haft SM-status, men skall i år ingå i Bilsport Rally Cup.

Tävlingen kommer att avgöras på Rosenholms fina, klassiska rallyväg där vi kommer köra totalt tre varv. I startlistan ses...

Publicerad: 2021-09-15 20:09


20 mil special på Azorerna väntar med Mikkelsen som favorit - Lukas ende Svensk i tävlingen.
© Bastien Roux / DPPI. 20 mil på några av de häftigaste och mest exotiska rallyvägarna väntar i helgens EM deltävling, ute på Azorerna går Azores Rally på 13 sträckor.
45 bilar inleder fredag förmiddag, sex sträckor på 11 mil under dagen. Sju sträckor på nio mil under lördagen, målgång vid 18-tiden Svensk tid.

29 bil...

Publicerad: 2021-09-14 21:21


Brynildsen spetsar NM finalen i Rally Hedemarken, Andersson ende Svensk.
© emotorsport.seNMK Hamar kör sedvanligt Rally Hedemarken som final i Norska Mästerskapet, 30-års jubilerande tävling som kör två dagar, fina välkända rallyvägar möter de tävlande.
Fredag kväll inleds med Ekeberg och legendariska Rokosjøen, i år blir det mörkerkörning över den snabba sträckan med flertalet lyft, b...

Publicerad: 2021-09-14 20:22


WRC finalen klar, för andra året med ACI Rally Monza.
© Toyota Gazoo Racing.ACI Rally Monza tar plats i WRC kalendern, för andra året i rad blir den Italienska tävlingen final för VM serien. Den Italienska arrangören med basen för tävlingen på legendariska Monza området har stått redo att hoppa in, när Rally Japan tvingades ställa in efter myndigheters besked, då tog man ch...

Publicerad: 2021-09-14 20:15


Jätteutmanande och mycket händelserikt när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie gästade Eskilstuna.
© emotorsport.seEskilstuna och EMK Kannan är alltid en riktigt tuff utmaning, omväxlande snabbt och jättelurigt. Årets upplaga gick på nya vägar men karaktären var den välkända. I VOC Mekonomen Rally blev det väldigt händelserikt. När dammet lagt sig så kunde Dennis Persson inkassera årets första seger i högsta Eli...

Publicerad: 2021-09-14 18:37


Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.
© Nils-Brage Pettersson.Äntligen var det dags för konstrundan Ljusstråk, som senaste åren kryddats med rallybilar på plats. Nils-Brage Pettersson brukar försöka välkomna varje besökare när de kommer. Ibland har jag frågat om det är konst eller rally som gäller? Då kan jag få följande svar.
För min del är det konsten...

Publicerad: 2021-09-13 22:13


Hansen summerar Snapphanerallyts tredjeplats i Internationella 2wd.
© emotorsport.seÅrets Snapphanerallyt bjöd som vanligt på fina och utslagsgivande sträckor. Tävlingen började på fredagskvällen med två sträckor på asfalt följt av sex sträckor på grus under lördagen.
Victor Hansen och Victor Johansson låg efter fredagens asfaltsträckor på en 3:e plats efter Calle Carlberg och Ad...

Publicerad: 2021-09-13 21:46


74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Göhlins Skilling 500 lockar 74 förare som gör upp om medaljerna i Rally-SM. När storfavoriterna föll nu senast är vägen till guld i Skillingaryd vidöppen.

Återigen är det bara två veckor mellan deltävlingarna i traditionella Rally-SM. Den här gången väntar finalen i Skillingaryd och 74 förare har...

Publicerad: 2021-09-13 20:09


Tidigare nyheter:
74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Suninen till Hyundai Motorsport, gör WRC2 start i Spanien.
Oliver Solberg får en ny WRC, kör i20 WRC i Spanska VM rally.
Rutgersson i M3:an bäste Svensk i Danska Yokohamamesterskabet Øst.
WRC tabellen efter Acropolis Rallyt!
Så gick det i söndagens EVB Sprint.
70 ekipage till Rally SM finalen, Skilling 500.
Åkesson, Liiten, Carlberg, Karlsson och Arvidsson var SM vinnare i Snapphanerallyt.
Foto från lördagens EMK-Kannan.
Rovanperä vinner Acropolis Rallyt, tät medaljkamp bakom Ogier.
Så gick det i Polkatrofén.
Stugemo körde hem EMK Kannan.
Andraplatsen i EC Snapphanerally gör att Adielsson är med i guldstriden.
Rallyklassikerna körde Råsjörallyt, många vinnare.
Lennstrand snabbast uppför Himlabacken.
Rovanperä går mot andra WRC segern, följ söndagens uppgörelse i Acropolis Rallyt.
Bruten VM-tävling för Oliver Solberg.
Victor Karlsson och Jonas Magnér slutar tvåa i Snapphanerallyt.
Flodin och Bergsten mot säkrat SM-guld, då havererade motorn på sista sträckan.
Första totalsegern i SM för Jonas Åkesson.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.