GNM Sweden AB   

   
MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Under 'Happy People Racing' tävlar Cemoni Ohlsson. Och vem blir inte glad av den yviga och snabba körstilen?
Många vinnare i vintrigt Bergslagsrally.

I perfekt och underbart vinterväder avgjordes Bergslagsrallyt runt Kopparberg över fyra sträckor, totalt över åtta mil vilket gav ett rejält rally för pengarna. Totalt kom 139 ekipage till start och de allra flesta med viktiga mål för dagen. Först 13 deltagare i populära Suzuki Cup som tävlade om de inledande och viktiga poängen. För en andra deltävling anlände Klassiska och Historiska RallyCuperna och i de trimmade klasserna var det flera som jagade SM formen.

Hörbing före Nyman.
Tävlingen startade med en utmaning, 25km med namnet Björnjägarn och det skulle visa sig att det tog på materialet, totalt 22 av de 40 ekipage som försvann under dagen gjorde det ihop med den inledande sträckan. Snabbast var inte alls oväntat Eddie Hörbing som slog Markus Hällbo med 15 sekunder, ännu åtta sekunder till tredjeplacerade Jocke Nyman som nu gjorde första tävlingen med den Mitsubishi Lancer EVO X han ska SM tävla med under året. Ny sträckseger för Eddie på sträcka tvåa, nio sekunder före Richard Göransson som verkligen visade klass. Cemoni Ohlsson tappade tid på ss1 men var nu sträcktrea, något han förbättrade till näst sista där han var tvåa bakom Eddie. Jocke Nyman hämtade fart och slog till som tvåa på tredjesträckan och slutar just tvåa, 1 minut och 26 sekunder bakom Eddie Hörbing. Jan Björe som körde både yvigt och snyggt med en Subaru Impreza tar hand om tredjeplatsen följd av Cemoni Ohlsson. Bland de som försvann i klassen ses Richard Göransson som bröt med tekniska problem på sista sträckan, Ramona Karlsson hamnade i snövallen och Jennie-Lee Hermansson bröt på service med bromsproblem. 15:e plats totalt blev det för Norske Bjørn Bækkevold som var snabbaste b-förare och några platser bakom slutar c-vinnaren Kimmo Frondelius.

Opelåkarna snabbast i A-2wd.
När det gäller 2wd var det Magnus Henriksson som öppnade starkast följd av b-föraren Robin Friberg. Roine Björk tog över ledningen efter ss2 där Moras fortåkare Erik Lindroth nu var tvåa, bara fyra sekunder bakom, men det var tätt, Nicklas Karlsson och Peter Hellström var båda nära. Roine tappade till tredjeplatsen på ss3. Avslutningen blev en forcering av Lindroth som tog sträcksegern och segern i klassen, två sekunder skiljde totalt till Nicklas Karlsson och ytterligare 16 till Peter Hellström. I b-förarklassen imponerade Jörgen Hägglund som plockade klassegern och en 17:e plats totalt. Segermarginalen blev närmare minuten till Andreas Dahl. Patrik Backman tog segern i en tunn 2wd klass för c-förare.
46:e plats totalt blev det för ungdomsvinnaren Anton Alkberg. John Hedlund vinner c-förare grupp E och Emil Carlsson tar elitklassen. För Volvo Original tar Anders Larsson c-förarsegern.

Östmark bäst i Suzuki.
Niklas Östmark tog hand om segern för Suzuki Cup som startade året med denna tävling, 19 sekunder skiljde till tvåan Ola Strömberg. Trea och minuten bakom segraren var Niklas Pettersson.

Andra ronden för Rallyklassikerna.
Snabbaste klassiker, och ende med fyrhjulsdrift, var Arne Bäckström som vann klassen 1 minut och 30 sekunder före Bosse Sundin. Tredje snabbaste klassiker och vinnare av sin klass var Mats Myrsell som vann halvminuten före Erik Uppsäll och med Joachim Nilsson bara sekunder bakom sig. Waxholmsförarna Anders Olsson och Lasse Drotz följde där efter i klassen. Per-Henrik Hedberg tog hem klass 5 bland de äldre bilarna, där Lasse Jönsson tvåa och Karl-Olov Ölmin trea. Hans Åke Söderqvist vann klass3, "Cortinaklassen" gick till Björn Sjunning och Gunnar Asplund var bäst i klass7 - samtliga också ensamma i klasserna. Jonas Gustafsson var 47 sekunder före Patrik Dybeck och Jan-Erik Eriksson i "Saabklassen". Klasseger blev det också för Pelle Jonsson i sin Opel Kadett Rally.

* Resultatlista, se
"Rally".

Publicerad: 2011-01-30 11:58


Sebastian och Jesper, redo för SM-finalen Skilling 500!
© emotorsport.seSebastian Johansson och Jesper Elfver med team är redo att ta sig an finaltävlingen i årets Svenska Mästerskap.

Duon ligger just nu på en fjärdeplats med chans på medalj. Urstarkt motstånd väntar med hela tre världsmästare på startlinjen i klassen höjer statusen rejält.

11 mil specialsträcka ...

Publicerad: 2021-09-23 20:31


Tre Rally NM deltävlingar klara, så körs vintern i Norge.
© Preben Berg, norsk-rally.comNorska Mästerskapet avslutade en fem deltävlingar kort säsong förra helgen, idag presenterade Norska bilsportförbundet kalendern för vinterns deltävlingar i NM serien 2022.

Det blir tre säkra kort, kända från förr. Sigdalsrallyt inleder i mitten av januari, Rally Hadeland tar vid sista helgen på ...

Publicerad: 2021-09-23 19:50


Karlsson & Magnér redo att fightas om medaljerna i Rally SM finalen.
© emotorsport.seUnder helgen avgörs den sista deltävlingen i årets upplaga av Rally SM i de småländska skogarna runt Klevshult och Skillingaryd, en ny värdort i Rally SM sammanhang.

Victor och Jonas ligger i dagsläget på en bronsplats i klassen Nationella 2WD, men det är tätt om placeringarna med endast tre poän...

Publicerad: 2021-09-23 19:05


JR Motorsport Pokalen final för MAS Cupen, 2mil på Tofta och rekognosering.
© emotorsport.seJR Motorsport Pokalen körs den 9:e oktober.
- Missa inte årets Rallyhändelse på Gotland, säger arrangören.

Tävlingen är final i MAS Rallycup 2021, totalt 200km varav 59km är special fördelat på 5st SS med bland annat beryktade Tofta Skjutfält på över 20km.
- Fina och utslagsgivande vä...

Publicerad: 2021-09-23 18:52


Ida Lidebjer Granberg co-driver till Christine GZ i helgens Spanska Rallymix de Cuntis.
© Ida Lidebjer Granberg.- Just nu i detta nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet mot Spanien, Santiago de Compostela i nordvästra Spanien närmare bestämt, hälsar Ida Lidebjer Granberg.

Där ska hon under helgen delta i rallytävlingen Rallymix de Cuntis. Detta tillsammans med den kända spansk/italienska kvin...

Publicerad: 2021-09-23 17:07


Nykomling i kungaklassen har chans att vinna Rally-SM.
© Team Nybe. Karlskrona AK:s rallystjärna Jonas Åkesson har guldvittring i kungaklassen R5 inför helgens final i Rally-SM, Göhlin Skilling 500 i Skillingaryd.

– Det är såklart en speciell känsla att första året i den här bilen och i högsta klassen ha en chans att hamna på pallen i finalen, och till och med c...

Publicerad: 2021-09-22 23:22


Tidemand ger allt i SM-finalen.
© EKS JC / MHrallybilder.SM-inhoppet i augusti gav Pontus Tidemand blodad tand och nu är han tillbaka för mer. Till helgen siktar han högt när han kör SM-finalen Göhlins Skilling 500 i småländska Klevshult.

Mersmaken var ett faktum när Pontus Tidemand hade gått i mål i SM-premiären i Kil för en dryg månad sen. Då hade ha...

Publicerad: 2021-09-22 22:51


Lördagsrally i Uppland, MK Rimos DK LBC Sprinten.
© emotorsport.seDK LBC Sprinten med MK Rimo som arrangör ingår i Öppna Östra RS Cupen körs med 15km special fördelat på fyra sträckor. 50-talet startande väntar på att få ge sig ut!

Största klass är Trimmat 2wd med 23 deltagare där Roger Helen, Conny Sjöström och Erik Wallin ses bland A-förarna. Med b-licens bla...

Publicerad: 2021-09-22 22:43


Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
På lördag körs tyska ADAC Potzberg Rallye med basen i Hinzweiler, totalt handlar det om två sträckor som alla körs tre gånger under dagen.

Tävlingen startar vid lunchtid och vid 18-tiden beräknas första bil nå målet på sista sträckan, totalt ses 38 ekipage i listan.

Svenskt blir det i högerst...

Publicerad: 2021-09-22 22:19


Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
© emotorsport.seMK Trophy kör Bäckeforssnurren under lördagen, 27km special fördelat över tre olika sträckor som körs flera gånger, et par av dem används tre gånger.

13 klasser är bemannade i tävlingen av de 44 anmälda, lägg där till tre föråkare med Pank Hertzenberg i Lancia Beta Monte Carlo Grp4!
Fyra bemanna...

Publicerad: 2021-09-22 21:40


Tidigare nyheter:
Thulin läser noter åt Björn Satorius i ADAC Potzberg Rallye.
Bäckeforssnurr på lördag, 40-talet bilar till start.
40-talet åkare till lördagens Runt Mjölkpallen Pokalen.
Flodin och Bergsten rörda över stödet, kör för SM-guld i helgen.
Guldjakt för Adielsson i Rally SM.
Svalt intresse för lördagens Ekratten.
Programförsäljning till Skilling 500 i Klevshult.
20-talet rallyåkare i Mittsverigeknallen.
Rally i Laxå, här säljs karta och program!
Coronasäker prisceremoni i SverigeSerien med lite enklare form än normalt.
Målet är SM-guld för P-G och Anders i helgen.
Läget i de tre Junior SM klasserna inför finalen.
Carlberg, Flodin & Arvidsson toppar 2wd tabellerna inför SM finalen.
Rally SM ska avgöras, så är läget i 4wd tabellerna.
Många cuper, kalendrar för Svenska RallyCupen, Supercupen och Mas-Cupen 2022.
Svenskt i listan till Roger Albert Clark Rally i november.
Kalle Gustafsson och Jonas Björnvad segrade i YRC sprinten.
Kalle snabbast i Vallentunas YRC-sprint.
Rally Hedemarken tog Norska Mästerskapet till mål, Svensk seger.
Solberg testade nya Hyundai i20 Rally1 i Frankrike.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.