Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ken Block - från youtube stjärna till rallyförare hos Ford.
PRESSRELEASE


Göteborg, 13 januari 2010 - Ford Motor Company har inlett ett samarbete med Ken Block, den amerikanska actionsportikonen som blivit rallyförare, för framtida globala möjligheter inom motorsporten.

Ken Block, som 2005 utnämndes till Rally America Rookie of the Year (årets nykomling inom den amerikanska rallysporten) och har vunnit tre medaljer i X Games, har blivit enormt populär med sina Gymkhana-videoklipp på YouTube. År 2010 kommer Ken Block att köra en Ford Focus i FIA World Rally Championship (WRC) och en Ford Fiesta i Rally America och X Games.

"Jag är heltänd på att tävla i en Ford. De har en stark ställning inom sporten", säger Ken Block. "Ford har gjort en lysande insats inom rallyvärlden, från 1970-talets Escort-modeller och Group B RS200 till dagens moderna Foucs-modeller och nu Fiesta. Jag är otroligt glad över att få bidra till detta fina arv. Dessutom hade min pappa varit stolt. Han var en riktig Ford-fantast."

"Ken Block har etablerat sig som en tuff konkurrent inom actionsporten och en stigande stjärna inom den amerikanska rallysporten", säger Jamie Allison, ansvarig för Ford North America Motorsports. "Vi är väldigt glada över att ha honom i vårt team som ska hjälpa till att lansera våra nya globala produkter som Ford Fiesta och Ford Focus, som just nu premiärvisas på Detroit Motorshow."

Rally är en mycket viktig del av Fords globala motorsportstrategi och den ger hela företaget möjlighet att visa den verkliga prestanda som finns hos Fords produkter. Sedan Ford gav sig in i rallysporten har man vunnit tre WRC-titlar och 73 individuella tävlingar. Förra året var Fords deltagande i Pikes Peak International Hill Climb och X Games 15 i Nordamerika viktiga faktorer i lanseringen av Ford Fiesta för USA.

"Eftersom vi har deltagit i WRC har rally alltid spelat en viktig roll i Fords globala motorsportprogram", säger Allison. "Ford är den enda tillverkare som kunde ge Ken möjlighet att tävla globalt i rally."

"Vi är glada över att Ken Block har valt att samarbeta med Ford för att utveckla sina rallyaktiviteter utanför Amerika och ge sig in på den globala arenan", säger Gerard Quinn, motorsportansvarig hos Ford Europa. "Ford och vår rallypartner M-sport, med bas i Storbritannien, ser fram emot att välkomna Ken till teamet med duktiga rallyförare som tävlar i Ford-bilar på den högsta internationella nivån i denna krävande sport."

# # #

Om Ken Block
Ken Blocks rallykarriär inleddes 2005. Hans färdigheter och kontroll över bilen visade sig snabbt och han utsågs även till årets nykomlig i tävlingen Rally America. Sedan dess har han tävlat i rallyserien och uppnått ett ordentligt antal platser på prispallen samt medaljer i X Games. Vid sidan av prestationerna i bilen har Ken Block varit drivande i arbetet med att öka uppmärksamheten kring rallysporten i USA. Innan han började med motorsport var Ken Block en av grundarna av DC Shoes, en global ledare inom skateboardskor av högsta kvalitet och ett actionsportmärke med gott anseende. Hans goda sinne för marknadsföring har inte bara hjälpt DC att nå sin nuvarande status, utan har även gjort det möjligt för Ken Block att blir känd över hela världen som en nationell rallyförare. Detta har han åstadkommit genom sina framgångsrika videokampanjer. Ad Age utnämnde hans Gymkhana TWP-film till Viral Video nr 4 år 2009.


» Pressrelease från Ford Motor Company AB.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2010-01-13 16:56






190 bilar väntas till lördagens Laxårally, tre sträckor väntar.
© emotorsport.seKlart störst för helgen är Laxårallyt hos Laxå MK, det är deltävling för Västras och Stockholms DM serier men på plats också Klassiska & Historiska Rallycuperna, VOC Sverigeserien och Finess Onotade Rallyserie.
Nästan fyra mil special men bara tre sträckor visar på bra längd på sträckorna, en utma...

Publicerad: 2024-08-15 21:26


32 EM åkare i Wales, dubbelt Svenskt i Junior EM kampen.
© emotorsport.seI helgens körs EM/ERC i Tjeckien, redan i månadsskiftet augusti / september är det dags för nästa rond, då seriens näst sista för året med JDS Machinery Rali Ceredigion. Rallyt utgår från Aberystwyth i Wales och 14 sträckor på 18 mil ska avgöras, allt på asfalt.

17 ekipage för Rally2.
Anm...

Publicerad: 2024-08-15 20:57


Följ fredagens kval inför Barum Czech Rally Zlin.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Imorgon fredag klockan 8:00 drar de tävlande som kör fri träning inför årets sjätte EM/ERC deltävling Barum Czech Rally Zlin igång. Sträckan Oldrichovice på bara 2,7km körs under morgonen för Rally2 ekipage.

Klockan 9:31 är det sedan dags för samma ekipage att köra en ny vända, då som kval vilket...

Publicerad: 2024-08-15 18:04


Laxå inleder hösten i årets SverigeSerie för VOC Mekonomen Rally.
© VOC Mekonomen Rally.Laxå har blivit något av en institution i VOC Mekonomen Rallys ärevördiga SverigeSe-rie. Laxårallyt finns ofta med i kalendern och 2024 är inget undantag.
Det kommer i vanlig ordning att bjudas en toppentävling på erkänt fina och utmanande vägar. Klassen kan dessutom stoltsera med ett stort startf...

Publicerad: 2024-08-14 21:09


60-talet åkare till Falerumsbacken, tävling både lördag och söndag.
© emotorsport.seÅtvidabergs MK dubblerar, Falerumsbacken båda dagarna. Lördagen ägnas åt Östergötlands RS-DM där sträckan uppför backen på 1,2km körs tre gånger. Upplägget för söndagen är det samma, men då inga ingående serier.
Ett 60-tal åkare går för lördagens tävling samtidigt som man tagit beslut att köra även...

Publicerad: 2024-08-14 20:58


TV tablå för helgens Barum Czech Rally Zlin.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Helgens sjätte EM/ERC deltävling Barum Czech Rally Zlin sänds som resterande deltävlingar i TV, allt inleds med kvalet på fredag förmiddag som går i vår WebTV & Video avdelning.

På kvällen rullar rallyt igång med första sträckan, en central publiksträcka på närmare milen. Från den är det Tv4 Mo...

Publicerad: 2024-08-14 20:44


Programförsäljning för Laxårallyt, där och då startar försäljning.
© emotorsport.seLaxårallyt med Laxå MK som arrangör tävlar om att ha Sveriges största startfält, men frågan är om de når över de 191 deltagarna som fanns hos Kullingstrofén.
- Dags att packa matsäcken på lördag och ger er ut på rally runt Laxå när runt 190 ekipage ska slåss om pokalerna över 39km special, h...

Publicerad: 2024-08-14 20:39


Glenn lämnar VD rollen hos Royal Rally of Scandinavia.
© emotorsport.seInför säsongen 2023 presenterade Royal Rally of Scandinavia som en del i EM/ERC seriens kalender för säsongen 2023 - detta som ett första år av tre som arrangör i serien. Bakom satsningen stod Glenn Olsson som inte långt tidigare lämnat sin roll som ansvarig i den Svenska VM deltävlingen.

Nu blev...

Publicerad: 2024-08-14 17:22


Gotländsk Norrspecial med 20-talet åkare på lördag.
© emotorsport.seGotlands DM och Gotlands Rally Cup drar vidare, Norrspecialen med Gotlands MF BK väntar under lördagen. Det är två mil special fördelat på fyra sträckor, två som går dubbelt.

Svalt intresse med bara 23 deltagare, 15 av dem i en och samma klass. Det handlar om trimmat 2wd där Sebastian Johansson g...

Publicerad: 2024-08-13 22:21


Svensk invasion till helgens Danska Rally Juelsminde.
© Stefan Helin.Till helgen avgörs Rally Juelsminde, den Danska arrangören kan ta emot ett rekordstort antal tävlande - mycket tack vare Svenska ekipage. Det Danska Mästerskapet ihop med Volvo Euro Cup ger 70-talet anmälda till rallyt med 14 mil special.

Totalt 12 specialsträckor på lördag, start klockan 8:00 dä...

Publicerad: 2024-08-13 22:08


Tidigare nyheter:
Glenn lämnar VD rollen hos Royal Rally of Scandinavia.
Gotländsk Norrspecial med 20-talet åkare på lördag.
Svensk invasion till helgens Danska Rally Juelsminde.
Anders Åberg godkänd som SBF-Arrangörsnotskrivare.
Rallybilar, akvareller och tävlingsresultat ställs ut i Järnboås 7–8 september!
Barum Czech Rally Zlin på gång, helgens ERC deltävling i Tjeckien.
72 ekipage för Acropolis Rallyt, Andersson ende Svensk.
Volvo Euro Cup till Tierp för tredje gången, nu 31:e maj 2025.
Rally-SM inleder höstsäsongen med starkt startfält i East Sweden Rally.
Sträckbeskrivning inför Emiltrofén med fem mil special.
Tom Kristensson nöjd efter Snapphanerallyt trots punktering.
Stieg Ekströms minne, en succé för Millbrooks World Rallyt Team.
109 ekipage till East Sweden Rally, 80-talet kör om SM poäng.
Tobias snabbast i Stieg Ekströms minne.
Foto från Snapphanerallyt.
Klar totalseger för 17-årige Nordstrand i Rallijs Cesis.
Andervang och Sofie trea totalt i Snapphanerallyt.
Svensk seger i Tyska Rallye Stemweder Berg, Andersson kör hem Rally4 klassen.
Så gick det i Eskilstuna MKs Höstsprint.
Far och son Roman möts i Stieg Ekströms Minne, Skoda mot Daf.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally EM - ERC:
Barum Czech Rally Zlin 16-18/08


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM - WRC:
EKO Acropolis Rally Greece 05-08/09


Svenska RallyCupen:
Emiltrofén 31/08




Foto:
Snapphanerallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Kullingstrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

KlassikerRallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Slottssprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.