Carless Racing Fuels.   

   
GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Tummen upp från unge Pontus Tidemand, arkivfoto. Nu leder han Fäviken Winter Rally stort!
Händelserikt i nya Fäviken Winter Rally - favoriterna försvann.

Det har verkligen varit en händelserik start på årets andra SM deltävling, Fäviken Winter Rally. Mästare som kört av, älg på vägen, ny WRC Focus på startlinjen, väntat toppnamn som sålde bilen och en ung talang som totalleder.
Tre sträckor inledde tävlingen under fredagen, några är fortfarande långt ifrån att nå slutmålet för dagen.
Patrik Sandell inledde som väntat snabbast, rutinen och materialet tog ut sin rätt, Patrik slog Mats Jonsson på inledningen, Mats delade för övrigt tid med unge super2000 åkaren Pontus Tidemand. Patrik utökade ledningen på ss2 och var lyrisk över såväl bil, vägar som arrangemang när han klockade in för service. Då skiljde 27 sekunder till Mats Jonsson, men bara 17 till Pontus som fått upp farten. Eddie Hörbing höll fjärdeplatsen, han kom för övrigt till start i en Ford Focus WRC årsmodell 2009 med Stobartfärgerna kvar - d.v.s. en av de bilar som kördes i VM serien förra året!
På ss3 hände saker, de dryga 27km tog hårt på startfältet, först att bryta var Patrik Sandell
Växellådan låste sig, vi står på sträckan och får helt enkelt inte i någon växel hur vi än testar. Bröt gjorde också mäster Jonsson - man han planterade Escorten i en snödriva. Istället toppar Pontus Tidemand resultatlistan efter dag1, 48,8 sekunder före Eddie Hörbing som där med leder trimmat 4wd. Tvåa i klassen är totalåttan Kjell Sandberg följd av Urban Eriksson, säkert ångrar några av de som avstod denna väntat fina och tuffa tävling att de inte kom till start.

Stora marginaler i topp, men jämnare bakom.
Att Pontus skulle toppa otrimmat 4wd är inte oväntat, inte heller att Jimmy Joge är tvåa, men att marginalen redan skulle vara 1 minut och 24 sekunder är mer oroande. Där efter skiljer 35 sekunder till Patrik Johansson och bara ytterligare sju till Ramona Karlsson. Niklas Hägg och Kristian Johansson jagar tätt bakom och först som sjua är hemmahoppet Joakim Nyman. Bland de som försvunnit ser vi bl.a. Cemoni Ohlson och Richard Göransson, den sistnämnde med tekniska problem. I övrigt vad det gäller 4wd är Litauern Deividas Jocius sensationellt 12:a totalt och ledare i sin NEZ klass. En som försvann tidigt i premiären var Per-Arne Sääv, lika så nu med besök i diket redan på ss2.

Berglund toppar trimmat 2wd.
Det går ruskigt fort i trimmat 2wd, Martin Berglund toppar där en jämn klass med bara ett par sekunder tillgodo på Tobias Söderqvist, Årsundaföraren ledde dock klassen inför kvällsavslutningen. Peter Zachrisson är inte långt bakom, kanske passar vägarna delvis den större Volvon. Vännäsåkaren Jörgen Jonasson i en VW Golf 4 KitCar kör in som klassfyra följd av Leif Peterson, den sistnämnde med ny kartläsare för helgen, Conny Sundqvist. En som väntades tillhöra toppen var Johan Holmberg som åkt både mycket och snabbt, åkte tyvärr av i premiären och sålde nu bilen före start – alltså en konkurrent mindre om medaljerna.

Friberg toppar otrimmat.
När det gäller SM klassen för otrimmat 2wd är det Robin Friberg som åker fortast, klassen nykomling för året visar direkt fart och resultat. Efter kvällens sträckor har han snott åt sig en marginal på knappt sju sekunder till Tobias Bergetorp och ännu 20 till Nils Fransson. Annars så är Norske Petter Kristiansen snabbast med otrimmad 2wd bil, han åker i NEZ klassen och leder den, är samtidigt 4,7 sekunder före Friberg i totallistan.

Totalt rapporteras nu 10-talet ekipage som brutna, de väntas där med inte starta om under lördagen – lägg där till några som jobbar för omstart. Det har varit en tuff inledning.

Följ rallyt via Live resultat och Rallyradio - se länkar på startsidan i vår "Aktuellt ruta".

* Resultatlista, se
"Rally".

Publicerad: 2011-03-11 22:57


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
© Ida Lidebjer Granberg.- Just nu i detta nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Spanien, Santiago de Compostela i nordvästra Spanien närmare bestämt, hälsar Ida Lidebjer Granberg.

Där ska hon under helgen delta i rallytävlingen Rallymix de Cuntis. Detta tillsammans med den kända spansk/italienska kvin...

Publicerad: 2021-09-23 17:07


Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
© Team Nybe. Karlskrona AK:s rallystjärna Jonas Åkesson har guldvittring i kungaklassen R5 inför helgens final i Rally-SM, Göhlin Skilling 500 i Skillingaryd.

– Det är såklart en speciell känsla att första året i den här bilen och i högsta klassen ha en chans att hamna på pallen i finalen, och till och med c...

Publicerad: 2021-09-22 23:22


Tidemand ger allt i SM-finalen.
© EKS JC / MHrallybilder.SM-inhoppet i augusti gav Pontus Tidemand blodad tand och nu är han tillbaka för mer. Till helgen siktar han högt när han kör SM-finalen Göhlins Skilling 500 i småländska Klevshult.

Mersmaken var ett faktum när Pontus Tidemand hade gått i mål i SM-premiären i Kil för en dryg månad sen. Då hade ha...

Publicerad: 2021-09-22 22:51


Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
© emotorsport.seDK LBC Sprinten med MK Rimo som arrangör ingår i Öppna Östra RS Cupen körs med 15km special fördelat på fyra sträckor. 50-talet startande väntar på att få ge sig ut!

Största klass är Trimmat 2wd med 23 deltagare där Roger Helen, Conny Sjöström och Erik Wallin ses bland A-förarna. Med b-licens bla...

Publicerad: 2021-09-22 22:43


Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
På lördag körs tyska ADAC Potzberg Rallye med basen i Hinzweiler, totalt handlar det om två sträckor som alla körs tre gånger under dagen.

Tävlingen startar vid lunchtid och vid 18-tiden beräknas första bil nå målet på sista sträckan, totalt ses 38 ekipage i listan.

Svenskt blir det i högerst...

Publicerad: 2021-09-22 22:19


Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
© emotorsport.seMK Trophy kör Bäckeforssnurren under lördagen, 27km special fördelat över tre olika sträckor som körs flera gånger, et par av dem används tre gånger.

13 klasser är bemannade i tävlingen av de 44 anmälda, lägg där till tre föråkare med Pank Hertzenberg i Lancia Beta Monte Carlo Grp4!
Fyra bemanna...

Publicerad: 2021-09-22 21:40


Tidigare nyheter:
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.
Kalle snabbast i Vallentunas YRC-sprint.
Rally Hedemarken tog Norska Mästerskapet till mål, Svensk seger.
Solberg testade nya Hyundai i20 Rally1 i Frankrike.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.