Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
GNM Sweden AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Tävlingsrapport Suzuki Cup deltävling #3.
PRESSRELEASE

I lördags avgjordes Oknörundan i Blomstermåla dit cupen hade förlagt sin tredje deltävling. För ovanlighetens skull hade cupledningen valt att plocka med en o-notad tävling i serien vilket visade sig vara ett lyckat drag.

Att O-notat kom att påverka resultatet i tävling blev uppenbart, för vissa var det upp o för andra ner. Mest ner denna helg var det dock för Team Jäder som redan några kilometer in på SS1 parkerade sin bil hårt mot ett träd och fick kasta in handduken. Besättningen fick för säkerhets skull uppsöka Kalmar lasarett för kontroll men är på benen igen, lite jobb med bilen kvar bara.

På SS 1 skulle det direkt visa sig vartåt trenderna för dagen pekade, Niklas Pettersson, Niklas Östmark och Ola Strömberg ryckte direkt, ingen annan var närmare än 10 sekunder efter och snabbast av alla var Niklas Pettersson, 6 sek före den jagande duon. På SS2 blev det jämnare då vi hade fyra bilar i mål inom 3 sekunder för nu hade Lasse Jonsson tjurat till över de o-notade vägarna och hängde på i täten, men det var en engångsföreteelse skulle det visa sig, Lasse behöver noterna, det fick vi bevis på denna dag, han slutade fyra i tävlingen.

På långsträckan SS3 stod alla upp och körde för den representerade ju mer än halva tävlingen och här skulle det avgöras, trodde vi. Denna gång klev Niklas Östmark ur topptrion fram och vann sträckan några sekunder före Ola S, Niklas P var kanske överladdad för nu tappade han hela 8 sekunder. Dock blev det ju bra för spänningens skull, nu skilde det nämligen ”hela” 1,5 sekunder mellan ettan och trean! Suzuki Cupen är inte bara billig och rolig, den är stenhård också!

Det innebar att på startlinjen till SS4 stod tre mycket taggade och nervösa förare redo för de avgörande momenten och den i trion som fick ge sig först var Niklas Östmark som här tappade segerchanserna. Innan slutavgörandet på SS5 hade alltså unga Niklas P ett par sekunders ledning före rutinerade Ola S, betänk att det skiljer dryga 40 år, och ungefär lika mycket i hårlängd mätt i cm, mellan denna tävlings två giganter!

Vad hände då, jo Ola Strömberg tog fram all sin rutin och sitt kunnande och åkte, som flera i publiken sa, som i fornstora dagar, och slog till med en sträckseger på fem sekunder och därmed var saken klar. Segrare i Oknörundan, och på en imponerande 17:e plats i totallistan, blev således Ola Strömberg och Brittmarie Ålund, stort grattis.

Cupen höll sedan sedvanlig prisutdelning med, som vi nu vant oss vid, många avundsjuka blickar från de övriga tävlande som ännu inte gett sig in i vår gemenskap. Det delades ut både presentkort, kontanter och varor till ett sammanlagt värde på över 20000kr!

Gullabo Däckfynd och Miranda delade ut rallydäck, UBD bromsoksrenoveringar, Östmarks Bildemontering och Blästermäster sina riktade ekonomiska bidrag. Alla deltagarna fick andelslotter i rallyresorna som Rallytravels ställer till cupens förfogande och segraren Ola S gick hem med ett super flott Pergo golv, bara för att nämna några som bidragit till det dignande prisbordet.
Nästa deltävling blir Gästabudstrofen i Nyköping den 9/7, väl mött där.


» Pressrelease från Suzuki 1300 RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-05-31 15:16


Vallentuna MK laddade för lördagens YRC sprinten.
© emotorsport.seYRC sprinten laddar med 70 anmälda till Söndagens Rallysprint 19 september i Markim beläget i norra Vallentuna

Trots att det duggar tätt med tävlingar får vi ihop 70 anmälda vilket är ett perfekt antal säger tävlingsledare Stefan Jägerhult.

Flera intressanta anmälningar finns i startlistan sås...

Publicerad: 2021-09-16 17:31


40-talet ekipage till Films LMBAB-sprint.
© emotorsport.seLMBAB-sprinten hos Films MK lockade 44 anmälda, det är publikfritt som gäller med en sträcka på 3km byväg som går tre gånger. Först ut i Ungdomsrally ses Max Hellenberg.
Fler bilar, sex startande till 4wd med Martin Holmgren, Michael Holmgren och Jan Wikström bland åkarna.

20-talet genom de tre ...

Publicerad: 2021-09-15 22:31


Försäljning av Karta & Program för East Sweden Rally har startat, här handlar du.
© emotorsport.se På lördag inleds MAS-Cupen som haft en tung start med inställda tävlingar, detta med anledning av landets Corona restriktioner. Men tidigare SM deltävlingen East Sweden Rally blir nu premiär, första av två tävlingar i årets korta cup.

Ett 80-tal ekipage varav hälften historiska bilar i Rallyklas...

Publicerad: 2021-09-15 22:26


Välkomna till Karlskronapokalen, lördagens deltävling i Bilsport Rally Cup.
© Karlskrona AK.I helgen är det återigen dags för rallyfest i Karlskrona. Karlskronapokalen är ett anrikt rally som flertalet gånger haft SM-status, men skall i år ingå i Bilsport Rally Cup.

Tävlingen kommer att avgöras på Rosenholms fina, klassiska rallyväg där vi kommer köra totalt tre varv. I startlistan ses...

Publicerad: 2021-09-15 20:09


20 mil special på Azorerna väntar med Mikkelsen som favorit - Lukas ende Svensk i tävlingen.
© Bastien Roux / DPPI. 20 mil på några av de häftigaste och mest exotiska rallyvägarna väntar i helgens EM deltävling, ute på Azorerna går Azores Rally på 13 sträckor.
45 bilar inleder fredag förmiddag, sex sträckor på 11 mil under dagen. Sju sträckor på nio mil under lördagen, målgång vid 18-tiden Svensk tid.

29 bil...

Publicerad: 2021-09-14 21:21


Brynildsen spetsar NM finalen i Rally Hedemarken, Andersson ende Svensk.
© emotorsport.seNMK Hamar kör sedvanligt Rally Hedemarken som final i Norska Mästerskapet, 30-års jubilerande tävling som kör två dagar, fina välkända rallyvägar möter de tävlande.
Fredag kväll inleds med Ekeberg och legendariska Rokosjøen, i år blir det mörkerkörning över den snabba sträckan med flertalet lyft, b...

Publicerad: 2021-09-14 20:22


WRC finalen klar, för andra året med ACI Rally Monza.
© Toyota Gazoo Racing.ACI Rally Monza tar plats i WRC kalendern, för andra året i rad blir den Italienska tävlingen final för VM serien. Den Italienska arrangören med basen för tävlingen på legendariska Monza området har stått redo att hoppa in, när Rally Japan tvingades ställa in efter myndigheters besked, då tog man ch...

Publicerad: 2021-09-14 20:15


Jätteutmanande och mycket händelserikt när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie gästade Eskilstuna.
© emotorsport.seEskilstuna och EMK Kannan är alltid en riktigt tuff utmaning, omväxlande snabbt och jättelurigt. Årets upplaga gick på nya vägar men karaktären var den välkända. I VOC Mekonomen Rally blev det väldigt händelserikt. När dammet lagt sig så kunde Dennis Persson inkassera årets första seger i högsta Eli...

Publicerad: 2021-09-14 18:37


Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.
© Nils-Brage Pettersson.Äntligen var det dags för konstrundan Ljusstråk, som senaste åren kryddats med rallybilar på plats. Nils-Brage Pettersson brukar försöka välkomna varje besökare när de kommer. Ibland har jag frågat om det är konst eller rally som gäller? Då kan jag få följande svar.
För min del är det konsten...

Publicerad: 2021-09-13 22:13


Hansen summerar Snapphanerallyts tredjeplats i Internationella 2wd.
© emotorsport.seÅrets Snapphanerallyt bjöd som vanligt på fina och utslagsgivande sträckor. Tävlingen började på fredagskvällen med två sträckor på asfalt följt av sex sträckor på grus under lördagen.
Victor Hansen och Victor Johansson låg efter fredagens asfaltsträckor på en 3:e plats efter Calle Carlberg och Ad...

Publicerad: 2021-09-13 21:46


Tidigare nyheter:
74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Suninen till Hyundai Motorsport, gör WRC2 start i Spanien.
Oliver Solberg får en ny WRC, kör i20 WRC i Spanska VM rally.
Rutgersson i M3:an bäste Svensk i Danska Yokohamamesterskabet Øst.
WRC tabellen efter Acropolis Rallyt!
Så gick det i söndagens EVB Sprint.
70 ekipage till Rally SM finalen, Skilling 500.
Åkesson, Liiten, Carlberg, Karlsson och Arvidsson var SM vinnare i Snapphanerallyt.
Foto från lördagens EMK-Kannan.
Rovanperä vinner Acropolis Rallyt, tät medaljkamp bakom Ogier.
Så gick det i Polkatrofén.
Stugemo körde hem EMK Kannan.
Andraplatsen i EC Snapphanerally gör att Adielsson är med i guldstriden.
Rallyklassikerna körde Råsjörallyt, många vinnare.
Lennstrand snabbast uppför Himlabacken.
Rovanperä går mot andra WRC segern, följ söndagens uppgörelse i Acropolis Rallyt.
Bruten VM-tävling för Oliver Solberg.
Victor Karlsson och Jonas Magnér slutar tvåa i Snapphanerallyt.
Flodin och Bergsten mot säkrat SM-guld, då havererade motorn på sista sträckan.
Första totalsegern i SM för Jonas Åkesson.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.