Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
GNM Sweden AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Hård tätkamp i nya Rallymasters.
PRESSRELEASE

Hörbing och Ytterbring slog till i premiären av Rallymasters, när Holmenskog-Rallyt avgjordes under Lördagen i Norrköping.

I 4WD stod som väntat kampen mellan flerfaldiga mästaren Mats Jonsson och utmanaren Eddie Hörbing, en kamp som till en början leddes av Jonsson, men där Hörbing efter två sträckor fick upp ett flygande tempo och körde in 20 sekunder på Jonsson på de två avslutande sträckorna, och skrev segermarginalen till 16 sek för Jonsson, och ytterligare 37 sekunder till 3:an Jimmy Joge som blev bästa GrN-bil i klassen.
- Är mycket nöjd med dagen hälsade Hörbing efter prisutdelning, alltid skönt att slå Mats, avlutade Hörbing tillsammans med hans codriver för dagen, Bosse Holmstrand.

A 2WD såg på förhand ut som årets startfält med namnkunnigare starfält än på en SM-tävling. Och visst blev det en riktigt hård kamp, i första hand mellan SM-segraren Leif Pettersson, Gotlänningen Lars-Olof Holmberg och förra årets cupsegrare Tobias Ytterbring.
Det var Ytterbring som var den som var mest på hugget på den inledande sträckan och tog täten, en ledning som han sedan inte släppte ifrån sig, trots att Pettersson spurtade med en kanontid på sista sträckan, och där Holmberg lurade i vassen bla. men en sträckseger på sträcka två.
Nu räckte inte Petterssons spurt utan Ytterbring knep premiärseger i Rallymasters, endast 5 tiondelar före Pettersson och Holmberg knappa 5 sekunder bakom som 3:a.
- Fantastisk gruspremiär för vår del och i det här motståndet, vi hade bara kört en liten sväng i torsdags med bilen säger Ytterbring, vi har inte kört tävling sedan segern i KMK-Trofén i Oktober där vi säkrade cupsegern 2010, hälsade ett stort leende team, Tobias Ytterbring med codrivern Lasse Wickman.

B 2WD tog Stefan Hanela en säker seger med 36 sekunder. C 2WD fick ingen startande i mål, kanske en följd av de tuffa vägarna där de både var luriga och bitvis i sämre skick för de sent startande.

Även i std-klasserna blev det hårt i toppen, A/B gick segern till veteranen Lars Ohlsson före Tobias Carneling och Fredrik Egeland, och i C-klassen var det Joakim Nilsson som var klart snabbast och där Färjestads hockeystjärna Emil Kåberg blev en stark trea.
I GrE klassen var det hård kamp mellan Per Ohlsson (son till A/B-segraren Lars Ohlsson) och Andreas Norrby. Inledningsvis var det Claes Engvall som hade ledningen men som fick bryta på sträcka tre, och där Ohlsson höll undan med dryga 3 sekunder för Norrby som laddade hårt och tog in 7 sekunder på sista sträckan.

Klassiker/AppK såg flera intressanta bilar till start, där Gunnar Fredriksson vann första sträckan innan växellådan gav upp, och där Porsche-åkande Per Götberg sedan fick upp farten och körde mot en säker seger och dagens utlottade extrapris från MOCOMP.

Som första klass i tävlingen startade våra Ungdomsrallyåkare, där Victor Liljesson tog segern, Emil Bergkvist var snabb inledningsvis men tvingades bryta på sträcka tre.

Nu väntar en månads uppladdning innan Rallymasters fortsätter i Mälarrallyt den 18 juni.


» Pressrelease från Rally Masters.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-05-08 16:24


Carlberg, Jakobsson och Arvidsson, 2021 års Svenska Mästare i 2wd.
© emotorsport.seÅrets Rally SM serie bjöd på tre 2wd klasser, ny för året var Standard där grupp F bilar har chans att tävla om medaljer - precis som övriga har de kört samtliga fyra deltävlingar. Internationella och Nationella har setts sedan tidigare i SM.

Internationella 2wd med nya bilar.
Internation...

Publicerad: 2021-09-26 22:13


PG och Carlström mästare, här är SM medaljörerna i 4wd klasserna 2021!
© emotorsport.seRally SM final i Klevshult, Göhlins Skilling 500 med 11 mil avgjordes säsongen, en kort och intensiv säsong som startade i mitten av augusti i Kil, fortsatte till Älmhult, Hässleholm och avslutning hos Skillingaryds MK!

Inget avgjort inför finalen.
I Internationella 4wd - klassen för Rall...

Publicerad: 2021-09-26 21:37


Pettersson snabbast i Ekratten.
Asarums MS körde Ekratten under lördagen, en sträcka på dryga milen kördes tre gånger. Första varvet var David Pettersson i Toyota Starlet snabbast, 8,6 sekunder bakom på sträckan var Håkan Rönnebring. På andra varvet var det ombytta roller, Rönnebring snabbast och Pettersson var 7,8 sekunder bakom....

Publicerad: 2021-09-26 19:28


Foto från Göhlins Skilling 500, fredag.
© emotorsport.seGöhlins Skilling 500 avslutade Rally SM serien 2021, tävlingen med basen i Klevshult kördes över 11 mil och 15 specialsträckor. De fyra första sträckorna kördes i mörker under fredagskvällen.
Snabbast från start var Per-Gunnar "PG" Andersson och Anders Fredriksson som tog kommandot om ledningen på ...

Publicerad: 2021-09-26 15:37


Ludvikaruschen ska köras, anmälan förlängd.
På lördag är det dags för Grus SM deltävling i Ludvika, Ludvikaruschen hos Ludvika MS med en sträcka på 3km som körs tre gånger.
- Grus SM deltävlingen ska köras, rykten säger att vi ställer in men så är inte fallet, förklarar Mika Koukkari, säkerhetschef för tävlingen.

Samtidigt har vi f...

Publicerad: 2021-09-26 10:11


B-förarna snabba i Laxå Rallyt, Gårdman snabbast totalt.
© emotorsport.seLaxå MK tillbaka med Laxå Rallyt, deltävling i VOC Sverigeserien och 100 åkare till start för de fyra sträckorna. Mathias Gårdman tog hem första sträcksegern ihop med Mikael Jirvelius, de båda i B/C respektive A-förarklasserna i 4wd. Gårdman fortsatte på samma vis samtidigt som Jirvelius bröt med br...

Publicerad: 2021-09-26 09:51


Holmgren körde hem DK LBC Racet.
MK Rimo arrangerade DK LBC Racet med totalt fyra sträckor, Films MKs Martin Holmgren vann 4wd halvminuten före Lars Carlmark, in som trea Jan Wikström och fyra Örjan Vahlund.

Tätt värre i Trimmat 2wd, segern till Roger Helen men bara fyra tiondels sekund skiljde till målet då Lars Eriksson körde ...

Publicerad: 2021-09-26 09:02


Olsson snabbast i Bäckeforssnurren.
© emotorsport.seIngen kunde stoppa Mattias Olsson i Bäckeforssnurren, han gjorde en kopia av fjolårets seger över de sju sträckorna. Mattias och Erik Gustafsson vann samtliga sju sträckor och totalsegern togs med 45 sekunder, b-klassen för 4wd vann Tommy Andersson.

Tvåa total kört B-förare Marcus Persson om, Tro...

Publicerad: 2021-09-26 08:45


Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
© Mattias Adielsson MotorsportNär krutröken har lagt sig i Skillingaryd står Mattias Adielsson och Andreas Johansson som silvermedaljörer i årets Rally-SM efter en mycket händelserik tävling. De lyckas i den första säsongen med sin M-sport preparerade Ford Fiesta Rally2 att hamna på pallen.
- Att bli tvåa i Rally-SM och komm...

Publicerad: 2021-09-26 08:27


PG snabbast i Skilling 500, spännande sekundfighter i skogen.
© emotorsport.seRally SM final, 15 specialsträckor på 11 mil, årets längsta SM deltävling med bred marginal när Göhlins Skilling 500 arrangerades av Skillingaryds MK. En extra krydda att ingen av SM klasserna var avgjord på förhand, och det var varken, vad flera uttryckte det, den dagslånga besiktningen eller PG An...

Publicerad: 2021-09-25 22:29


Tidigare nyheter:
Olsson snabbast i Bäckeforssnurren.
Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson.
PG snabbast i Skilling 500, spännande sekundfighter i skogen.
Så gick det i Gnestas Mjölkpallen Pokalen.
Andraplats för Tidemand i SM-finalen.
P-G Andersson och Anders Fredriksson försvarade SM-guldet.
Patrik Flodin och Göran Bergsten bröt – missar därmed fjärde raka SM-guldet!
Följ avslutningen på Skilling 500, sex sträckor kvar.
Häng med på rallyfylld lördag - Nyheter, Resultat och Radio länkar!
PG leder totalt, Flodin i diket och bryter Skilling 500.
Storfavoriten P-G Andersson – leder SM-finalen i Rally
Laxå inleder det spännande upploppet i årets tajta SverigeSerie.
Finsk fartfest för Oliver Solberg.
Följ kvällens inledning på Rally SM finalen, resultat & radio.
Fyra mil och 100-talet bilar till lördagens Laxårally.
Upplagt för Småländsk SM final, 70-talet startande i Skilling 500.
Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
North Rally 07-08/01


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
Göhlins Skilling 500.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.