Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
GNM Sweden AB   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Thorsells tredje triumf.
PRESSRELEASE

- och rallyklassikerna lockade man ur huse i Värmland.


När det vankas historiska rallybilar i skogarna kommer publiken och förarna. 112 rallyförare varav 59 historiska, bjöd på skön underhållning i snögloppet på lördagen i Munkforsskogarna.

Den ymniga snön som började falla vid tiden för start på rallyt, gav Arne Bäckström en extra fördel med sin fyrhjulsdrivna Audi Quattro, gentemot konkurrenterna i Historiska Riksmästerskapets nyaste klass, den för bilar mellan 1976-1981. Arne tog sin klassiska Quattro till seger trots en bitvis lite kantig körning mot slutet av rallyt.
– Det kändes mycket bra, det blev lite ryckig körning mot slutet, men vi hade ju 1.10 till tvåan, ler Haningeföraren Arne Bäckström och föräras med en extra stor RM-segerbuckla vid prisutdelningen på Munkfors konferenscenter.
Tvåa i klassen med drift på bara två hjul blev Opel Ascona-föraren Mats Thorzelius, Uppsala. Med drift på två, men på framhjulen, for Gunnar Fredriksson fram som en vessla i skogen mot seger i RM klass 8, tillsammans med sin nya co-driver Linda Sjölin. Segerbilen, en Saab V4, är ett stycke bilhistoria i sig.
– Det är en ex. Stig Blomqvistbil, en sjuttiotvåa, berättar Gunnar Fredriksson.


Bland de övriga historiska bilarna noteras följande. 2010 års totalsegrare i klassiska rallycupen, Jonas Gustavsson, Gävle, dominerade HRB klass 2 med sin Saab Sport.
Mikael Lööv, Rasbo MK, tog med sig förra årets HRC-segrare Tony ”Roten” Jansson i kartläsarstolen och segrade i HRB klass 3 med en Ford Anglia.
Ett stycke rallyhistoria i sig, Gävleföraren Björn Sjunning, tog hem segern i HRB klass 4 i en Ford Cortina Lotus.
Förra årets trea i klassen, Per Henrik Hedberg tog hem HRB klass 5 med sin Volvo Amazon. Pelle Jonson, Ydre MK vann HRB 6 i en Opel Kadett Rally. Sist men inte minst Ove Fellin som defilerade hem segern som enda deltagare i HRB 7.


I kampen om totalsegern i MunkforsRundan kunde Bengt Thorsell ratta hem sin tredje totalseger i MunkforsRundan, detta trots en stoppsladd med motorstopp på Mitsubishin på SS4.
– Vi anmälde oss till Svenska Rallyt nu direkt efter tävlingen – vi har provat ut väghållningen här i Munkfors, allt känns bra nu, ler Bengt tillsammans med sin nye co-driver Mikael Kjellgren.
Paret satsar på hela SM i år och lagom till sommarsäsongen kommer de förmodligen att växla till den WRC-Ford av 05 spec. som Bengt inhandlat. Håkan Svensson, Fägre MK, slutade tvåa i totalt och i Trimmat 2WD vanns av Mattias Jirvelius, Örebro, före Johan Holmberg, Gotland.

STCC-esset Richard Göransson slutade på sjunde plats totalt, fyra i klassen, väl godkänt i debuten med nya rallybilen.
– Jag har mycket kvar att lära och det märktes idag när jag var en bra bit efter på första sträckan men med i absoluta toppen på den sista sträckan, säger Göransson i ett pressmeddelande.
I standardklassen Volvo Original segrade Jacob Jansson, Kopparberg, före hemmaföraren Jan Östlund. Standardklassen Grupp E/N-1400 vanns av Golf-åkande John Hedlund, Kinds MK.

Riksmästerskap för Historiska rallybilar lockar inte bara många förare. Publik kom också i mängder till tävlingen och arrangörsklubben Munkfors Motorclub sålde nära på helt slut på programbladen. Tävlingen började annars med ett riktigt antiklimax, då den issträcka som plogats upp hade fyllts med stora mängder vatten under natten till lördagen. Tävlingsledningen fann det för gott att stryka sträckan helt på morgontimmarna innan tävlingen, då det var över tre decimeter vatten på stora delar av isbanan.


» Pressrelease från Munkfors MC.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-01-09 13:00


40-talet ekipage till Films LMBAB-sprint.
© emotorsport.seLMBAB-sprinten hos Films MK lockade 44 anmälda, det är publikfritt som gäller med en sträcka på 3km byväg som går tre gånger. Först ut i Ungdomsrally ses Max Hellenberg.
Fler bilar, sex startande till 4wd med Martin Holmgren, Michael Holmgren och Jan Wikström bland åkarna.

20-talet genom de tre ...

Publicerad: 2021-09-15 22:31


Försäljning av Karta & Program för East Sweden Rally har startat, här handlar du.
© emotorsport.se På lördag inleds MAS-Cupen som haft en tung start med inställda tävlingar, detta med anledning av landets Corona restriktioner. Men tidigare SM deltävlingen East Sweden Rally blir nu premiär, första av två tävlingar i årets korta cup.

Ett 80-tal ekipage varav hälften historiska bilar i Rallyklas...

Publicerad: 2021-09-15 22:26


Välkomna till Karlskronapokalen, lördagens deltävling i Bilsport Rally Cup.
© Karlskrona AK.I helgen är det återigen dags för rallyfest i Karlskrona. Karlskronapokalen är ett anrikt rally som flertalet gånger haft SM-status, men skall i år ingå i Bilsport Rally Cup.

Tävlingen kommer att avgöras på Rosenholms fina, klassiska rallyväg där vi kommer köra totalt tre varv. I startlistan ses...

Publicerad: 2021-09-15 20:09


20 mil special på Azorerna väntar med Mikkelsen som favorit - Lukas ende Svensk i tävlingen.
© Bastien Roux / DPPI. 20 mil på några av de häftigaste och mest exotiska rallyvägarna väntar i helgens EM deltävling, ute på Azorerna går Azores Rally på 13 sträckor.
45 bilar inleder fredag förmiddag, sex sträckor på 11 mil under dagen. Sju sträckor på nio mil under lördagen, målgång vid 18-tiden Svensk tid.

29 bil...

Publicerad: 2021-09-14 21:21


Brynildsen spetsar NM finalen i Rally Hedemarken, Andersson ende Svensk.
© emotorsport.seNMK Hamar kör sedvanligt Rally Hedemarken som final i Norska Mästerskapet, 30-års jubilerande tävling som kör två dagar, fina välkända rallyvägar möter de tävlande.
Fredag kväll inleds med Ekeberg och legendariska Rokosjøen, i år blir det mörkerkörning över den snabba sträckan med flertalet lyft, b...

Publicerad: 2021-09-14 20:22


WRC finalen klar, för andra året med ACI Rally Monza.
© Toyota Gazoo Racing.ACI Rally Monza tar plats i WRC kalendern, för andra året i rad blir den Italienska tävlingen final för VM serien. Den Italienska arrangören med basen för tävlingen på legendariska Monza området har stått redo att hoppa in, när Rally Japan tvingades ställa in efter myndigheters besked, då tog man ch...

Publicerad: 2021-09-14 20:15


Jätteutmanande och mycket händelserikt när VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie gästade Eskilstuna.
© emotorsport.seEskilstuna och EMK Kannan är alltid en riktigt tuff utmaning, omväxlande snabbt och jättelurigt. Årets upplaga gick på nya vägar men karaktären var den välkända. I VOC Mekonomen Rally blev det väldigt händelserikt. När dammet lagt sig så kunde Dennis Persson inkassera årets första seger i högsta Eli...

Publicerad: 2021-09-14 18:37


Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.
© Nils-Brage Pettersson.Äntligen var det dags för konstrundan Ljusstråk, som senaste åren kryddats med rallybilar på plats. Nils-Brage Pettersson brukar försöka välkomna varje besökare när de kommer. Ibland har jag frågat om det är konst eller rally som gäller? Då kan jag få följande svar.
För min del är det konsten...

Publicerad: 2021-09-13 22:13


Hansen summerar Snapphanerallyts tredjeplats i Internationella 2wd.
© emotorsport.seÅrets Snapphanerallyt bjöd som vanligt på fina och utslagsgivande sträckor. Tävlingen började på fredagskvällen med två sträckor på asfalt följt av sex sträckor på grus under lördagen.
Victor Hansen och Victor Johansson låg efter fredagens asfaltsträckor på en 3:e plats efter Calle Carlberg och Ad...

Publicerad: 2021-09-13 21:46


74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Göhlins Skilling 500 lockar 74 förare som gör upp om medaljerna i Rally-SM. När storfavoriterna föll nu senast är vägen till guld i Skillingaryd vidöppen.

Återigen är det bara två veckor mellan deltävlingarna i traditionella Rally-SM. Den här gången väntar finalen i Skillingaryd och 74 förare har...

Publicerad: 2021-09-13 20:09


Tidigare nyheter:
74 anmälda till SM-finalen, öppet i alla rallyklasser.
Suninen till Hyundai Motorsport, gör WRC2 start i Spanien.
Oliver Solberg får en ny WRC, kör i20 WRC i Spanska VM rally.
Rutgersson i M3:an bäste Svensk i Danska Yokohamamesterskabet Øst.
WRC tabellen efter Acropolis Rallyt!
Så gick det i söndagens EVB Sprint.
70 ekipage till Rally SM finalen, Skilling 500.
Åkesson, Liiten, Carlberg, Karlsson och Arvidsson var SM vinnare i Snapphanerallyt.
Foto från lördagens EMK-Kannan.
Rovanperä vinner Acropolis Rallyt, tät medaljkamp bakom Ogier.
Så gick det i Polkatrofén.
Stugemo körde hem EMK Kannan.
Andraplatsen i EC Snapphanerally gör att Adielsson är med i guldstriden.
Rallyklassikerna körde Råsjörallyt, många vinnare.
Lennstrand snabbast uppför Himlabacken.
Rovanperä går mot andra WRC segern, följ söndagens uppgörelse i Acropolis Rallyt.
Bruten VM-tävling för Oliver Solberg.
Victor Karlsson och Jonas Magnér slutar tvåa i Snapphanerallyt.
Flodin och Bergsten mot säkrat SM-guld, då havererade motorn på sista sträckan.
Första totalsegern i SM för Jonas Åkesson.Nyhetsarkiv:
[
2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 09/10


Rally SM:
Göhlins Skilling 500 24-25/09


Rally VM:
Rally Finland 30-03/10


Svenska RallyCupen:
/
Foto från:
EMK Kannan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Lill-Eken.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally, del 2.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

South Swedish Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.